Şimdi Ara

Elektronik sigaralar en az tütün ürünleri kadar zararlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • The Smidt Heart Institute at Cedars-Sinai kurumunun yaptığı yeni çalışmaya göre elektronik sigara ve elektronik sigara benzeri nikotin kullanım ürünleri; en az normal sigara ve tütün ürünleri kadar kalbe zarar veriyor.



    Araştırmacılar elektronik sigaranın kalbe ve akciğerlere verdiği zararın yalnızca içeriğindeki nikotinden kaynaklanmadığını belirtmekle birlikte elektronik sigara likitlerinin içerisinde bulunan nikotin dışındaki diğer maddelerin hasarın büyük kısmından sorumlu olduğu düşünülüyor.



    Ayrıca toplumdaki elektronik sigara ilişkili akciğer hasarı vakaları artmakla birlikte birçok firma elektronik sigara firması ürünlerini ''güvenli'' olduğu gerekçesiyle pazarlıyor. Ayrıca tütün kullanan kişilerin tütünü bırakmalarına yardımcı olacağı yönünde de pazarlama stratejileri bulunuyor.



    Food and Drug Administration ( FDA )





    Food and Drug Administration kurumunun açıkladığı verilere göre 2019 yılı içerisindeki lise öğrencilerinin %27.5'i elektronik sigara ürünleri tüketiyor. Aynı rakam 2018 yılında %20.8 olarak açıklanmıştı. Yine aynı araştırmaya göre 3.62 milyon ortaokul ve lise öğrencisinin elektronik sigara kullandığı belirtiliyor.



    The Smidt Heart Institute kurumu araştırmacıları yaşları 18 ila 38 arasında seyreden kişileri elektronik sigara kullanıcıları ve tütün ürünü kullanıcıları olarak ikiye ayırdı ve grupları birbiriyle karşılaştırdı. Katılımcıların kalp kası fonksiyonun ölçülmesi için katılımcılara; elektronik sigara veya tütün ürünü kullandırıldı ve katılımcıların egzersiz öncesindeki ve sonrasındaki kan akışı cevapları değerlendirildi. Ayrıca katılımcılara ürünler kullandırılmadan da aynı işlemler uygulandı ve yine kan akış cevapları ölçüldü.



    Tütün ürünü kullanan bireylerin tütün ürünü kullandıktan sonra kan akımlarının arttığı fakat fiziksel stres ile azaldığı; elektronik sigara kullanan bireylerin ise hem kullanım sonrasında hem de fiziksel stres sonrasında kan akımlarının azaldığı tespit edildi.



    Yani elektronik sigara kullanımı hem fiziksel stres hem de istirahat durumunda koroner damar disfonksiyonuna sebebiyet veriyor. Bu durum ise elektronik sigaraların pazarlanma stratejisiyle ters düşüyor, diğer bir deyişle elektronik sigaralar sanıldığı gibi ''zararsız'' değil.



    Araştırmacılar elektronik sigaraların, kalp sağlığı açısından en az normal tütün ürünleri kadar zararlı olduğunu belirtiyor.



    Ayrıca Bkz.Dev şirket Juul; nane aromalı e-sigara ürünlerini piyasadan çekmeyi hedefliyor



    Araştırmanın bulguları her yıl yapılan American Heart Association Scientific Sessions 2019 adlı kongrede sunuldu.








  • 3 yildir bazi donemlerde cihaz temin edemedigim icin normal sigara ictim geri kalan surede full elektronik sigara kullandim.öncelikle ev 4. katta bakim maliyetinden dolayi asansoru kapattirdik e sigara kullandigim sure icersinde o 4 kati cayir cayir cikiyorum soluk soluga kalmak normal sigara icmeyen biri bile kalir fakat en fazla 1 dk suruyor ve oturup dinlenmeme gerek kalmiyor fakat atesli sigara kullanirken hani yutkunmali soluklanma olur ya ayaklarda uyusma flan onu gercekten tirnaklarima kadar hissediyorum ve en az 20 dk oturdugum yerden kalkamiyordum sigara icerken ciddi bir sekilde yemeklerden tad alamiyordum fakat e sigara icerken cilekli kullaniyorsam cilek yerken tadini az aliyordum burun gbi surekli ayni tad dili o tada karsi korlestiriyor fakat farkli bir aromaya gectigimde bu durum duzeliyordu kaliteli likit gercekten kendini belli ediyor bu arada kaliteli tel pamuk ve verimliligini yitirmeden degistirmek cok onemli e sigaranin yan etkilerine genelde kullanmayi bilmeyen yeni baslayan tecrubesiz kullanicilarda karsilasiyorum.mesele icindeki kimyasallara gelirse bitkisel gliserin birkisel bi madde propolen glikol bunun yapay bileseni fakat bunu aroma yakalayici olarak gida sektorundede kullaniyorlar geriye kaldi nikotin dimi bununda kafeinden farki yok damarlarda gereksiz yer kaplamasi ve bagimlilik yapmasiyla biliniyor hani o kahve icmeden gune baslamayanlar hani kola gbi gazli icecek icmeden duramayanlari tanirsiniz degilmi iste onlardada kafeinvar hatta cay icmeden duramayanlarda kafein bagimlisi ayni sey hic bir fark yok temel ilkesi vucudun bu maddelerin kanda olmasina alismasi yoklugunda ise sekerin dusuyormus gbi vucut tepki veriyor evet gerekli degil fakat vucuda karbonmonoksit zifir arsenik vbi binlerce zehri cekmekten guvenli nikotin bagimlilari icin bunlari bilmek icin cidden ne doktora nede bu kuruluslara ihtiyaciniz var.peki bu haberler neden artti bi urun satilmazsa uretim yavaslatilir fiyat arttirilir dimi .koylerde tutun gecim kaynagiydi suan ise bi koyde tutun ureten aile sayisi bir elin parmagini gecmez hadi buyuk bi koy diyelim iki elin parmaklarini gecmez fiyatlarida goruyorsunuz.sigara kullaniminin azaldigini ve e sigaraya gecildigini akciger vakalarindaki azalmalari ise son 5 6 yildaki azalmalarida arastirin derim hani sokaga cikiyorum herkes pufur pufur soba bacasi gbi diyorlarya bunu disarda icmeyen yada az buhar cikaran mtl kullananlari gormuyorsunuz e sigara icen yokki vakalar artsa diyorsunuz degilmi tr ye bidon bidon vg pg aroma nikotin giriyor bunlari kim tuketiyor saniyorsunuz e sigaradan olenler thc yi merdiven alti uretenlerin iclerine koyulan vitamin e asetad yuzunden öluyorlar bu arastirmalari neden haberlere yansitmiyorlar e sigara gercek adiyla(vaporizer) in bu olumlerde masum gozukmesi her gun yaptiginiz kotuleme kampanyalarini desteklemiyor degil mi?
  • Bu ara elektronik sigara haberleri sıklaştı. Maaşlar yatıyordur eminim.

  • Baydı elektronik sigara haberleri artık. Bu kadar belli etmeyin.

  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Evet hocam FDA'den yatıyor direkt.

  • Sigaranın ne kadar faydalı olduğuna doğru gidiyoruz :) ulan ABD nin çarkına çomak sokmaya gör sigaranın bile faydaları ortaya çıkar hemen

  • Ulan zorla e-sigara içirecekler

  • Sıkıyorsa sigarayıda elektiriklisinide yasaklayın bitsin kavga. Yermi yemezzzzz

  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Zeka küpüne bak ABD nin kendi halkı içinse niye tüm dünyada birer birer yasaklanıyo? En büyük sigara üreticileri ABD li olduğu için olmasın? Ama kime anlatıyorum ABD nin kendi halkı için araştırma yaptığına inan safın tekisin. Okadar halkını düşünse önce fast food ları kapatır nbş tüketimini yasaklardı kendi halkı içinmiş kamera şakası seni
  • yakında elektronik sigara yemin ederim zararlı diye haber yapacaklar

  • Ne yakındası haberini geç bilimsel araştırmasını yapmışlar zararlı diye :D ama az zararlı değil bunu kullanmaya başlayıp sigarayı bırakırsa millet ABD ye kaç milyar dolar zararı olur bunun zarara bak sen
  • .V. . kullanıcısına yanıt
    Hayırdır sana ne oluyor ? Sigara mı satıyorsun ? Normal sigara yasak değil ama elektrik sigara yasak. Sigara şirketlerinin oyunu hep.

    İkisini de kullanmıyorum ama normal sigara daha zararlı önce onu yasaklasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigaranın her türlüsü açık-kapalı ortak kullanım her alanda yasaklansa da kim kendini nerede zehirliyorsa zehirlese artık

  • Nikotin pismanliktir, dunya uzerindeki bagimliligi en yuksek madde olarak bildiriliyor..

  • Benim anlamadığım bu FDA yeni bir ilacı onaylamak için bile milyon tane prosedür uyguluyor. Çoğu ilacın deneylerini yetersiz buluyor ama elektronik sigaraya gelince çat diye zararlı olduğuna karar veriyor. Hastalığın ayırıcı tanısı ne belli değil. Sorun elektronik sigara mı içine konulan madde mi? Yine belli değil.

  • Türkiye'de sigaradan her gün 300 kişi ölüyor. Haberiniz var mı?
    Belki haber yaparsınız. Linki bırakıyorum.
    https://www.aa.com.tr/tr/saglik/turkiyede-sigaradan-her-gun-300-kisi-oluyor-/1120849

  • quote:

    katılımcılara; elektronik sigara veya tütün ürünü kullandırıldı ve katılımcıların egzersiz öncesindeki ve sonrasındaki kan akışı cevapları değerlendirildi.

    Demek anlık verilerle ölçüldü. Ne kadar bilimsel. Hadi birer bardak mazot içelim ve ölmediğimizi kanıtlayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FDA ' verilecek çok güzel bi cevap var dilimizde tek kelimelik= YALANCININ

    nikotin güçlü bağımlılık yapan bi madde ama kanseri yapan o değil
    sigara dumanında 2000 kadar kimysal var kanserojen.
    e-cigara buharıda ise birkaç tane . buhar diyoruz yanma ürünü duman değil.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.