Şimdi Ara

Ekstrasistol, Kalp Ritim Bozukluğu, Aritmi Yasayanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
5
Favori
162.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Yaklaşık 3 aydır kalbimde tekleme, vuruntu, ekstra çarpıntı oluyor. 2 doçent 2 uzman doktora gittim. Ektstrasistol teşhisi konuldu. Her insanda olabiliyormus fakat bazı kişiler bunu çok fazla hissediyormuş. İlk günlerde neredeyse 24 saat carpintim oluyordu ama kullandığım ilaçlar biraz ise yarasa da tam gecirmedi. Her ekstra vuruntuda sanki olecekmisim gibi hissediyorum. Çarpıntı boğazımda kafamin içinde oluyor. Ard arda gelen 2 carpintidan sonra uzun bir duraklama ve ardından güçlü bir carpinti. 3 aydır psikolojim alt üst oldu. Var mi aynı durumda olanlar??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Arkadaslar yaklasik 18 yildir panik atak hastasiyim.

    Panik atak kalp carpintisi ve heyecan yapardi o heyecan zamanla hipertansiyona yol acti. Ve bunun icin 10 yil kadar hipertansiyon ilaci kullandim fakat hayatimdaki bircok olay sikinti ve stres yapmaya basladi takintilar sinir ve zaten panik atak hastasiyim bunlarda üst üste bininve virde ventrikuler ekstra sistollerim ciktiki tam bir bela indanlarda gunde 1 de olan bar doktordan duyduguma gore 33000 bin kere olanda var. Burda 2 sikinti var 1. Hissetmek zaten paniksen tam bir kaos 2.cisi hissetmesende cok fazla olmuyorsa kalp yetersizligi olusmasi. Zaten hissedenler panik atagi dahi olmasa zamanla rahatsizlaniyor. Sonuz az az olan ekstram 2015yilinda cok fazlalasti dayanamadim ve ablasyon oldum. 3 yildir ekstram yoktu fakat 2018 yilinda yeniden tekrarladi fakat bu sefer eskisini 3 e katlar. Ne yaptim 20 gun dayanamadim ve tekrar ablasyon oldum ama bu sefer kalbimin her yerinde olusmus daha cok noktada doktor tam 20 nokta yakti. Sonuc gunde 5000 adet ekstram. Gunde 5 e dustu. Sifirlanmadi nedenmi zaten kalnimin cok noktasinda vardi bu bile buyuk basari peki neden.

    Çünkü 2015 yilinda ablasyon olduktan sonrada panik atak ve takinti sinir deam etti ablasyondan sonra rahat bir hayat surmem gerekirdi vucudum o kadar adrenalin ve kortizol hormonu salgiliyorki bunlar kalp hucrelerimin bozulmasina yol aciyormus ve elektrik kacirip ekstrasistole yol aciyormus su an 2.ci ablasyonumu oldum fakat panik atak anksiyete ve stres devam ediyor. Doktor adrenalin ve kortizol sviyeme dikkat etmem gerektigini yoksa bunlarin kalp hucrelerini bozarak sorunlara devam edecegini soyledi siz siz olun yazilarim ornek olsun zararin neresinden donerseniz kardir. Psikiatrik tedavinizi tam olun ve benim durumuma dusmeyin dikkat edi 1 hayatiniz ve 1 kalbiniz var. Allah yardimciniz olsun.
    Bu sorunu 8-9 yıldır yaşıyorum. Daha önce "panik atak forum" a üyeydim. Sanırım kapanmış. Yoğun bir üzüntü sonrasında hissetmiştim ilk kez. Bir ay kadar sürüp kaybolmuştu. Bir kaç ay sonra tekrar ortaya çıktı ve o gunden beridir gidip geliyor. Onlarca kez doktora gittim. Her defasında birşey yok, stres, çay ve kahveden uzak dur denildi. Holter cihazı 3000 in üzerinde saptadı.kalpte hafif ufurum var demişti bir doktor. Onun dışında diğerleri bir sorun olmadığını söylediler hep. Tahmin edersiniz ki bu kadar uzun zamanda çok sıkıntı çektim, kendimce çok sebepler buldum, çok tahminler yürüttüm,sonuçlara ulaştım. Mide gastrit ve reflu problemlerim var, onlara bağladım. Üşütmeye, uykusuzluğa, sigaraya vb. Fakat tam sebep bu dediğimde , onunla çelişen durumlar oldu hep. Bazen midem rahatsiz veya ben uykusuzken veya bu olumsuzluklar varken es'ler yok. Bazen bunlar yokken es'ler var.bazen eforla yok olurken bazen artiyor. Yatarken yok ayakta var mesela , sonra tersi olveriyor. yukarıda yazan arkadaşların yaşadıklarının hemen hepsini yaşadım. Hayat zindana dönmüşken il dışı tayin istedim. İstanbul'a yerleştim. İlk zamanlar orada da artarak devam etti. Passiflora adlı ilacı duymuştum orada denedim. Ve mucizevi bir şekilde es'ler azalıp sonunda yok oldu. Ben de inanamıyordum. Nasıl bu kadar kolay olabilir derken 6-8 ay sonra (sanırım ilaca bağışıklık kazandim) yine başladı. Memlekete yalnız gittiğim bir sırada üst üste oldu ve birden panik atak tetiklendi. Yeni bir bela başladı. İlaca başlamaktan yana olmayan ben, mecburen venegis e başlamış oldum. 4-5 aydır kullanıyorum. Panik atağı yüzde 90 oranında düzeltti. Bunun yanında depresyonuma da fayda etti. Sonrasında es'ler yok oldu, daha neşeli ve iyi hissetmeye başladım. Ama kendimi nazar mı ediyorum bilmiyorum ama ne zaman "bak iyiyim" ya da "es'ler yok" desem, aynı gün veya ertesi gün baslayiveriyor.🤔yine memleketteyim ve yine başladılar. Artık ne yapacağını veya ne düşüneceğini bilemiyor insan. Sonuç olarak depresyon ve anksiyete sorunum olduğunun farkına varmış bulunuyorum. Hiç bir akut sorun yokken bilinç altimin çalışarak beni mutsuz ve hasta ettiğini artık biliyorum. Bunu bir olay, duyum veya ortam başlatabiliyor. Kalp ilaçları,hızı yavaşlatmaya yönelik olduğundan ve zararlı olduğunu düşündüğümden, kullanmadim hiç. (Acaba hata mı ettim🤔 bilmiyorum. )
  • Psikolojikte olabiliyormuş bende de ritim bozukluğu vardı aklımı oraya vermeyince hissetmiyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuruyemiş,muz,domates fazlaca yiyormusun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilo alabilirseniz hissetmemeniz açısından faydalı olabilir. Bazı insanlar hissetmediği halde 1000i geçkin ekstralar olabiliyormuş. Çoğu sinirsel kaynaklı olduğu için tedavi bulamıyorlar. bitkisel tedaviler fayda verebilir.
  • MarquisDeSade kullanıcısına yanıt
    Kuruyemiş yerim fakat muz ve domates çok yemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 29 temmuzda ankarada bir profesöre muayene oldum. Diğer 4 doktorun verdiği ilaçtan daha farklı bir ilaç verdi. Eczanelerde kutusu 5 liralık bir ilaç :) ekstralarımda %90 lik bir iyileşme oldu. Fakat ilacı almama 1-2 saat kala yeniden olmaya başlıyor. Bu ay sonu tekrar kontrole gideceğim. Bakalım ne önerecekler ? Potasyum ağırlıklı beslenmek de önemiymiş.kavun ve muz yememi önerdi .ben de günlük 572 adet extra olusuyormus.10bin ve üzeri tehlikeli olduğundan ablasyonu önermedi . Yasam kalitesini kotu etkiliyor bu ekstralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafiften yukarı taşıyalım konuyu.
    Bende yaklaşık 1.5 aydan beri kalbimde bazı atışların daha sert vurduğunu ve bunun nefesimi kestiğini fark ettim. Üniversiteden dönünce devlet hastanesine çıktım, ama eforlu EKG randevusunu bir buçuk ay sonraya verince özele çıktım, aynı gün eforlu EKG çekildi ve holter cihazı takıldı. Bugün çıktı. Doktor evet çarpıntın oluyor dedi, 300 tane olmuş. Ama tam bir hastalık adı söylemedi. Henüz gençsin, ilaç vermeyelim bir buçuk, iki ay sonra tekrar muayeneye gel, kola-kahve-çaydan uzak dur dedi.
    Holter cihazının sonuç sayfasındada yaklaşı 300 adet unifokal ves izlenmiştir yazıyor. VES ventriküler ekstrasistol'un kısaltılması sanırım.
    Ayrıca göğüs kafesi altında, sol sırtımda ağrılar oluyor. Size de olmuş muydu? Ve şu an ne durumdasınız, geçti mi hastalık?
  • Tüm hayvansal gıdaları, sigarayı tamamen bırakmanız ve sofra tuzunu da çok çok aza indirmeniz lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciclista

    Tüm hayvansal gıdaları, sigarayı tamamen bırakmanız ve sofra tuzunu da çok çok aza indirmeniz lazım.

    Hocam doktor bana bol bol yoğurt sut ayran onerdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qabRiéL kullanıcısına yanıt
    Dostum biliyorum komik gelecek birçoğunuza ama doktorlar çok ama çok az beslenmeyle ilgili eğitim alıyorlar ve çok az doktor pubmed gibi yerleri takip edip yapılan çalışmaları okuyor +birçoğu bu tarz hastalıkların temelini oluşturan gıdaları önererek paralar alıyorlar.Tüm hayvansal gıdalar şuanda bulunan kronik hastalıkların başlıca sebebi ve bu hastalıklar(kalp,kanser,diyabet,yüksek tansiyon,yüksek kan basıncı, inme vs) tamamen bitkisel beslenmeyle önlenebiliyor.
    Kalp uzmanı Murat Kınıkoğlu'nu şiddetle takip etmeni öneririm.
    Burada youtube kanalı var çeşitli videolarını izleyebilirsin.
    https://www.youtube.com/user/muratkinikoglu/videos




  • arkadaşlar son durumunuz ne bendede var bu rahatsızlık
  • Konuyu hortlatalım. Bende de ara ara oluyor . En son3-4 ay önce can sıkacak kadar olmustu, yapilan testlerde (ekg,eko,holter, efora gerek duymadi doktor) bir sorun cikmadi. Bu sebepden daha once cok kez doktora gittim ama cozum yok. Su an antidepresan kullaniyorum ve 5 lik concor un yarisini iciyorum nabiz i normallemek icin ama dun ve bugun yine basladi ozellkle otururken seriye aliyor . Yatinca bir sey yok sanki . Dun gece boyu sirtustu uzandim ve sonrasinda yattim , sorun olmadi sabah kalktim ise gectim,koltuguma oturur oturmaz dakika da 5-10 kere bazilari yavas iki atim bazisi sert tek atim ve bekleyio atimlara devam

    Seklinde . Ya ne yaparsak yapalima bunun onune gexemeyecegiz anladigim kadarıyla. Stres ,sigara, cay ,kahve falan da . Stressiz hayat nasil yasanilacak . İstemesekte bilincaltina yerleşiyor ve nasil oluyorsa kalbe iletilen elektik akiminda duzensizlik ouyor onda ES leri yapiyor iste . Cozumunu buldum diyen varsa bekleriz 😂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdaR^73 -- 9 Şubat 2017; 13:29:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bu aralar çok can sıkacak kadar oluyor.. bazen yere doğeu eğilince kolumu kaldırınca aç kalınca çok yiyince... oofffooofff oluyor da oluyor.. doktor birşey yok diyor ama şideti hiç öyle önemsiz gibi gelmiyor bana.. sokağa çıkmaya işe gitmete korkmaya başladım.. bu arada ben de hipertroid var ve muhtemelen buna bağlı sıkıntı yaşıyorum.. beloc içiyorum ama gecici çare. . Tombacor diye ilac varmış tam bu ekstrasistol için. . Ama oda daha Türkiye de yok.. bilen varmı bu Bu Tombacor kullanan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psikiyatriye gitmenin faydası olur çünkü sinir sistemini rahatlatan ilaçlar daha az hissettiriyor
  • thevincent kullanıcısına yanıt
    Onu da yaptim ,ana bilimdali baskani hocama gidiyorum. Paxera basladi ve yanina rivotril . Sonra rivotril i azaltti be kaldirdi . Ama yine oluyor. Okunca kendini baska yere odakla diyor ama iste kalp olunca kafa ister istemez takılıyor. Sorun olmadigini biliyorsun ama yine de aklin orada kaliyor. Bu fgun yine basladi . Cocuklarin kucagina sag yana yatinca gecti. Namaz kilmaya kalktim yine oldu. Bununla yasamayi ogrenebildigimiz zaman hic bir sorun kalmayacak herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerdaR^73 kullanıcısına yanıt
    sindirim sistemi de etkileyebiliyor mesela bende bazen aşağı doğru eğilince üst üste oluyor. bağırsak florasına faydalı şeyler kullanmanı tavsiye ederim probiyotikler gibi
  • thevincent kullanıcısına yanıt
    Aslinda ondan da şüpheleniyorum. Yenilen yemekle alakali olabileceğini düşünmüştüm. Tabi her zaman degill. En sakin anında olmasi gercekten can sıkıyor. Psikyatr prof hanim , olunca cocuklarinizla oynayin baska yere odaklanin dedi ama ister istemez dinliyorsun sen dinleyince o da seni üzmüyor, madem gelmemei bekliyorsun o zaman geleyim diyor, hele arka arkasya 4-5 tane olunca bu sefer göğüsüne bakiyorsun, kolunda uyusma varmi sirtinda agri varmi döngüsüne giriyorsun:) sigarayi 1.5 aydir elektronik sigaraya ki onu da az icerek kullanmiyorum ama yine oluyor iste . Kac sise alic sirkesi ictim eksaraya carw degil belki damarlara . Arkadasin soyledigi yurtdisindan getirlienilen ilaca bakmak lazim ablasyon dalan yaptirmadan once

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bir hort yapayim konuya; ilk ekstrasistollerim 2014 yilinda basladi. O donemler vucut gelistirme yapiyorum yogun, sahne aliyorum, tez yaziyorum, inanilmaz aktifim. Dururken oluyor, yururken oluyor, sahnede oluyor. nedenini cozemedim. Birkac ay icinde kendiliginden gecti. Hayatimi epey duzenledim. Cay kahve cok icerdim tamamen biraktim. Yatma kalkma saatlerimi cok erkene cektim, yeme icmeleri iyice duzenledim, sakinlestirici bitki caylarina abandim vs... 2016 yilinin basinda 2 hafta suren cok yogun reflu gogus yanmasi, huzursuzluk, ic sikintisi, kalkip gitme istegi, cabuk sinirlenme, icten ice titrermis gibi hissetme problemleri bir gece bende yeniden ekstrasistolleri ve akabinde panik atagi tetikledi. Kollarim vucudum komple uyustu, kalp atislari firladi gitti. Bunun uzerine ekg, efor, eko, holter, kan testleri yaptirdim. Eko'da cok hafif kalp kapakcigi bombelesmesi ve hafif mitral yetmezlik (0.9 derece) tanisi kondu, diger tum testler saglamdi. Doktor buna sik rastladiklarini ve bunun uyusmalarin, carpintinin sebebi olmayacagini, ilaca da gerek olmadigini soyledi. Devamindaki surec bir gun iyi bir gun kotu, birkac hafta iyi birkac gun kotu, kisacasi calkantili gecti. Vucut gelistirmeyi birakmak zorunda kaldim. Her gun tempolu yuruyuslere devam ettim sadece. Hala ara ara kollarim ve vucudum uyusuyor, karincalaniyor. Nadiren de olsa ekstrasistollerim oluyor. Bunun disinda kalp atislarimda da kucuk gecikmeler olabiliyor ancak ekstrasistol gibi degil. Milisaniyelik geciken vuruslar... Kafaya taktigimda, kalbimi dinlemeye basladigimda ritm iyice bozuluyor, endise hali basliyor, sol goguste batmalar hissediyorum, kalp atislari da artiyor. Bazen uyuyamadigimda strese giriyor vucudum, o zaman da basliyor ritm bozulmalari. Eskiden hic umrum okmayacak seyler carpinti ve ekstrasistol de yapiyor bazen bende simdilerde. Ilac kullanmak istemedigimden pskilojik tedaviyi henuz dusunmedim ama durum gercekten can sikici. Allah hepimizin sifasini versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjay -- 15 Nisan 2017; 23:57:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • selamlar bendede ekstralar var dün acaip bi şekilde yaşadım ekstra atımın ilk atımı gerçekleşti nabzıma baktım atmıyo noluo la dedim ayaga kalktım 4 5 saniye sonra yeniden atmaya başladı doktora gitsem yine birşey yok diyecekte bu durum sıkıntılı bir durummu
  • yarım dideral ilacı ile çarpıntı ve teklemem düzeldi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.