Şimdi Ara

Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
89
Favori
204.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netspeed kullanıyorum fakat evde olmadığım için bağlamaya geldiklerinde aşağıdaki kutuda bırakmışlardı kabloyu.

    Eve giden hattı bulup kabloları sıkıştırmaya çalıştım ilk başta 35Mbit bağlantıyı alıyordum fakat bir süre sonra tamamen kesildi kabloları çıkarıp takınca oldu ama bir süre sonra da hız ölçtüm 10Mbit çıkmıştı. Başlıktaki turuncu kablo soyucudan bende mevcut, tekrar onunla kabloyu bağlamayı denedim şu anda da 20Mbit seviyesinde. Birkaç kere denememe rağmen üstüne çıkmadı. Sormak istediğim bu kabloyu çakmanın bir püf noktası var mı yoksa kablomda sıkıntı yok, sorun hat üzerinde diyebilir miyim? Netspeed arayınca eğer kutuya kadar sıkıntı yoksa 100küsur TL alırım diyor yapacak bir şey varsa denemeden boşuna para vermek istemiyorum.



    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 4 Ekim 2022; 17:8:6 >




  • Başlık altındaki bi çok ankastre fotoğrafı resmen kabus gibi. Neden evin içine kadar fiber gelmesi gerektiği de buradan belli aslında. Bu kablo cehenneminden sağlıklı bir bağlantı elde etmek imkansız gibi. Girdiğim apartmanlarda bu tip "açıkta" kablo cümbüşü çok görüyorum. Özellikle de eski apartmanlarda. Nasıl bir sağlıklı çalışma oluyor hiç anlamıyorum. Her şey açıkta. Kablolar birbirine dolanmış halde. Hangi kablo nereye gidiyor belli değil. Bizim ankastre nispeten daha düzgün ancak ben hala hangi portun bana ait olduğunu bilmiyorum mesela.

  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Kablonun ucunu soyup 2 ye katlayin duz tornavidayla bastirin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikçi bağlantı için 850 lira istemişti bundan 3 ay önce. Ben kablo konnektör dahil 70 liraya kendim hallettim. Aman aman bir yerden de kablo çekmeyecekler... Allah'tan işi biliyoruz. 850 lira nerde 70 lira nerede ..

  • Geçenlerde interket kutusu telekom'a geçtik annemin evde. Bende zaten vardı ama fiber altyapıydı.


    Adam aşağıdan bir cihaz bağladı, yukarıda tellere tek tek gezdirdi ve hangi tel olduğunu buldu. Bu tespiti yapmadan maalesef takmak mümkün değil.


    Allah'tan internet kutusu TT ile uçtan uca kurulum şeklinde anlaşmış, eve kadar kurulumu yapıyor TT ekipleri. Tabii ki kablo arızalı falansa yine siz uğraşırsınız o ayrı konu ama çalıştırana kadar tırmalıyor adam. Sonunda bir şekilde doğru kabloyu buldu ve bağlantıyı yaptı.


    İşin en pis kısmı budur. Yoksa kabloyu biliyorsanız kroneye çakmak kalıyor.


    Esasen, kabloyu evdeki malzemeler ile kroneye çakmanın en basit yollarından biri de falçata kullanmak. Düz tornavida kalın gelebilir. Ben işyerinde falçatanın ters tarafı (keskin olmayan kısmı) ile kroneye bastırarak çok güzel bir şekilde kabloları oturtabiliyorum hiç sıkıntısız. Aklınızda bulunsun.





  • konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın lütfen. umarım buradaki konuya hakim arkadaşlar hâlâ aktiflerdir. telefon kutusundan modeme kablo çekmek istiyorum, elimde meşhur sarı renkli kep kep uçlu kablo soyucudan var ancak kutudaki reglet fotoğraftaki gibi olduğu için nasıl bağlayacağımı bilemedim. bilmeden kurcalayıp mevcut bağlantımı da bozmak istemedim. bu reglet tipine nasıl kablo bağlanır? farklı bir aleti mi var acaba?

    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    fotoğraf bana değil linkini eklediğim mesajdaki arkadaşa ait, güzel bir fotoğraf çekmiş sağ olsun. net anlaşılabilmesi için bu fotoğrafı kullanmayı uygun gördüm, umarım kurallara da uygundur

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135260984


    müstakil iki katlı apartmandayım ve tek internet kullanıcısı benim. telekom'a aykırı değilse eğer regleti pas geçip yak-1 konnektörle de bağlantı kurabilirim ancak bunun için regletin sağ tarafındaki hangi kablo çiftinin benim kablolarıma bağlanması gerektiğini bilemiyorum. direkt karşısındakiler ise bu da benim için bir seçenek





  • davidddd kullanıcısına yanıt

    kablonun ucunu soymanıza gerek yok meyve bıçağının arkasıyla bastırın girer.

  • Arkadaşlar durduk yere internet ve dsl ışıkları gitti modemin. Bakması için elektrikçi tutun dedi turknet ve altyapıda sorun yok kutuda sorun olabilir dediler. Şimdi apartmanın kutusuna baktım bizim daire dört numara. Oniki daire falan var apartmanda. Modeme takılı internet kablosuna baktım biri yeşil biri pembe renkte. İki tane ucu açık kablo buldum. Sizce bu kutuda sorun ne olabilir?

    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt

    Sen modeme taktığın jakı kontrol et temassızlık var mı? Ek yeri varsa ona da bak. Herhangi bir fiziksel müdahale olmadan internet gider mi? Apt. dakilerde internet var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemin jakı düzgün görünüyor hocam. Apartmanda sorun yok. Yani durduk yere hem internet hem dsl gitti. Anlam veremedim. Arıza kaydı oluşturdular altyapıda sorun yok binanizla ilgili olabilir dedi turknet.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt

    İss kaynaklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar,


    Benim sorum İSS yetki alanı ile ilgili. İnternet için binaya kadar gelen telefon kablosundan krone modülsüz direkt kablolar uç uca eklenerek bağlantı yapılmış seneler önce. Kablo bağlantıları açıkta, ne bir ankastre kutusu var ne başka bir şey. Bu sebeple iki damla yağmur düşse benim internetimde kopmalar meydana geliyor. Oraya bu bağlantıyı yapmak ve oraya krone modüllü bir bağlantı sağlamak bina sorumluluğunda mı yoksa altyapıyı sağlayan Türk Telekom'da mı? Bunun yanıtını almak istedim. İSS ekip yönlendirelim 300 TL hizmet bedeli, kablo ihtiyacı olursa metre başına 12 TL diyor. Ancak benim sorunum kablolarda değil bu ankastre kutusunun ve krone modülünün olmaması kaynaklı. Şimdiden yanıtlara teşekkürler.

  • ellidort. E kullanıcısına yanıt

    Bina


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    Evde bu şekilde 3 boş kablo var, soldaki 2si 7, sağdaki 8 çıkışlı. Bina girişini hallettim sanıyorum(daire3 yazan(eski abone) çakılı kabloyu kesip bağladım). Bundan sonrası nasıl olmalı. Elektrikçi 400e yaparım diyor :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayisikent kullanıcısına yanıt

    Aşağıda hangi renkleri bağladıysan o renklere bağlaman lazım. Tek tek dene hangisinde sinyal var diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ve 2 numara 7cikisli, 3 numara 8 çıkışlı. 1 ve 2 ayni yerden geliyor yani mantiken 3 numara dış hat, 1 ve 2 odalarin bağlantısı. Ama 8 ile 7yi birbirine nasıl başlayacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayisikent kullanıcısına yanıt

    8 in 2 kablosunu 7 nin 2 kablosuyla birleştir. 8 in aşağıda bağladığın renklerle aynı olan 2 teli diğer kablonun iki teline bağla bantla veya yakla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 7 Eylül 2023; 18:12:16 >
  • kayisikent kullanıcısına yanıt

    Bağladın mı?

  • Yemeğe çıktım da dönünce deneyeceğim. Yapamazsam dm den döneyim hocam sizin için sorun olmayacaksa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 7 Eylül 2023; 18:36:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk telekom ekipleri bizim bina girişindeki ankastrede çalışma yaptılar. Çalışma yaptıktan sonra internet hat değerlerim bozuldu ve hızım düştü.
    Ben arıza kaydı oluşturdum.
    Kendim kurcalamak istemedim.
    Benden ücret alırlar mı?
    Benim iss bu arada.
    Elektrikçi çağırsam bu problemi kendim halledebilir miyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.