Şimdi Ara

Electrolux EWF1497CDW2 9Kg Çamaşır Makinasi Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
7.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Electrolux EWF1497CDW2 A+++ 1400 Devir 9 kg Çamaşır Makinası Bugün adana gizerlerden aldım. Daha eve gelmedi gelmesi 3-4 gün sürebilirmiş. Aslında siemensin 14w560TR modelini almaya gitmiştim fakat orda electrolux çamasır makinesinin daha kaliteli olduğunu söylediler. 2 saatlik karar verme aşamasından sonra Electroluxü seçtim. Kullanan arkadaslar var ise makine nasıldır siemensten vazgecmekle hata mı yapmısım. Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.
    FİYAT: 2340 LİRA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazenidd -- 29 Mart 2017; 21:0:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunu hep tahmin etmiştim. Demek can doğan arkadaş buymuş. 62 yaşı değilse memleketi tunceli ve tuncelili arkadaşlarım bunu gururla açıklarla r ki aynısını kendisinden bekliyorum. Ve kendisinden açıklama bekliyorum.. Ben hep kimliğimi açıkça paylaştım adresimle birlikte.. Sıra kendiainde... Foruma bu konuda borçlu. Foruma çok bilgi verdi ama sanırım iligine kadar da insanların beyaz eşya bilgi yeteraizliğini de kullandı...
    Biostrike arkadaş sanırım masum savunmasız bir insanı yargıladığımız yanılsaması yaşıyor. Candoğana aylarca kimliğini açıklaması konusunda ıararcı oldum. Neden elekteolüxün dandik programlarını insanlara yanlış anlattığını ve manüpüle etriğini sordum ve her sefeeinde ben yardımcı olmaya çalışıyorum ayaklarına yattı. Sizin siemençi arkadaşa laf etmeniz yersiz çünkü adam dürüstçe mal satıyorum ben tarafım diyor. Ama cansoğan taarafsız ayaklarına bana bile elwkteolüx aldırdı. Şimdi candoğan 62 nikli arkadaş ya bu ithamları reddetmeli açıkça o kişi olmadığını ve gerçekte ne iş yaptığını beyan etmeli yada fotodaki kişi olduğunu kabul edip yaklaşık 2007 yılından beri beyaz eşya konusunda fikir edinmeye çalışan tüketicileri kendi ekonomik çıkarları doğrultusunda manüpüle ettiğini kabul edip kamuoyundan(forumdan) özür dilemeli ve hiç olmazsa şidi hangi firmaya hizmet esiyor ise kimliğinde açıkça belirtip hiç olmazsa bundan sonrasında dürüstlük emareleri göstermelidir
  • Büyük hata. Siemense dönme şansınız varsa hemen değiştirin. Elektrolux cihazlar sadece kağıt üzerinde iyiler.. bizzat yaşamış ve en üst cihazını büyük zarar etme pahasına satıp ikinci el Siemens alan biri olarak söylüyorum. Bende büyük hayal kırıklığı yarattı Elektrolux..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    Büyük hata. Siemense dönme şansınız varsa hemen değiştirin. Elektrolux cihazlar sadece kağıt üzerinde iyiler.. bizzat yaşamış ve en üst cihazını büyük zarar etme pahasına satıp ikinci el Siemens alan biri olarak söylüyorum. Bende büyük hayal kırıklığı yarattı Elektrolux..

    Değişme şansım varda şuan kafam çok karıstı bu yorumunuzdan sonra 😔

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrolux kağıt üzerinde iyi. Ama cihazlar hayal kırıklığı.cihazin tamburu siemense biraz iri ama faydasız. Çamaşırları kokulu yıkadığı. Kaç kez deterjan değiştirdik. Ayrıca servis tek kelimeyle rezil. Merkezlerini aradım defalarca ama ilgisizlee. Buradaki servisi cihazdan bihaber. O paraların cihazı değil emin olun. 1200tlden bir kuruş fazla etmez. Kesinlikle sessiz değil. Tam üç ay ayaklarını ayarlamak için uğraştım ama vibrasyon hala felaketti. Sonuçta arkası ve altı plastik. Ayrıca cdw2 diye satmaya çalıştıkları cihazda göreceksiniz yakında insanlar güzel yikamiyor diye seslerini çıkarırlar. Alan alsın elbet ama servis ve makina kalitesi olarak Bosch Siemens ayarında asla değiller. Ben yaptım in siz yapmayin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız. Yıkama sistemi, tambur yapısı, program alternatifleri ve sensör sistemi hassasiyet ve en önemlisi yıkama performansı yönüyle çok iyi bir cihaz. Pişman olacağınızı zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız. Yıkama sistemi, tambur yapısı, program alternatifleri ve sensör sistemi hassasiyet ve en önemlisi yıkama performansı yönüyle çok iyi bir cihaz. Pişman olacağınızı zannetmiyorum.

    Teşekkür ederim yorumunuz için candoğan bey. Diğer arkadas sansız bir olay yasamış galiba. O zaman değiştirmiyorum makinenin gelmesini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Electrolux AEG pişmanlıktır. Konumu okuyun ve videolara bakın.


    https://forum.donanimhaber.com/electrolux-camasir-makineleri-ve-ewf1408wdl-kronik-sorunlari--122414159
  • Arkadaslar ne yapayım? Valla kafam karıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni makine alıcam. Kesinlike Direct drive 6dd motoru için ve jet wasch için alıcam. Bence sende bak derim. Bütün bayileri gezdim bosch,siemens,profilo vs vs. Ama ben beğenmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrolux e niyet ettiyseniz alın. Belki siz seversiniz. Tercih meselesi. Benim cihazim bozuk değildi. Ayrıca beyaz eşya sektöründe değilim egitimciyim. Elektrolux müşteri hizmetlerini filan arayın ilgi alakayı görün. Tabi teknik bilgi ve beceriyi de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    Elektrolux e niyet ettiyseniz alın. Belki siz seversiniz. Tercih meselesi. Benim cihazim bozuk değildi. Ayrıca beyaz eşya sektöründe değilim egitimciyim. Elektrolux müşteri hizmetlerini filan arayın ilgi alakayı görün. Tabi teknik bilgi ve beceriyi de.

    Hocam kafam karısık ben electrolux olsun demiyorum illaki. Sadece en iyi seçimi yapmaya çalışıyorum. Ne yapacagımı sasırmış durumdayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım sana özelden de yazabilirdim ama gizlim saklım yok. Elektrolux ile siemensin bahsi geçen ürünü aynı klasmanda değil. Yerli uretim siemensler bile Elektrolux ten daha iyi. İkinci el Siemens 800serisi aldım yıkama performansları çok farklı. İsterseniz alın Elektrolux beğenmezsen iz ikinci el olarak satmaya çalışırsınız benim gibi. Sadece servis kalite farkı bile Elektrolux almamak için yeterli olacaktır. Paranız çoksa miele, aksi durumda Bosch Siemens alınmalı. Ama para ve tercih sizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgmeu -- 31 Mart 2017; 15:57:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mazenidd

    Arkadaslar ne yapayım? Valla kafam karıştı.

    Memnun kalacağınıza eminim. Ben Siemens de, Gorenje de vs birçok marka kullandım. Eskiden kullandığım makineler düşük ısıda iyi sonuç vermezken Electrolux veya Aeg 30 derecede dahi Harika yıkama sonucu veriyor. Eski makinelerimle renklileri 40 derecede yıkadığımda bile sonuçtan memnun olmazken aeg de 30 derecede 1 kademe süre kısaltarak en ucuz toz deterjanla tam kapasite yıkama yapıyorum. Lekeden kokudan eser Yok. Eskiden beyazları ön yıkamalı 60 derecede yıkarken şimdi 40 ve 50 dereceleri kullanıyorum ve yine Harika sonuçlar alıyorum. Burada diğer marka kullananlar farklı leke modlarını seçerek hijyen programlarını kullanarak yıkama yaptıklarını belirtiyorlar. Bu makinede lekeli ağır kirli bebek kıyafeti vs olmadığı sürece bu tarz yıkama yapmaya ihtiyaç olmayacaktır. Üstüne makine her tip yükü kolaylıkla toparlayıp sıkıyor. Dengeleyemeyip sıkmadığı yüke şahit olmadım. Oysa çoğu marka ürün dengesiz yüklerde ya çok oyalanıyor ya da çuvallıyor. Kaldı ki aldığınız makine benim bahsettiğimden çok daha ileri bir teknolojiye sahip. Deterjan karıştırma ve sonra spreyleme özellikli, yıkama ritmi farklı. Miele benzeri şekilde çamaşırı hızlıca kenara yapıştırıp suyunu alarak sonra da ağırca tokaçlayan bir yıkama ritmi var. Aldığınızda göreceksiniz. Ayrıca plastik vs denmiş, dilerseniz söküp bakın cihazın amortisörleri saca takılı, plastiğe değil. Plastik sadece koruma amaçlı bir kapak. Gerekirse kendi makinemi yatırıp fotoğrafını çeker ve kanıtlarım. Zaten ağırlığı 100 kiloyu bulacak kazan aksamını incecik plastiğe bağlamak teknik olarak mümkün değil, ilk sıkmada kırar atar makine o plastiği. Makine hem yıkamada hem de yumuşatıcı alımında karıştırma yaptığından yıkama ve yumuşatma konusunda memnun kalacağınıza eminim. Süre esnekliği, tambur yapısı ve buhar özelliği de cabası. Kısacası piyasadaki çoğu makinenin sahip olmadığı donanım ve kaliteye sahip bir makine almışsınız. Güle güle kullanın şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 1 Nisan 2017; 16:36:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mazenidd

    Arkadaslar ne yapayım? Valla kafam karıştı.

    Memnun kalacağınıza eminim. Ben Siemens de, Gorenje de vs birçok marka kullandım. Eskiden kullandığım makineler düşük ısıda iyi sonuç vermezken Electrolux veya Aeg 30 derecede dahi Harika yıkama sonucu veriyor. Eski makinelerimle renklileri 40 derecede yıkadığımda bile sonuçtan memnun olmazken aeg de 30 derecede 1 kademe süre kısaltarak en ucuz toz deterjanla tam kapasite yıkama yapıyorum. Lekeden kokudan eser Yok. Eskiden beyazları ön yıkamalı 60 derecede yıkarken şimdi 40 ve 50 dereceleri kullanıyorum ve yine Harika sonuçlar alıyorum. Burada diğer marka kullananlar farklı leke modlarını seçerek hijyen programlarını kullanarak yıkama yaptıklarını belirtiyorlar. Bu makinede lekeli ağır kirli bebek kıyafeti vs olmadığı sürece bu tarz yıkama yapmaya ihtiyaç olmayacaktır. Üstüne makine her tip yükü kolaylıkla toparlayıp sıkıyor. Dengeleyemeyip sıkmadığı yüke şahit olmadım. Oysa çoğu marka ürün dengesiz yüklerde ya çok oyalanıyor ya da çuvallıyor. Kaldı ki aldığınız makine benim bahsettiğimden çok daha ileri bir teknolojiye sahip. Deterjan karıştırma ve sonra spreyleme özellikli, yıkama ritmi farklı. Miele benzeri şekilde çamaşırı hızlıca kenara yapıştırıp suyunu alarak sonra da ağırca tokaçlayan bir yıkama ritmi var. Aldığınızda göreceksiniz. Ayrıca plastik vs denmiş, dilerseniz söküp bakın cihazın amortisörleri saca takılı, plastiğe değil. Plastik sadece koruma amaçlı bir kapak. Gerekirse kendi makinemi yatırıp fotoğrafını çeker ve kanıtlarım. Zaten ağırlığı 100 kiloyu bulacak kazan aksamını incecik plastiğe bağlamak teknik olarak mümkün değil, ilk sıkmada kırar atar makine o plastiği. Makine hem yıkamada hem de yumuşatıcı alımında karıştırma yaptığından yıkama ve yumuşatma konusunda memnun kalacağınıza eminim. Süre esnekliği, tambur yapısı ve buhar özelliği de cabası. Kısacası piyasadaki çoğu makinenin sahip olmadığı donanım ve kaliteye sahip bir makine almışsınız. Güle güle kullanın şimdiden.

    Teşekkürler candoğan bey açıklamanız için. Electroluxde karar kıldım 2 güne geliyor makine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 29 martta uzunca (yaklaşık 6 ay) bir takipten sonra n11 tekzen mağazasından 2269-100 sepette indirimle 2169 / 6 taksit aldım. Dedikleri gün getirdiler ve servis aynı gün kurulumunu yaptı. +4 yılda garanti yaptırdım.



    2 defa kullandık. 10 yıllık eski beko d7000 makinemize göre ses neredeyse sıfır. Sadece su ve çamaşır sesi var. Pamuklularda eko programında iki yıkama sonucu da mükemmeldi. Sıkma performası da iyi ve sessiz. Siemens ..560tr serisi kurutma makinem olduğundan benim için fiyat / performans olarak mükemmel bir seçim oldu.



    Bir yıl önce yine @candogan62 tavsiyeleri ile electrolux ..ROX serisi bulaşık makinesi almıştım. İnanılmaz memnunuz. Her gören sizin makinenin içi ne kadar genişmiş diyor. İnşallah çamaşır makinesinden de böyle memnun kalırız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrolux makinaniz hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız. Su jeti sesi sizi rahatsız etmesin. Hacı Şakir granül sabunu 30derecede biz eritemedik umarım eritirsiniz. Leke çıkarma ve özellikle de durulama konusunda umarım mutlu olursunuz. Bahsi geçen su jeti ve deterjan mixleme konusunda Türkiye ve yurt dışı sitelerinde araştırmış sınırdır umarım. 2006-2007 den beri forumdaki bütün süreci iyi kötü takip ediyorum ve ilk kez candogan62 arkadaşa guven sorunu yaşadım üzülerek. Bosch Siemens yine profesyonel cihazlar ile Elektrolux cihazları bir tutmak ve Elektrolux daha iyi demek... Ekonomik gücün olsa iki cihazı satın alır yıkama performanslarını, teknik detaylarını, müşteri hizmetlerini, teknik servislerini bir bir karşılaştırarak insanları bilgilendirirdim. Durulama sensörü 15dk yıkama performansı vs daha bir çok şey. Pompa ses farkliligi. Bu cihazın amortisörleri plastik yerlere monte demedimki ben. Arkası ve altı plastik dedim. Amortisörler alttaki metal kenarlara monte elbette. Ama altı ve arkası plastik. Siemenste metal kapalı. Çok üzülerek söylüyorum ama gerçekten forumda ekonomik kaygılarla sanırım insanlar manipüle ediliyor..Son bir söz foruma ve otoritelere güvenerek arkadasimada AEG 87695 ti sanırım kurutmali cam.makinasi aldırdım. Kısa programlarda leke çıkarmaması, koku temizlememesi, gece pompa sesinden komşular rahatsız olacak diye çalıştırmaları, ayakların tam oturmayip vibrasyon oluşması, altının ve erkanının plastik olması gibi problemlerden dolayı o da pişman. Ve tabi servisin cahil isbilmez olması. Bütün Elektrolux AEG servislerinin tek bildiği cümle çok sağlam makina asla bozulmuyor cümlesi. Onun dışında cihazlar konusunda en ufak bilgiye sahip değiller. 0212 2931020 Bolu telden 1240 ti sanırsam baglanabilirseniz teknik bilgi belki alabilirsiniz.. alinmisin kötüsü olmaz. Alanlara birşey demem ama almayı düşünenler mutlaka Bosch Siemens grubu ürünlerini Elektrolux ürünleri ile birebir kıyaslama dan forumlardaki ustaların yönlendirmesine göre hareket etmesinler

    .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki ürünü Siemens'in hangi cihazları ile kıyasladınız bilmiyorum ancak bu cihazın pompası normal çalışma sesi dışında ekstra bir uğultu kesinlikle yapmıyor. Bir Miele veya Siemens Electrolux ile pompa sesi konusunda aynıdır. Bir de cihazın arkasının plastik olması ne gibi bir sorun yaratabilir ki? Arka kapak çoğu makinede plastiktir. Siemens'in şu anki serilerinde değil. Ancak bu kadar irdeliyorsanız örneğin Siemens'in maliyet kısma amaçlı kasasının içinin veya arka kısmının boyasız olduğunu da söylemekte fayda var. Siz granül sabun kullandığımızdan sanırım sorun yaşadınız. Granül sabunu ben zaten önermiyorum. Bu konuyla alakalı daha önce bilgi vermiştim. Nasıl kalıp sabun kullandığınızda duş teknesi veya lavabo mide bulandırıcı bir yağlı katman ile kaplanıyorsa çamaşır makinesinde granül sabun kullandığınızda aynısı olacaktır. Sabun katmanı çamaşırın sürtünme yapamadığı tambur dış yüzeyi, kazan iç yüzeyi hatta rulman keçesinde birikme yaparak sorun yaratır. Çamaşırların sağlıklı yıkanmasını engeller ve kazan arızasına bile neden olabilir. Cihazların hepsi mükemmel diye bir kaide yok. Ancak en iyisi olarak tabir edilen Miele'de bile kusur bulunabilirken böylesine karalamaya giden çizgide eleştirmeniz ve objektif davranmadan kıyaslamanız üzücü. Yoksa isteyen istediği cihazı kullanabilir, hatta çeşitlilik olması iyidir insanlar iyiyi ve kötüyü daha net görebilir. Benim de vakit ve maddi yönden imkanım olsa net olarak cihaz farklarını göstermek isterdim. Ancak dediğim gibi ne böyle bir vaktim var, ne de forumda artık böylesine bir samimi bir ortam var. Eskiden gerçekten bilgili veya bilgiye aç insanlarla diyaloğa girerken şimdi karalama, hakaret ve yalnızca ticari amaçla paylaşım yapan üyeleri görüyorum. İlgili süreçte çok farklı cihazları denedim ve kullandım ama artık paylaşım yapmaya gerek duymuyorum. Çünkü artık bilgi almak isteyen ve bildiğini paylaşmaya gelen iyi niyetli insanları pek göremiyorum. Neyse çok uzattım hangi cihazı aldıysanız umarım bu beklentilerinizi karşılamış ve size memnuniyet sağlamıştır. İyi geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • candoğan62 bey bende bundan söz ediyorum. ben felsefe öğretmeniyim. yaşım 42. markafanatizminden de yada herhangi bir fanatizimden hayli rahatsız olurum. bir makinanın önü arkası değil sorunumuz. sizden geçmiş paylaşımlarınızıda izlediğimde evin esas çocuğu aeg-elektrolux tavrı görüyorum ve bunu yanlış buluyorum. insanlar sizlerin yönlendirmelerini ciddiye alıyorlar. bunu çok anlamlı ve doğru buluyorum. sizlerin cihazlar konusundaki yardımları yatsınamaz. indesit ariston vestel vs. makinalardan aynı paralara daha kaliteli cihazlar tavsiye etmenizi anliyor ve alkışlıyorum. ama bosch siemens home profesyonal cihazlar ile herhangi bir aeg elektroluxu kıyaslayıp elektrolüx tavsiye etmenizi adil bulmuyorum. iki cihazı da gördüm kullandım. hemde iki markanın ikişer farklı modelini gördüm kullandım aradaki kalite farkını net olarak gördüm. bunu görmek için tamirci yada beyaz eşya uzmanı olmanıza gerek yok. sadece dış sac kalınlığı, kapağın aşağı yukarı esnettiğinizde ortaya çıkan görüntü vs. o kadar çok şey sayabilirimki. kaldığı bak hep yeni yeni aklıma geliyor elektroluxun ağırlığına aldanmıstım mesela 80-81 kgdı ama öyle değil emin olun 75kglık siemens daha ağır. bunu 3 kişi tespit ve teyit ettik.
    evet dediğiniz gibi miele de bile kusur bulunabiliyorken aeg elektrolüx kesinlikle kusurlu ürünler yapıyor. sizinde bu markanın eksiklerini dile getirmeniz ve bunu insanlarla paylaşmanız gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanlar sizin yönlendirmelerinizden etkileniyorsa ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda sizin vebaliniz olmuş olacak. su jeti denen şey çok mukemmel bir şey olsa miele ve siemenste de olurdu. sürekli bir hafif uğultuyla yaşıyorsunuz evde. ve çamaşır makinası banyoda yani açık mutfak filan değil. iki oda ierisine uğultusu geliyor. ama bunu insanların bilebilmesi için evindebu cihazı kullanması lazım. aldıktan sonra da değişim zor oluyor elbette. ayrıca sensörler demişsiniz ama makina tam otomatik filan değil. yhıkama süreleri ve kullandığı su miktarı fix. hiç değişmiyor. örneğin pamuklu ekoda ister 5 kg ister 1,5 kg çamaşır olsun sürekli aynı miktarda su ve zaman kullanıyor..siemenslerde böyle değil.artı orta yerde ewf1408wdl elektrolux modeli 10kglık diye satılıyor ama alakası yok. mümkün değil 10kg sığdırmak ki sığsa bile yıkayamaz bizzat test etti eşimle..
    özetle aeg elektrolux veya bosch siemens grupları benim akrabam yada rant aracım filan değiller.. o yüzden rahatça eleştirip savunabilirim.. dha düne kadar elektrolüx evimde kullanıyodum ve hep olumlu taraflarını görmeye çalışıyordum. ama olay öyle değilmiş. sizde bence ben olsam böyle yapardım önerilerinizde aeg-elektrolux tavsiyelerinizde siemens bosch home profesyonal kullanan arkadaşlarınızın cihazlarını kullanın ve ondan sonra aeg elektrolux tavsiyelerinde bulunun diye salık veririm.. iyi günler. (size hakaret etmiyorum. sizden de bu tür bir davranış beklemiyorum. usulünce konusuyoruz hepsi bu..)




  • Arkadaşım; aynı makineyi 10 gün kadar oldu, aldık. Biz her türlü memnunuz. Satıcı tanıdık idi, o da bunu önerdi. Bence pişman olmazsınız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bgmeu

    candoğan62 bey bende bundan söz ediyorum. ben felsefe öğretmeniyim. yaşım 42. markafanatizminden de yada herhangi bir fanatizimden hayli rahatsız olurum. bir makinanın önü arkası değil sorunumuz. sizden geçmiş paylaşımlarınızıda izlediğimde evin esas çocuğu aeg-elektrolux tavrı görüyorum ve bunu yanlış buluyorum. insanlar sizlerin yönlendirmelerini ciddiye alıyorlar. bunu çok anlamlı ve doğru buluyorum. sizlerin cihazlar konusundaki yardımları yatsınamaz. indesit ariston vestel vs. makinalardan aynı paralara daha kaliteli cihazlar tavsiye etmenizi anliyor ve alkışlıyorum. ama bosch siemens home profesyonal cihazlar ile herhangi bir aeg elektroluxu kıyaslayıp elektrolüx tavsiye etmenizi adil bulmuyorum. iki cihazı da gördüm kullandım. hemde iki markanın ikişer farklı modelini gördüm kullandım aradaki kalite farkını net olarak gördüm. bunu görmek için tamirci yada beyaz eşya uzmanı olmanıza gerek yok. sadece dış sac kalınlığı, kapağın aşağı yukarı esnettiğinizde ortaya çıkan görüntü vs. o kadar çok şey sayabilirimki. kaldığı bak hep yeni yeni aklıma geliyor elektroluxun ağırlığına aldanmıstım mesela 80-81 kgdı ama öyle değil emin olun 75kglık siemens daha ağır. bunu 3 kişi tespit ve teyit ettik.
    evet dediğiniz gibi miele de bile kusur bulunabiliyorken aeg elektrolüx kesinlikle kusurlu ürünler yapıyor. sizinde bu markanın eksiklerini dile getirmeniz ve bunu insanlarla paylaşmanız gerektiğini düşünüyorum. çünkü insanlar sizin yönlendirmelerinizden etkileniyorsa ortaya çıkabilecek olumsuzluklarda sizin vebaliniz olmuş olacak. su jeti denen şey çok mukemmel bir şey olsa miele ve siemenste de olurdu. sürekli bir hafif uğultuyla yaşıyorsunuz evde. ve çamaşır makinası banyoda yani açık mutfak filan değil. iki oda ierisine uğultusu geliyor. ama bunu insanların bilebilmesi için evindebu cihazı kullanması lazım. aldıktan sonra da değişim zor oluyor elbette. ayrıca sensörler demişsiniz ama makina tam otomatik filan değil. yhıkama süreleri ve kullandığı su miktarı fix. hiç değişmiyor. örneğin pamuklu ekoda ister 5 kg ister 1,5 kg çamaşır olsun sürekli aynı miktarda su ve zaman kullanıyor..siemenslerde böyle değil.artı orta yerde ewf1408wdl elektrolux modeli 10kglık diye satılıyor ama alakası yok. mümkün değil 10kg sığdırmak ki sığsa bile yıkayamaz bizzat test etti eşimle..
    özetle aeg elektrolux veya bosch siemens grupları benim akrabam yada rant aracım filan değiller.. o yüzden rahatça eleştirip savunabilirim.. dha düne kadar elektrolüx evimde kullanıyodum ve hep olumlu taraflarını görmeye çalışıyordum. ama olay öyle değilmiş. sizde bence ben olsam böyle yapardım önerilerinizde aeg-elektrolux tavsiyelerinizde siemens bosch home profesyonal kullanan arkadaşlarınızın cihazlarını kullanın ve ondan sonra aeg elektrolux tavsiyelerinde bulunun diye salık veririm.. iyi günler. (size hakaret etmiyorum. sizden de bu tür bir davranış beklemiyorum. usulünce konusuyoruz hepsi bu..)

    Merhaba, ben öncelikle hiçbir açıklamanızı hakaret olarak algılamadım. Öyle algılasam zaten size detaylı açıklama yapmazdım sanırım. Bu konuda içiniz rahat olsun.

    Ürünü beğenip beğenmemek veya önerip önermemek elbette sizin takdiriniz, buna da sözüm yok. Benim size bu konuyla alakalı yazmamnım sebebi 1408 ile kıyasladığınız cihazın hangi model olduğunun belli olmaması. Bildiğim Siemens cihazlarda daha üstün olmadığını düşündüğüm konularda bariz bir fark olduğunu belirtmeniz. Bir de cihazın iddialı olduğu ve gerçekten bariz olarak üstün olduğunu düşündüğüm konularda fazla eleştirdiğinizi düşünmemdir.

    Örneğin pamuklu eko programı tüm makinelerde tam ve yarım yüke göre düzenlenen ve enerji etiketi değerlerini bildirmek için kullanılan programdır. Bu program minimum tüketimi sağlamak adına süresi uzundur. Dolayısıyla makinenin süre kısaltma özelliğini en dar aralıkta görebileceğiniz seviyede olan programdır. Bu programda yıkama süresinde bariz düşüşler görmezsiniz. Bu konuda neden size katılmadığımı Siemens WM14W560TR ile yaptığım kıyaslamada net olarak görebilirsiniz. Electrolux'te olmadığını söylediğiniz ve kötülediğiniz fonksiyon aşağıda göreceğiniz gibi olmakla beraber aksine Siemens'e kıyasla bariz olarak daha üstün.
    Electrolux EWF1497CDW2 9Kg Çamaşır Makinasi Nasıl?
    Gördüğünüz gibi eko programda Siemens yarım yüklemede süreyi sadece 15 dakika kısaltabilirken Electrolux tam 1 saat 22 dakika süre tasarrufu sağlayabiliyor. Bu konuyla alakalı başka açıklama yapmama gerek yok sanırım.

    Su jeti bariz olarak daha iyi sonuçlar veren bir özellik. Miele de sizin söylediğinizin aksine iyi bir teknoloji olduğunu farketti ki son birkaç senedir "Powerwash" olarak adlandırdığı su püskürtmeli yıkama teknolojisini kullanıyor. Ondan önce de aldığı suyu direkt çamaşırlara püskürten bir sistem kullanıyordu. Siemens ise bu özelliği kullanmadığından Pamuklu Eko program sürelerini hep uzun tutmak zorunda kalıyor. Çünkü Miele ve Electrolux alternatif çözümlerle enerji tasarrufu sağlarken Siemens sadece ısıyı azaltıp süreyi uzatarak çözüm sağlıyor şu anda.

    Makineye şu an sahip değilsiniz sanırım. Ancak pamuklu programında 1,5 2 kg yüklemelerde 3 saate yakın program süresini nasıl 1 saat civarına çektiğini. Ayrıca yıkama süresine ilaveten durulama sayısından su seviyesine, hatta sıkma şekline kadar tüm detayları nasıl değiştirdiğini video çekerek gösterebilirim.

    Sac kalınlığı konusunda size katılmıyorum. Ağırlık konusunu da makineleri tartmadan bilemeyiz. Sonuçta size göre ağır olan bana göre hafif olabilir. Bu doğru bir kıyaslama tabiri değil. Hangi makine ile kıyasladığınızı da halen bilmiyorum. Bilseydim teknik verilerden bakabilirdik. Plastik konusunda Siemens profesyonel serileri çamaşır doldurma kapağında Electrolux'e kıyasla dediğiniz gibi daha iyi. Ancak Electrolux de deterjan çekmecesi konusunda çok daha iyi.

    Kısacası girişte belirttiğim gibi ben eleştirilerinizin teknik verilerle olan çelişmesinden ve üstün olduğunu düşündüğüm konularda eleştiri getirmenizden dolayı bu açıklamaları yapmak durumunda kaldım. Örneğin ses konusuna bir şey demiyorum, daha iyi olabilir tabi ki, bunu zaten incelemelerimde de belirtmiştim. Okuma şansınız oldu mu bilmiyorum. Ayrıca farkındaysanız mükemmel de demiyorum, mükemmelin sonu yoktur. Yalnızca kıyaslama yaparak "x makineye göre daha iyi" veya "piyasada f/p olarak en iyisi", "bu fiyata daha iyisi yok" vs. diyebiliyorum. Dolayısıyla ortada bir fanatizm olduğunu düşünmüyorum. Daha iyisi ne ise onu öneriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 3 Nisan 2017; 10:59:28 >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.