Şimdi Ara

Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı



    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) şehirlerarası otoyollarda kurulacak şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırladı. Söz konusu taslak, 4 şubata kadar kamuoyunun görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak.



    Hazırlanan Şarj Hizmeti Yönetmelik Taslağı'na göre, elektrikli araç kullanıcılarının şarj hizmeti sunacak istasyonlardan kaliteli ve sürekli hizmet alması ve istasyonları EPDK'nin hazırladığı mobil uygulama üzerinden görebilmesi sağlanacak.



    Söz konusu uygulamada, hizmet veren tüm şarj istasyonlarının anlık fiyat, müsaitlik, ünite gücü ve konum gibi bilgileri yer alacak. Uygulama sayesinde elektrikli araç sahipleri, yolculuk öncesinde veya sırasında söz konusu bilgileri görerek istasyon seçebilecek ve rezervasyon yaptırabilecek.



    Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı



    En az %75'inde hızlı şarj ünitesi bulunacak



    Otoyol ve şehirler arası yollarda kurulacak şarj istasyonlarının en az yüzde 75'inin 50 kW ve üzeri hızlı şarj ünitesi bulunacak. Tüm şarj istasyonları, tüm elektrikli araç kullanıcılarının kullanımına açık olacak. Şarj hizmeti fiyatı, kilovatsaat cinsinden tüketilen birim enerji bedeli üzerinden olacak. Şarj hizmeti kapsamında, araç sahibinden ilave ücret talep edemeyecek.



    Ayrıca Bkz.KVKK'dan araç kiralama şirketlerine 'kara liste' uyarısı



    Fiyatların; şarj ağı işletmecilerinin internet sayfalarında, dijital mecralarda ve istasyonlarda ilan edilmesi zorunlu olacak ve fiyatlar EPDK'nin hazırladığı mobil uygulamadan da görülebilecek. Şarj istasyonu işletmecileri, farklı güç ve tipteki üniteler için farklı fiyat uygulayabilecek ve araç sahipleri bedeli karşılığında hızlı veya yavaş şarj tercih edebilecek.



    Yapılan açıklamaya göre bu taslak, Şarj Hizmeti Yönetmeliği'nin nihai hali değil. Yani ilerleyen süreçte içeriğinde değişiklik yapılması mümkün. Taslağın kendisine aşağıda kaynak kısmındaki linkten ulaşabilirsiniz.




    Kaynak:https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/5-12571/sarj-hizmeti-yonetmeligi-taslaginin-goruse-acilma







  • İlk başta özendirirler sonra vergi vergi vergi diye devam eder.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eee bu durumda dakika üzerinden ücretlendirme yapan ve kazık fiyatlar isteyen ZES fiyatlandırmayı değişmek zorunda kalacak.
    https://zes.net/fiyatlar.html

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    eski yasaya göre şarj istasyonları kwh cinsinden elektrik satamıyordu. zes'e özel birşey değil, hepsi dakika bazlı hizmet veriyor.

  • taslak durumua ve şartlara göre şekillendirilebilirmiş. hadi bakalım görelim.

  • Destek, destek, destek. Bizim millet elektrikli arabayı ancak vergisiz + parasal destekle mantıklı bulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev elektriği il gayet güzel şarj edilebilir. Ama bu durumda vergi dairesi haline gelen istasyonlar devre dışı kalır...

  • Son zamlardan sonra şu anda çok satılan bir elektrikli araç olan Porche Taycan ı yüzde 80 doluluğa ulaştırmanın maliyeti aracın 100 km de 8 litre benzin harcaması ile aynı seviyeye geldi. Elektrikli araçların kendileri pahalı, elektrik de benzine yaklaştıktan sonra, bir de üzerine menzil sıkıntısı eklenince bu iş nasıl olacak bu ülkede? Burası California değil uyanın artık.

  • yine birilerinin cebini dolduracaklar. elektrikli araç konusunda zaten gerideyiz bir de bu işi öyle büyük şirketlere verilirse hızlı bir şekilde şarj istasyonları kurulamaz. Şarj istasyonlarını parası olan kişilere vermek yerine şarj istasyon kullarını koy isteyen kendi yerine istediği yere şarj istasyonunu koysun, 1 veya 2 tane koysun hem küçük yatırımcı diyebileceğimiz insanların ek bir geliri olur hem de şarj istasyon sayısı çok çok daha hızlı bir şekilde artar. Tabi elektrikli ara almak da artık herkesin harcı olmadığı da ayrı bir gerçek. kısacası bu ülkeden bir şey olmaz

  • uzatırım evden 3li prizi miss ...Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı Elektrikli araç şarj istasyonlarına yönelik taslak hazırlandı 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.