Şimdi Ara

Elektrikli şofben çarpıyor hem de sigortalar kapalıyken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu buraya mı açmalıyım bilmiyorum en mantıklı bölüm burası geldi.

    Az önce banyoya girdim. Normal 3 kademeli elektrikli ihlas şofben kullanıyorum. Hatta rezistansını 7-8 ay önce komple değiştirdim. Sağ elimin işaret parmağında küçük bir yara var. Bataryaya ve şofbenin metal borusuna o yarayı değdirdiğimde çarpılıyor gibi oluyorum. Elimle normal tuttuğumda bir problem olmuyor.

    Şofbenden işkillendim. Gidip sigortasını attırdım. Yine denedim yine çarpıyor. Normal lavaboya denedim lavobo çarpmıyor. Hatta mutfakta bile denedim yine çarpmadı. Acaba evde elektrik kaçıran bir alet var da suya mı kaçırıyor diye aklımdan geçti. Bu sefer komple elektriği kaçak akım sigortasından kapattım. Bütün evde elektrik yok yani. Elimde fenerle banyoya girdim yine yarayı değdirdim yine çarptı.

    Problem ne sizce komple elektriği kestiğim halde hala çarpıldığımı hissetmem garip. Baya girip banyo yaptım hiçbirşey olmadı. Elimle tuttum falan hiç çarpıldığımı hissetmedim. Sadece o yarada öyle oluyor.

    Hatta şimdi kontrol kalemiyle bataryaya baktım yanmadı. Ancak şofbenin hortumuna değdirdiğimde yandı. Hemde kaçak akımdan sigortalar atıkken. Bu elektrik nerden geliyor?







  • Hocam yaradaki statik elektrik boşalması yüzünden olabilir diye duşunuyorum ve o yaranın çarpılması olayı bana hep olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quad HD

    Hocam yaradaki statik elektrik boşalması yüzünden olabilir diye duşunuyorum ve o yaranın çarpılması olayı bana hep olur

    Problemi buldum. Problem şofbende değil çamaşır makinesindeymiş.

    Büyük ihtimal evde topraklama yok. Toprağı nötre bağlamışlar. Makine de elektrik kaçırdığında elektriği nötre veriyor. Nötrde toprağa bağlı olduğu için ve elektrik şobfen kazanı direk toprağa bağlı olduğu için çamaşır makinesinin toprağa verdiği elektrik şofbene geçiyor. Şofbende çarpıyor.

    Elektrikli şofbenin metal borusunu kontrol kalemiyle kontrol ettim. Işığı yandı. Çamaşır makinesinin fişini çekip tekrar denedim bu sefer yanmadı.

    Yaradan çarpılmamın sebebi de yaraların daha kolay elektrik geçirmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 9 Ağustos 2015; 16:25:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.