Şimdi Ara

Elektro gitar nasıl öğrenebilirim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
10.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazın elektro gitara başlıyacağım ama sıfırdan yani elektro gitarla ilgili bişey bilmeyi bırakın daha elime elektro gitar almış bile değilim ama ilgimi çok çekiyor çok hevesliyim bu yüzden yazın amatör bir elektro gitar alıp öğrenmek istiyorum ama kurs gibi bir imkanım yok sorum ise şudur elektro gitar çalmayı kursa gitmeden internetten yada başka bi yolla öğrenme şansım var mı ? Birde çok ucuz olan başlangıç seviyesi sadece çalmayı öğrenebileceğim (ama iğrenç bi seside olmasın) bir elektro gitar tavsiye edebilir misiniz ?



  • Kurs falan hikaye. Kurs sadece öğrenmeni hızlandırır.

    Ne kadar iyi çalacağın zamana ve gayretine bağlı. Yani 2-3 sene içinde bıkarsan öğrenemessin fakat 2-3 sene sonra bile aynı gayretle devam edersen iyi birşeyler çıkar.
  • Bende klasik gitara merak saldım.Kardeşime almışlar fakat bir notadan diğer notaya geçişte çok zorlanıyorum parmaklarım falan yetişmiyor ,veya alt tele deyiyorum yanlışlıkla ,çok zor yav
  • Kursta klasik gitar ağırlıklı akor vs. öğrenirsin.Elektro gitar alacaksan zaten rock/metal parçalar çalacağın anlamına gelir.Yani kursta öğreneceğin parmak alıştırması ve nota bilgisi. Tabi özel ders almayacaksan.Selim Işık gitar derslerine bakmanı tavsiye ederim elektro ağırlıklı.Ne kadar teknik bilgi bilsende çok ama çok egzersiz yapman gerekiyor.Çalamıyorum demeyeceksin bolca egzersiz yapacaksın.
    Gitarı öğrenmen 1 hafta - 15 gün gibi bir süre değil bir kaç yılını alır.Eğer günlük düzenli çalışırsan.
  • Hocam ilk olarak şöyle başlıyayım lafıma öyle kursta sadece akor öğreniliyormuş, nota sadece klasik gitardaymış gibi şeyler deli saçmasıdır. David Gilmour o soloları bir yerlerinden uydurmadı armoni bilgisini ve ruhunu katarak yaptı.Kursa armoni ,parmak,metronom gibi kendin evde internette öğrenemeyeceğin gitarın püf noktalarını öğrenirsin.Tamam metronom,parmak felan geliştirdin. Armoniyi internetten ve evde kendin öğrenemezsin. Eğer armoni bilgin olmazsa sadece başkalarının şarkılarını çalarsın üzerlerine kendi yorumunu katamazsın kendin şarkı yazamazsın gibi.Armoni bilgisi de öyle bir şeydir ki her yıl düzenli düzenli öğrenirsin günde ne kadar çalıştığına bakar. Erken başlamak yaşın erken olması iyidir fakat her şeyi etkilemez Stevie Ray Vaughan 24 yaşında polisliği bırakıp öyle gitara başladı.Ve kendini hemen hızlanıcam diye şartlandırma ilerde kötü olur. Her şeyi metronomla çalış. Son olarak müzik kültürünü geliştir. Bundan kastım 1995'ten sonraki gruplar değil. Örneğin 70 lerdeki gruplar Pink Floyd,Grateful Dead neler yapmış gibi. Ne tür müzik yapmıştır,sahne şovları nasıldır,neyle tanınırlar gibi şeyleriyle ilgilen. Magazin kısmıyla çok fazla ilgili olma.Ve sadece gitarı metalden ibaret sanma. Country blues jazz gibi metalden daha güzel türler var rockta bunlardan bir tanesi ama metalle fazla uğraşma. Söyliyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur hayırlı akşamlar..


    Edit : Kursu da gerçekten bilen birisinden al. Eğer İstanbul'daysan yardımcı olabilirim tanıdıklarım vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slashs Snakepit -- 12 Nisan 2011; 23:33:07 >




  • tamam arkadaşlar iyi yazmış güzel yazmışta çok önemli birşey var. müzik kulağın yoksa işin çok çok çoook zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmarass



    tamam arkadaşlar iyi yazmış güzel yazmışta çok önemli birşey var. müzik kulağın yoksa işin çok çok çoook zor


    Doğru diyor yazmayı unuttum. Bir süre kendini geliştirirsin armoniyi alırsın fakat yeteneğin yoksa kendi şarkılarını yazarken çok zorlanırsın belki yazarsın belki yazamazsın. Şarkıları üstünde oynayamazsın gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slashs Snakepit

    Hocam ilk olarak şöyle başlıyayım lafıma öyle kursta sadece akor öğreniliyormuş, nota sadece klasik gitardaymış gibi şeyler deli saçmasıdır. David Gilmour o soloları bir yerlerinden uydurmadı armoni bilgisini ve ruhunu katarak yaptı.Kursa armoni ,parmak,metronom gibi kendin evde internette öğrenemeyeceğin gitarın püf noktalarını öğrenirsin.Tamam metronom,parmak felan geliştirdin. Armoniyi internetten ve evde kendin öğrenemezsin. Eğer armoni bilgin olmazsa sadece başkalarının şarkılarını çalarsın üzerlerine kendi yorumunu katamazsın kendin şarkı yazamazsın gibi.Armoni bilgisi de öyle bir şeydir ki her yıl düzenli düzenli öğrenirsin günde ne kadar çalıştığına bakar. Erken başlamak yaşın erken olması iyidir fakat her şeyi etkilemez Stevie Ray Vaughan 24 yaşında polisliği bırakıp öyle gitara başladı.Ve kendini hemen hızlanıcam diye şartlandırma ilerde kötü olur. Her şeyi metronomla çalış. Son olarak müzik kültürünü geliştir. Bundan kastım 1995'ten sonraki gruplar değil. Örneğin 70 lerdeki gruplar Pink Floyd,Grateful Dead neler yapmış gibi. Ne tür müzik yapmıştır,sahne şovları nasıldır,neyle tanınırlar gibi şeyleriyle ilgilen. Magazin kısmıyla çok fazla ilgili olma.Ve sadece gitarı metalden ibaret sanma. Country blues jazz gibi metalden daha güzel türler var rock bunlardan bir tanesi ama metalle fazla uğraşma. Söyliyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur hayırlı akşamlar..


    Edit : Kursu da gerçekten bilen birisinden al. Eğer İstanbul'daysan yardımcı olabilirim tanıdıklarım vardır.

    anladığım kadarıyla bu işi bilen birisiniz elektro gitar tavsiye edebilirmisiniz yeni başlayanlar için en fazla 200-250 arası verebilirim ve amfi için bütçem yeterlideğil buna göre tavsiye ederseniz sevinirim




  • Selim ışık gitar dersleri var youtube'de . Kendi sitesi de var ordan bakabilirsin . Ben klasik çalıyorum ama elektro için anlatıyo adam . Klasik çalanlarda öğrenebilir o videodan . Ki zaten sen elektro istiyosun adam sıfırdan ayrıntılı bi şekilde anlatıyor .
  • Youtube'dan Selim IŞIK'ın video derslerini izleyip bir şeyler yapabilirsin
  • o bütçeyle gitar+amfi mi almayı düşünüyorsun yoksa sadece gitar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicki_Olmayan_Adam

    sadece gitar da amfi olmadan ses çıkışını nerden yapabilirim


    Ses sistemin el verişliyse bir süre idare edebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rocha


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nicki_Olmayan_Adam

    sadece gitar da amfi olmadan ses çıkışını nerden yapabilirim


    Ses sistemin el verişliyse bir süre idare edebilirsin.

    gitardan ses çıkıyor değilmi ? bide pcye bağlayabilirmiyim ?
  • İstanbuldaysan Mesut Uğurel hocalığında güzel öğrenirsin. Bilgi istersen PM atman yeterli. Birkaç eseri:







  • 180 liraya cort x2 satıyorum. 0 ayarında
  • arkadaş up up yazana kadar ucuccak sımdı .. yardımcı olun ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat.92




    dersleri buldum gitar tavsiyesi istiyorum




  • cort z42
    ya da ibanezin uygun fiyatlı modelleri var
    www.mydukkan.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat.92 -- 14 Nisan 2011; 18:01:55 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.