Şimdi Ara

Elektrik Faturası hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    elektrik faturam bu ay diğer ayların iki katı geldi, aksine diğer aylara nazaran daha az kullanıldı bayramda evde olmamamız dolayısıyla.

    normalde 45 civarı gelirdi, 80 gelmiş.
    ki bana 45 bile fazla geliyor,
    evde klima, kettle vb. ısıtıcı, şofben namına birşey yok.
    fırın haftada bir kez anca çalışıyor.
    ampuller philips beyaz, zaten ev 2+1
    bütün beyaz eşyalarımı yeni aldım ve en kötüsü A++,
    32" led tv var ama haftada bir akşam film ya izleniyor ya izlenmiyor. normalde tv izlenmiyor.
    sabahtan akşama kadar açık olan tek şey hp laptop, o da fırın gibi ısıtıyor mübarek, tüm elektriği tek başına çekiyor dense inanırım

    evinde klima kullanan arkadaşıma hep benden düşük geldiği için kıllanıyorum ama aklıma bir şey de gelmiyor, normal midir bu durum?







  • Aynı dertten bu ay bende yandım. Normalde en fazla 90 gelen elektrik faturası, ki 1-2 aydır daha düşük geliyordu 70-80 arası bu ay 138 TL gelmiş sinirimden faturayı yatırmadım daha. Ve bu ay daha kısıtlı kullanım oldu 15 gün boyunca tv ve beyaz eşyalar hiç çalışmadı diyebilirim. Sadece 2 tane vantilatör düşük ayarda çalışıyor o kadar.
    Bu durumda bir tek ben varım diyordum ama demek tek değilmişim.
  • Hocam eger cok abarti geldiyse fatura (ki iki kati gelmis) bence birini cagirin tekrar baksin sayaça. Cunku bizim apartmanda cok oldu tekrar baktirip yanlis olculdugu anlasilip faturasi duzeltilen. Bazen olabiliyor yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • watt olarak hesaplarsan sorunun kaynağını bulursun laptopta elektiriği yiyor olabilir belki yeni saat takmışlardır dicemde yeni saat +45tl den fazladır.Elektirik güncel fiyat 0.36 kwh/TL toplam evde 200 watt lık enerji harcansa aylık 55tl civarı geliyor. 200 watt neki bir fırın bir fön makinesi çalıştırsan birde çamaşır yada bulaşık çalışsa vatandaşın vah haline çok pahalı valla arabalar elektirige dönse yine pahalıya gelir internetin en pahalısı suyun pahalısı bizde akaryakıt... her türlü afilli zamlar bizde.Elektirik şuan 0,36 diye biliyorum yanlışım varsa düzeltirsiniz.
  • tek tek aletleri çalıştırıp sayacın hızına bakacaksın artık.Yapılacak pek bir şey gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.