Şimdi Ara

Elektrikli araçlar uzun yola uygun mu? Audi'ye göre evet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DesertEagle67 kullanıcısına yanıt
    Teslalarda haritada istasyonun dolulugu gorunebiliyor. Tam dolu oldugunda da yarim saat siniri vs. geliyor, o yuzden bekleme yapan vs. olmuyor. Ve ayrica sandiginiz gibi istasyondan sarj etme uzunyolda vs. gerekli. Yani ayda yilda bir. Evde sarj imkani yoksa bev dusunulmemeli bile.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 250km sarj basina hala yetersiz birde oyle her guzargahta sarj istasyonu yok avrupada da olsa, sarj olan guzargahlari kullanmak gerek su anda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle beklerim ben böyle konularda hassas ve sabırlı biriyim. Elimde 7.5 senelik 2. nesil i7 Casper bir laptop var ilk 2.5 sene %100 şarjla prize bağlı kalmadan kullandım. Pili mi bitecekti hemen kapatır şarj ettim dolana kadar da elimi vurmazdım. Bugün laptopum 6.5 sene kadar %100 pil sağlığı sundu. Geçen seneden beri yaşlanmaya başladı artık %70 sağlığı kaldı en az 3000 doldur boşalt yaptım pili + 15 saatten fazla prizde takılı tuttuğum oldu. Tam şarjlar bu arabalarda ömür uzatır mı bilmiyorum ama ana konu hassasiyetim var bu araba hayal ötesi. Bende olsaydı asla şarj %100 olmadan yola çıkmam.
  • cerci07 kullanıcısına yanıt
    Hocam o yönden bakınca haklısınız ama pil %80e gelse akım kesilse bile 320 km yapıyor. 6 dolumla 1920 birim + 7. şarjdan da kullanım var. 7 şarjdan 5i tamam yol 1600 km. (5 şarj 1600 birim kabaca) ama galiba teknolojisinin daha gideceği yol var verimlilik artacaktır..
  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Aksine tam sarjlar elektrikli araclarda pile zarar veriyor. Laptobundakinin binlerce kati buyuklugunde pil var. %100 yapmak degil ama %100 de tutmak zarali. Yani hemen yola cikman lazim. O yuzden en sagliklisi %10 ile %80 arasi dolasmak. Hatta teslalarda limit koyuyorsun %80 den fazla sarj etme diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .PanxeR.

    fire sayılmaz elektrikli şarj istasyonları benzinlik gibi 5dk da bir olmadığı için ve hızlı şarj 30dk da yüzde 80 yaptığı için genelde hem komple boşalmadan hemde yüzde yüz olmadan çıkmışlar givi gözüküyor ayrıca elektrikli araçlarda tıpki elektrikli ve dizel gibi düz yolda ve optimum koşullarda gideceği yol hesaplanıyor.
    Dediğiniz mantıklı zamanla pil optimizasyonları da artırılırsa daha iyi olacaktır.
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Kulağa ilginç bilgiler hiçbirini bilmiyordum, teşekkürler. Pillerin yapımı için daha uygun elementler ve kimyasallar kullanılsa sonuçlar gelecekte nasıl olurdu meraktayım.
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Şimdi çoğu apartman otoparklarına istasyon bile konulmaya başlandı, tesla zaten ayrı bir dünya o arabada yok yok.O zamana kadar mevcut istasyonlar da haliyle büyüyecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı özellik laptop bataryalarındada var örnek vermek gerekirse Lenovo güç yönetimi size iki seçenek sunar
    1. maksimum pil ömrü bunu seçtiğinizde prize takılı iken batarya hep doluluk olarak yüzde 80 de durur. Bu batarya nın yaşam döngüsünü uzatır.
    2. ise maksimum pil süresi bunda pilin yüzde yüz olmasına izin vererek şarjdan çektiğinizde şarjın daha uzun süre sizi idare etmesini sağlar.

    Şuanda pil teknolojisi hala emekleme aşamasında bir çok firma sadece göstermelik olarak 1-2 model üreterek girdi bu işe, fakat emisyon kuralları her sene daha da katılaşacak ve mecburen tüm üreticiler elektriğe geçecek sadece zaman meselesi ve bu işe harcanan arge arttığında günümüzdeki teknolojinin çok daha fazlasını göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Suan icin yapilan calismalar daha cok maliyeti azaltmaya yonelik. Yaklasik 7-8 yilda 1 maliyeti yariya dusuyor fakat hala diger arabalarin yerini alamayacak kadar pahali.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzun yola uygun da, benim cebime uygun değil.

  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    şöyle bir video buldum, izlemeye değer. garanti dahilindeki ilk servis bakımına ait yapılanlar ve fatura değerini yazmayım sürpiz olsun. ama garanti dışı kaldığındaki faturanın ne olacağını da ihmal etmemek lazım. bu farklı bir sektör, doğrusu başka servis alternatifi olmayacak başlangıçta. mecbursun servisine götürmeye. videoda ilk bakımı geldiğinde yapılanlar arasında motor değişimi de var. gerçi bu motor farklı malum. garanti dahilinde bir de bir video daha vardı o da tesla'nın ilk üretilen araçları bir sorun nedeniyle geri çağırmasıyla ilgiliydi. hatırladım frenleme yapmaması olasılığına karşı değişim için bilmem kaç bin araç ile ilgiliydi. ilk başlangıç her zaman sancılı olur.






  • uzun yol için çözüm bulunur ama asıl şehir içlerinde şarj işi zor olacaktır
    ancak kendine ait kapalı garajı olanlar için sorun olmaz ve tahminen en fazla % 10 civarı kendine ait kapalı garajı olan vardır
  • Deneme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum, ben bu adamin videolarini 3 er kez izlemisimdir. Yani her arabada hata ariza olur, onemli olan ureticinin ne kadar malinin arkasinda durup seni korudugudur.
    Ayrica bu videodaki eleman maslakta sadece elektrikli araclarla ilgilenen servis acti, anliyorlar baya.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pilleri kaç sene içinde yıpranıyor,pil değiştirme maliyeti ne kadar?
    Bunları konuşan yok...

  • Türkiye den geçmeyen hiç bir testi kabul etmem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Şarj istasyonu olsa ne farkeder ki , bir aracın deposunu fullemek 5 dakika sürmez ama bir pili doldurmak en az 2 saat sürecektir 2 saat onu mu bekleyecekler

  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    akşam şarja takarsın sabah bakarsın ki 3'lü prizi çalmışlar bakır kablo için

  • Kaynakta böyle bir bilgi yok "Söz konusu motorlar 95 kWh kapasiteli bataryadan besleniyor. Bu motorların e-tron’a sağladığı sürüş menzili ise yaklaşık 400 kilometre olarak açıklanmıştı."
    Birde 400Km dediniz bu aracın hızı ne saateki ortalama Km si niye söylenmiyor. Bizim millet oyle 80- 90km ile gitmez bilginiz olsun. Hele Quatro 402Hp yakarlar o asfaltı valla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamTheOne76 -- 27 Ağustos 2019; 9:44:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.