Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Eylül'de kaza geçirdim. Araç anlaşmalı yetkili servise çekildi, ön incelemede işçilik hariç 62.000TL parça masrafı çıkarıldı. 12 Eylül'de eksper gelip aracı inceledi ancak halen raporunu sigorta şirketine göndermedi. E devletten baktığımızda kaskoda araç için Muallak Tutarı: 64.000TL görünüyor. Aracın 2. el piyasası 60 - 70 bin tl bandında. Eksper raporu kaç güne yollaması gerekir? Ayrıca bu şartlar altında araç perte çıkarmı?
  • Adrianople A kullanıcısına yanıt
    evet perte çıkar araç zaten 60-70 arası ise, şuan pert işlem süreci başlamıştır ortalama süre 4 haftada sonuçlanır fiyat belli olur, anlaşıp hemen istenilen evrakları gönderirseniz, 5.haftada anlaştığınız ücret hesabınıza yatar.

    1 Eylül'de dosya açıldı ise, ay sonunda sonuçlanır gibi geliyor.

    Ayrıca bu kadar önemli bir kazada, kaskoyu kestirdiğiniz acenteniz ile görüşün, onlarda müdahil olup takip etsinler süreci.
  • AyrtonSercan kullanıcısına yanıt
    Hayır sistem sürekli kontrol ve yazışma üzerine kuruludur. Cevap gelir ve hazine gözetiminde olur.
  • Herkese merhaba arkadaşlar cuma akşamı günü bende bi kaza yaşadım. E5 otoyolu üzerinde en sağ şeritte ilerlerken otoyola girmeye çalışan bir bayan bana vurdu. Ben tabi ilk başta sağ aynama bakmadan önüme bakıp sabit hızla gidiyordum bi anda sağ arka taraftan güm diye ses gelince ilk başta lastik patladı sandım sonra kaza olduğunu düşündüm ve sağa çektim arkamdan da onlar geldiler.
    Şimdi işin trajikomik tarafi biz bu kadınlarla bi türlü anlaşamadık onlar dedi yok dedi sen sollama yaparken bize vurdun yok sen bizi şıkıştırdın vurdun falan filan. Ben tabi bunların bütün tezlerini çürüttüm dedim sollama sol şeritten yapılır eğer öyle kaza yapsaydım size değil soldaki araca vururdum, sonra dedim sizi sıkıştırmam mümkün değil ben sabit olarak şeridimde gidiyordum diyince bunlar sustu birşey diyemedi. O ara trafik poliside geldi oraya ama biz çağırmadık orda görev yapıyordu motosikleti ile. Neyse baktım olcak gibi değil tutanak tutalım dedik ama bu bayanlar trafik kurallarını tamda bilmediği için otoyola bağlantı şeridini en sağ şerit olarak sanıyorlar. Oraya yazdılarki sağ şeritten giderken a arabası başka bir aracı sollarken soldan bana çarptı. Bende kazanın etkisi ile 3. Şeritte 70km hızla ilerlerken bi anda b arabası sağ arka taraftan bana vurdu, ben şeridimde ve normal hızla ilerliyordum yazdım. Onların otobana girdiğini söylemeyi unuttum. Poliste bi kroki çizdi ama çok üstün körü sadece otoban var ve bizim kaza anımız. Şerit merit bağlantı yolu hiçbir detay yok.
    Neyse çok uzun oldu kusura bakmayın pazar günü kadının eşini aradim böyle böyle kaza oldu adamda ben orda değildim görmedim bilmiyorum dedi tutanaklara göre hareket edelim bende tamam dedim. Dünde bayanın yeğeni aradı sanayide ustaymis ben ona kazayı anlatınca filan güldü demek ki ne mal olduklarını filan biliyor. Dedi daha öncede çok kaza yaptılar filan. Bu benden bazı evraklar aldı ve oradan dosya açtı büyük ihtimalle kaskodan. Benden bugün ustanın yanına gidip evrakları verdim oda dosya açacak, benim kasko yok ama. Şimdi sormak istediğim şu kaza anının fotoğrafları yok seyir halinde olduğumuz için. Mecburen sağa çekince çektiğimiz fotoğraflar var dosyada. Orda tansiyon yükselince bana ikide bir polis sakin ol vuruş açılarından belli oluyor herşey filan diyordu o yüzden tutanak biraz acemiliğime geldi.
    Sizce vuruş açılarından herşey ortaya çıkar mı gerçekten yoksa polis beni mi yedi. Birde ben en kötü ihtimale hazırlanıyorum yüzde 50 kusur çıkarsa filan ne yapmamı tavsiye edersiniz. Kusura bakmayın uzun oldu Allah kimseye kaza bela göstermesin inşallah ama kadınla kaza yapmayı hiç göstermesin. Daha komik şeyler diyaloglarda oldu onlarıda soran olursa yazarım. Teşekkürler şimdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YuSuF.97 -- 1 Ekim 2019; 15:59:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • YuSuF.97 Y kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

    geçmiş olsun, tutanakta yazılanları,çizilen krokiyi ve fotoları görmek lazım.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrar,benim olayda karşılıklı bir anlaşmaya vardık bir ay evvel evrakıda imzaladık tamircide fakat bugün oldu daha ödeme yok.İlginç olan sigorta şirketini aradığımda bana dosyanın aslı ulaşmadığı için ödeme yapamadıklarını belirtti.Ekspere soruyorum kargoya verdim diyor bu adam ciddi sıkıntılı birisi.Kaza olalı zaten 4ay oldu aracı bile sattım sigortanın ödeyeceği miktar da düşük zaten ne yapmam gerekiyor boşuna bekliyorum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Merhaba ,
    Geçmiş olsun. Aracınız pert ihalesine çıkmış. Pert olursa araç bedelini alırsınız , onarım kararı verilirse aracınızı onarıma sokarlar.
    Süreçte sizin yapacağınız hiç bir şey yok. Acenteniz sizin yerinize süreci takip edecek , pert olursa pazarlık yapacak veya pert olmazsa hızlı onarım için eksper ile iletişim halinde kalacaktır.
    Varmı böyle acenta ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    evet perte çıkar araç zaten 60-70 arası ise, şuan pert işlem süreci başlamıştır ortalama süre 4 haftada sonuçlanır fiyat belli olur, anlaşıp hemen istenilen evrakları gönderirseniz, 5.haftada anlaştığınız ücret hesabınıza yatar.

    1 Eylül'de dosya açıldı ise, ay sonunda sonuçlanır gibi geliyor.

    Ayrıca bu kadar önemli bir kazada, kaskoyu kestirdiğiniz acenteniz ile görüşün, onlarda müdahil olup takip etsinler süreci.
    Az evvelde yazmıştım böyle kaza sonrası takip yapan acentalar varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf Yahya Y kullanıcısına yanıt
    Benim sadece 2 personelim bu tip hasar işlerini takip ediyor.
    Fiyat bakmaları yasak , sadece hasar takip ve ödeme süreçlerinin baskısını kuruyorlar.
    Yani var hocam
  • AyrtonSercan kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketini hazine bakanlığına şikayet edin e devlet üzerinden hocam.

    Ödemem gelmedi , dosya açıldığından beri şu kadar gün oldu yazmanız yeterli yarın yatar ödemeniz
  • Yusuf Yahya Y kullanıcısına yanıt
    evet bende acente sahibiyim bizzati ben takip ediyorum hocam.
  • Elimde kaza anına ait video kayıtları var.Bunları ekspere verdim ancak tramer bu görüntüleri dikkate almamış.Kusur oranı sbm de belirdikten sonra sigorta şirketine itiraz ettim ancak komisyon onayından sonra itiraz olmadığını söylediler.
    Tek yol sulh hukuk mahkemesi imiş.Bu doğru mudur, tahkim vb.itiraz hakkım yok mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syntax 1907

    iyi günler 4-5 gün önce annem bir kaza yaptı. Bugün karara bağlanmış %100 kusurlu bulunmuşuz. İlk defa başına geldiği için tespit tutanağına pekte birşey yazmamış(aracın aniden cıktığını sol şerite vsvs). Bize aktardığı üzerine araç hızlı gelmiş bayağı dikiz aynasından görmesiyle dönme eylemine başlamış ve sol şeritte vurması bir olmuş. Karşı taraftaki araç sinyal verilmediğini yazmış ama yolu gören kamera kaydı bulduk soldaki kreşten sinyal yandığı görülüyor ve karşıdaki aracın hızının yüksek olduğu görülüyor. Üstelik yaya geçidi olmasada kreş var solunda hemen(bunlar hiç yazılmamış tespit tutanağına). Tek şeritli yolda girilen sollama sonucu sola dönerken kaza oluyor sonuç olarak. sbm den itiraz etmeye calıştık bugün itirazda edemedik aynı sigorta şirketi mi ne olması gerekiyormuş iki tarafında. eksper ile görüşüncede bilirkişiye veya mahkemeye başvurmamız söylendi kararın üstünden 5 gün geçmemiş olmasına rağmen böyle ifade kullandı ne yapmamızı önerirsiniz.

    a aracı biziz b aracı karşı taraf
    Benzer bir kaza nedeniyle biz de yüzde yüz kusurlu bulunduk.Üstelik görüntüler de var.Kaza tam okul önünde oluyor aynı şekilde iki yönlü yolda kesik çizgiler üzerinden sola dönerken çok geriden yavaşlayarak geldiğimiz görüntülerde mevcut aynı zamanda sinyal sesi duyuluyor.Okul önü kamerasından da sinyalin hangi yöne verildiği tespit edilebiliyor.Buna rağmen arkadan gelen araç sollama yasağını gösteren düz çizgi ve tam yaya geçidi üzerinde karşı yönün şeridine giriyor ve dönmeye yeni başlayan bizim aracın sol ön lastiğini sıyırıyor.Trafik kanunu madde 54 b de yaya ve okul geçitleri yaklaşımlarında sürücülerin önlerindeki aracı geçmesi yasaktır deniliyor.İlerde de km lerce gitsen dahi U dönüşü yapılabilecek bir kavşak vb. yok.

    Tramerdeki görevliler sadece tutanak ve arabanın çarptığı nokta üzerinden karara varıyorlar.Böyle saçmalık olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Efendim bu sabah kaza yapti kardeşim. Karşı taraf hatali audi a5 ile bizim araca yandan vuruyor. Ara yolda ve kardesim sagdan geldigi için kusur karşı tarafin oluyor. Simdi merak ettigim konu bizim aracta kasko yok nerde nasil tamir onarim saglayabiliriz karsi tarafin sigortasi anadolu ve o aracta kasko var. Hasar olarak bilen arkadaslar ulasirsa sol taraf tek panel ve gozuken hasar nasil tamir edilecek yani kapi gibi degil komple bir yapı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar zorlamalarım ve aramalarımla Eksper ön raporu sigortaya sunuldu. Şimdi devamında ne olacak araba yatıyor 11 gündür. Ne zaman ödeme yaparlar? Eksper Kesin raporu nedir? bilgisi olanları bekliyorum. Birde aracıma ucuz parça vs takmaya çalışırsa sigorta şikayet edebilir miyiz?
  • Herkese iyi günler çok alanda bu forumdaki Kişiler bana yardım etti ben de onlara yardım ettim. Şimdi tekrar yardımınıza ihtiyacım var aracımla Cuma günün kaza yaptım. Aracım 2006 model ve ilk sahibiyim TSB de rayiç bedeli 45bin. Aracım groupamadan kaskolu. Aracımı yetkili servise çektirdim. Ancak haftasonu aracımı alarak sanayiye çektirdim. Ancak kafamda soru işaretleri var. Aracım çok büyük ihtimal pert diyeceklerdi yetkili serviste. Ama ben yapılmasını istiyordum bu yüzden sanayiye çektirdim. Kaskomda orijinal parça kullanılır diyor. Ancak endişelerim var. İş yeri sahibi herşeyi yaparız diyor. Merak etme diyor. Bu konuda takibi nasıl yaparım yani orjinal parça taktığını nasıl anlarım. Belge istenebilir mi? Doğru mu yaptım? Yorumlarsanız sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bailey B kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    Sizin yerinize acenteniz konuyu takip edecek. Parça listelerini gözden geçirip , eksper ile görüşme sağlayacak.
    Siz ustasınızı kontrol edin yeter.
    Acente evrak alanındaki hepsini kontrol eder siz isterseniz.
  • Arabama 6 gün önce arkadan bir araba carptı, kaza tespit tutanagi ve gerekli evrakları doldurduk karşı taraf suçunu kabul etti onun sigortasi karşılayacak ama yarın başvuru yapacağım okuduğum bazı yerlerde 5 günü geçince başvuru hakkımız olmuyormuş diye yazı okudum ben kanunen 2 yil suresi olduğunu zannediyordum, nedir bu işin aslı bilen var mı ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi king in the north -- 7 Aralık 2019; 2:33:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu yol gösterecek bir arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • king in the north kullanıcısına yanıt
    2 yıl zamanaşımı süresi bulanmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.