Şimdi Ara

Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
161
Cevap
28
Favori
34.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elder Scrolls Online'ı online translate ile oynamanın bir yolunu buldum ve benim gibi yeterli ingilizcesi olmayıp, translate de olsa keşke Türkçe oynayabilsem diyen arkadaşlarla bunu paylaşmak istedim.

    Konuya ESO bölümüne de değinmiştim fakat o konuyu hali hazırda ESO oynayanlar takip ettiği için burada konu açarak daha önce oyunu oynamış ve bırakmış olanlar, başlamak için sebep arayanlara da hitap etmek daha doğru olur diye düşündüm.



    Öncelikle ben bu yöntemle oynuyorum şu an ve anlayamadığım herhangi birşey olmadı. İhtiyacımız olan iki şey var temelde.

    1. TxtOutput isimli Addon:https://www.esoui.com/downloads/info1686-TxtOutput.html
    2. QTranslate:https://www.malavida.com/en/soft/qtranslate/download

    TxtOutput'u diğer eklentileri yüklediğimiz gibi yüklüyoruz. (İster elle ister minion ile)
    QTranslate'i indirip kuruyoruz. Burada bendeki ayarları aşağıda ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum. O şekilde yaparsınız.
    QTranslate için kısa yol kombinasyonlarını da ister benim ayarladığım gibi ister kafanıza göre yapabilirsiniz.

    TxtOutput'un yaptığı şey temelde herhangi npc ile konuşuyor iseniz ya da quest günlüğüne bakarken mevcut textleri bir text popup penceresinde gösteriyor.
    Bu pencere içerisindeki text'e müdahale de edebiliyoruz. (İster sileriz ister kopyalarız istersek yeni bir text yapıştırabiliriz yani)

    Benim uyguladığım tekniğe gelince:
    (lütfen yüklediğim görsellerdeki kısayol tuşlarına da bakarak anlamaya çalışın):
    1. Söz konusu metni ctrl+c ile panoya kopyalıyorum.
    2. ctrl+shift+alt+c ile panodaki metni türkçeye çevirtiyorum.
    3. ctrl+v ile panoda zaten türkçeye çevrilmiş olan metni text alanına yapıştırıyorum.
    4. Sonuç olarak 5 saniye içerisinde Türkçe metne kavuşmuş oluyorum.

    Alternatif olarak neler yapabiliriz?:
    1. ctrl+a ile çevirmiş olduğumuz metni seçer, ctrl+shift+alt+d ile türkçe olarak dinleyebiliriz.
    2. Seçili Metnin Tercümesini Dinle aksiyonuna bir kısayol atamak koşulu ile İngilizce metni hiç Türkçe'ye çevirmeden direkt olarak seçip Tükçe'sini dinleyebiliriz.
    3. TxtOutput item üzerindeki açıklamalar vb yerlerdeki textleri çıkartamadığı için oradaki textleri QTranslate'in Metin tanıma özelliğiyle (bu işlem eso'yu simge durumunda küçülttüğü için sık olmasa da mecbur kaldığımız durumlarda kullanabiliriz.) çevirebiliriz (ctrl+shift+o)
    4. Oyun içerisinden altyazıları aktif edersek, istemediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Mesela tam savaşmamız gereken yerde yanımızdaki npc'lerden biri bir şey söylerse TxtOutput penceresi devreye giriyor ve onu kapatmadan aksiyona devam edemiyoruz. Onun için direk etkileşimler haricindeki (az miktarda) konuşmaları da dinlemek istiyorsanız bunu hesaba katın.

    Bu arada aklınızda herhangi bir soru işareti kalmasın. Bu olanların hepsi ESO açıkken gerçekleşiyor

    Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!)
    Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!) Elder Scrolls Online'ı Türkçe Oynayın (Tüm oyunlarda işe yarıyor!)

    GÜNCELLEME:

    ESO'nun bu modunun getirdiği en büyük kolaylık metni seçebilme ve tekrar yapıştırabilme imkanı. Bu sayede oyunu alta küçültmeden sonuç alabiliyoruz. Popüler birçok oyunda benzeri mod varmı diye araştırdım fakat bir sonuç alamadım. Yani benzer bir mod yok şu anda. Yapılabilir mi? Eğer ki oyunun mod desteği imkan veriyorsa yapılabilir.

    Aslında elimizdeki seçenekler txtoutput benzeri modlarla sınırlı değil. Burada asıl kahraman qtranslate programı. O kadar yetenekli ki içerisinde dahili OCR desteği de var. Bu ne demek oluyor? Şu demek oluyor: herhangi bir görüntünün içerisinden metni tanıyıp, alıp, translate edebiliyor. Ben bunun için de kısayol atamıştım programdan. Kısayola bastığımda o anki görüntüyü yakalayıp üzerinden istediğimiz bölgeyi seçebilmemize imkan veriyor ve devamında ayrı bir pencerede çeviri sonucunu bize gösteriyor. Bundaki tek dezavantaj eğer çok büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekranda oynamıyorsanız (yani mecburen tam ekran modunda oynuyorsanız) her defasında masaüstüne dönmeniz gerekiyor. Oyunu pencere modunda oynuyorsanız. Çok pratik bir şekilde kullanabiliyorsunuz. benim kullandığım monitör 4k 32 inc olduğu için hemen hemen her oyunu Türkçe oynama imkanım oluyor bu yöntemle. Divinity Original Sin için türkçe yama var fakat bu yama Enhanced Edition sürümüyle tam uyumlu değil ve bazı yerler ingilizce. Ben kalan ingilizce yerleri anlamak için programı verimli şekilde kullanabiliyorum. Örnek video da yükledim sizin için (4k Çözünürlükte).




    < Bu konunun sahibi Gameingo iken Gameingo tarafına aktarılmıştır -- Nis 8 2023 11:26AM >







  • Ben dün denedim. TxtOutput eklentisi ESO için güncelliğini yitirmiş. Yani ESO'nun şu anki sürümünde çalışmıyor. Eksik kütüphane hatası veriyor (belki çözümü vardır ya da güncellenir).

    Onun dışında OCR olarak ekrandaki görüntüyü alıp çevirme olayı doğal olarak her oyunda çalışır fakat o da her oyunda tat vermez. Neden vermez? Çünkü bir çok oyunda (örneğin rdr2) altyazılar durmaksızın akıyor. Yani yetişip de tüm altyazıları translate yapamazsınız böyle bir durumda. ESO, Divinity vb. oyunlarda diyalaglar sırasında altyazı yenisini seçene dek ekranda kaldığı için OCR yöntemiyle çevirmek mümkün. Ama bu konunun odak noktası ESO'ın kullandığı TxtOutput eklentisinin ESO içerisinde çalışması ve buna entegre olarak da QTranslate ile kolay sayılabilecek bir çeviri çözümü idi.

    Son olarak şunu da ekleyeyim: Gördüğüm kadarıyla ESO'da kullanılan ingilizce Translate ile çevrilmeye o kadar uygun ki. Yani neredeyse net olarak anlaşılmayan hiç bir metinle karşılaşmadım. Videoda da zaten anlaşılıyor bu. Onun için biri çıkıp da ESO'yu translate ile çevirse (mümkünse sadece görev açıklamaları ve diyalogları) çok da fena bir şey çıkmaz ortaya.
    Aynen öyle hem ingilizcesini hem Türkçesini hızlıca görmekde benim gibiler için bayağı kullanışlı. İngilizcem fena değil gramerleri biliyorum ama bazı kelimelerin anlamlarını bilmiyorum. Oyunlar kelime öğrenmek için süper kaynaklar :D. ayrıca "final fantasy" ile dediğinin altınada imza atarım.Keşke öyle birşey olsa :(
  • Bu cok iyi olur bee :) saol dostum birde video atarsan on numara olabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saslay213

    Bu cok iyi olur bee :) saol dostum birde video atarsan on numara olabilir :)
    Siz de sağolun Bu arada video eklendi
  • Dostum harikasın! Çok güzel bir teknik olmuş bu, videoya baktım uzun cümleler anlamsız değil gayet mantıklı çevriliyor. Deneyeceğim ilk fırsatta.
  • Bu arada bu programları nasıl kurduğumuzu gösteren bir video ya da talimat olsaymış keşke
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    Bu arada bu programları nasıl kurduğumuzu gösteren bir video ya da talimat olsaymış keşke
    QTranslate bildiğin setup'lı bir kurulumu var. Detaylı ayarlarını zaten paylaştım.
    TxtOutput ise C:\Users\kullanıcıadı\OneDrive\Belgeler\Elder Scrolls Online\live\AddOns klasörüne atarak kuruluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    Dostum harikasın! Çok güzel bir teknik olmuş bu, videoya baktım uzun cümleler anlamsız değil gayet mantıklı çevriliyor. Deneyeceğim ilk fırsatta.
    Aslında mod desteği olan birçok oyuna yapılabilirliği yüksek bir şeye benziyor şu "TxtOutput"!
    Addon'ları nasıl yapıyorlar en ufak bir fikrim yok fakat herhangi bir addon yapabilen birisi için de oldukça sıradan bir şey olsa gerek. Türkçe çeviri yapmaktansa bu eklenti benzeri bişeyler yapmak hem hızlı hem de kullanışlı olurdu :)
  • Translate yazdınya oraya birazdan gelir iki zerzevat seni linç eder.
    Burda translate yasak, burda translate karşı kıt aklıyla savaş açanlar var birazdan karışır buralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Translate yazdınya oraya birazdan gelir iki zerzevat seni linç eder.
    Burda translate yasak, burda translate karşı kıt aklıyla savaş açanlar var birazdan karışır buralar.
    Bir Türkçe yama proje konusu olmadığı için problem çıkacağını sanmıyorum. Bir yamanın tamamen Google Translate şeklinde yapılmasını ben de çok tasvip etmiyorum aslında. Tabi isteyen yapar ya da indirir o ayrı. Bu teknikte hem Türkçe'sini hem İngilizce'sini görebiliyoruz ya o bile başlı başına kullanışlı bir şey. Türkçe yama yapmak isteyene bile kullanışlı bir olay. Diyalogların tam olarak nerede geçtiğini vb görmek açısından.
  • Bu arada Final Fantasy XV için de böyle bir şey yapılabilse tadından yenmezdi hani :)
  • Aynen öyle hem ingilizcesini hem Türkçesini hızlıca görmekde benim gibiler için bayağı kullanışlı. İngilizcem fena değil gramerleri biliyorum ama bazı kelimelerin anlamlarını bilmiyorum. Oyunlar kelime öğrenmek için süper kaynaklar :D. ayrıca "final fantasy" ile dediğinin altınada imza atarım.Keşke öyle birşey olsa :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saslay213

    Aynen öyle hem ingilizcesini hem Türkçesini hızlıca görmekde benim gibiler için bayağı kullanışlı. İngilizcem fena değil gramerleri biliyorum ama bazı kelimelerin anlamlarını bilmiyorum. Oyunlar kelime öğrenmek için süper kaynaklar :D. ayrıca "final fantasy" ile dediğinin altınada imza atarım.Keşke öyle birşey olsa :(
    Ayrıca Dragon Age: Inquisition ve Mass Effect: Andromeda da tadından yenmez :) Tüm bu oyunlara mod yapılabiliyor.
  • Dostum ben bir şeyde takıldım. Addon ekledim sıkıntı yok programı da dediğin gibi kurup ayarladım. Ancak çeviri yaptım bir cümle çokta güzel çevirdi açıkçası. Ancak daha sonraki cümlelerde çeviri yapamadı. Kısayola basıp çevir dedim sonra ctrl+v yapıp Türkçesini yapıştırmaya çalıştım ama bir önceki çeviriyi aynen yapıştırdı. Nerede yanlış yaptım bilemedim?
  • Yararlı bir konu, ileride bakarım.
  • bunu diğer oyunlar içinde kullanabilir miyiz?
  • Oyun içi görsel ekler misiniz hocam rica etsem. Merak ettim nasıl olduğunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    Dostum ben bir şeyde takıldım. Addon ekledim sıkıntı yok programı da dediğin gibi kurup ayarladım. Ancak çeviri yaptım bir cümle çokta güzel çevirdi açıkçası. Ancak daha sonraki cümlelerde çeviri yapamadı. Kısayola basıp çevir dedim sonra ctrl+v yapıp Türkçesini yapıştırmaya çalıştım ama bir önceki çeviriyi aynen yapıştırdı. Nerede yanlış yaptım bilemedim?
    Ctrl+c ile İngilizce metni kopyalıyorsunuz.
    Panoda artık İngilizce bir metin oluyor.
    Ctrl+Shift+Alt+C ile panodaki İngilizce metni Türkçe'ye çeviriyorsunuz.
    Artık panoda Türkçe bir içerik olduğu için Ctrl+V ile yapıştırıyorsunuz.

    Not: çeviri sırasında minik bir progress simgesi beliriyor mouse altında onun tamamlanmasını beklemek lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Oyun içi görsel ekler misiniz hocam rica etsem. Merak ettim nasıl olduğunu.
    Oyun içi video var oradan görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acenk

    bunu diğer oyunlar içinde kullanabilir miyiz?
    TxTOutput eklentisi ESO için yapılmış bir eklenti. Benzer bir eklenti olan oyunlarda tabii ki çalışır fakat ben rastlamadım benzer bir eklentiye.
  • Eyvallah bro eso şu an kaç gb yazabilir misin, 100 ü geçti mi?





    Bu grim dawn oynarken vs baya işe yarar heralde acaba yapabilecek uğraşanlar vs var mıdır...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.