Şimdi Ara

Elektro gitardan ses çıkmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ikinci el bir elektro gitar aldım. Tabi alırken deneme imkanım olmadı. Evde amfiye bağlıyorum ancak herhangi bir ses alamıyorum. Elektro gitarı açıkcası sırf rocksmith oyununu oynamak için aldım. Çok heveslendiğim bir alet değil. Bildiğim bir alet de değil. Acaba ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum? Öndeki jak girişine jak kablosunu bağlayıp ses butonunu da açtığımızda amfiden sesi almam gerekmiyor mu? Ekstra bilmediğim birşey mi yapmam lazım? (Jak kablosunda ve amfide sıkıntı yok. Aktif olarak dijital davulumda kullanıyorum) Eğer gitar bozuksa çözümü nasıl sağlayabilirim?




  • gitar üstündeki ses tuşunu çevir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: leopolidas

    gitar üstündeki ses tuşunu çevir.

    Ses tuşu sonda yine de ses çıkmıyor. Her türlü ton tuşuyla vs de oynadım yine de tık yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesikparmak

    Ses tuşu sonda yine de ses çıkmıyor. Her türlü ton tuşuyla vs de oynadım yine de tık yok.



    Alıntıları Göster

    o zaman manyetiklerinde sorun vardır. gitarın arkasını açıp bağlantıları sağlam mı kopuk mu diye bakmak gerekir.


    eğer bağlantılar sağlamsa kapasitörler arızalıdır muhtemelen.


    internette manyetik/kapasitör vs diye aratırsanız bu tarz ürünleri alabilirsiniz. biraz lehim ile birlikte devreyi tamamlayınca çalışır, sıkıntı olmaz.


    elektro gitarı 2. el almak genelde pek önerilmez. alınacaksa da mutlaka çalıştığından emin olmak gerekir. genelde gitar sıfır amfi 2. el alınır, amfiler pek bozulan cihazlar değildir. ben de amfiyi 2. el aldım, satan arkadaş gitarını da getirip (ben o zamanlar gitar çalamıyordum) amfinin çalıştığını gösterdi, öyle aldım.


    gerçi manyetikler pahalı 1300 tl'ye tek bir manyetik satılabiliyor (seymour duncan sh16 mesela), dolayısıyla ileride elektro gitardan devam ederim derseniz iyi birşey almanızı öneririm. ikinci iyi marka dimarzio'dur hatta kişiye göre en iyi marka da olabilir. dimarzio manyetiklere talep az olduğundan fiyatları seymour duncan ve EMG manyetiklere göre daha uygun oluyor.


    yalnız dikkat edin manyetikler aktif ve pasif olarak 2ye ayrılır. eğer gitar pasif manyetikle gelmişse aktif manyetik için pil takma yeri olmayabilir. aktif manyetikler pille çalışıyor. internetten manyetiklerin şekline göre alabilirsiniz.


    şekline göre single coil (S) ve humbucker (H) olmak üzere 2 çeşit manyetik bulunur. stratocaster gitarlarda 3 single coil manyetik olur genelde. bunun dışında manyetik dizilimleri genelde HSS, HH, SSS, HSH olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 9 Mayıs 2021; 14:9:13 >
  • Yorumunuz için teşekkürler hocam. Yok ya elektro gitarla devam etme gibi bir ihtimalim yok. Zaten hali hazırda davul çalıyorum ben de işte bir heves şu elektroyu da deneyimleyim diye almıştım ama soğudum zaten daha şimdiden.  Sırf rocksmith oynamak için masraf edip kablo vs aldığım için biraz daha uğraşacağım, şu yasaklar kalkınca artık bir müzik mağazasına götüreceğim. Çekecekleri fiyata göre ya tamir ettiririm ya da hiç ettirmem evde davul setimin yanına aksesuar olarak koyarım.   Davulun gözünü seveyim, bu elektro gitar neymiş böyle ya kız gibi alet. Bilmediğin alete hiç bulaşmayacaksın, ya da dediğin gibi alacaksan da sıfır gidip alacaksın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.