Şimdi Ara

Elektrikli kombi - Isı pompası - Klima (kafam çok karışık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba dostlar izmir seferihisarda izalasyonlu çift camlı yeni binada giriş kat altı dükkan ev 3+1 banyo, ebeveyn banyosu dahil 110 m2
    Bize elektrikli kombi kurun dediler, tesisat herşey hazır sıcak suda olucak, biraz araştırınca çok fazla elektrik parası geleceğini anladım, az kullanımda bile 600tl üstü fatura gelir deniliyo.
    Şimdi ısı pompası için çok daha az yakar ama kurulum maliyeti fazla denildi bizde klima mı kursak acaba dedik ve çıkmaza girdik bi tavsiye lütfen

    -Elektrikli kombi için 3400 tl gibi fiyat aldık çokda iyi fiyat
    -Klima alırsak şuan için bitek salona alıcaz oda en kötü 2bin tl filan olur ama soğutmada olucağı için buna daha yakınız.bide yatak odasına alıp kapıları açsak ev ılık olur heralde.
    -Isı pompası nasıldır hiç bilmiyorum ve fiyat almadım,bilenler ortalama fiyat ve sarfiyat bilgisi yazabilir

    Sonuç olarak istediğimiz aylık ortalama 300-500 tlye ısınabilmek ve sıcak su alabilmek,2 klima ile evi hem sıcak olmasada ılık tutup hemde yazın soğutma yapabiliriz bu aklımıza çok yatıyo sizinde tabsiyenize ihtiyacım var.şimdiden teşekürler.

    toplamda 5 petek ve havlupan,peteklerin boyu 1,80x2 - 1,20x2 - 1,40 ve havlupan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Katı yakıtlı ısınma sistemi düşünmez misiniz? Hemen korkmayın, kömür değil. Konuya bir göz atın. Sorunuz olursa cevaplarım.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=29900651&p=1&anchorToGo=29900651#29900651

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isi pompasi ile ilgili biseyler soyliyeyim yatirim maliyeti yuksek ama isi yalitimli evde deger ht serisi petekli sistemler icin uygun
    kullanici olarak benim tavsiyem 14 16 kw olur ht serisi yalniz kendimde 9 kw lg var yerden isitma fakat bende isi yalitimi olmadigi icin biraz isinma problemi yasiyorum yalitimli evde is gorur arastirin ama yazinda serinletme ve ht serisi 20000 tl civari bir yatirim ister (2016 kasim)
  • Ben lüleburgazda Isı pompası ile ısınıyorum.
    8 kw daiken cihazım. Suyu max 55C 'ye çıkartıyor. evim 130metre. kullanmadığım odaları açmıyorum.

    Evim yutong. montolama sadece tek duvarda var. Kısaca deneyimlerim :
    Ev :
    montoloma olursa güzel olur. Kolonlar kesinlikle ısıyı dışarıya aktarıyor. Pimapenler de çok önemli. Üstünüzde çatı varsa çatı izolasyonu da önemli.

    Benim evde çatı izolasyonu yok.

    Tecrübelerim. Trakyada soğuk sert geçiyor. Cihaz sıcaklık eksiye düşünce yakıyor. devroz olduğundan.Ama 4-5C sıcaklık ve üstünde kesinlikle elektrik tüketimi çok çok düşük.

    Bizde bir de bebek var normal bir evden daha çok ısıtıyoruz.

    Fatura tutarı geçen sene ilk senemizdi. Ev de yeniydi. duvarlar ıslak. Ev bitti hemen taşındır. İlk ay kullanamadık 700 tl geldi. Sonra 500 tl 'ye düştü. ve genelde 300 tl geldi.

    Bu sene evin duvarları sıcak yazdan. Sıfır değil artık. Ekim faturası gelmedi ama 175 tl gibi bekliyorum. bebek sebebi ile tüm ekim ayında cihazı yaktık kapatmadan.

    Yaz aylarında bize 55 tl elektrik faturası geliyordu. 175 TL - 55 = 120 TL 'ye ısınmış oluyoruz.

    Ben memnunum. Unutmadan lüleburgazda bu ay insanlara 400 tl ortalama doğal gaz faturası geldi.




  • ark lar konuya bende mudahil olayim bende izmirde oturuyorum 90-100 m kare eve yerden isitma ve 9 kw LG isi pompasi takildi yerler parke ustum teras evde hic izolasyon tum her sey ilk senesi ilk kisi yani ekim ayi faturam 196 tl evin elektrigi dahil benimde cihazi acmadigim ay 55 tl ffaturam geldi 196-55=141 ye isinmis oluyorum sozde .Sozde diyorum cunku tam bi isinma sagladigim soylenemez nedenide her yer ayni isinmiyor cihaz usuyu isitiyo ama srikulasyonda sanirim sikinti var her yere esit gitmiyo gibi bakalim bu ay yani kasim nasil gelicek ama simdiden 300 gectim simdilik durum bu
  • Burhaniye de oturuyorum. Ev duvar paylari düşülmüş, Net 250 m2 2.5 katli. Kolon krisler yalitimli. Duvarlar bims. Evin cogu penceresi 2.5mx2.5m isicam comfort. Volkswagen camlar.Cati sandwich panel ve ayrica alti 5cm kopuk doseli betondan.

    Mustakil ev, 4 tarafi acik ve hatta dogu yonunden cogu zaman esen ruzgar alan konumda.

    20 m. Demirdokum panel radyator kullanıyorum. 16kW daikin isi pompasi ile isiniyorum. Gecen sene kuruldu sistem ve 20000 tl ye maloldu.

    1.5 senedir bu evdeyim. Notmalde 160-200arasi e.lektrik faturasi gelir.

    Gecen sene 3500 tl odedim kasim-nisan arasi.

    Bu sene kis biraz daha sert gibi. Kasim388 tl. Aralik 818 tl geldi.

    Gunduzleri 38-40 derece, geceleri 42-40 derece araluginda 24 saat calisiyor.
  • bende izmirde oturuyorum evim 3 cu kat 100 m kare yerden isitmali 9 kw Lg isi pompasi var ilk senemi geciriyorum benim bulundugum 3 cu kat 4 cephe acik ustumde teras ekimde actim cihazi 200 tl geldi kasim faturasi 650 tl geldi ama ben bu paralara isinamadim araliktada ayni sekilde elektrik faturasi yuklesiyo ama sicaklik yok 18 19 hatta bu gun itibari ile 17 lere dustu evin ici ben isi pompasi ile isindigimi soyliyemem heleki ucuza hic isinmiyorum ozellikle geceleri cok soguyor.
  • by_bil B kullanıcısına yanıt
    Ayni ozellikler. Bir arkadasta var. Aylik250-300 tl oduyor isinmaya. Gecen muhabbet ettik 45-50 derece araliginda yakiyorum dedi.
    Sizin bu kadar cok odemeniz tuhaf dogrusu. Hadi kis oralarda sert olsun 400. Tl. Odeyin.
    Merak ettim- ic uniteniz soguk bir yerde mi duruyor?

    Pardon izmirmiş. Hadi ustunuz teras oldugundan fazla diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haxal -- 2 Ocak 2017; 16:51:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunu anlamiyorum iste benim evime benzer ozellikteki kisiler 300 civari ortalama geneli aceba onlar tek yada 2 odami aciyolar ben tum evi actiyorum cunku birde benim ilk kisim evde ilk bu sene oturuluyor

    Ic unite kapali yerde unitenin oldugu yer 26 derece civari

    bende soyle bir durum var ic uniteden cikan sicak su denge kabina ordan 2 ci pompa ile yerden isitmaya giriyor yani hic sicak su deposu yok makinanin oysa bir cok sistemde ozellikle isi pompasinda akümülasyon tanki takilmis aceba diyorum bundan dolayimi boyle oluyor

    LG ve takan servisi ariyorum surekli bahane yalan ustune yalan yok ev cok isi kaybediyomus ev rejime girmiyomus bir suru uydurma seyler hadi sogukta isitmadi ilik havadada 22 23 derece olmuyoki ev
  • Ben de Bergamadan ev bakiyorum suan, genelde dogal gaz yok, isi pomasi var bu sene kullanan ne kadar faura odedi? Daha once hic kullanmadim, kullanilan bir tanidigimda yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.