Şimdi Ara

EKZOSDAN YAĞ ATMASI NE ANLAMA GELİYOR!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
65.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracım 2000 model polo classic.Geçenlerde arabamın yağını ve yağ filtresini değiştirttim yağcı 4lt yağ koydu ben bu şekilde yaklaşık 200 km yol yaptım(180 km uzun yol)bu süre zarfında motor sesinin sanki biraz arttığın farkettim.evde yağ seviyesine bakınca yağın max seviyesinden 1cm yukarda olduğunu gördüm ve fazla yağı aldım 700ml kadar.aracım satılık olduğu için bir müşteri geldi ustası ile beraber o usta bir peçeteyi ekzosa tuttu bende arabaya gaz verdim pecete yağ olmuştu yani araç ekzosdan yağ püskürtüyor.Bu arada aracımdan çok aza belli belirsiz beyaz duman çıkıyor aracımın çekişinde bir azalma yok o usta bu araba nın motor zamanı gelmiş dedi.siz forumdaşlarında bir fikrini almak isterim.

    NOT:Bu arada aracım yaklaşık 2500-3000 km'de 1 lt yağ eksiltiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simka_3 -- 21 Kasım 2013; 17:14:14 >



  • Piston segman gomlek degisecek gibi duruyor. Motor zamani gelmis bence de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın muğtemelen yağ yakmaya başlamış gibi...Egzoz"da yağ kurum oluşmaya başlamış mı ? Islak ıslak belli olur.2 milyar gider yarım motor"a.
  • Arac kac bin km de ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 vakte kadar size bir kismet var anlamına geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    Arac kac bin km de ?

    işte onu hiç sorma aracı 2 sene önce internetten aldım kilometre 150000 yazmışlar aracı başkaları benim adıma bakıvermişti onlara güvendim bende aldım benim hatam km'yi kontrol etmemem oldu aldıktan sonra farkettim km 50000'de idi.şimdi 62000'de.Km 'yi yükseltsem mi acaba 120-130bin gibi.62bin deyince millet bunda bir iş var deyip kaçıyor...
  • araç hararet görmüşse eger km ile bir alakası yoktur bu işin. segman ve conta ömrünü tamamlanmış. yenilenmesi gerek. eger segman kurtarıyorsa sadece iyi birşey bu.
  • yağ keçesi patlamış.. fazla yağın zararları bunlar.
  • Yağ olduğuna emin misiniz fiyatı aşağı çekmek için yapılmış olabilir. Sağlıklı motorlar egzozdan su atar bir miktar. Ama işin içinde beyaz duman varsa yağ yakmasından şüphelenilebilir o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ keçesi , segman , conta ve iyi bir usta.Bir bardak da soğuk su.

    Geçmiş olsun hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam daha önceden aracınız yağ eksilme var mıydı varsa ne kadar? çin malı scooter lar gibi egzozdan yağ atıyor olamaz bence. fazla yağın yaptığı bir sebeptir diye düşünmekteyim ilk etapta. fazla yağ yanma odasına basınçla girmiştir yanamayan fazla yağ manifolta ordan da son susturucuya kadar gelmiştir. bence yağı biraz azaltın. sonrasında eğer hala satılıksa duman kesici atıp bir müddet yüksek devirde seyredin. manifolt ve susturucuda yağ birikmiştir onu atmasını bekleyin.
  • Doğan slx aracımdada ilk çalıştırmada egzozdan su ile beraber yağ atıyordu ayda ortalama 500 km yol yapıyordum ve heray 1 1,5 litre yağ eksiltiyordu çekişten düşüp ve çok yakmaya başlamıştı kaç ustaya gösterdim hepsi motor istiyor dedi sattım aracı.
  • Öncelikle normal kabul edilen yağ yakma durumu 10.000 km de 2 lt civarı diye biliyorum , birde araç lpg li ise bidiğimiz motor yağını koyuyorlar içerisine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simka_3

    Arkadaşlar aracım 2000 model polo classic.Geçenlerde arabamın yağını ve yağ filtresini değiştirttim yağcı 4lt yağ koydu ben bu şekilde yaklaşık 200 km yol yaptım(180 km uzun yol)bu süre zarfında motor sesinin sanki biraz arttığın farkettim.evde yağ seviyesine bakınca yağın max seviyesinden 1cm yukarda olduğunu gördüm ve fazla yağı aldım 750ml kadar.aracım satılık olduğu için bir müşteri geldi ustası ile beraber o usta bir peçeteyi ekzosa tuttu bende arabaya gaz verdim peceteye yağ olmuştu yani araç ekzosdan yağ püskürtüyor.Bu arada aracımdan çok aza belli belirsiz beyaz duman çıkıyor aracımın çekişinde bir azalma yok o usta bu araba nın motor zamanı gelmiş dedi.siz forumdaşlarında bir fikrini almak isterim.

    NOT:Bu arada aracım yaklaşık 2500-3000 km'de 1 lt yağ eksiltiyordu.

    Arkadaşlar aracın eksozdan yağ atması kesinlikle motor zamanını geldiğini mi gösteriyor? Bu arada sık sık yağ seviyesini kontrol ediyorum yağ eksilmesi var seviyeyi max hizasında olacak şekilde içinde yağ bırakmıştım şimdi yaklaşık 500 km yol yaptım yağ seviyesi 2mm çubuktan eksilmiş.




  • Motorun eksozdan yağ atması pek hayırlara vesile değildir. Bir yerlerde kaçak var demek ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.