Şimdi Ara

Elektrikli Otomobil istiyoruz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
5
Favori
9.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    yapmayın etmeyin benzin satışları düşerse hükümet elektriğe göz koyar bu sefer,zaten kendimiz dogalgaz çıkaran bir ülke değiliz dışarıdan satın alıp elektriği öyle üretiyoruz eğer benzin satışları düşerse aç gözlü hükümet benzinden vergi toplayamazsa elektrik fiyatlarının canını okur bu sefer evde lamba yakmaya bile korkar olursunuz.

    Bu hükümetten kurtulamayacağımıza göre tek çare müstakil bir evde oturup eve full solar panel yapmak. Hatta şehir elektriğine bile ihtiyaç olmayabilir bu sayede. Ama cidden aqp bunun farkında varırsa evlerden metrekare başına solardan vergi alabilecek bir hükümet. Ülkeyi zaytung ülkesine çevirdiler ve hala %50 oy alıyorlar inanılacak gibi değil. Afyon sayesinde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noxyyprom

    Devasa bir elektrik ihtiyacı da aynı şekilde ortaya çıkacak ilerde ve biz altyapı olarak buna hazır değiliz.

    Akkuyu nükleer santraline karşı çıkılıyor ama acilen çok daha fazlasına sahip olmamız,gereken atılımları yapmamız lazım.Kendi ülkemizdeki nükleer hammaddeleri uranyum toryumu çıkarıp işlemeyi bilmemiz öğrenmemiz lazım.

    Türkiye'nin rüzgar ve güneş enerjisi potansiyelinde Avrupa'da kaçıncı olduğunu biliyor musun? Şuana dek yapılan çerez. Sürdürülebilir enerjinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Saçma sapan saray vs. harcamaları yerine enerjiye yatırım yapsalar ülke kalkınmıştı çoktan.

    Nükleer santral bizim gibi sürekli terör tehtidinde olan bir ülke için çok tehlikeli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    gençler Türkiye'deki elektrik altyapısıyla 1.000 tane aracı aynı anda şarj edemezsin. komple sigortalar atar.

    Rakamlarla açıklar mısınız?
    Bir araba kaç kwh çeker anlık, şebekenin anlık kapasitesi nedir?

    Kulaktan dolma bilgilerle bilgi kirliliği yaratmayalım.
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Tüm dünya saatleri geri alıp tasarruf yaparken, hepsi salak biz akıllıyız diyerek sabah 8de bile karanlık olarak ise okula başlıyorz, ve tasarrufu ettik diye iddia ederek iyice komik olan enerji yönetimimiz ile, değil solar panel, limondan bile enerji üretmeyiz biz. Uretsek de alınacak ekstra vergi bulu4uz.

    Bu ülkede limonata vergisi var, daha neyin hesabını yapıyoruz anlamış değilim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Hocam yenilenebilir.enerji.konusunda.cok.haklisin



    Nukleere katilmiyorum.Olmali.Ama.korkuyorum cunku bizim insanimizda vurdumduymazlik.var bir ihmalde yasanacak felaketin geri donusu olmaz birak terörü once bizim insanimiz gevsektir tedbiri elden birakir milletce gumleriz.



    Ohal de renault zoe 2017 yi getiriyor

    OHAL DE ELON MUSK gelip Cumhurbaskani ile roket konusunda gorusuyor.

    O halde bal gibi de tesla bu ulkeye gelir her sey bahane.



    Bunlarin hicbiri.halihazirda.Turkiyede.satisi.olan firmalarin elektrikli araclarini getirmelerine engel.degil.Bana uretmiyolar arkadas sadece dunyaya satarken bana da 500 tane leaf getirsin yeter. 500.de ampera e.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Bilmedigimden soruyorum;



    Simdi benim bildigim kadariyla elektrik motoru dusuk devirde yuksek tork veriyor. Ancak motor devri arttiginda performansi dusuyor.



    O zaman da benzinli motor devreye girmiyor mu. Benim bildigim sistem boyle.



    Bence sirf elektrik motoru kisa vadede olmaz. Ilk once hybrid ile bir gecis surecine girmeliyiz. Altyapimiz 0.



    Ayrica goruyorum ki forum ahalisi bu elektirik motoru mevzusunu sadece 4 kapi sedan suv, vs araclar ustunde dusunuyor. Elektrik motoru sadece binek araclar icin degil, yuksek tork isteyen is makinesi, kamyon, ekskavator vs vs araclar icin cok onemli.



    Ayrica Cinin bu konuda cok buyuk baskisi var. Adamlar ulkede hava alamiyor artik bu nedenle bu yonlere egilimleri var.


    Edit=Sanirim sadece elektrik motoru olanda transmission yokmus. Yanlis bilgiyi duzelteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stadhouder -- 12 Aralık 2017; 9:7:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Ben aciklayayim



    Normal ev sarjinda 5-6 kwh ceker saatte.Hatta ilk renault z.e ler wall box tan 2-3 kwh cekiyorlardi diye biliyorum



    Teslalar amerikada hizli.sarj istasyonunda 50 kwh cekiyolar bu rakam 65 e cikiyor demislerdi bir yerde hatirlamiyorum nerde.



    Ulkemizde 50.kwh destekleyen bir sebeke.yok.zaten. Ama saatte 22 kwh ile trifaze elektrikten 2 saate yakin surede zoe 2017 sarj olabiliyor.

    Ev prizindense bu sure 5 saatti diye hatirliyorum

    Yani ev prizinden ve tabi bu prizin bagli sigortanin verebildigi akima bagli olarak 5-6 saatte zoe sar oluyor.



    Saatte 5 kwh ile.1 apatmanda herkes 10 saatte 50.kwh lik sarjini evinde rahatlikla yapar.5 kwh i zaten normal bir ev gun icinde muhakkak zorlar.Benim evime 140 tl fatura geliyor ve ufo calismiyor firin desen ayda 3-4kere.Elektrikli su isiticisi ile banyo yapiliyor ve arceligin elektrikli cay makinesi ile 2 sefer cay demleniyor.Ampullerim led. 300 kwh lik elektrik tuketiyoru yanlissam duzeltin birim fiyat haric vergilere bakmadim simdi.



    Bir 300 kwh i daha cok rahat kaldirir benim evim.Sigortayi test etmek icin ufo,firin, banyo icin su isiticisi,caydanlik,tefal buhar kazanli utu hepten calistirdim zamaninda saatte 8 kwh cekiyor cok rahat.



    Bir de su var sistemler zaten ev sigortalari uzerinden ayarlanabilir.1 tane akilli akim panosu alir arabayi ondan cikan priz ile sarj edersin.Ev patlamasin catlamasin istiyorsan ayarlarsin saatte 3kwh a 10 saatte 30.kwh.



    Arkadasla Tesla Turk blogunun editoru bu isin piri.Onun fikrine gore elektrikli aracta

    1)Hizli sarj(Disarida sarj istasyonlarinda) ile uzun yolda hizli menzil.kazanma

    2) Agirligi azaltilmis aerodinamik olarak cok uygun araclar ile kwh cinsinden aracin yol tuketimini dusurme.Mesela.tesla model s resmen sarji iciyor ve yolda da bol.keseden dagitiyor.Ama model 3 ondan %30daha tasarruflu harciyor elektrigi.

    3)Mumkunse buyuk kapasiteli batarya.Evde hafta sonu agir agir 60 kwh i depola. 400-500 km lik menzili cebine koy.Hafta ici aksamlari 1-2 saat evde iste takviye ile pazartesiden cuma aksama 800 900 km yolu rahat rahat yap.



    Olay budur.Alt yapi kaldirmaz degil alt yapi bu kadar kaldirir zaten.







    Tabi ev buna uygunsa.Benim dairem 2. Katta ve asagisi acik garaj yani önü belediyenin halka acik yolu 1 kere kilitliyorsun kabloyu araca çoluk cocuk sokemez zaten kesmek icinde bir insanin hakikaten beyinsiz olmasi lazim.Akima kas kisi makasla bicakla mudahale eder.Resmen intihar.





    Gelecek ve gorecegiz.Benim derdim baska VAR OLANLARI TURKIYEDEN EKMEK YIYEN FIRMALAR NEDEN TURKIYEYE GETIRMIYORLAR?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel

    Hocam yenilenebilir.enerji.konusunda.cok.haklisin



    Nukleere katilmiyorum.Olmali.Ama.korkuyorum cunku bizim insanimizda vurdumduymazlik.var bir ihmalde yasanacak felaketin geri donusu olmaz birak terörü once bizim insanimiz gevsektir tedbiri elden birakir milletce gumleriz.



    Ohal de renault zoe 2017 yi getiriyor

    OHAL DE ELON MUSK gelip Cumhurbaskani ile roket konusunda gorusuyor.

    O halde bal gibi de tesla bu ulkeye gelir her sey bahane.



    Bunlarin hicbiri.halihazirda.Turkiyede.satisi.olan firmalarin elektrikli araclarini getirmelerine engel.degil.Bana uretmiyolar arkadas sadece dunyaya satarken bana da 500 tane leaf getirsin yeter. 500.de ampera e.

    Musk'ın OHAL'de gelmesi konuyla bağımsız.

    Ben olan birşeyden bahsediyorum, Tesla Türkiye'de şarj istasyonu için girişimde bulunmuştu -yeni çıkan Gersan haberi ne olduğu belirsiz- ve OHAL sonrası şarj istasyonları askıya alındı.

    Tesla Türkiye'ye ofis için ilan verdi. Ve OHAL sonrası bunlar iptal edildi. Belge isterseniz bunları atayım linkleriyle.

    Zoe'in OHAL'de gelmesiyle bir alaka kuramadım. Ben yeni firmaların gelmediğinden bahsediyorum. Leaf vs. altyapı olmadığı için gelmiyor muhtemelen.

    BMW i3 için test sürüşü talebinde bulundum, araç yok filan dediler. Bu kafada oldukları sürece gelişmez bu. Ben de BMW müşteri hizmetlerine feedback olarak herşeye 1 puan verdim.

    Ha bir de Ohal öncesi dolar 2li rakamlardaydı, şimdi 4 oldu. Tesla model 3 fiyatı neredeyse 2 kat pahalılandı müthiş ekonomimiz sayesinde.

    Nükleer çok büyük risk. O paraya sürdürülebilir enerji yapılmalıydı. Riski yok, söküm masrafı yok. Ama bunun için ileri görüşlü devlet adamları başta olmalı tabi. Günü kurtarıyorlar sadece.




  • Stadhouder kullanıcısına yanıt
    Hocam toyotanin e cvt si yani hibritte kullandigi sanzuman yuksek torku karsilamiyor.



    Hyundai ioniq hibritte benzinli şanzumani kullanilmis ve yuksek.tork.yok zaten pil hemen bosalir yoksa tandem calisiyor ve benzinli ile ortak urettikleri tork asla benzinli + elektriklinin urettikleri tork toplamina ulasmiyor.Her devirde sabit tork vermiyor ioniq hibrit.



    ioniq plug in ise prizden sarj oluyor ve 50 km elektrik ile gidiyor sonra normal hibrite donuyor.Elektrik ile gittigi o 50 km de eger asilirsan gaza benzinli guce ihtiyac var diye hemen devreye giriyor.Plug inde elektrikli moto devredeyken surekli yuksek tork var ve sen eger gaza asilirsan benzinlide devreye girdiginde arabanin sanzumani bi salaklasiyor.Kuvvetle muhtemel ioniq plug in hibrit sanzuman dagitir erken km lerde gibi geliyor bana.



    Ioniq ev de ise ileri ve geri manuplesi var bildigim kadariyla yani sanzuman yok diyebiliriz.Yanlisim varsa duzeltin.Iste ev de her devirde yuksek ve sabit tork var cunku tamamen elektrikli.



    Amperanin eski versiyonunda benzinli motor ioniq ve priustaki gibi degildi.Tekerlere bagli degildi yani.60 km elektrikli menzil bitince benzinli motor elektrikliye guc verip elektrikli motorun hareketi saglamasi icin calisiyordu.Ondaki sanzuman da ileri geri manuplesi idi yanilmiyorsam yani aslinda bildiginiz oranli şanzuman yoktu.





    Hibritler degil de plug in hibritler cok onemliler.50 km ben elektrik ile gidebilsem sonra normal hibrit gibi 4 litre yaksam.bana uyar.Ama yok iste.Secenek yok.Getirmiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sleepingawake kullanıcısına yanıt
    Hocam dogrudur ohal.i bahane etmistir diyorum bende.Amerikalilar havadan nem.kapar iyi bilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecz_mel

    Ben aciklayayim



    Normal ev sarjinda 5-6 kwh ceker saatte.Hatta ilk renault z.e ler wall box tan 2-3 kwh cekiyorlardi diye biliyorum



    Teslalar amerikada hizli.sarj istasyonunda 50 kwh cekiyolar bu rakam 65 e cikiyor demislerdi bir yerde hatirlamiyorum nerde.



    Ulkemizde 50.kwh destekleyen bir sebeke.yok.zaten. Ama saatte 22 kwh ile trifaze elektrikten 2 saate yakin surede zoe 2017 sarj olabiliyor.

    Ev prizindense bu sure 5 saatti diye hatirliyorum

    Yani ev prizinden ve tabi bu prizin bagli sigortanin verebildigi akima bagli olarak 5-6 saatte zoe sar oluyor.



    Saatte 5 kwh ile.1 apatmanda herkes 10 saatte 50.kwh lik sarjini evinde rahatlikla yapar.5 kwh i zaten normal bir ev gun icinde muhakkak zorlar.Benim evime 140 tl fatura geliyor ve ufo calismiyor firin desen ayda 3-4kere.Elektrikli su isiticisi ile banyo yapiliyor ve arceligin elektrikli cay makinesi ile 2 sefer cay demleniyor.Ampullerim led. 300 kwh lik elektrik tuketiyoru yanlissam duzeltin birim fiyat haric vergilere bakmadim simdi.



    Bir 300 kwh i daha cok rahat kaldirir benim evim.Sigortayi test etmek icin ufo,firin, banyo icin su isiticisi,caydanlik,tefal buhar kazanli utu hepten calistirdim zamaninda saatte 8 kwh cekiyor cok rahat.



    Bir de su var sistemler zaten ev sigortalari uzerinden ayarlanabilir.1 tane akilli akim panosu alir arabayi ondan cikan priz ile sarj edersin.Ev patlamasin catlamasin istiyorsan ayarlarsin saatte 3kwh a 10 saatte 30.kwh.



    Arkadasla Tesla Turk blogunun editoru bu isin piri.Onun fikrine gore elektrikli aracta

    1)Hizli sarj(Disarida sarj istasyonlarinda) ile uzun yolda hizli menzil.kazanma

    2) Agirligi azaltilmis aerodinamik olarak cok uygun araclar ile kwh cinsinden aracin yol tuketimini dusurme.Mesela.tesla model s resmen sarji iciyor ve yolda da bol.keseden dagitiyor.Ama model 3 ondan %30daha tasarruflu harciyor elektrigi.

    3)Mumkunse buyuk kapasiteli batarya.Evde hafta sonu agir agir 60 kwh i depola. 400-500 km lik menzili cebine koy.Hafta ici aksamlari 1-2 saat evde iste takviye ile pazartesiden cuma aksama 800 900 km yolu rahat rahat yap.



    Olay budur.Alt yapi kaldirmaz degil alt yapi bu kadar kaldirir zaten.







    Tabi ev buna uygunsa.Benim dairem 2. Katta ve asagisi acik garaj yani önü belediyenin halka acik yolu 1 kere kilitliyorsun kabloyu araca çoluk cocuk sokemez zaten kesmek icinde bir insanin hakikaten beyinsiz olmasi lazim.Akima kas kisi makasla bicakla mudahale eder.Resmen intihar.





    Gelecek ve gorecegiz.Benim derdim baska VAR OLANLARI TURKIYEDEN EKMEK YIYEN FIRMALAR NEDEN TURKIYEYE GETIRMIYORLAR?

    Mantık yürütmek yeterli hesap yapamayanlar için, bir araba şarj olurken bir apartmandan fazla elektrik çekebilir mi. Bu kadar basit. Her yer apartman.
    Altyapı kaldırmaz diyenler muhtemelen devlet yetkilileri ve diğer alman kartelleridir.
    Benzinden çok vergi alıyor devlet, o verginin kesilmesi işine gelmez, başka vergi yöntemleri geliştirir tabi. Bu arada diğer ülkelerin hiçbiri benzinli arabada vergi azaldı diye vergi bindirmedi elektriğe, aksine vergi teşviği yaptı.

    Firmaların neden getirmediğini ben de anlamıyorum. Gizli bir hesaplar var mutlaka, ve bu kesinlikle bizim faydamıza değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleepingawake -- 12 Aralık 2017; 9:44:40 >




  • Bu saatten sonra pil teknolojisi hızla gelişecektir. İvmesini kolay kolay kaybetmez. Şahsen ben bir daha içten yanmalı motorlu araba almayı düşünmüyorum. Şu anda bile ZOE'ye göz ucuyla bakıyorum. İşerimde kapalı otoparkta onlarca şarj cihazlı park slotu var. Menzil 350-400 km. Her türlü yetecektir. Edeceğim yakıt ve bakım tasarrufu ile ülkede her yere uçakla ya da kiralık araçla gidebilirim. Ama yine de bir tık daha ucuzlamalarını bekliyorum.
  • gkon kullanıcısına yanıt
    Hocam ucuzlamaz.Amerikada avrupada eskibin yerine gelen hep 25-30 bin arasi satiliyor.

    Turkiyede de hep dolar euro artiyor.Hicbir firma Turkiye tarihinde 1 onceki sene satttigindan daha ucuza araba satmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda haklısınız. Benim demek istediğim daha çok yaygınlaşarak üretim maliyetlerinin azalması. Birkaç sene sonra içten yanmalı motorlarla yarı yarıya piyasayı paylaşacaklarına inanıyorum.
  • Tabi neden olmasın ,

    şimdi bi bakalım ,

    Muhtemelen ülkemizde,

    Şarj istasyonuna park etmek ispark ,5-7 tl arası

    Aracı şarj etmek herhalde 1 saati 10-20 tl
    vay efendin sen elektrikli araba aldın , ötv nin kdv sinin elektrik vergisi..kim bilir kaç para olur..

    Artık elektriğin kw ı siz tahmin edin kaç para olur..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sleepingawake


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    gençler Türkiye'deki elektrik altyapısıyla 1.000 tane aracı aynı anda şarj edemezsin. komple sigortalar atar.

    Rakamlarla açıklar mısınız?
    Bir araba kaç kwh çeker anlık, şebekenin anlık kapasitesi nedir?

    Kulaktan dolma bilgilerle bilgi kirliliği yaratmayalım.

    1000 tane araç 75 kW ortalama hızlı şarj ile 1 saatte şarj olsa 75,000 KW yapar. İlk şarja başladığında şebekeye de %50 demuraj yükü geleceğini varsaysanız 100,000 KW. Bir ev 5-6 kW çekerken bu 18,000-20,000 ev yükü demektir. Böyle bir yüksek yük eğer altyapı yetersiz ise lambalar sararır, buzdolapları tekler, klima istop eder, elektrikli fırınlar daha geç pişirir, elektrikli aletler daha düşük voltaj ve devirde çalışır. Yazın ise 30 milyon turistin 5-6 ayda getirdiği ilave elektrik ihtiyacını düşünürseniz turistik yerlerde yüksek gerilim hatlarından trafosuna ve düşük gerilim hatlarına kadar bütün altyapıyı yenilemek gerekir.

    Bu hesabı 1000 araba için yaptık, şu anki 11 milyon binek aracının %10 önümüzdeki 10 sene içinde elektrikli olsa bu 1,100,000 araç demektir. tabi bu araçların hepsi aynı günde şarj olmayacak ama her hafta bir defa günde 10 saat içinde olacak desek aynı anda 16,000 araç veya 120,000 KW saatte şarj ihtiyacı var demek.%50 emniyet payı koysanız 180,000 kW veya 220,000 ev demek, 870,000 nüfuslu bir şehir elektriği kadar elektrik.

    Esasında büyük şehirlerde ve turistik yörelerde zaten yeterli olmayan elektrik altyapısı güçlendirilse en azından 10 sene için sorun çıkmaz. Ama 11 milyon binek aracının önümüzdeki artışı,ticari ve toplu taşıma araçlarının da eklenmesi ve artan nüfus ile sanayi ihtiyacının da hesaba katılması ile ciddi bir elektrik ihtiyacı olacağı kesin.

    Yenilenebilir enerji (rüzgar, güneş, su)ile bunun ancak %20-30 karşılanabilir, kalanında kömür ve büyük ölçüde de nükleer şart. Hükümet öncelikle ülkemizde bol olan kömürü öne çıkarıyor.




  • Elektrikli arabanın yaygınlaşması ve Türkiye o kadar zıt kavramlar ki. Türkiye de elektrikli arabaların bir anda yaygınlaşacak kadar önünü açsalar, ahali gece topluca şarja takınca bu yükü mahalle trafoları kaldırır mı zannediyorsunuz. Sadece mahalle trafoları değil mahalle alt yapılarında ki kablo kapasiteleride kaldırmaz. Önce, klimalar toplu devreye girince kaldırabilecek bir elektrik şebeke sistemimiz olsun, araba için sonrasına bakarız. Klimaları kaldırmayan mahalle şebekeleri, arabaların şarjınamı dayanacak. Peh :)

    Olursa yine fiber optik altyapı gibi sadece yeni toplu konutlarda bu imkan olur. Otoparklarında şarj hizmetinizde sunar geçerler, oda sayılı olur zaten.

    Türkiye de elektrikli arabaların yaygınlaşmasının en kısa yolu, en az akaryakıt istasyonları kadar yaygın hızlı şarj istasyonlarının olması. Yoksa, mahalle içi apartman dairesinde yaşayanların verimli kullanabileceği (hatta kullanabileceği) bir teknoloji değil.

    Şarjlı elektrikli arabalardan ziyade, şarj derdi olmayan hidrojenli elektrikli arabaların önü daha açık. Hidrojenli elektrikli arabalarda ise Japonya baya önde. Tesladan ziyade Japon araba endüstrisini yakından takip edin. Ülkemiz şartlarına en uygun olanı bu çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 12 Aralık 2017; 10:51:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JusTiMe kullanıcısına yanıt
    Şuan bütçem olsa gerçekten alırdım. ilk rahatlıkta alacağım. ankara golbasinda kenar bir mahallede bahçeli bir evde yaşıyorum. gece şarj edip gündüz gezmek bana göre :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pej P kullanıcısına yanıt
    Hocam ulkemizde 22kw ustu sarj desteklenmiyor.Sebeke ona ayarli.Ev prizinden saatte 8 kw alabilirsin.



    Ticari sarjdan 22 kw.



    Sanayi elektriginden 22 kw.



    Agir metal sanayi kendi trafolarini kendi elektrik ureten motorlarini kullaniyor mesela.1 metal isleme tesisi celik fabrikasi 100 bin evlik enerjiyi cekiyor zaten.

    Sebekeler buna ayarli iken ve korumali iken ve her sene kapasite arttirilirken 95 kw ile zaten ulkede her insanin alamayacagi tesla varken normal zoe 2017 40 kw batarya tasiyorken o dedigin olmaz.





    Ayrica 1.milyon arac amerikada yeni oldu 10 senedir satiyolar.Turkjiyede o rakam 15 20.yil arasi anca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecz_mel E kullanıcısına yanıt
    Ama en süperi şu adamın yaptığı motor o gerçekten mükemmel ki bu sebeple onu ticarileştirmiyorlar öyle 1 şey yapılırsa dünya zaten bize ambargo uygulamadığı kalacak. İşin aslı şu 3-5kişi toplanıp şirket açacağız o adamı bulup projeye katacağız. Dünyaya kafa tutacağız en iyisi bu ama insanda azim yok üşeniklik çok ekmek elden su gölden olsun istiyor(gerçi bende öyle ya :D):D 220kmye basan kendinden şarj edilebilir motor yabana atılacak şey değil ama dediğim gibi ne devlet desteği ne de şirketle anlaşma yapabilmiş değil :(
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.