Şimdi Ara

Elektirikli Bisikletimin Aküsü Bir Türlü Fullenmedi!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektirikli bisikleti alali 4 gun oldu ama sarja taktigimda hic sarj aletinde yesil isigi goremedim hep kirmizi 12-13 saat durdugunda bile yesil isik yanmadi halbuki 6-8 saatde aküler dolar diyorlardı.Sorun nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sırasıyla servisine, satıcısına, dağıtıcısına, ithalatçısına soracaksın bu soruyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkecetin24

    Elektirikli bisikleti alali 4 gun oldu ama sarja taktigimda hic sarj aletinde yesil isigi goremedim hep kirmizi 12-13 saat durdugunda bile yesil isik yanmadi halbuki 6-8 saatde aküler dolar diyorlardı.Sorun nedir ?

    şarj aleti arızalı olma ihtimali de var ama daha büyük ihtimal aküler beklerken bayatlamış. Bu nedenle şarj aletinin kapanması gereken tepe voltajına bir türlü ulaşılamıyor. Örneğin diyelim ki aracınız 5 akülü, dolayısıyla bu aküleri şarj eden şarj aletinin tepe voltajı ortalama 72.5 volttur. Makina bu seviyeye ulaşınca ışık yeşile döner, ancak aküler satış öncesi boş vaziyette uzun süre beklemişse içeride kalıcı sülfat taşları oluştuğundan bir türlü aküler bu voltaja ulaşamaz, makina da sürekli şarj eder. Bu nedenle acilen servisine götürün, aksi takdirde bu şekilde aküler ısınır, ,çindeki elektrolit buharlaşır. Daha ileri aşamada ise aküde fiziksel bozukluk yani şişme olur, bunu da kullanıcı hatası kabul ederler.




  • medvet M kullanıcısına yanıt
    12 saat durdu yeşil işik yandi ve şarj aleti kendisi fanini kapatti sarj etmeyi birakti isinma olmadi bu duruma ne diyeceksiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkecetin24

    12 saat durdu yeşil işik yandi ve şarj aleti kendisi fanini kapatti sarj etmeyi birakti isinma olmadi bu duruma ne diyeceksiniz ?

    Aküler tamamen bitikken şarja taktınız ve 12 saatte yeşile döndüyse sorun yok diyebiliriz, ancak bitmeden taktınızsa süre uzun şarj aletinde sorun olabilir. Isınma genelde şarj aletinde değil akülerde olur, şarj bitiminde ulaşılabilecek yerde akü varsa dokunarak bir dahaki sefere kontrol edin. Şarj aletinin ışığının yeşile dönmesi ve fanın durması illa ki şarj etmeyi bıraktığını göstermez, ben çeşitli şarj aletlerine voltmetre bağlayarak kontrol ettim bazıları fan durduğu halde elektrik vermeye devam ediyor, ve verdiği gerilim akülere zarar verecek seviyede.
  • Marka model nedir? Bazen ben de şarjı tamamen bitirdiğimde 10 saati geçiyor fullemesi. (Volta VS4)
  • azah A kullanıcısına yanıt
    Yuki lotus 23

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri iade et adam gibi benzinli motor al bence akusu 2 aya olecek 800 lirada akuye verecen satarkende yok pahasina gidecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 16asd208

    Geri iade et adam gibi benzinli motor al bence akusu 2 aya olecek 800 lirada akuye verecen satarkende yok pahasina gidecek.

    Forumlarda bu tartışmayı sık görüyorum. Ya da elektrikli moped almayı düşünüp marka-model tavsiyesi isteyenlere “aman uzak dur elektrikliden, elektrikli kesinlikle alınmaz, 100 cc’ye kadar bir benzinli al, zaten elektriklinin akü değişim masrafını da hesab edince aslında gideri benzinliden çoktur vs….” şeklinde yorumlar.
    Kıyaslama yapmadan önce, yaz kış sürekli ve iki kişi binecek, günlük km ortalaması 40’tan fazla olan, hız –tork beklentisi çok olanlar için elektrikli bisikletlerin uygun olmadığı bilinmelidir. Kıyas yapılacaksa da her iki tarafın diğerinde olmayan giderleri tam olarak hesaplanmalıdır. Fren balatası vs.. ortak giderlerin hesaba katılmasına gerek yoktur. Kıyaslarken giderlerden önce benzinli bir motor, ehliyet gerektirdiği için bunun bir masrafı olacak ancak konumuz olan Lotus ehliyet gerektirmez.
    Bu anlamda benzinli araçlar için özellikle bu yıl artan sigorta fiyatları dikkati çeken bir gider. Forumlarda yeni alınan benzinli mopedler için sahibinin yaşı ve yaşadığı ile göre değişkenlik görülse de 500 TL – 1000 TL arası bir yıllık sigorta gideri olduğunu okudum. Yaşım 42 ve sahibi olduğum henüz sigortasının bitmesine 1 aydan fazla olduğu için net fiyat alamadığım benzinli için sigortam.net sitesi tahmini 500-1000 TL arası bir fiyat çıkacağını söyledi.
    Benzinli araçlarda 2 yılda yapılan muayene ücreti de yaklaşık 100 TL.
    Bu nedenle benzinli bir aracın elektrikli bisiklete göre yakıt haricinde en azından yıllık 550 TL bir gideri var.
    Bunun dışında benzinli motorlarda elektriklide olmayan rutin gider yağ, hava filtresi ve hepsinde olmasa da bazı modellerde yağ filtresi masrafları var. Her motorda yağ hacmi, değişim aralığı, kullanılan yağın kalitesine göre fiyatı farklı olsa da ortalama 10000km’de 5 kez bu sarf malzemelerinin değiştiğini farz edersek ortalama bu giderler yıllık 250 TL civarı bir rakam tutar.
    Kıyaslamamızı düzenli şarj edilen bir elektrikli bisikletin akü değişim ortalaması olan 1 yıl - 10 bin km üzerinden yaparsak en iyi ihtimalle km’de 10 krş yakan bir benzinli motor bu süreçte 1000 TL de yakıt tüketecektir. (Bir üretim hatası veya bariz bir kullanıcı hatası olmadıkça hiçbir elektriklinin aküleri 2 ay sonra değişim gerektirmez.
    Benzinlinin 250 watt'ı geçmeyen bir elektriklide olmayan yıllık masrafı toplamda ortalama 1800 TL’dir.
    Elektriklide ise arkadaşın sahip olduğu Yuki Lotus 5 akülü, akü değişim masrafı 600 TL olacaktır. Bunun dışında 200 TL civarı da elektrik tüketimi hesaplarsak 800 TL gibi bir masraf eder.
    Bu kaba hesaplamaya göre elektrikli bisiklet benzinli 100-125 cc motorlu taşıt vergisi olmayan bir benzinli motora göre yıllık 1000 TL civarı bir avantaj sağlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.