Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ TERMOSİFON TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
115.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle ben kendi durumumu anlatıp sizlerden ona göre bir tavsıyede bulunmanızı rica edicem.
    Antalyada yaşıyorum. Yeşilgönenden 1200 ytl ye gün ısı sistemi kurdum ama oturdugum apartman 10 katlı olduğundan bende 4. katta oturduğumdan sıcak suyu yaklasık 4 dk beklemem gerekiyor. Yanlız yasayan ama 1 yıl ıcınde evlenmek uzere olan bırısıyım.
    Belkide en büyük hatam yukarıya o kadar para verip verip gün ısı sistemi taktırmamdı. Ne aksamları 3- 5 tabagımı yıkarken sıcak suyla yıkayabılıyorum ne de sabah tras olurken sıcak su kullanabılıyorum. Sıcak su gelene kadar ben trasta oluyorum, 3- 5 tabagımıda yıkıyorum cunku.

    Simdi bu durumda bana nasıl bır sıstem tavsıye edersınız?
    Yukarıda halı hazırda gun ısı sistemim var burdan elekrtikli termosıfonu doldurup kullansam daha tasarruflu olur kanaatındeyım?
    Peki böyle bır sıstem yapılabılırmı? Yanı elektrıklı termosıfonun soguk su gırısını benım gun ısıdan gelen su ıle doldurup cıkısı tum eve dagıtmak? Bu mumkun mudur ve bana tasarruf saglar mı? sonucta elektrıklı termosıfon daha az calısacak suyu ıstenen sıcaklıga cıkarmak ıcın.



    Yoksa sadece 2 tane baymakın hem mutfak hemde banyo ıcın olan elektrıklı anı su ısıtıcısınımı alayım?

    Elektrikli termosifonun suyunu mutfaktada kullanabılırım dı mı? Yanı sıcak su hem mutfakta hemde banyoda olucak.
    Antalyadayım gun ısı var ama sıcak suya ulasmak 4 dk mı alıyor bu suda hep bosa gıdıyor. Acil bir çözüme ulaşmak istiyorum.
    Ben demırdokumu ıyı gordum.

    http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=44&ParentId=32

    sızın baska tavsıyelerınız nedır acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksaınsen -- 8 Aralık 2008; 21:44:03 >







  • yok mu bi babayiğit be?!!
  • Hayyyyyyt beeeee:)
    Birisi benimi çagırdı:
    Şaka bir yana Termosifon almak isterseniz Bosch tavsiye ederim.Ben almadan önce 3 ay araştırdım.İlk seçenegim Eca idi ama şekli biçimsiz oldugundan Boschta karar kıldım.Aldıgım ürün çabuk ısıtıyor ve elektrik sarfiyatı düşük.Bende bu termosifonu Mutfaga bagladım ve ordada sıcak su kullanıyorum.Termosifonun elektrik tasarruf konumu var o ayarda tutunca elektriki tasarruflu kullanıyor.
  • Benim size yapacağım tek bir tavsiye var:Titanyumlu bir model almayın.
  • neden titanyumlu bır model almayayım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraksaınsen

    neden titanyumlu bır model almayayım?





    alda gör

    titanyum denilen dandik şey yüzünden iç kaplaması inceltiliyor 1-2 senede kevgire dönüyor termosifon ama sen al deneyimlerini yaz
  • arkadaşım ti ye alacağına adam gibi söyleyecek iki çift lafın varsa adam gibi yazda suraya bızde bılelım, ögrenelim, ona göre alalım!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buraksaınsen

    arkadaşım ti ye alacağına adam gibi söyleyecek iki çift lafın varsa adam gibi yazda suraya bızde bılelım, ögrenelim, ona göre alalım!



    Yazdım ya yukarda.
  • süsler diye spotçularda satılan bir marka var.
    ben aldım.
    ucuz ve iş görüyor.
  • Valla ben babama linkteki titanyumlu demirdöküm termosifonu aldım,bana dua ediyor,fakat bir arkadaş "titanyum alma" demiş şok oldum.Sular çok kireçli,açıktaki su ısıtıcılar 1 yılda kireç bağlayıp çalışmaz oluyor, termosifonun içine kireç çözücü koyamayacağımıza göre titanyum buna çare olur diye düşünmüştüm.
  • Termosifon yerine size elektrikli şofben öneririm.
    Ancak Baymak'ın, İhlas'ın ani su ısıtıcıları gibi su debisi ayarlanmayanlardan değil.

    Zamanında bir almancının apartmanında kiracı olarak oturmuştuk.
    8 dairenin hepsine Vaillant'ın şofbeninden taktırmıştı. Hiç birinde şikayet olmadı ve performansı termosifonlar gibiydi. Suyu açtıkça otomatik olarak derecesini yükseltip aynı sıcak su kalitesini sunuyor.

    Termosifonlara göre +'ları:
    Termosifonlar gibi de 2 kişi banyo yapınca 3. kişi suyun ısınmasını beklemiyor. Süresiz sıcak su keyfi sunuyor.
    Kullanılmadığında gereksiz yere termosifon gibi çalışmıyor. Kombi gibi suyu açınca otomatik çalışıyor.
    Termosifon gibi mutfağa da su gönderiyor.

    Linkte 3 ayrı modeli olduğu yazıyor. Bir incele mutlaka değerlendir. Pişman olmayacaksın.
    http://www.vaillant.com.tr/Mueterilerimize_Oezel/ueruenler/elektiriklicihazlar/elektriklisofbenler/produkt_vaillant/elektirklisofben.html

    :İmlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 11 Aralık 2008; 18:00:54 >




  • Valla ben en son haberlerdeki termosifon patlama görüntülerini görünce çok korktum bu termosifonlardanDeprem olup bina yıkılsa bu kadar hasar olmaz allah muhafaza
  • bende termosifon araştırıyorum kafam çok karıştı hangisini alsak sorun çıkaracak gibi :D beyaz eşyanın şans işi olduğunu dikkate alarak şansın benden yana olmasını diliyorum
  • Termosifon biraz uğraş gerektirir mesela içindeki anot 2 senede bir degişmek zorunda eger degişmezse bazı markalarda garantiniz 10 yılda olsa garanti devre dışı kalıyor yada termosifon geç ısıtıp elektrik canavarına dönüşüyor,iyi bir marka termosifon alıp girişinede kireç önleyici bir aparat takarak bu sorunu çözersiniz benim çözdügüm gibi kullanmayıda bilirsenzi akıllı sayacınıda varsa tadından yenmez.

    Ben 22 den sonra son ayarda ayarlıyorum 75-90 derece sabah 6 ya kadar sabahta ya kapatıyorum yada 30-45 derece alıyorum sürekli kullanılsa bile sogumuyor yani ayarladıgım 30 dereceye su düşmüyor gece 22 kadar ben gece 22 e gene 75-90 yapıyorum gece indirimli tarifeden faydalandıgım içinde elektrik faturamda komik oynamalar oluyor banyoda gece yapıyorum ha gündüzde yapsam geceden 90 ayarlı oldugu için asla 30 derece düşmüyor bol yetiyor bu tarz kullırsanız harika.
  • Kusura bakma biraz geç bir cevap oldu ama arkadaş zaten durumu açıklamış.Tabii işin içine biraz espri de katmış.
    Aynen titanyum falan diyerek sacın kalınlığını inceltiyorlar.Böylece maliyeti azaltıyorlar.Zaten termosifonun para tutan kısmı deposu.O da delinince kaldır at yenisini al.Benim titanyumlu Demirdöküm termosifon 3 yıllık garantinin bitiminden 6 ay sonra delindi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: i m b a t


    quote:

    Orjinalden alıntı: buraksaınsen

    neden titanyumlu bır model almayayım?





    alda gör

    titanyum denilen dandik şey yüzünden iç kaplaması inceltiliyor 1-2 senede kevgire dönüyor termosifon ama sen al deneyimlerini yaz




  • eca termosifonlar hakkında bilgi verebilecek var mı?
  • Ben istanbulda kaç yere sordum ve bulunması zor bir marka.Termosifon olarak iyi tabiki ama benim bu markayı almamamın sebebi şeklinin biçimsiz oluşu.Bu yüzden Bosch 65 lt termosifon aldım ve çok memnunum.
  • Termosifonun ısınmasıda zaman alır. depolu termosifon değil anlık su ısıtıcılarından almalısın. Antalyadaki evimizde günısı var. 5 katlı binanın zemin katındayız. Sıcak suyun günısıdan gelmesi 1-2 dakikayı buluyor. Yarım kova suda geliyor sıcak su. Tabi güneşli olmayan günler için insan alternatif bir ısıtma sistemine ihtiyaç duyuyor. Bende şöyle doğru düzgün bir su ısıtma cihazı almayı düşünüyorum.
  • baymak dtk 65 modelini al.www.baymak.com.tr incele ben 10 senedir kullanıyorum....
  • selam.siemens-DH21100-trifaze-sofben i araştırmanızı öneririm süper bişi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.