Şimdi Ara

Elektrikli Renault ZOE, 2022 model yılında güncellendi: İşte yapılan değişiklikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Elektrik tarifesinin 2. kademeli yapılmasının sebebi o zaten. 2. kademe fiyatlarını istedikleri kadar katlayabilirler. Mazotu 5 kat arttırdıkları gibi bir bakmışsınız 2. kademe elekrik de 5 kat artmış. Şu anda yapmıyorlar müşteri cekmek için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Fiyatı açıklandı geçenlerde. 1 milyon TL. Nasıl iyi mi? Ben alabilecek durumdayım. Ama fosil yakıtlı olanı beni 1100 km kadar götürürken ve en fazla 10 dk da depoyu doldururken, kullanışsız ve de kaza anında 10 itfaiyenin bile söndüremeyeceği bir aracı kesinlikle ama kesinlikle almam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En az 2 milyon fiyatı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Aynen,zaten bunu kestiremeyene ne diyeyim.Ha! artar artmaz onu bilemem de,artma ihtimali çok fazla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • escapes_ kullanıcısına yanıt
    Togg'dan bahsediyorsan ,ben 1'in altında satışa çıkacağını,satılması içınde agrasif kampanyalar yapılacağını düşünüyorum,en azından seçime kadar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Valla ben de aynı düşüncedeyim.Fosil yakıtlılarda çok fazla mekanik parça var,ve kurum,duman ,carbon üretiyor,ayrıca verimsiz.Zaten gelecek elektriklilerde de,şu menzil sorununu çözmeleri lâzım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hibrit hala en mantıklısı git yaris hibirt al 2 litre tuketebilen bir araba ki Corolla hibirt arkadaş da var 3 ile 4 litre çok rahat tuketebiliyor sadece yıllık MTV olayı sorun oda İstanbul'da yaşayan kişi için peroblem değil zaten a noktasından b noktasına gitmek inanılmaz zaman alıyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • birlik ve gümrük anlaşmalarına göre devlet destekli muafiyetlerden bütün otomotiv sektörü yararlanmak zorunda,
    örneğin togg a ötv %15, fiat a reno ya %125 olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    komik yorum demişsin ama komik olmuşsunuz..


    öncelikle her körün bir alıcısı çıkar,burası Türkiye..Hayatımda hiçkimsenin satın alamayacağı araçları veya eşyalarını satmış bir insanım,kimler neleri ne paralara alıyor bir araştırın önce..


    elektirik maliyetlerini göz önüne alıyorsunuzda mekanik servis harcamalarını niye katmıyorsunuz? fosil yakıtlı bir aracın ortalama 6000 bin mekanik parçası bulunur,elektirikli araçlarda ise bu rakam ortalama 1700 parçadır.Yani ne kadar az parça o kadar az sorun ve az servis maliyetleri demektir.Bir aracı aldığınız zaman fiyatından çok yürütme maliyetleri sizi zorlar her zaman.


    gelelim sarj maliyetleri konusuna;

    bunun çözümünü zaten vatandaş kendi kendine çözüme kavuşturacak yeni icatları bulacak,insanlar benzin-mazot üretemez ama yenilenebilir enerji panelleri,farklı alternatif elektirik üretim şekilleriyle en basitinden bir apartman bloğunda yeni teknolojilerle üretilecek güneş veya rüzgar panelleriyle ileriki zamanlarda çözümler üretilebilir.Bu ayrı bir sektör oluşumunuda tetikler,özellikle batarya-akü sektöründe araş sarj istasyonlarının altyapısı için gereken ürün yelpazesi genişleyecektir,böylelikle yenilenebilir enerji alanında alternatif çözümler artacak ve insanlar fosil yakıtlı araçlardan hızla uzaklaşacaktır.


    Yani kısaca 500 bine dizel egea alıp onun mazotu,servis ücreti ve kaybedilen zaman problemleriyle insanlar uğraşıacağına gider üstüne 200 daha koyup zoe alıp harcamaları asgariye indirgeyerek ayağını yerden kesecek çözümlere atılır.Günümüzde artık özellikle istanbulda araçların güzel,şık olmasına bakılmıyor.Yürütülen aracın maliyetleri ne kadar ekonomik ona bakılıyor.Ben ucuz diye dizel araç alayım ama kontağı çevirdiğim zaman "şu kadar zaman ve yol için ne kadar mazot harcamam olacak" dediğim anda o araç benim işime yaramaz hale gelir.Komiklik olan durumda budur zaten.Hem mal sahibi olup hemde cüzdandan çıkacak maliyeti düşüneceksek bu tam bir kara komedi durumudur.





  • Sunu anlayamadim:


    500 bin yerine 700 bin veriyorum daha kucuk bir araba aliyorum. Elektrige daha az oduyorum veya bakimi daha ucuz diye seviniyorum. 5 senede 50 bin TL kardayim ama onceden 200 bini vermisim. Yani ben zaten yurutme maliyetini onceden odemisim.

    Acii bufe otele o kadar para odeyip yemek zamani gelince aaa yemekler bedava ne guzel tarzi bir sey gibi geldi.


    İkisi de 500 bin olsaydi dediginiz dogru olurdu. Ayrica ustune 200 bin koyarim dediginiz sey 10 veya 20 bin degil 200 bin.


    500 binden rahatca 700 bine cikacak butceniz varsa Zoe degil de MG bakin.


    Seneye secimde hukumet ve baskan degisir de elektrige saglam tesvik gelirse ancak dusunulebilir yoksa elektrige gecisi bu halk yasayamayaz bu fiyatlarla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Haziran 2022; 16:53:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur yüksek olmasa... 18-20 yerine şöyle 7-8 seviyesi...

    300-350bin bandında bir araba olurdu, iyi satardı...alır binerdik...


    hayaller işte...


    800bin TL verip B segment bir elektirikli...ancak kabus olabilir...

  • Elektriğe zaten iyi bir ayar çekildi. Hidrojenli araçlar çıkana dek elektrik fiyatları arttırılır diye tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2022 kasa zoe50 de kronik AC şarj arızasını gidermişler mi? İkincisi elektrikli arabanın elektriğini mustakil evinizin çatısına ya da açık otoparkın çatısına güneş paneli veya rüzgar türbini kullanarak ongrid sistem ile elektrik üretebilirsiniz bu avantaj. Ama benzini ve mazot üretemezsiniz . Dolar 8 lira olsaymış 300- 350 bandında alınacak arabaymış geçen sene yani 2021 temmuz ayında 290.000 liraydı Bu araba niye almadınız o zaman çünkü o zaman yakıt ucuzdu değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 21 Haziran 2022; 18:10:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasgok kullanıcısına yanıt
    Toyataya(1.8 Hybridlere)yapıldı bir güzellik ama,Türkiyede üretilme şartıyla,tam elektrikli 120 kw aşan ,150 yi aşmayan motorların ötv'sini ;%60 dan,%25'e çekebilir mesâla.Nasıl bir itiraz olabilir ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yc#1 kullanıcısına yanıt

    Ötv %10 ise bu arabalara kesinlikle artacaktır şuanda bu arabaları toplayanlar ciddi kar yapacak ileride.

  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    tek tercih zoe olamaycak zaten birkaç yıla.olayı sadece zoe üzerinden değerlendirmemek gerekir.İhtiyaçlar kapasite yönünden zoe modelini karşılamıyorsa başka büyük elektirikli araçlara yönelinir ancak gidip sıfır dizel araç almakda mantıksızlık şu dönemde.


    Basit bir örnekle ortalama 2000 tl ye dolan bir binek araçla ful depo şehir içi kaç km gidilebilir? aynı şekilde elektirikli araçla full şarjda şehir içi kaç km gidilebilir bunun hesabı ilk etapda yapılmalı.

    Bunun haricinde aylık-yıllık bazda servis maliyetleride düşünülmeli.Yok yağ parası,filitre,balata vs gibi birsürü mekanik harcamalar göz önünde bulunmalı elektirikli fosil yakıtlı araçlar alınırken.


    Büyük araç markaları zaten yol haritalarını elektirikli araçlara göre planlamışken ve dizel araçları 2030 yılında tamamen bitireceklerken "elektirikli araç alınmaz" mantalitesi günün koşullarına aykırı bir düşüncesidir.Zoe modeli 10 aileden en az 5-6 ailenin tercih edebilceği bir araç.


    5 yılda 50 bin kardayım diyorsunuz ama 5 yıl önceki parça-servis maliyetleri ile şuanki maliyetler birmi? 5 yıl önce basit egealar ne kadardı şimdi ne kadar? 5 yıl önce alınan 5 yaşındaki araçlar prim yapmış,kara girmiş.Bugün 700-800 bine aldığınız elektirikli bir araç 5 yıl sonra en kötüsü 900 bine satmanız ve kara geçmeniz mümkün olacak.


    Türkiye'de sizin düşündüğünüzün aksine elektirikli araçlara çok hızlı geçiş yapacak 3-4 yıl içinde.Önceki mesajımda dediğim üzere,alternatif yenilenebilir enerji kolları çeşitlendikçe halkın bilinçlenmesi ve buna uygun şekilde güneş-rüzgar vb panellerine yatırımlar yapmasıyla kendi evinde sarj istasyonu kuracak imkanlara ulaşabilir.Bu ilk zamanlarda 12-24 saat aralığında full sarj edebilcek kapasitede ilerleyecektir ama daha ileri süreçlerde 6-12 saat sarj edilebilme teknolojilerine yatırımlar çoğalacakdır.Bugünün klasik benzin istasyonlarıda hızlı sarj bölümlerini artırıp ortalama 1 saatlik hızlı sarjla tam dolum yapmayı bugün 250-400 tl bandında hizmet vermeye başlarsa millet çirkinmiş,tipi kötüymüş bakmaz zoe ve benzeri modelleri kapış kapış alıp yoluna bakar.





  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    +1

    Asıl bomba, batarya kapasitesi azalınca patlayacak. Bataryası ölmeye yüz tutan bir elektrikli arabayı ikinci el olarak kim alacak? Alınca yeni bataryanın maliyeti ne olacak? Bunlar belli olmadan elektrikli araba işi sakat. Üstelik yaygınlaşması için uzun yıllar var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    alternatif enerji kaynakları dediğiniz rüzgar türbini ile güneş panelleri sadece bir sektör. Prize elektrik onlardan gelmiyor. Bir kere güneş panelinden gelmediği kesin belli cunku ondan gelseydi kışın aylarca hava kapalıyken mantıken elektrik kesintisi olması gerekirdi olmuyor. Rüzgar türbininde ise bir hile var. Rüzgar türbinleri rüzgar olsa da olmasa da dönüyor, videoları var. Bir türbin rüzgar yokken dönüyorsa onun içinde türbini çeviren bir motor olmalı. Büyük boy rüzgar türbinlerinin hepsinin içinde türbini çeviren bir motor var bu kesin. Hobi amaçlı evdeki bahçeye kurulan türbinler bu degerlendirmenin dışında. Rüzgar türbinleri içerden bir motorla dönüyorsa rüzgar enerjisini kullanmasına gerek yok demektir. Buradan da rüzgar enerjisinin elektriğin gerçekte nerden ve nasıl üretildiğini kamufle amaçlı bir hikaye olduğunu düşünebiliriz. Hobi ve deney amaçlı veya istisnai durumlar haricinde tüm elektrik, atmosferde her daim varolan binlerce voltluk statik elektrik cekilerek, 380V / 220V / 110V a indirilerek, sehirlere dagıtılıyor. Evde ofiste prizdeki elektrik atmosferden geliyor, zaten o yüzden bu kadar temiz sessiz ve stabil. Kömür santrali, HES ile de sağlanabilecek birşey değil bu. Atmosferden elektrik şehir dışında sıkça gördüğümüz pilonlara asılı aluminyum kablolar tarafından çekiliyor. Atmosferik elektriğin kullanımında izolasyon ve topraklama cok önemlidir. O yüzden tüm binalar cok iyi topraklanır. Topraklama olmadan şebeke elektriği kullanılamaz. Prizdeki nötr olarak geçen uç topraklanmış kablodur. Elektriğin kaynağı atmosfer olduğu içindir ki akşam saatlerinde şebekeye yüklenince artan elektrik ihityacı sorunsuz karşılanır. Kömür santralinde kazana daha cok kömür atarak yapılacak bir iş değildir, HES'te akan nehir akşam saatlerinde daha cok akmaz. Elektrik depolanamaz, sehirlerin kullandığı milyonlarca kW'lık elektrik depolanamaz depolanması zaten tehlikelidir, sürdürülebilir bir iş değildir. Elektriğin her bir eve işyerine bu kadar temiz düzenli ve kesintisiz sağlanabilmesi ancak cok geniş bir elektrik kaynağı varsa mümkün olabilir o da atmosferin kendisidir. Atmosferde statik elektrik olmaz diyorlar. Hiç yağmurlu gün görmediler mi onlar? Yağmur bulutu yere yakın oldugu için atmosferin üst katmanlarındaki yüksek voltaj elektriği ceker o elektrik boşalmasına şimşek diyoruz. O elektrik nereden geldi? Atmosferden geldi. Demek ki atmosferde statik elektrik var. İşte o elektriği alıp kazık tarifeden satıyorlar. Yarın kazık daha da artacak. Elektrikli arabalar yaygınlaşınca elektrikteki kazık artacak. Bugünlerdeki mazot benzin kazığı gibi yarın elektrik kazığı olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    TR'de teşvik lazım cidden eskiden vardı vergisi ucuz ve MTV yoktu sonra kaldırdılar işte.

  • tamamen kaldıramaz ama %1 ötv yapcam diyerbilir Toyota hybrid'lere bir güzellik yapıldı 1.8 motor için.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.