Şimdi Ara

Electrolux Tavsiye Eder Misiniz? (B.dolabı, Çamaşır, Bulaşık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
50.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,

    Buzdolabı: Electrolux ESF8635ROX
    Bulaşık Makinası: Electrolux ESF8635ROX
    Çamaşır Makinası: Electrolux EWF1497CDW2

    almayı düşünüyorum.

    Öncelikle kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Tavsiye eder misiniz?

    Totalde 8000'e yakın tutuyor ve ödemede şöyle yaparsan puan, hopi, mil, bonus kazanırsın diye de yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.



  • @candogan62

    Mesajlarınızı okuyorum. Ancak hemen hemen her mesajınızda bariz şekilde tek markaya yönlendiriyorsunuz.

    Servis konusu kesinlikle ürün kadar önemli bir konudur. Şunun cevabını verebilir misiniz ?

    Yaşadığım koskoca milyonluk büyükşehirde tek electrolux servisi var. Servis sorunumu çözemezse (yeterince bilgi donanımı,tecrübesi yoksa veya anlaşamamışsak) o zaman ne yapacağız ?

    İstanbuldan servis mi gönderecekler ?

    Arçelik, Vestel, Bosch gibi markalarda servis seçeneği çok. Ayrıca servisleri aşan durumlarda bölge mühendisleri geliyor.
    Merhaba;

    Öncelikle buzdolabı kodu ile bulaşık makinesi kodu aynı olmuş. Kodu bildirebilirseniz fikir verebilirim.



    Electrolux 100 yılı aşkın tecrübesi olan, ürünlerini çoğunlukla kendisi tasarlayan ve üreten bir markadır. Seçtiğiniz ürünler de piyasada benzerlerini bulamayacağınız kullanışlı özelliklere sahip üst segment ve kaliteli ürünler.



    Beyaz eşya alırken en önemli olan etmen tecrübedir. Bazı firmalar serviste, bazı firmalar da üründe iyidir. İkisinin iyi olduğu firmayı bulmanız zordur. Ancak beyaz eşya alırken önemli olan şey yüksek performans ve kalite elde edeceğiniz ürünleri seçmektir.



    Günümüzde tüketiciler ucuz al-at formunu istediğinden firmalar iyice kalitesiz ürünler üretmeye ve bu açıklarını farklı şeylerle kapatmaya başladılar. Bu yüzden gerçekten tecrübeli, kaliteli ve yüksek performanslı ürün bulmak eskisi kadar kolay değil.



    Bu yüzden servisi bol diye göz göre göre vasat ürün almak bana mantıksız geliyor. Bu açığı en güzel kullanan marka Arçelik'tir mesela. Ürününü burada üretip Avrupa'ya gönderdiği halde Türkiye'de ürünleri her zaman bariz olarak daha pahalıdır. Yani siz 500 lira edecek mala 1000 lira ödersiniz. Birkaç tamirat ücreti, reklam paralarını firmaya peşinen ödersiniz ve sonra servisi iyi diye sevinirsiniz. Tam nabza göre şerbet olayı diyebiliriz.



    Neyse uzatmadan konuya döneyim. Önemli olan yüksek performanslı ve sizi servise muhtaç bırakmayacak ürün almak. Çünkü işimiz servise düşünce Arçelik, bosch, miele vs pek farketmiyor. Her türlü canınız sıkılıyor.



    Seçtiğiniz çamaşır makinesi yıkama teknolojisi, tambur hacmi, buhar fonksiyonu, mekanik sistem ve program süre esnekliği yönünden acantajlı bir ürün.



    Bulaşık makinesi de yıkama sistemi, kurutmayı kapıyı açarak yapması, Inverter motor teknolojisi ve geniş iç hacim yönüyle avantajlı.



    Servis konusuna gelirsek deneyimlememiş olanlar için bu iş biraz kapalı kutu olarak kalıyor. Ancak bizzat deneyimlemiş biri olarak o konuda da bilgi vereyim size.



    Öncelikle servis cumartesi günleri çalışıyor, gelmeden önce aramak vs konusunda sorun çıkarmıyor. Tabi bu biraz da kurduğunuz iletişimle alakalı. Asıl vurgulayacağım ve kıyaslayacağım şey ise değişim konusu.



    5 yıl evvel anneme çamaşır makinesi aldığımda hasarlı çıkmıştı ve yenisi 3 gün civarı bir sürede gelmişti. Ancak geçen yıl aldığım Arçelik midi fırın 3-4 kez kutusundan ayıplı çıktı ve her değişimde birer hafta beklemek zorunda kaldım. 1 ay fırın kullanamayınca artık ben pes ettim.



    Arçelik servisi parça vermek zorunda olduğunun farkında ancak farklı yöntemlerle işin önünü kesmeye çalışıyor. Örneğin motor kömürü biten 4-5 yıllık çamaşır makinesi için kömürü vermiyor, motoru değiştiririm ancak diyor. Halbuki kömür parçası ellerinde var ve sistemlerinde tanımlı. Aynı konuyu rulman ve keçe almam gerektiğinde de yaşamıştım. Kısacası işiniz servise kalınca firma pek değişmiyor. Yurdum insanı mantığı servislerimizde de var özetle.



    Electrolux aldığımda hem montajda, hem de süpürge başlığını değiştirdiğimde hem mail ile hem de arayarak memnuniyetimi sordu.

    Kısacası servis hizmeti konusunda da yetersiz değil, aksine bana göre lg, Samsung vs gibi çoklu ürün satan çoğu firmadan daha iyi. En azından İstanbul Kadıköy, Ataşehir ve Beşiktaş servisleri ile deneyimlerim iyi oldu. Dillere yapışmış servis konusu açılınca gerçek kullanıcı olarak deneyimlerimi aktarmak istedim ben de. Servisle olumsuz yaşadığım tek deneyim anneme aldığım çamaşır makinesinde taban kısmından gelen sesi çözmek için deneme yanılma yöntemi kullanmaları oldu. Ancak bu süreci de merkeze yazarak çözdüm; servisin üslubu ve tavrı ile alakalı hiç sorun yaşamadım. Hep çözüm odaklı davrandılar.
    1- her ilçede servisi olsun (merdiven altı 3-5 markaya bakan dandiklerden değil)
    2- garantisi uzun olsun
    3- köklü firma olsun

    bunun dışındakiler fasa fiso. bu üçünü birlikte sağlamıyorsa uzak durmalı. koca ankarada biri merkezde diğeri yakın ilçede topu topu iki servisi olan firmanın 2 yıl geçmeden bozulan, tamiri tam 29 gün süren ürününü kimseciklere tavsiye etmemek lazım. bende de var bozulmadı demekle olmaz. beyaz eşya altın olsa bozulmaya meyillidir ve illa ki servise yolu düşer insanların. arçeliğin bir çamaşır makinasını 7 yıl kullandım, her sene bir büyük arıza verdi, ama 7 yılda 24 saat makinasız kalmadık. aeg 3-4 yıldır bir kez büyük arıza verdi 29 gün komşularda çamaşır yıkadık. üstelik kuruluma, arızaya ve arıza sonu teslime gelen personellerine makinanın özelliklerini her seferinde ben tanıttım. yaşadıklarım dururken kimsenin şöyle iyiler, böyle bilgililer lafları beni etkilemiyor.

    son söz ; yaşadığınız ilçede servisi olmayan makinadan uzak durun. marka felan sonra gelsin.
    Ya hakikaten şaka gibi bir şey miele ile Elektrolux markalarını üstelik servis düzeyinde birbirine yakın markalar gibi algılatmak. Türkiye'nin neresinde giderseniz gidin Elektrolux servisleri merdiven altı kaçak mal satan ve ürettikleri maldan bihaber amatör insanlar gibidirler. Miele servisleri(Ki ben Dalyan ve İzmir) ile muhatap oldum adamlar bildiğin doktor gibi. Çünkü cihazlar bilgisayara direkt bağlanarak filan teşhis ediliyor. Elektrolux servislerini ise Allah aşkına ürünlerini alın ve tanıyin tabi havaya atacak 1500-2000 TL paranız varsa. Arkadasima AEG 87695 kurutmali çamaşır makinası aldırdım makina kısa programda çok çok hafif kirkileri bile temizleyemiyor. Sadece deterjan koyup kokudan filan arindirabilirainiz. Neyse bu konu paylaşırken muhtemelen miele ile Elektrolux benzer konumda makinalar gibi insanların bilinç altına işlemeye çalışılmış ama bu Avrupa ile katardaki demokrasiyi eşdeğer tutmak gibi trajikomik bir hal almış. Hakikaten çok güldüm.. bu arada bu günlerde de cdw2 modelini pazarlama kaygıları hakim sanırım Ki deterjanı ve suyu miksleyip camasira püskürtme sahtekarlığı temizliğin en üst halı gibi pazarlanmaya çalışılıyor. Samsung ta kapak içinde kapak yaparak çamaşırları daha pratik makinaya yerleştirmeyi bulmuş harika degilmi😊 bu arada su jetininde butun yıkama boyunca bir pompayla çalıştığını ve bu pompanın sürekli uğultu yapan bir sesle çalıştığını candogan62 arkadaştan asla duymayacaksiniz.. Elektrolux ve miele... ver mehteri ver... Biraz adalet duygusu ve etik olsa miele gibi üst düzey bir makinadan sonra en azından çamaşır makinaları için Bosch Siemens home profesyonel makinaların pompa, özellik, sağlamlık, amortisör, sessizlik, vibrasyon, temizlik, durulama ve teknik servis konularında Elektrolux AEG ürünlerinden çok ama çok daha iyi ürünler olduğunu net olarak paylasmaniz gerekirdi. telefon numarami özelden herkese veririm.Dilediğiniz zaman AEG Elektrolux Siemens Bosch miele çamaşır makinaları ve kısmen bulaşık makinaları hakkında size bilgi verebilirim. Basit bir deney yapın en yakininizdaki Elektrolux servisini test edin. Hatta genel merkezlerinde düşürebilirsiniz bir muhatap bulun..ufaktan ufaktan miele ile Elektrolux, Arçelik Vestel ile Bosch Siemens eşdeğer filan gibi işlemeler.. hakikaten bu tür forumlarda çok profesyonel çalışan insanlar var artık şüphe etmiyorum.. çok üzgünüm..
  • Forumda hem memnuniyetini hem de şikayetlerini dile getiren arkadaşlar var. Araştırırsanız konuları bulursunuz. Genel anlamda artık markadan ziyade satış sonrası hizmet kalitesine odaklanmak gerekiyor zira eski üretim kalitesi hiç bir markada kalmadığından dolayı bizler genel anlamda artık ödenen bu yüksek bedellerin KALİTE ve TEKNOLOJİ değil de sadece MARKA DEĞERİ olarak ödendiği konusuna kanaat getirmiş durumdayız.

    Forumda ilgili bütün büyük markalar ile ilgili yazılan akıl almaz erken arızalar ve şikayetler de, bu düşüncelerimizi onaylar doğrultuda. Hangi markayı alacağınızdan ziyade arkasında duran firmaya ve ÜLKE İÇİNDE bulunan müşteri hizmetlerine odaklanmanız sizin yararınıza olacaktır. Daha bu sabah PANASONİC gibi bir markanın televizyon ürün gurubunda arkadaşımızın yaşadığı olayı okuduk, Servis kafasına göre ürün kontrol etmeden, model bile sormadan, telefonda arızayı sorup ''500TL ye olur'' diyebiliyorsa vay bizim halimize. O zaman markanın büyüklüğünün ne anlamı kaldı? zira bu servisin bu tavrını sorgulayabilecek bir muhatap yok karşımızda, olanlar da ''Evet efendim sizi anlıyoruz ilgileneceğiz'' demekten öteye geçmiyorlar.

    Bak yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Ben, BOSCH makasını artık eski kalitede üretim yapmadıkları için eleştiririm, lakin servis hizmetleri bir X marka ile kıyaslandığında çok çok daha ileri düzeydedir ve yabancı marka da olsa yerleşik bir müşteri hizmetleri anlayışları var. Karşınızda bir muhatap var. bahsettiğiniz bütçe de küçümsenecek bir bütçe değil bu nedenle araştırmanızı daha geniş bir çerçevede yapmanızı tavsiye ederim.




  • Merhaba;

    Öncelikle buzdolabı kodu ile bulaşık makinesi kodu aynı olmuş. Kodu bildirebilirseniz fikir verebilirim.



    Electrolux 100 yılı aşkın tecrübesi olan, ürünlerini çoğunlukla kendisi tasarlayan ve üreten bir markadır. Seçtiğiniz ürünler de piyasada benzerlerini bulamayacağınız kullanışlı özelliklere sahip üst segment ve kaliteli ürünler.



    Beyaz eşya alırken en önemli olan etmen tecrübedir. Bazı firmalar serviste, bazı firmalar da üründe iyidir. İkisinin iyi olduğu firmayı bulmanız zordur. Ancak beyaz eşya alırken önemli olan şey yüksek performans ve kalite elde edeceğiniz ürünleri seçmektir.



    Günümüzde tüketiciler ucuz al-at formunu istediğinden firmalar iyice kalitesiz ürünler üretmeye ve bu açıklarını farklı şeylerle kapatmaya başladılar. Bu yüzden gerçekten tecrübeli, kaliteli ve yüksek performanslı ürün bulmak eskisi kadar kolay değil.



    Bu yüzden servisi bol diye göz göre göre vasat ürün almak bana mantıksız geliyor. Bu açığı en güzel kullanan marka Arçelik'tir mesela. Ürününü burada üretip Avrupa'ya gönderdiği halde Türkiye'de ürünleri her zaman bariz olarak daha pahalıdır. Yani siz 500 lira edecek mala 1000 lira ödersiniz. Birkaç tamirat ücreti, reklam paralarını firmaya peşinen ödersiniz ve sonra servisi iyi diye sevinirsiniz. Tam nabza göre şerbet olayı diyebiliriz.



    Neyse uzatmadan konuya döneyim. Önemli olan yüksek performanslı ve sizi servise muhtaç bırakmayacak ürün almak. Çünkü işimiz servise düşünce Arçelik, bosch, miele vs pek farketmiyor. Her türlü canınız sıkılıyor.



    Seçtiğiniz çamaşır makinesi yıkama teknolojisi, tambur hacmi, buhar fonksiyonu, mekanik sistem ve program süre esnekliği yönünden acantajlı bir ürün.



    Bulaşık makinesi de yıkama sistemi, kurutmayı kapıyı açarak yapması, Inverter motor teknolojisi ve geniş iç hacim yönüyle avantajlı.



    Servis konusuna gelirsek deneyimlememiş olanlar için bu iş biraz kapalı kutu olarak kalıyor. Ancak bizzat deneyimlemiş biri olarak o konuda da bilgi vereyim size.



    Öncelikle servis cumartesi günleri çalışıyor, gelmeden önce aramak vs konusunda sorun çıkarmıyor. Tabi bu biraz da kurduğunuz iletişimle alakalı. Asıl vurgulayacağım ve kıyaslayacağım şey ise değişim konusu.



    5 yıl evvel anneme çamaşır makinesi aldığımda hasarlı çıkmıştı ve yenisi 3 gün civarı bir sürede gelmişti. Ancak geçen yıl aldığım Arçelik midi fırın 3-4 kez kutusundan ayıplı çıktı ve her değişimde birer hafta beklemek zorunda kaldım. 1 ay fırın kullanamayınca artık ben pes ettim.



    Arçelik servisi parça vermek zorunda olduğunun farkında ancak farklı yöntemlerle işin önünü kesmeye çalışıyor. Örneğin motor kömürü biten 4-5 yıllık çamaşır makinesi için kömürü vermiyor, motoru değiştiririm ancak diyor. Halbuki kömür parçası ellerinde var ve sistemlerinde tanımlı. Aynı konuyu rulman ve keçe almam gerektiğinde de yaşamıştım. Kısacası işiniz servise kalınca firma pek değişmiyor. Yurdum insanı mantığı servislerimizde de var özetle.



    Electrolux aldığımda hem montajda, hem de süpürge başlığını değiştirdiğimde hem mail ile hem de arayarak memnuniyetimi sordu.

    Kısacası servis hizmeti konusunda da yetersiz değil, aksine bana göre lg, Samsung vs gibi çoklu ürün satan çoğu firmadan daha iyi. En azından İstanbul Kadıköy, Ataşehir ve Beşiktaş servisleri ile deneyimlerim iyi oldu. Dillere yapışmış servis konusu açılınca gerçek kullanıcı olarak deneyimlerimi aktarmak istedim ben de. Servisle olumsuz yaşadığım tek deneyim anneme aldığım çamaşır makinesinde taban kısmından gelen sesi çözmek için deneme yanılma yöntemi kullanmaları oldu. Ancak bu süreci de merkeze yazarak çözdüm; servisin üslubu ve tavrı ile alakalı hiç sorun yaşamadım. Hep çözüm odaklı davrandılar.




  • @candogan62

    Mesajlarınızı okuyorum. Ancak hemen hemen her mesajınızda bariz şekilde tek markaya yönlendiriyorsunuz.

    Servis konusu kesinlikle ürün kadar önemli bir konudur. Şunun cevabını verebilir misiniz ?

    Yaşadığım koskoca milyonluk büyükşehirde tek electrolux servisi var. Servis sorunumu çözemezse (yeterince bilgi donanımı,tecrübesi yoksa veya anlaşamamışsak) o zaman ne yapacağız ?

    İstanbuldan servis mi gönderecekler ?

    Arçelik, Vestel, Bosch gibi markalarda servis seçeneği çok. Ayrıca servisleri aşan durumlarda bölge mühendisleri geliyor.
  • Tek markaya yönlendirmiyorum ki, konu Electrolux olduğundan bu markadan bahsettim. Alternatif istiyorsanız çıkarabilirim.

    Hangi şehirden bahsettiğinizi bilmediğimden yorum yapamayacağım, büyük şehirlerde tek servisi olduğunu sanmıyorum. Web sitesinden kontrol ettiniz mi? Bahsettiğiniz markalar da servisi aşan durumlarda her bölgeye fabrikadan özel mühendis göndermiyorlar elbette. Daha merkezi servise yönlendiriyorlar.

    Hangi firma olursa olsun sorununuzu doğru üslup ve yöntemle firmanın genel merkezine bildirir ve konunun takipçisi olursanız sorununuzu çözersiniz. Ben hep bu yöntemi izliyorum.

    Forumda, hatta insanların genelinde konu Arçelik olunca servis aman efendim canım efendim deyip her şeyi bedavaya yapıyor, konu Electrolux veya başka bir yenilikçi marka olunca (Miele vs) servise düşünce sizi aylarca süründürüyorlar, işinizi yokuşa sürüyorlar asla muhatap bulamıyorsunuz gibi bir algı var veya yaratılmaya çalışılıyor. Ben de bu yüzden özellikle bu konuda deneyimlerimi yazdım. Servisin performansını dahi arayıp takip eden bir firmanın bu konuda umursamaz olduğunu düşünmüyorum.

    Ben şahsen Miele, Electrolux gibi alanlarında kendilerini kanıtlamış markaları alırken servisi üründen daha sonra düşünürüm. İçinizde şüphe varsa ek garanti satın alınabilir zaten.

    Çok küçük bir yerde yaşıyorsanız durum sorun olabilir elbette, gerçi çok küçük yerlerdeki Arçelik servisi de nasıldır onu da düşünmek lazım.




  • Tabi tabi, çamaşır makinesi fiyatına tamir bedeli de ödemezler hatta bu KALİTELİ makine kullanıcıları.

    1250TL ye tamir edilen MİELE makineden daha kaliteli ne üretilebilir ki?
    https://www.sikayetvar.com/miele-camasir-makinesinin-arizasi

    neticede 4 yaşında makine ama yine de arıza yapmış ve servise ihtiyaç doğmuş.

    İnsanları bu kadar yüksek bedel ödemelerine rağmen süründürdüklerini forumda yazanlar kafalarına göre yazmıyorlar işte yurdum insanının çektiği eziyet ortada.

    ALTUS alıp 4 yılda bozulursa ''Lanet olsun yerli firmalara''
    MİELE alıp 4 yılda bozulursa ''Münferit olaydır sorun değil''

    yaklaşımı kesinlikle haksızlıktır.

    Buyruun 7000TL lik KALİTELİ olan ama 2 yılda garantisi biter bitmez bozulan MİELE makine sahibinin beyanı aşağıda.

    Miele 7000 TL'lik Markalı Çamaşır Makinesi Hüsranı.
    Miele markalı çamaşır makinesi aldık yeni evimize, amacımız en iyisi en pahalısı olsun ama yıllarca kullanabilelim. 2,5 yıl önce 7bin TL'ye aldığımız çamaşır makinesi 2 yıl olan garantisi biter bitmez bozuldu ve servis çağırdık. Pompasının nedeni belli olmayan bir sebepten dolayı bozulduğunu söylediler ve pompanın bedeli 1,200 TL tabii ki değiştirtmedim ve kendilerine bu makineyi çöpe atacağımı ve yerine 2bin TL'lik başka bir çamaşır makinesi alacağımı söyledim. Çok güvenerek aldığım ve dünyanın parasını verdiğim Miele markalı çamaşır makinesi beni hüsrana uğrattı.


    https://www.sikayetvar.com/miele-7000-tllik-markali-camasir-makinesi-husrani

    1200TL pompa parasını birisi bana izah edebilir mi lütfen?

    Siz bu ülke insanının nasıl para kazanbildiğini fazla gözardı ediyorsunuz bence.

    Ben diyorum ki 1000Tl lik makine alın 100Tl ye ek güvence yaptırın taş çatlasın 1200TL ye 7 yıl garantili makine alın
    Siz diyorsunuz ki gidin bu kaliteli malları alın 2-3 yıl sonra 1200TL pompa parası ödeyin.

    Alın 1 inci senesinde arıza yapan MİELE makine ve eve getirtilemeyen yetkili servis. parça yok ki servis gidebilsin.
    https://www.sikayetvar.com/miele-camasir-makinesi-1-yilinda-kuruturken-gurultu-yapmaya-basladi

    Diğer konuda yazdım burada da yazayım amacım marka karalamak değil, sadece insanlara ''Bunları alın bunlar bozulmuyor' demekten vazgeçin lütfen.

    BOZULMAYAN MAKİNE YOKTUR
    SERVİSE MECBUR KALMAYACAĞINIZ ÜRETİM YOKTUR


    Şimdi konu sahibi arkadaşa ''8000TL yi öde kardeşim hiç sorun değil, gözün kapalı servise HİÇ ihtiyaç duymadan 10 yıl kullanırsın'' diyebilirmiyiz? Mümkünü yok diyemeyiz bir Allah'ın kulu çıkıp da markası ne olursa olsun bir ürünün BOZULMAYACAĞININ garantisini veremez.

    O ürünler bozulacak, O servise ihtiyaç duyulacak, O yedek parçaya ihtiyaş duyulacak, ihtiyaç duyulduğunda bu markaların kullanıcıları 1 ay gümrükten yedek parça bekleyecek bunları neden yazmıyorsunuz?

    Madem amacınız insanları bilgilendirmek, O halde yazınız ''Arkadaşlar kaliteli güzel mallardır ama bozulmayacağının garantisi yok, bozulursa da yetkili servisi sizi yedek parça için bekletir, zira elinde parça yok ise yurt dışından beklemek zorunda kalırsınız, gümrük vs işlemleri ile 1 ay makinesiz kalabilirsiniz'' diye ben sizin hiç bir beyanınız görmedim.

    Sürekli olarak ''çok güzel makine , kral alet, muhteşem yıkıyor, ultra beyazlatıyor, güzel köpürtüyor, uzun zamandır düşündüğüm şeyi artık yapmışlar'' vs den başka beyanınız yok.


    Siz tüm bu bilgilendirmeyi yaptıktan sonra vatandaş içine hangisi siniyorsa onu alsın. Biz kimin ne aldığı ile ilgilenmiyouz, kime ne derece doğru bilgi verildiği ile ilgileniyoruz.

    Buradaki ana amaç, üreticileri sıkıştırıp, servis kontrollerini ve hizmet kalitelerini arttırmalarını sağlamak olmalı, onlara daha fazla mal sattırabilmek değil. Bizler TÜKETİCİ tarafındayız yani genellikle mağdur olan taraftayız, gerek teknik gerekse yasal anlamda birbirimizi bu konularda bilgilendirmeli bilinçlendirmeliyiz ki hiç birimiz zarar görmeyelim.




  • Son iki paragrafınıza katılıyorum. Lakin ben ne zaman asla bozulmaz dedim, sadece arıza riski en düşük ürünlerdendir dedim. Risk her zaman vardır, ama kimi zaman çok, kimi zaman azdır.

    Üreticileri elbette sıkıştırmalıyız, lakin burada bir tercih söz konusu. Öneri dışında ne yapabilirim?
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Diğer tarafta yazdım, burada bir daha yazıp vaktinizi almayayım

    Öneri dışında ne yapabilirsiniz sorusunun cevabı, ''daha geniş yelpazede düşünebilirsiniz'' gibi olabilir mesela.
  • Tabiki internet sitesinden baktım.

    Aklıma gelen rastgele baktığım büyükşehirler Bursa , Eskişehir , İzmit , Mersin de sadece 1 tane servisleri var.

    Sikayetvar.com a hiç bakmadınız galiba. Şikayeti olan 107 kişiye memnuniyet anketi yapılmış. Şikayetinin memnuniyete dönüştüğünü belirten kişi sayısı %13... Teşekkür oranı ise %4

    Hakkında yorum bile yapmaya gerek duymam dediğiniz Vestelin 2961 şikayetçiden memnuniyet oranı %73 teşekkür oranı ise %67

    Müthiş bir oran..

    Yine Arçelik te memnuniyet %50 teşekkür %36 ...

    Mesela LG şikayetlere cevap bile vermemiş :)


    Demek ki arçelik ve vestel sattığı malın arkasında duruyormuş. Şikayetleri büyük oranda çözüyormuş. Electrolux söylediğiniz kadar çözümcü bir firma değilmiş. Rakamların söylediğini söylüyorum yanlış anlaşılmasın...
  • Ya hakikaten şaka gibi bir şey miele ile Elektrolux markalarını üstelik servis düzeyinde birbirine yakın markalar gibi algılatmak. Türkiye'nin neresinde giderseniz gidin Elektrolux servisleri merdiven altı kaçak mal satan ve ürettikleri maldan bihaber amatör insanlar gibidirler. Miele servisleri(Ki ben Dalyan ve İzmir) ile muhatap oldum adamlar bildiğin doktor gibi. Çünkü cihazlar bilgisayara direkt bağlanarak filan teşhis ediliyor. Elektrolux servislerini ise Allah aşkına ürünlerini alın ve tanıyin tabi havaya atacak 1500-2000 TL paranız varsa. Arkadasima AEG 87695 kurutmali çamaşır makinası aldırdım makina kısa programda çok çok hafif kirkileri bile temizleyemiyor. Sadece deterjan koyup kokudan filan arindirabilirainiz. Neyse bu konu paylaşırken muhtemelen miele ile Elektrolux benzer konumda makinalar gibi insanların bilinç altına işlemeye çalışılmış ama bu Avrupa ile katardaki demokrasiyi eşdeğer tutmak gibi trajikomik bir hal almış. Hakikaten çok güldüm.. bu arada bu günlerde de cdw2 modelini pazarlama kaygıları hakim sanırım Ki deterjanı ve suyu miksleyip camasira püskürtme sahtekarlığı temizliğin en üst halı gibi pazarlanmaya çalışılıyor. Samsung ta kapak içinde kapak yaparak çamaşırları daha pratik makinaya yerleştirmeyi bulmuş harika degilmi😊 bu arada su jetininde butun yıkama boyunca bir pompayla çalıştığını ve bu pompanın sürekli uğultu yapan bir sesle çalıştığını candogan62 arkadaştan asla duymayacaksiniz.. Elektrolux ve miele... ver mehteri ver... Biraz adalet duygusu ve etik olsa miele gibi üst düzey bir makinadan sonra en azından çamaşır makinaları için Bosch Siemens home profesyonel makinaların pompa, özellik, sağlamlık, amortisör, sessizlik, vibrasyon, temizlik, durulama ve teknik servis konularında Elektrolux AEG ürünlerinden çok ama çok daha iyi ürünler olduğunu net olarak paylasmaniz gerekirdi. telefon numarami özelden herkese veririm.Dilediğiniz zaman AEG Elektrolux Siemens Bosch miele çamaşır makinaları ve kısmen bulaşık makinaları hakkında size bilgi verebilirim. Basit bir deney yapın en yakininizdaki Elektrolux servisini test edin. Hatta genel merkezlerinde düşürebilirsiniz bir muhatap bulun..ufaktan ufaktan miele ile Elektrolux, Arçelik Vestel ile Bosch Siemens eşdeğer filan gibi işlemeler.. hakikaten bu tür forumlarda çok profesyonel çalışan insanlar var artık şüphe etmiyorum.. çok üzgünüm..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgmeu -- 17 Mayıs 2017; 0:42:23 >




  • Arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum.

    Buzdolabı: Electrolux EN5284KOX bu olacaktı yanlış yazmışım.

    Bende @Ado kardeşimizin yorumlarıyla aynı kanaatteyim. Siemens Bosch AEG Electrolux aşağı yukarı aynı bantta teknolojileri birebir olmasada alınacak ürünler utandırmayacak ürünler. Burada önemli olan dediğiniz gibi servis oluyor.

    Electrolux'ün tasarım olarak ve az sorun vermesi, şikayetlerin az olması sebebiyle artı kazanıyor. Fiyat/Performans oranınında düşük olacağını tahmin ediyorum. Herhangi bi sorunda parça bekleme gümrük vs. olarak düşündürüyor.

    Beyaz eşya işi şans işi dedikleri bu olsa gerek. Hangi arızayı verecek? kaç ay,yıl sonra verecek? Oluşan arızada şansımıza yedek parça kısa sürede bulunacak mı? (Electrolux'ün servisinden bahsediyorum.)

    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.




  • Nemrut17 N kullanıcısına yanıt
    Forumda döner döner bu masalı anlatır durursun. Vestel Akai ile yaşadığın sorun da sanırım 30 yıl önce falan dı ne akai kaldı ne video kaldı zaar.

    Hayır yani aynı senaryoyu 14 ü banlı, 15 farklı nick den dinlemek de ayrı bir heyecanlı oluyor, bizim meşhur bakışma sahneleri bitmeyen yerli diziler gibi :)

    Amacınız şurada zerre kadar insanlara yardımcı olmak GERÇEK bilgi paylaşmak olsa ''buyurun meydan sizin'' diyeceğim de, amacınız belli yıllarca ne yaptıysanız aynısını yapmaya çalışıyorsunuz. İzin vermedim, bundan sonra da vermem. Geçti o devirler..
  • ozyunuscan kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı anlama yeteneği olanlar anlıyor demek ki sayenizde bunu görmüş olduk.

    ELECTROLÜX kötü markadır demedim demem de, BOSCH kötü markadır demedim bunu da demem aklımı peynir ekmekle yemedim.

    Sorun şu ki global dünyanın azalan pazar payındaki o pastadan daha fazla dilim alabilmek adına daha fazla mal satmak, daha fazla mal satabilmek adına fiyat kırmak, fiyat kırabilmek adına üretim maliyetini düşürmek, üretim maliyetni düşürmek adına üretim girdilerini azaltmak, üretim girdilerini azaltmak adına da maliyeti düşürecek ama ister istemez kaliteden ödün verecek adımlar atmak ve kararlar almak zorundalar bu firmalar.

    Markaları ve Marka değerleri ne kadar büyük olursa olsun hiç bir üretici burnundan kıl aldırmaz tavrına devam edemez artık, bunun farkına varanlar piyasaya ayak uyduruyor, işte bu ayak uydurma sonucu pahalı olan metal yerine plastik kullanımı (Kasnak Örneğinde olduğu gibi) pahalı olan 0.8mm yerine daha ekonomik olan 0.6mm sac kullanımı (Örnek rakamdır) maliyeti yüksek olan elektrostatik boya yerine daha ekonomik olan fırın boya kullanımı, metal yerine plastik amortisör kullanımı vs gibi verilebilecek onlarca örnekte olduğu gibi ucuza mal etme politikası geliştirmek durumunda kalırlar.

    Ne mühendis arkadaşlarım var biliyorum neler yapabileceklerini ancak işler öyle yürümüyor maalesef. Mühendisin önüne ÖNCE PROJE, SONRA BÜTÇE koymak yerine, ÖNCE BÜTÇE koyarak ''Senden bu kadarlık makine istiyorum'' dendiğinde ortaya çıkacak sonuçları yaşıyoruz şu an.

    Bu nedenle markası MİELE bile olsa makineler ARTIK bozuluyor.

    İşte bu nedenle ben UZUN GARANTİ diye ısrar ediyorum. Kimseye ben uzun garantili yerli ürün alın demiyorum, yeni makineler kötü kardeşim markası ne olursa olsun, bu nedenle ne alırsanız alın uzun garantili alın diyorum bunda kötü veya nemrutun dalga geçmesini gerektirecek ne var anlamış değilim.

    30 yıldır evine servis girmemiş. 30 yıldır aynı malı kullanan birisinden nasıl objektif bir yaklaşım dinyelebiliriz ki kıyas yapabilme imkanınız mı var? Çok kaliteli dediğiniz o markaların bu günkü üretimlerine sahipmisiniz? değilsiniz, ama sahip olanlar yazıyor işte. GÖRMEK İSTEYEN açar okur insanların neler çektiğini.

    Yeni üretilen bütün makineler 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitedeler ben onu bilir onu yazarım. Elbette hepsini aynı kefeye koymak mantıksızlık olur lakin bitti o ''Al 30 yıl kullanırsın'' devri. kandırmayın insanları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    Ya hakikaten şaka gibi bir şey miele ile Elektrolux markalarını üstelik servis düzeyinde birbirine yakın markalar gibi algılatmak. Türkiye'nin neresinde giderseniz gidin Elektrolux servisleri merdiven altı kaçak mal satan ve ürettikleri maldan bihaber amatör insanlar gibidirler. Miele servisleri(Ki ben Dalyan ve İzmir) ile muhatap oldum adamlar bildiğin doktor gibi. Çünkü cihazlar bilgisayara direkt bağlanarak filan teşhis ediliyor. Elektrolux servislerini ise Allah aşkına ürünlerini alın ve tanıyin tabi havaya atacak 1500-2000 TL paranız varsa. Arkadasima AEG 87695 kurutmali çamaşır makinası aldırdım makina kısa programda çok çok hafif kirkileri bile temizleyemiyor. Sadece deterjan koyup kokudan filan arindirabilirainiz. Neyse bu konu paylaşırken muhtemelen miele ile Elektrolux benzer konumda makinalar gibi insanların bilinç altına işlemeye çalışılmış ama bu Avrupa ile katardaki demokrasiyi eşdeğer tutmak gibi trajikomik bir hal almış. Hakikaten çok güldüm.. bu arada bu günlerde de cdw2 modelini pazarlama kaygıları hakim sanırım Ki deterjanı ve suyu miksleyip camasira püskürtme sahtekarlığı temizliğin en üst halı gibi pazarlanmaya çalışılıyor. Samsung ta kapak içinde kapak yaparak çamaşırları daha pratik makinaya yerleştirmeyi bulmuş harika degilmi😊 bu arada su jetininde butun yıkama boyunca bir pompayla çalıştığını ve bu pompanın sürekli uğultu yapan bir sesle çalıştığını candogan62 arkadaştan asla duymayacaksiniz.. Elektrolux ve miele... ver mehteri ver... Biraz adalet duygusu ve etik olsa miele gibi üst düzey bir makinadan sonra en azından çamaşır makinaları için Bosch Siemens home profesyonel makinaların pompa, özellik, sağlamlık, amortisör, sessizlik, vibrasyon, temizlik, durulama ve teknik servis konularında Elektrolux AEG ürünlerinden çok ama çok daha iyi ürünler olduğunu net olarak paylasmaniz gerekirdi. telefon numarami özelden herkese veririm.Dilediğiniz zaman AEG Elektrolux Siemens Bosch miele çamaşır makinaları ve kısmen bulaşık makinaları hakkında size bilgi verebilirim. Basit bir deney yapın en yakininizdaki Elektrolux servisini test edin. Hatta genel merkezlerinde düşürebilirsiniz bir muhatap bulun..ufaktan ufaktan miele ile Elektrolux, Arçelik Vestel ile Bosch Siemens eşdeğer filan gibi işlemeler.. hakikaten bu tür forumlarda çok profesyonel çalışan insanlar var artık şüphe etmiyorum.. çok üzgünüm..


    Hocam peki sizin bir servis deneyimi ile tüm servisleri karalamanız; 10 kişiye göstersem eminin 7-8 inin bırakın uğultulu demeyi çalıştığını bile anlayamayacağı su jeti için uğultulu demeniz, 3,5 saatten uzun pamuklu programında 5 kilo civarı atıldığı zaman süreyi 2 saatin altına indiren makineye "çamaşıra göre süre azaltmıyor" demeniz ne kadsar etik? Bu da bende bilinç altından marka karalamak gibi geliyor. Beğenirsiniz beğenmezsiniz orası ayrı, beni de ilgilendirmez. Çünkü makinenin ne olduğunu zaten benim gibi kullananlar biliyor. Bundan sonra asılsız teknik iddialarınızı video ile cevaplamaya karar verdim. Miele'yi de benzer bir örnek olarak verdim. Makinenin Ultramix özelliğinin "sahtekarlık" değil, nasıl bir etki yarattığını, makinenin az yükü tespit etmek için nasıl kesik kesik su alarak birebir mükemmel yük tespiti yaptığını video ile göstereceğim. Sahtekarlık olan eko programı 7 saate uzatarak A+++ - %50 demek. Bu makine ise aksine yıkama teknolojilerini geliştirerek A+++ olan bir makine ile aynı sürede yarı yarıya enerji harcayarak aynı performansı verebiliyor. Dolayısı ile konu "sahtekarlık!?" değil. Neyse, makineyi sizden aldığına %90 gözüyle baktığım forum kullanıcısının yorumlarını ekledim aşağıya. Daha fazla söze gerek yok sanırım.

    *Mesajımı olabildiğince yumuşatarak düzenledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 18 Mayıs 2017; 11:43:18 >




  • Bu da ilgili üyenin yazdığından alıntı, ellemeden yapıştırıyorum.

    ssyserkan yalçın @

    "Bende uzun uğraşlar sonucu cok arastirarak yurt disi formlarida okuyarak electrolux 1408 wdl aldım hemde muğla dan çok samimi olarak gördüğüm hislerime güvenerek 3-4 ay gibi kullanılmış yani ikinci el olarak aldım gayette memnunum üstünede 3498 kurutmasini gg dan maxsimum (100)ve gg %5 indirimi ile 2280 6 taksile aldım Servis olarak Ankarada (Keçiören) tanıtımını ve kurulumunu istedim ayni gün gelen arkadaşlar gayette bilgili tecrübeli vede işlerinde tecrübeli 10 numara seçim yaptığımı piyasadaki en guzel fiyat performans urunlerinden biri oldugunu vs vs anlattida anlatti birkez daha fikren kendimi onayladım demem o ki burdaki arkadaslara sözüm beyaz esya şans işi kiminin suyu kireclidir iyi yıkamaz kimi dengesiz kirli atar makineye amortisör ses yapar kimi ayağını ayarlayamaz makine yalpalar kiminde de Servis tecrübesiz birine denk gelir çok çeker kendi sanssizligimizi ve talihsizligimizi firmalara leke vurmayla çamur atmayla insanlarıda yaniltmayin bu şans işi ben gayet memnunum alacak arkadaslara da tavsiye ederim ayrı ayrı almak en doğru seçim burdan muğla/milas tan Erkan Hocamada sevgi saygılarımı sunuyorum..... "




  • Makinenin incelemesini hazırlamak için vakte ihtiyacım var, zira düzenli video çekme şansım olmadı. Ancak makinenin yıkama aşamasına geçtikten sonra 2. karıştırma yaptıktan sonraki yüksek devirde spreyleme hareketinin videosunu çekmiştim. Onu ekliyorum buraya. Yaklaşık 4 kg çamaşıra koyduğum 100 ml deterjanı nasıl harekete geçirdiğini görebilirsiniz.





  • 1- her ilçede servisi olsun (merdiven altı 3-5 markaya bakan dandiklerden değil)
    2- garantisi uzun olsun
    3- köklü firma olsun

    bunun dışındakiler fasa fiso. bu üçünü birlikte sağlamıyorsa uzak durmalı. koca ankarada biri merkezde diğeri yakın ilçede topu topu iki servisi olan firmanın 2 yıl geçmeden bozulan, tamiri tam 29 gün süren ürününü kimseciklere tavsiye etmemek lazım. bende de var bozulmadı demekle olmaz. beyaz eşya altın olsa bozulmaya meyillidir ve illa ki servise yolu düşer insanların. arçeliğin bir çamaşır makinasını 7 yıl kullandım, her sene bir büyük arıza verdi, ama 7 yılda 24 saat makinasız kalmadık. aeg 3-4 yıldır bir kez büyük arıza verdi 29 gün komşularda çamaşır yıkadık. üstelik kuruluma, arızaya ve arıza sonu teslime gelen personellerine makinanın özelliklerini her seferinde ben tanıttım. yaşadıklarım dururken kimsenin şöyle iyiler, böyle bilgililer lafları beni etkilemiyor.

    son söz ; yaşadığınız ilçede servisi olmayan makinadan uzak durun. marka felan sonra gelsin.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Candoğan bey bulaşık makşnası önerilerinizd ilişkin linkler çalışmıyor tekrar öneri alabilir miyiz? Siemens önermiştiniz hangi modeller acaba? Limit 1750 lira
  • Electrolux iyi ancak fiyatları genel olarak yüksek. Bana sorarsan buzdolabında 80cm dolaylarında iyi bir inox dolap dediğinde samsung'un rt58k7040sl yada lg'nin 762hlhm serisini öneririm. Bunlar muazzam derecede hacimli dolaplardır, işçilik kalitesi ise bana sorarsanız bu iki modelde electrolux'ten daha iyidir. Aynı zamanda bütçeyi buzdolabına yönlendirebilirseniz dünyanın bence en iyi dolaplarından olan Sharp gc700vsl modelini inceleyebilirsiniz.

    Çamaşır makinesinde 9 kg'de tavsiyem LG olacaktır. Başka markaya bakmayın. Fh4u2vfnp3 modeli kesinlikle mükemmel bir fiyat performans modelidir.

    Bulaşık makinesinde LG'nin 1452CF modeli ile birlikte Hoover'in 762 modelini de önerebilirim. Hoover İnverter motorlu A++ ve 16 kişilik buhar yıkamalı bulaşık makinesi ile epey iddialı. Anladığım kadarıyla aynı marka olsun beklentisi var. LG daha mantıklı olur

    LG 702HLHM A++ 546 Lt * 2820 TL
    http://www.happy.com.tr/index.php?route=product/product&product_id=81868&ref=akakce&v=1.89.2
    LG 1452CF A++ 14 Kişilik Bulaşık * 1799 TL
    http://www.hepsiburada.com/lg-d1452cf-a-5-programli-bulasik-makinesi-p-MTLGD1452CF?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.beyazesya.pla&gclid=CjwKCAjw2NvLBRAjEiwAF98GMfnt9xvauDf3wHDy8eX_h9g4UqYH0sLaDsYW9oVyUXJPsMrN0ri-fRoC4HMQAvD_BwE
    LG 9 KG A+++ Turbowash Çamaşır * 1458 TL
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lg-fh4u2vfnp3-9kg-a-1400-devir-camasir-makinesi-292907058?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggmktg1=OCS*akakce******&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0

    Toplamda 6000 TL'yi buluyor ve gösterdiğiniz modellerden daha yüksek bir işçilik kalitesine sahip.
    Dolapda sharp'ı tercih ederseniz sanırım fiyat 7000 TL'ye yaklaşacak ama buna değecek mi bence değer:

    https://www.incehesap.com/sharp-sj-gc700vsl-a-580lt-gri-nofrost-buzdolabi-fiyati-34181/?ref=akakce&v=1.31.6




  • Buzdolabı konusunda hak veririm ama ne çamaşır ne de bulaşık makinesinde LG Electrolux ile boy ölçülemez. Electrolux performans, teknoloji ve dayanıklılık yönünden çok daha başarılı ve deneyimli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.