Şimdi Ara

Elektriksel problemler ve topraklama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, evde uzun süredir gözlemlediğim bir kaç elektriksel sıkıntılar var. Konu umarım doğru yerdedir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Pc kasamın metal kısmına tuttuğumda elektriksel bir etkileşim oluyor, çarpma gibi değil fakat mıknatıs gibi.
    2. prize takılı bir kaç eşyamda cızırtı sesi kapalıyken dahi geliyor.
    3. şu güne kadar 6-7 tane ekran kartı aldım hepsinde “tesadüfen” coil whine sorunu vardı.

    şimdi benim aklıma gelen şu, benim elektrik hattında bir problem var ve bu topraklama ile alakalı mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • topraklama hattın yok yada aşırı zayıf, yapabiliyorsan banyodan veya mutfak prizinden toprak hattı al, orada yoksa ve kalorifer boruları plastik değil metal ise, boyasını kazıyıp toprağı oraya bağla

  • Bende cızırtıya yanıt vereyim. Prizlerde veya kullandığınız çoğaltıcıda bpşluk/gevşeklik olursa ark meydana gelir. Bu cızırtı sesi ondandır ve maaleef ısı açığa çıkarır. Dikkat etmeniz lazım.

  • Merhaba.


    1-Temas ettiğinizde çarpma gibi olmayan,tarifi zor hissin sebebi çok düşük miktarda meydana gelen sızıntılardır. Bunun için topraklama hattınızın kontrol edilmesi gerekiyor.


    Topraklama hattı,sınırlı ömre sahiptir ve bakım ister. Zaman geçtikçe toprak direnci artabilir,topraklama elektrodu oksitlenebilir. Bu vb. durumlara karşılık topraklama hattı kontrol edilmelidir. Tabi topraklama elektroduna ulaşana kadar daire veya evinizin topraklama tesisatı gözden geçirilerek kötü temas,gevşek bir bağlantı var mı,buna bakılmalıdır.


    *Topraklama hattı kesinlikle su borusu,doğalgaz borusu gibi topraklama amaçlı kullanılmamış olan metal kısımlara bağlanmamalıdır. Kullanılan söz konusu boru hatlarının toprak ile teması,gerçek bir topraklama hattının teması kadar sağlıklı olmayabilir. Böylesi bir durumda özellikle tesisatınızda kaçak akım rölesi yoksa,büyük ölçüdeki kaçak akımlarda musluklardan vb. yerlerden çarpılmanıza sebep olacak durumlar meydana gelebilir.


    Bu aşamada yapılacak en sağlıklı uygulama,mevcut topraklama hattınızın kontrol edilmesidir. Direnç ölçümü,faz-toprak ve nötr-toprak arası voltaj ölçümünün ardından fiziksel kontroller yapılmalı ve tamir edilmesi gereken,yenilenmesi gereken kısımlar var ise tamir ve yenileme işlemi yerine getirilmelidir.


    Saygılarımla...





  • Muhtemelen eski bina,topraklama ya yok,yada nötürden alınmıştır.
  • Arkadaşlar bir kaç video ve ufak araştırma sonucu binamızın topraklama hattının hiç olmadığını anladım. Büyük bir ihtimal bu problemlerimin hepside tahmin ettiğim gibi bundan kaynaklanmakta. Hepinize cevaplarınız için teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.