Şimdi Ara

Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.270
Cevap
102
Favori
331.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dark Souls serisi benin için 1 numaraydı lakin Sekiro çıkana kadardı. O Vuruş ve karşılama hissiyatı beni deli ediyordu. hele kılınç çınlaması 1 numara.

    Eldeng ring umarım o hissiyatı verir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alic3lik

    Bu mesaj silindi.

    Bu oyunun popüler olma sebebi zaten görsel kalitesinden ziyade oynanış dinamikleri, ANCAK bu oyunun grafikleri de üst seviyelere çıkartılsa kimse hayır demez :) Yine tekrarlıyorum, oyunun kitlesi zaten görsellik için peşinde değil...

  • VaatiVidya üstadın söyleyecek birkaç kelamı var, Elden Ring hakkında..

  • keyifle seyrettik.



    @Gaiseric 10:20 de removable bonfire olabilir demiş ki büyük ihtimal öyle görünüyor. seninde benzer yorumun vardıElden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteran_gamer -- 12 Haziran 2021; 1:30:29 >
  • 2 gün takip etmedim neler olmuş neler. Sonunda Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veteran_gamer kullanıcısına yanıt

    Grafikler hakkında birşey söylemiş mi?Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] 

  • broodofqueen kullanıcısına yanıt

    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]  alemsin abi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu FS oyunu biz bunu şunun için oynamıyoruz düşüncesine artık katılmıyorum, kendileri cidden fanı olduğum bir stüdyo, ki Evergrace'den beri adamların bu mekaniğine bayılan biriyim, üstelik mecha sevdiğim için yıllarca Armored Core yaptılar o yüzden de ayrıca taparım FS'ye, ama bunların hiçbiri "Siz gelişmeseniz de olur, canınız sağ olsun" demek için bahane olamaz. Evet bir oynanış tarzı/türü yarattılar ve bunun sayesinde insanları çevrelerinde toplamayı başardılar, fakat yıllar geçiyor, teknoloji gelişiyor ve bunun sonucunda hala 10 yıl önceki görselliği, animasyonu görmeyi kabul etmek çok da doğru bir düşünce değil. O halde FS için yapılan bu kıyağı her firma için yapalım, hiçbir şey gelişmesin ya da aynı mekaniği 2D olarak da sunan sürü ile oyun var, madem olay sadece temel mekanik, FS de 2D yapsın, buna da kabul müyüz?


    Gelişmek zorunda, ne olursa olsun 10 yıl önce ki görselliği biraz makyajlayıp, temel animasyonların aynı kaldığı bir oyun yapamazsın, belli bir seviyenin üzerindeki hiçbir yapımcının böyle bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Üstelik geçmiş oyunlardaki mekan ve karakterlerin çok benzerlerini gördüğümüz bir oyun bu ve içeriğindeki birçok tasarım önceki oyunlarda olduğu gibi yine Miura'nın yarattığı Berserk'den de esinlenilmiş vaziyette... Yaptığı şeyleri yeri geldiğinde nasıl övüyorsak, yanlışları da söylemek, eleştirmek gerekiyor.


    Ki, gerçekten dalgası geçiliyor, eleştiriliyor! Biz bu oyunu şunun için oynamıyoruz düşüncesi günümüz şartlarında artık doğru bir bakış açısı değil, FS de kendisini geliştirmek zorunda.


    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]
    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]
    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]
    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]
    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]
    Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU]




  • Şu oyunu DECİMA oyun motoruyla yapsalar yer yerinden oynar neden oyun motorunu değiştirmiyorlar binlerce çalışan var aklına mutlaka geliyodur birilerinin ama bilmediğimiz şeyler var demekki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: must33_35

    Şu oyunu DECİMA oyun motoruyla yapsalar yer yerinden oynar neden oyun motorunu değiştirmiyorlar binlerce çalışan var aklına mutlaka geliyodur birilerinin ama bilmediğimiz şeyler var demekki

    hocam motor degistirmek cok zahmetli is.


    genellikle degmiyor harcanan zamana. o yuzden studyolar ihtiyaclari dogrultusunda kendi motorlarini guncelliyorlar



    belki microsoft un sunumunda farkli bir trailer ile de gorebiliriz yarin

  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    FromSoft fanı değilim, Bloodborne ile girdim seriye. Miyazaki babamın oğlu da değil ama sizin eleştirinizin biraz topuzu kaçmış. Görsel eleştirilerinize katılıp katılmamaktan ziyade FromSoftware yaratıcılıktan uzak olarak nitelendirdiğiniz kısma bir itirazım var. Çok kısa anlatmaya çalışacağım, ki siz de biliyorsunuzdur illaki ama yüksek beklenti ile izlediğiniz trailerın etkisinden belki aklınızdan gitmiş olabilir. Hatırlayalım son 12 yıl içinde FromSoft neler yapmış;


    *Demons Souls ve Dark Souls. İkisi farklı olmalarına rağmen Demons Souls dağıtımcı firmasının Sony olması hasebiyle yollarına Dark Souls olarak devam ettiklerinden ayırmıyorum.

    *Bloodborne

    *Sekiro


    Hepsi çıktığı yıl çokça ses getiren hatta yılın ödülü unvanı olmuş oyunlar. Arttırıyorum, Bloodborne PS4 neslinin en iyi oyunudur. Üçü de bambaşka konseptler, bambaşka lore ve hatta oynanış mekanikleri içeren farklı IP ler. Ayrıca bunlardan daha da başka bir mevzu olan Armored Core serileri de var ki ben çok yabancıyım mecha oyunlarına.


    Bugün üstümüze her yıl CoD, FarCry, Battlefield, WatchDogs, AC, bilimum spor oyunları vs.. oyunlarının bilmem kaçıncı versiyonları atılırken, yere göğe sığdıramadığımız RockStar harıl harıl GTA'nın 6., ND Last of Us'ın ikinci oyununu yaparken, iki tane görseli yanyana koyup FromSoft'u "yaratıcılıktan uzak" diyerek nitelemek, dünya üçüncüsü olmuş takımı neden şampiyon olamadın(bakınız Hıncal Uluç yıl 2002) diyerek eleştirmek ile aynı kafadır.


    Kusura bakmayın.





  • broodofqueen kullanıcısına yanıt

    Ben de arkadaşa cevap verecektim ama aşağı yukarı bu ayarda olurdu. İki görseli birleştirip hiç ilerleme yok demek de ne bileyim. Biz gelişmesin demiyoruz zaten kaldı ki adamlar açık dünya oyun yapmışlar. Daha önceki oyunlarında olmayan elementleri eklemişler. Varsın bazı düşmanlar eski bosslara benzesin. Yaratıcılıkları tükenmiş vessel ile Executioner Smough'u birleştirmişler diyecek halimiz yok. Bu mantıkla gidersek her oyundan benzerlikle bulabiliriz. Ben koyu bir Berserk hayranıyım. Size tonlarca benzerlik sayabilirim ama bu demek değil ki Berserk den çok şey almışlar hiç de ilerleyememişler. Her defasında biraz daha fazla benzerliğe sahip oluyorlardı ama bu oyunda tavan yapmış. Bakalım diğer manga serilerinde de bir şeyler bulabilecek miyiz? Daha önceki oyunlarında da az da olsa Claymore adlı mangadan da esinlenmişlerdi hatta Clyamore adlı kılıçta direkt oradan geliyor. Gibi gibi bir sürü şey sayarım ama ne gerek var şimdi.


    Microsoft sunumunda da yeni bir kaç şey daha görürsek daha net bir şekilde konuşabiliriz. Ben FS'nin ilerleme kat etmediğine inanmıyorum. Bana göre yaptıkları en riskli oyuna imza atmışlar. Oyuncular olarak genel tecrübemiz şu yönde açık dünya olarak yapılan oyunlarda arkasında R* gibi firmalar yoksa direkt aksi yöne kaçmamız lazım. Bana göre FS'nin işi çok zor.





  • Yanlış anlamayın ama böyle bir savunma yapabilmek için gerçekten tüm FS oyunlarına hakim olmanız gerekiyor. Seriye BB ile girmişsiniz, üstelik geçmiş sayfalarda DS oynanışı bana uzak demiştiniz onları oynadınız mı bilmiyorum; bakın ben PS1-2'de Evergrace, King's Field oynadım FS elinden çıkma, onlar Miyazaki'nin oyunları bile değil ama şu anki Souls mekaniğinin ataları ve adamların o zaman bile yaptığı şeylerin çok net çizgisi vardı. Olay birisinin yaratıcılığı değil, mesela manga okur ve anime izler misiniz bilmiyorum. Berserk diye çok ünlü bir manga serisi var, Berserk reference in Souls games olarak araştırın bir, size çok yaratıcı gelen şeylerin aslında nereden geldiğini görmüş olursunuz. Yaptığı işlerden ötürü ve benim de hem anime-manga hem de oyun ilgi alanlarıma girmesinden dolayı FS oyunları ile 96 yılından beri içli dışlıyım. Çoğu insanın o zaman oyundan haberi bile yoktu, 2010 yılında Merlin'in Kazanın'da Demon's Souls incelemem yayınlanmıştı, o yüzden topuzun kaçtığı bir durum yok. Ayrıca kötü bir şey de söylemiyorum, FS'nin de kendisini geliştirmesi gerektiğini belirtiyorum.

    Alıntı

    metni:
    broodofqueen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 12 Haziran 2021; 12:21:34 >




  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Size büyük saygım var, önceki oyunlarda yaptıklarınız aktardığınız tecrübeler ve özellikle hazırladığınız rehberler ile yeni oyunculara yardımlarınız alkışı hak ediyor. Bunun yanında Elden Ring özelinde niye bu şekilde olumsuz düşündüğünüzü anlamadım ve açıkçası biraz şaşırdım.
    Bu oyun hakkında bilgilerimiz henüz çok kısıtlı, hazırlanan bir trailer ve yapımcı firmanın açıklamalarından ibaret. Net bir oynanış ve oyunun bitmiş halini görmedik. Ayrıca ben yeni nesil güncellemesi ile kaplama ve grafik anlamında bitmiş halin daha başarılı olacağını düşünüyorum. Oyunun açık dünya yapılması bile bana kalırsa firmanın aldığı çok büyük bir risk ve yenilik.
    Bekleyip görelim oyun çıksın hep beraber ona göre karar verelim.
    Benim düşüncem oyunun çoook özel olacağı yönünde…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Miyazaki zaten agir Berserk fani, adam surekli diyor bunu.


    demon's souls dan sekiro ya butun oyunlar Berserk dan esintilerle dolu.

  • alic3lik kullanıcısına yanıt

    Oyunun kendisi ile ilgili olumsuz bir düşüncem yok, ayıla bayıla oynayacağım. Referans almaları da dert değil, ister kendi oyunlarından ister başka yapımlardan oluyor böyle şeyler, eski oyunlarda hep gördük. FS'nin teknik olarak bir adım atması gerekiyor artık eleştirdiğim şey bu, Sekiro'da oynanış anlamında bunu başardılar üstelik, bir sonraki oyunları neden o hissi vermiyor garip, bana garip geliyor en azından, bunu sorguluyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 12 Haziran 2021; 12:36:22 >
  • Oyunda zorluk değiştirmenin mümkün olacağı söylentiler arasında bakalım aslı astarı ne olacak çıkış aşamasında


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlanacak bir durum yok hocam, ama şunu söylemek isterim; Sekiro ve Bloodborne oynadım. Dark Souls'a da başladım, 3-4 saat oynadım. Bloodborne hariç hiçbirine yüzlerce saat gömmedim belki ama oynadım diyebilirim. Ve şunu söyleyebilirim ki, üçü de bambaşka oyunlar. Bunları söylemek için oyunların içinden geçmeye gerek yok. Hiç oynamasam haklısınız ama görüş belirtebilecek kadar soulslike deneyimledim.


    Yaratıcılık ve esinlenme konusuna gelirsek, sorduğunuz için sağ olun şu anda Berserk okuyorum, 96. chapterdayım sanırım. Evet, bariz esinlenme var, hatta Elden Ring'deki ağacın(Erdtree) benzeri de varmış Berserk'de(spiral tree), daha oralara gelemedim ama VaatiVidya üstat videosunda bahsetti. Ama ona bakarsanız o ağacın asıl kökeni Nors mitolojisi; Yggdrasil, yada Mısır Dünya Ağacı gibi gibi. Binek de Prenses Mononoke'den Yaku.. Bloodborne'da Cthulhu mitosundan esinlenilmiş.. Zıplama mekaniğini ilk kullanan da Super Mario.. daha da uzatayım mı? Yaratıcılıktan yoksun firmalar kendi kendini kopyalar bakınız Ubisoft. Açık söylüyorum, keşke bir firma çıksa ve Breath of the Wild'ın açık dünya mekaniklerini kopyalayabilse, keşke...


    Ben size kötü bir şey söylüyorsunuz demedim. Tabi iki gelişsinler, ona da varım. Ama, madem bu işi editörlük seviyesinde yaptınız 3 dakikalık trailerden "yaratıcılıktan yoksun" yorumunun çıkmayacağını bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.





  • Oyuna Elden Ring demişler ama bu bildiğim Dark Souls 4 :)
    Ama sorun yok. Yeterki From Software oyun yapsın. Keyifle oynarız..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.