Şimdi Ara

Elektrikli Şofben Isıtmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Elimde Arzum Termal model ani su ısıtıcısı olarak bilinen şofbenlerden mevcut. Evde normalde güneş enerjisi kullanılıyor sıcak su için ancak havanın kapalı olduğu günlerde kullanmak için bu cihazı da bağladım.

    Daire içerisindeki sigorta kutusu hemen banyo duvarı üzerinde. Şofbene için ayrı C40A bir sigorta ile 2.5 kablo ile hat çekilmiş. Klemens ile yine 3x2.5 kablo kullanarak bağlantıyı gerçekleştirdim.
    Kutudan şofbene toplam 2.5m civarında hat uzunluğu.
    Faz, notr, toprak bağlantısını tekrar kontrol ettim, doğru.
    Su basıncı şofbeni çalıştırıyor.
    Rezistans kireçli değil, kontrol ettim.
    Cihazın 3. kademede çalıştığını gösterir ışıklar aktif hale geliyor.
    Herhangi bir kaçak, sigorta attırma söz konusu değil.
    Cihazı kendime ait bir başka evden getirdim ancak orada hiçbir problem yoktu.
    Şu an son seviyede çalışırken dahi suyu ancak ılık hale getirebiliyor.



  • Su basıncı ve suyun soğukluğuna bağlı. Giriş suyu sogudukça basıncı düşürmen gerekiyor. Ama 7000w civarında ortlama bir şofben ne olursa olsun switchleri aktif edecek kadar suyu açtığınızda bayağı sıcak su vermesi lazım. Ha ama yok siz foşur foşur su gelsin hemde kaynar olsun diyorsanız, bu havalarda biraz zor. Şuan burada gündüz 5 gece -8 derecelerde hava sicakligindayiz sular buz gibi. 3. Kademede 7kw şofben ile switchleri aktif ettikten sonra çok az daha açıyoruz musluğu o şekilde yikanabiyoruz. Geceleri - ye inmese, havalar min 2-5 derece arasında devam etse biraz daha basınçlı kullanabiliriz suyu
  • Bizda ihlas şofben var. 3. kademede kışın suyu iyi ısıtır.

    Şayet ılık ısıtıyorsa rezistansın biri çalışmıyodur. Lambanın yanıyo olması durumu değiştirmez. O sana sadece kaçıncı kademede olduğunu söyler rezistansın çalıştığını değil. Sökebilirsen rezisansı bi kontrol et. Bip özelliğinde ötmeyen hangi uçlarsa onlar gidik demektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linyit43

    Su basıncı ve suyun soğukluğuna bağlı. Giriş suyu sogudukça basıncı düşürmen gerekiyor. Ama 7000w civarında ortlama bir şofben ne olursa olsun switchleri aktif edecek kadar suyu açtığınızda bayağı sıcak su vermesi lazım. Ha ama yok siz foşur foşur su gelsin hemde kaynar olsun diyorsanız, bu havalarda biraz zor. Şuan burada gündüz 5 gece -8 derecelerde hava sicakligindayiz sular buz gibi. 3. Kademede 7kw şofben ile switchleri aktif ettikten sonra çok az daha açıyoruz musluğu o şekilde yikanabiyoruz. Geceleri - ye inmese, havalar min 2-5 derece arasında devam etse biraz daha basınçlı kullanabiliriz suyu
    Basınç şofbeni aktif hale getirdikten sonra dokunmuyorum. Yani çalışabileceği en düşük basınçta çalışıyor ki zaten çok uzun süredir şofben kullanıyorum. Çalışma şekli konusunda herhangi bir tecrübesizlik söz konusu değil. Ayrıca Antalya'dayım hocam. 0'ı görmüyoruz buralarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

    Bizda ihlas şofben var. 3. kademede kışın suyu iyi ısıtır.

    Şayet ılık ısıtıyorsa rezistansın biri çalışmıyodur. Lambanın yanıyo olması durumu değiştirmez. O sana sadece kaçıncı kademede olduğunu söyler rezistansın çalıştığını değil. Sökebilirsen rezisansı bi kontrol et. Bip özelliğinde ötmeyen hangi uçlarsa onlar gidik demektir.
    Haklı olabilirsiniz, rezistansları bu açıdan kontrol etmemiştim.
  • rezistans yanmadıysa eğer dereceyi artırmanın bir yolu daha var oda suyun çıkşını yavaşlatmak onuda şofben su çıkış kısmındaki adaptöre plastik bir kutudan (peynir vb) yuvarlak bir parça kesersin normalde hortum çapından daha küçük bir delik açarsın ortasına böylece suyu yavaşlatırsın bu durumda su ısıtıcı içinde daha fazla kalacağından su ısısı da haliyle daha artacak eğer sadece şofben çıkışına eklediğin bu parça seni tatmin etmediyse ahize kısmınada aynı parçada ekle su dahada yavaşlar böylece yeterli ısıyı ayarlamış olursun :)
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    O zaman multimetrenin kısa devre konumunda ölçüm yapman lazım. İki tane tek fişli rezistans uçları vardır. Bir tane de bir sürü kablonun girdiği uç vardır. Tek fişleri teker teker çok fisliyle kısa devre yapıyor mu bak. Biri yapmıyorsa rezistans arizalidir. Değişim vs uğraşmayın yenisi alın.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Nötr toprak hatları karışmış olabilir. Şofbende ya da daha önceki bağlantıda. Aynı bağlantıda elektrikli soba deneyin bakalım,tam kapaite çalışacak mı?
  • Az önce rezistansları kontrol ettim. İçiçe iki tane mevcut bu cihazda, bir tanesi kısa devre modunda ses vermedi. Sıkıntı rezistanstaymış yani. Daha önceki rezistans arızalarında kakr attırdığı için bu ihtimali düşünmemiştim. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.