Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten TEST-1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
4
Favori
153.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EL YAPIMI WİRELESS ANTEN TESTİ
    Bu güne kadar site içerisinde sizlerle eldeki malzemeler ile yapabileceğimiz wireless antenlerden bahsetmiştim, ancak yaptığım antenlerin açık alan testlerini ve sonuçlarını gösterme imkanım olmamıştı.
    Bu hafta sonu aynı istediğim gibi olmasa da en azından mesafesi ve koşulları bilinen bir şehir içi test imkanım doğdu. Her ne kadar uygun ortamlar olmasa da sizlerle sonuçları paylaşmak istedim.
    TEST DONANIMI
    Test işlemi sırasında kullanılan donanımlar şöyle
    1.DATRON ADSL RTA1030W WIRELESS ROUTER: Test yapmak için uygun bir modem değil maalesef ama daha önceki konularda da bahsettiğim gibi daha uygun bir cihaz bulamadım. Cihaz üzerinde sabit 2 dB anten var maksimum çıkış gücü 17 dBm (56mW), görüldüğü üzere çıkış gücü biraz düşük ve asli görevi ADSL modem olmak olduğu için birçok teknolojiden mahrum.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    2.Linksys WMP54G Wireless-G PCI Adaptor: Kartım elimdeki modeli v.2 versiyonu (büyük karta sahip). Kartın bu versiyonunda Broadcom çipi kullanılmış. Broadcom firması politikası gereği çalışmalarını açık kaynak kod geliştiriciler ile paylaşmadığından ürün için kullanabileceğiniz özel sürücü bulmanız zor. Ancak kendi sürücüleri ve broadcom yazılımı kartın kullanımı açısından oldukça yeterli. Kart maksimum 19 dBm çıkış gücüne sahip ve üzerinde 5 dB sökülebilir anteni var. Test için oldukça iyi bir kart.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    3.Network Stumbler 0.4.0: Tüm diğer çalışmalarımda olduğu gibi bu konuda da Network Stumbler programı sonuçları verilmiştir.

    4.Test ortamı: Test ortamı olarak benim ve amcamın evini kullandık. Aradaki mesafe yaklaşık olarak 85 m. Aşağıdaki resimlerde test ortamı hakkında bilgiler mevcut. Direk göz teması sağlanmış olsa da WiFi sinyalleri için direkt görüş sağlanmış değil. Modemin konulduğu yer resimden de göreceğiniz üzere Alüminyum doğramalarla kaplı bir balkon. Dolayısıyla bir Faraday Kafesi içerisinden yayın yapmak gibi oldu. Şekildeki panjuru açıp modemi balkon seviyesinin üzerine gelecek şekilde konumlandırdık. Bir sorunumuzda evin önünden geçen elektrik hattı. Balkon seviyesinden 50 cm aşağıda ve 1.5 m uzaklıkta elektrik hattı mevcut.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    5.5m RG 213/U kablo. Kayıp oranı düşük bir kablo bulması oldukça zor, her iki ucunda N erken konektör takılı.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    6.RG 213 için pigtail. Bir ucu RPSMA dişi diğer ucu N diş konektör olan 50 cm RG 58/U.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    7.3.5 m RG 58/U kablo. Eşit koşulları sağlamak amacıyla elimdeki RG 58/U kabloyu 3.5 m gelecek şekilde kısaltım. Böylece RG58 ve RG213 kullandığım antenlerdeki kablo kayıpları hemen hemen eşit oldu (max. 3.5 dB).

    TEST AŞAMASI ve SONUÇLARI
    Test aşamasında modem Ch1 (2.412 GHz) e alınıp, standart WEP şifreleme ile denendi. Şifreleme kullanmamın nedeni kurulacak bağlantı üzerinde trafik oluşturmaktır. Ch1 kullanmamın nedeni ise yaptığım ilk anten olan teneke antenin (cantenna) bu frekans için optimize olması.

    1. Cantenna 1
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (Cantenna) konusunda işlediğim antenin aynısı üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Anten 5m RG 213/U ve pigtail ile bağlandı. Denemelerim sırasında gördüm ki antenin polarizasyonu çok önemli, bu tüm antenler için geçerli aynı mesafeden anten yatay polarizasyonda ve dikey polarizasyonda iken bağlantı hızları çok farklılık gösteriyor. Tabi burada önemli etkenlerden biride yukarıdaki resimde gördüğümüz gibi bulunduğum yerin sol tarafındaki bina nedeniyle sinyal alamamam.
    Aşağıda anten polarizasyonu (arkadan görünüm) ve Network Stumbler sonuçları mevcuttur.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Başlangıç kısmındaki kesinti ve dalgalanmalar anten yönünü ve polarizasyonunu ayarlamaya çalışırken gerçekleşen kesintilerdir. En yüksek sinyal seviyesinde mümkün olduğu kadar sabit tutmaya çalıştım (anteni monte edebileceğim bir yer yoktu).

    2. Cantenna 2
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (Cantenna) konusundaki antenin özel yapılmış hali bu antenle ilgili olarak henüz bir doküman eklemedim yakında ekleyeceğim. Antenin polarizasyonu Cantenna 1 ile aynı ekran görüntüsü ise aşağıda. Anten 5m RG 213/U ve pigtail ile bağlandı.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Görüldüğü üzere Cantenna 1 ile 2 arasında belirgin bir fark yok. Ancak ayrıntıda Cantenna 2 nin daha yüksek sinyal seviyelerinde stabil olduğu görülüyor. İkinci önemli nokta ise cantenna 2 nin Ch7 için optimize edilmiş olması. Kesintilerin sebebi yine antenin çekim gücünü ayarlayabilmem için çalışmam.

    3. Yagi-Uda 1
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (Yagi-Uda 15-17 dB) konusunda işlediğim anten. Anten 3.5 m RG 58/U ile bağlandı. Anten polarizasyonu yatay olarak uygulandı. Polarizasyon değişikliğinde sinyal seviyesinde azalma görülüyor.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Sinyal seviyesi için söylenebilecek çok bir şey yok, şekilden de görüldüğü üzere sinyal seviyesi çok güzel. Anten yatay polarizasyonda olduğu için sinyal seviyesi hemen yüksek çıktı.

    4. Yagi-Uda 3
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (Yagi-Uda 15-17 dB) konusunda işlediğim anten. Anten 3.5 m RG 58/U ile bağlandı. Anten polarizasyonu Yagi-Uda 1 ile aynı uygulandı.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Sinyal seviyesi için yine söylenecek bir şey yok, mükemmel. Yagi-Uda 1 e göre sinyal daha stabil bunun nedeni ikinci anteni yaparken daha dikkatli çalışmış olmam olabilir. Çok küçük bir ihtimal olsa da anten omurgasının da etkisi olabilir.

    5. BiQuad
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (BiQuad 12 dB) konusunda işlediğim anten. Anten 3.5 m RG 58/U kablo ile karta bağlandı. Anten polarisazyonu olarak aşağıda şekilde görüldüğü gibi kullanıldı.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Sinyal seviyesi Cantenna 2 ile hemen hemen aynı dalgalanması az ve stabilitesi yüksek. Başlangıçtaki kesintilerin sebebi yine antenin polarizasyon ve yön ayarları ile oynamam.

    6. Patch 1
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    El Yapımı Wireless Anten (Patch 7.5 dB) konusunda işlediğim anten. Anten yine 3.5 m RG 58/U kablo ile karta bağlandı. Anten polarizasyonu olarak aşağıdaki şekildeki gibi kullanıldı. Anten polarizasyon değişimlerine çok hassas mümkün olduğu kadar sabit tutmaya çalıştım.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Antenin sinyal seviyesi düzgün, polarizasyona karşı hassas ancak beklenmedik şekillerde çekim yapabiliyor (örneğin yere bıraktığınızda sinyal yakalayabiliyor), bunun nedeni hakkında çok bir fikrim yok ancak kullanılan malzeme ve yansıtıcı kalitesi arttırıldığında antenin çalışması daha kararlı olabilir.

    7. Patch 2
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    5. El Yapımı Wireless Anten (Patch2 10 dB) konusunda işlediğim anten. Anten 5 m RG 213/U kablo ile karta bağlandı. Anten polarizasyonu olarak aşağıdaki şekildeki gibi kullanıldı (arkadan görünüm). Anten polarizasyon değişimlerine hassas.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Sinyal seviyesi beklediğim kadar yüksek çıkmadı. Yön değişimlerine karşı hassas bir anten RG 213 kablo ile kullanması zor (kablo çok kalın), test aşamasında antenin arkasında destek sağlayan CD kırıldı. Yine uygun malzemelerin kullanmasıyla antenin veriminin artacağı kanısındayım.

    SONUÇ
    Yapılan test görece yetersiz ve uygun olmayan koşullarda gerçekleştirildi, ancak başka bir bakış açısı olarak günlük yaşamda karşılaştığımız koşullara uyuyor diyebiliriz. Sinyal seviyeleri genelde yüksek seviyede çıktı, bunun nedenin ise mesafenin kısa olması olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden antenlerin güçlerini belirgin olarak ayrımına varamadım.
    Test sonuçlarını incelediğimizde göreceğimiz gibi sinyal gücü bakımından en başarılı olan antenler Yagi-Uda antenler. Diğer antenlerin sinyal seviyeleri arasında çalışmayı engelleyecek bir fark görülmüyor. Tüm bağlantılar kurulduğu anda 54 Mbps hıza sahipken ilk paket gönderiminde 11 Mbps hız seviyesine düşüyor. Zaman zaman hız daha düşük seviyelere iniyor, en düşük bağlantı 1Mbps ile kuruldu. Fırsat bulduğum anda, tam açık alan testlerini de gerçekleştireceğim.

    Konuda bahsi geçen anten linkleri:
    1. El Yapımı Wireless Anten (Cantenna)
    2. El Yapımı Wireless Anten (Yagi-Uda 15-17 dB)
    3. El Yapımı Wireless Anten (BiQuad 12 dB)
    4. El Yapımı Wireless Anten (Patch 7.5 dB)
    5. El Yapımı Wireless Anten (Patch2 10 dB)







  • Arkadaşım tebrik ederim mükemmel bir çalışma eline koluna sağlık valla tebrik ederim cok güzel içerik koymusun ama kımse ılgılenmemıs bıle ayıptır ya sonra foruma bı gıren bıda gırmıyo ılgılenelım bıraz tekrardan elıne saglık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozenrealm

    Arkadaşım tebrik ederim mükemmel bir çalışma eline koluna sağlık valla tebrik ederim cok güzel içerik koymusun ama kımse ılgılenmemıs bıle ayıptır ya sonra foruma bı gıren bıda gırmıyo ılgılenelım bıraz tekrardan elıne saglık
    Gerçekten de takdire değer bir çalışma olmuş. Elinize sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

    Gerçekten de takdire değer bir çalışma olmuş. Elinize sağlık...

    Alıntıları Göster
    Kardeşim gercekten çalışman çok iyi olmuş ancak benim bi sorum var
    diyelimki elimizde müzik setinden cıkmış bir am anteni var ve bunu laptop a bağlamak istiorum
    bunun wireless için faydası olurmu.Dahada önemlisi böyle bişe mümkünmü :D
    şimdiden teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pehliONE

    Kardeşim gercekten çalışman çok iyi olmuş ancak benim bi sorum var
    diyelimki elimizde müzik setinden cıkmış bir am anteni var ve bunu laptop a bağlamak istiorum
    bunun wireless için faydası olurmu.Dahada önemlisi böyle bişe mümkünmü :D
    şimdiden teşekkürler..

    Alıntıları Göster
    üst konuyu çoktan haketmiş.Bize de yapılması gereken düşer.Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pehliONE

    Kardeşim gercekten çalışman çok iyi olmuş ancak benim bi sorum var
    diyelimki elimizde müzik setinden cıkmış bir am anteni var ve bunu laptop a bağlamak istiorum
    bunun wireless için faydası olurmu.Dahada önemlisi böyle bişe mümkünmü :D
    şimdiden teşekkürler..

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: pehliONE

    Kardeşim gercekten çalışman çok iyi olmuş ancak benim bi sorum var
    diyelimki elimizde müzik setinden cıkmış bir am anteni var ve bunu laptop a bağlamak istiorum
    bunun wireless için faydası olurmu.Dahada önemlisi böyle bişe mümkünmü :D
    şimdiden teşekkürler..


    Üzgünüm malesef böyle birşey mümkün değik AM sinyaller 1600 kHz (1.6 MHz) e kadar olan sinyallerdir. WiFi sistemdeki sinyaller 2400 MHz bandını kullanır. Arada devasa bir fark var mümkün değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightt

    quote:

    Orjinalden alıntı: pehliONE

    Kardeşim gercekten çalışman çok iyi olmuş ancak benim bi sorum var
    diyelimki elimizde müzik setinden cıkmış bir am anteni var ve bunu laptop a bağlamak istiorum
    bunun wireless için faydası olurmu.Dahada önemlisi böyle bişe mümkünmü :D
    şimdiden teşekkürler..


    Üzgünüm malesef böyle birşey mümkün değik AM sinyaller 1600 kHz (1.6 MHz) e kadar olan sinyallerdir. WiFi sistemdeki sinyaller 2400 MHz bandını kullanır. Arada devasa bir fark var mümkün değil.

    Alıntıları Göster
    çok teşekkürler yardımın için
    beni boşa kürek çekmekten kurtardın.saol...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pehliONE

    çok teşekkürler yardımın için
    beni boşa kürek çekmekten kurtardın.saol...

    Alıntıları Göster
    Bende arkadaşımla beraber öğlen 1' de başladığımız yagi anteni nihayet bitirdik ve test ettik
    Wireless usb alıcı olarak Edimax 7318usg var nereden geldiğini bilmediğim pikatel marka modemden kendi üzerindeki anten ile %15 sinyal alıyor sürekli.
    Yagi UDA anteni taktığımda en fazla %40 sinyal alabildim genelde sinyal seviyesi %29 larda ayrıyeten gene nerede olduğunu bilmediğim bir wireless sinyali buldum fakat sinyal %10 larda ve arasıra kopuyordu.
    Sizce bu anten çalıştımı yoksa çalışmadımı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasit019

    Bende arkadaşımla beraber öğlen 1' de başladığımız yagi anteni nihayet bitirdik ve test ettik
    Wireless usb alıcı olarak Edimax 7318usg var nereden geldiğini bilmediğim pikatel marka modemden kendi üzerindeki anten ile %15 sinyal alıyor sürekli.
    Yagi UDA anteni taktığımda en fazla %40 sinyal alabildim genelde sinyal seviyesi %29 larda ayrıyeten gene nerede olduğunu bilmediğim bir wireless sinyali buldum fakat sinyal %10 larda ve arasıra kopuyordu.
    Sizce bu anten çalıştımı yoksa çalışmadımı

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: rasit019

    Bende arkadaşımla beraber öğlen 1' de başladığımız yagi anteni nihayet bitirdik ve test ettik
    Wireless usb alıcı olarak Edimax 7318usg var nereden geldiğini bilmediğim pikatel marka modemden kendi üzerindeki anten ile %15 sinyal alıyor sürekli.
    Yagi UDA anteni taktığımda en fazla %40 sinyal alabildim genelde sinyal seviyesi %29 larda ayrıyeten gene nerede olduğunu bilmediğim bir wireless sinyali buldum fakat sinyal %10 larda ve arasıra kopuyordu.
    Sizce bu anten çalıştımı yoksa çalışmadımı


    Demekki çalıştı sinyal seviyesinde artış oldu. Sonuçta sinyalin yerini bilmiyorsun ki muhtemelen evin içinde biryerlerdedir. duvarlar falan olduğunu düşün. Bir de kopan gelen sinyal için yön taramasını çok yavaş yapıp sonra polarizasyon ayarlaması yapmanı tavsiye ediyorum anteni yaynağa doğru çevirip omurga ekseni etrafında yavaşça döndür. Tüm bu işlemleri networkstubler programında sinyal seviyesini gözetleyerek yaparsan çok faydası olur.

    Son olarak cantenna denersen daha başarılı olabilirsin çünkü sinyal toplayabiliyor yagi antenler genelde karşılıklı görüş açık alan antenleri olarak kullanılıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightt

    quote:

    Orjinalden alıntı: rasit019

    Bende arkadaşımla beraber öğlen 1' de başladığımız yagi anteni nihayet bitirdik ve test ettik
    Wireless usb alıcı olarak Edimax 7318usg var nereden geldiğini bilmediğim pikatel marka modemden kendi üzerindeki anten ile %15 sinyal alıyor sürekli.
    Yagi UDA anteni taktığımda en fazla %40 sinyal alabildim genelde sinyal seviyesi %29 larda ayrıyeten gene nerede olduğunu bilmediğim bir wireless sinyali buldum fakat sinyal %10 larda ve arasıra kopuyordu.
    Sizce bu anten çalıştımı yoksa çalışmadımı


    Demekki çalıştı sinyal seviyesinde artış oldu. Sonuçta sinyalin yerini bilmiyorsun ki muhtemelen evin içinde biryerlerdedir. duvarlar falan olduğunu düşün. Bir de kopan gelen sinyal için yön taramasını çok yavaş yapıp sonra polarizasyon ayarlaması yapmanı tavsiye ediyorum anteni yaynağa doğru çevirip omurga ekseni etrafında yavaşça döndür. Tüm bu işlemleri networkstubler programında sinyal seviyesini gözetleyerek yaparsan çok faydası olur.

    Son olarak cantenna denersen daha başarılı olabilirsin çünkü sinyal toplayabiliyor yagi antenler genelde karşılıklı görüş açık alan antenleri olarak kullanılıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur.

    Alıntıları Göster
    Bugün deniyebildik sonunda. Alıcı ile verici arasında herhangi bir engel yok sayılır. Modemi balkona almıştım sonra arkadaşın eve gittim Arada 76 Metre mesefe var. Modem 4. Katta Biz ise 2. katta idik. Modem USR Robotic 9108, Alıcı Edimax 7318USG.

    Anteni sabitliyemedik yanlız Çamaşır borusunun üstüne koymak zorunda kaldık (Demir borunun etkisi olabilirmi?) bir kaç kere elimizle borunun üstüne getirerek en yüksek sinyali alabildik.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1



    Buradada modeme atılan pingler var zaman geçtikçemi yoksa başka nedenden mi bilmiyorum burada sinyal arrttı baya

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Buradada başka programdan görüntüler var.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Evden ayrılmadan önce son olarak notebooku balkona getirmim orada sadece edimaxın kendi antenini denedim sinyal seviyesi %20 idi ve ping süresi 2 ila 10 arası değişiyordu bu biraz canımı sıktı nedense network stumbler ile deneme şansım olmadı malesef kendi anteni ile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasit019

    Bugün deniyebildik sonunda. Alıcı ile verici arasında herhangi bir engel yok sayılır. Modemi balkona almıştım sonra arkadaşın eve gittim Arada 76 Metre mesefe var. Modem 4. Katta Biz ise 2. katta idik. Modem USR Robotic 9108, Alıcı Edimax 7318USG.

    Anteni sabitliyemedik yanlız Çamaşır borusunun üstüne koymak zorunda kaldık (Demir borunun etkisi olabilirmi?) bir kaç kere elimizle borunun üstüne getirerek en yüksek sinyali alabildik.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1



    Buradada modeme atılan pingler var zaman geçtikçemi yoksa başka nedenden mi bilmiyorum burada sinyal arrttı baya

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Buradada başka programdan görüntüler var.

     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


    Evden ayrılmadan önce son olarak notebooku balkona getirmim orada sadece edimaxın kendi antenini denedim sinyal seviyesi %20 idi ve ping süresi 2 ila 10 arası değişiyordu bu biraz canımı sıktı nedense network stumbler ile deneme şansım olmadı malesef kendi anteni ile.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: rasit019

    Bugün deniyebildik sonunda. Alıcı ile verici arasında herhangi bir engel yok sayılır. Modemi balkona almıştım sonra arkadaşın eve gittim Arada 76 Metre mesefe var. Modem 4. Katta Biz ise 2. katta idik. Modem USR Robotic 9108, Alıcı Edimax 7318USG.

    Anteni sabitliyemedik yanlız Çamaşır borusunun üstüne koymak zorunda kaldık (Demir borunun etkisi olabilirmi?) bir kaç kere elimizle borunun üstüne getirerek en yüksek sinyali alabildik.

    Buradada modeme atılan pingler var zaman geçtikçemi yoksa başka nedenden mi bilmiyorum burada sinyal arrttı baya

    Evden ayrılmadan önce son olarak notebooku balkona getirmim orada sadece edimaxın kendi antenini denedim sinyal seviyesi %20 idi ve ping süresi 2 ila 10 arası değişiyordu bu biraz canımı sıktı nedense network stumbler ile deneme şansım olmadı malesef kendi anteni ile.


    Demir borunun etkisi olur evet sinyal kırması bakımından bu arada antenin resmini koyarmısın bir görelim nasıl birşey olmuş. Ping sürelerinde bahsettiğin olay benimde canımı sıktı nedeni hakkında ise en ufak bir fikrim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimarax

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    Çalışmalarınız çok faydalı.Tebrik ederim.

    Benim bir sorum var.Acaba aşağıdaki resimlerde görülen antenin çalışma ihtimali var mı.Tşk.



    Selam yorumlar için teşekkürler.

    Resimde görülen anten dipol tipte bir antendir. Empedans eşleşmesi yapılmamışa benziyor (hesap kitap yapılmadan birşey söylemek zor) ancak çalışma olasılığı yüksektir. Ayrıntılı ölçüleri varsa beraber inceleyebiliriz.

    Empedans eşleşmesi: Bazen tasarımı yapılan antenin empedansı 50 ohm luk direncin üzerinde olur. Bu gibi durumlarda anten ile gelen hattın empedansını eşleşecek sistemler kullanılır. Örneğin iç içe geçmiş iki boru kendi üzerine kıvrılmış bir kablo gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimarax

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Selam

    Ben antenin bir proje baz alınarak yapıldığını düşünmüştüm, ozaman hemen net birşeyler söyleyemem ancak simulasyon programlarında bir bakmam lazım antenin empedansı nasıl çıkacak.

    Antenin bu şekilde çalıştırmayı denedinmi, denediysen sonuçlar nasıldı onları söylermisin.
    Çanak anten ile çalıştırılabilir gibi görünüyor tabi denemeden yine birşey şöylenemez. Bence çanak anten uygulamısında çift yansıtıcı sistemi yada çanaktan gelen sinyallerin bu minik dipolün arkasına düşürme yöntemleri denenebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimarax

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    Küçük anten ve TNC konnektörlü RG-58 (5 metre) uzatma kablosu ile 270-280 metre mesafede bulunan -arada engel yok- özel bir kuruluşa ait modemle pencere arkasından yapmış olduğum bağlantının NetStumbler sonuçları.

    XR modu açık / XR modu kapalı.

    />


    />



    Selam kusuara bakma cevaplar biraz gecikti. Antenin sonuçlarına bakarak çalıştığı zaten gözleniyor. ohm değerleri için similasyon yaptım fakat bir sorun var cevaptan tam emin değilim daha sonra yeniden deneyeceğim ama ilk sonuçlar 80 ohm civarı değer veriyor normalde 50 ohm olmasını bekliyoruz ancak 56 hatta 60 ohm değerlerine kadar güzel verimler almak mümkün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightt

    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    Küçük anten ve TNC konnektörlü RG-58 (5 metre) uzatma kablosu ile 270-280 metre mesafede bulunan -arada engel yok- özel bir kuruluşa ait modemle pencere arkasından yapmış olduğum bağlantının NetStumbler sonuçları.

    XR modu açık / XR modu kapalı.

    />


    />



    Selam kusuara bakma cevaplar biraz gecikti. Antenin sonuçlarına bakarak çalıştığı zaten gözleniyor. ohm değerleri için similasyon yaptım fakat bir sorun var cevaptan tam emin değilim daha sonra yeniden deneyeceğim ama ilk sonuçlar 80 ohm civarı değer veriyor normalde 50 ohm olmasını bekliyoruz ancak 56 hatta 60 ohm değerlerine kadar güzel verimler almak mümkün.

    Alıntıları Göster
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1


     El Yapımı Wireless Anten TEST-1



    Buda El Yapımı Uyduruk konnektörümüz.
     El Yapımı Wireless Anten TEST-1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optimarax

    Bu mesaj silindi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    Antenin çanak antene monte edilmiş hali.Ve alınan NetStumbler sonuçları.

    />


    />



    Selam anten çanağa monte edilince bayağı bir fark etmiş şekilden görüldüğü kadarıyla. Birde anten dışarı bakacak şekilde monte edersen tahminimce çekim gücü artmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightt

    quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    *
    Antenin çanak antene monte edilmiş hali.Ve alınan NetStumbler sonuçları.

    />


    />



    Selam anten çanağa monte edilince bayağı bir fark etmiş şekilden görüldüğü kadarıyla. Birde anten dışarı bakacak şekilde monte edersen tahminimce çekim gücü artmalı.

    Alıntıları Göster
    aga sen napmışsın böyle yaa

    bu bilgiler resmen cevher gibi arasan böyle tek kaynakta bulamazsın çok iyi bir paylaşım ve çalışma tebrik ederim


    neden böyle güzel konular sabitlenmiyor arkadaş anlamıyorumya
    uyduruk uyduruk sohbet tarzı konular yüzünden böyle paylaşımlar gözümüzden kaçıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    aga sen napmışsın böyle yaa

    bu bilgiler resmen cevher gibi arasan böyle tek kaynakta bulamazsın çok iyi bir paylaşım ve çalışma tebrik ederim


    neden böyle güzel konular sabitlenmiyor arkadaş anlamıyorumya
    uyduruk uyduruk sohbet tarzı konular yüzünden böyle paylaşımlar gözümüzden kaçıyor.

    Alıntıları Göster
    Süpersin lightt, tebrikler, uydu çanağına monte etmek hakkında ne düşünüyorsun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Süpersin lightt, tebrikler, uydu çanağına monte etmek hakkında ne düşünüyorsun?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Süpersin lightt, tebrikler, uydu çanağına monte etmek hakkında ne düşünüyorsun?


    Selam

    Yorum için teşekkürler. Uydu çanakları aslında 10 GHz bandı sinyaller için tasarlanmış yansıtıcı sistemlerdir. Ancak şöle bir durum varki ucuzlar ve bulunabilirlikleri fazla. 90 cm lik bir çanak bize 10 GHz bandındaki kazancı sağlamasada piyasada çok daha pahalıya alacağımız WiFi yansıtıcılardan daha yüksek kazanç verecektir.

    Dolayısıyla uydu çanağı kullanmak ekonomik bir çözüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lightt

    quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Süpersin lightt, tebrikler, uydu çanağına monte etmek hakkında ne düşünüyorsun?


    Selam

    Yorum için teşekkürler. Uydu çanakları aslında 10 GHz bandı sinyaller için tasarlanmış yansıtıcı sistemlerdir. Ancak şöle bir durum varki ucuzlar ve bulunabilirlikleri fazla. 90 cm lik bir çanak bize 10 GHz bandındaki kazancı sağlamasada piyasada çok daha pahalıya alacağımız WiFi yansıtıcılardan daha yüksek kazanç verecektir.

    Dolayısıyla uydu çanağı kullanmak ekonomik bir çözüm.

    Alıntıları Göster
    sadece alkıslıyorum




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.