Şimdi Ara

Ekrem İmamoğlu'nun tüm icraatleri(Sıralı Liste)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
4.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İmamoğlu ne yaptı diyenler, İmamoğlu, HDP, zart, zurt diyenler. Ülkesine, bayrağına aşık olmayan adam tüm bu icraatleri yapar mı? Muhalefetin en güçlü adayını kimseye yedirmemeliyiz. AKP'liler de elini vicdanına koysun. Ekşisözlükten.

    1- yaklaşık 1.5 yıldır müteahhitlerin alacakları yüzünden durdurulan 8 metro hattı inşaatı kaynak bulunarak tekrardan başlatıldı.

    2- istanbul otogar'ı ibb yönetimine geçti. tuvaletleri ve atıl durumda olan, girilmeye korkulan alt katları baştan sona yenilendi. 15 dakikası ücretsiz olan otopark ücreti 1 saate kadar ücretsiz olarak değiştirildi.

    3- daha önce sadece dini bayramlarda %50 indirimli olan toplu ulaşım artık hem milli hem de dini bayramlarda ücretsiz hale getirildi.

    4- aylık öğrenci akbili 50 tl'ye indirildi. (not: türkiye'nin en ucuz aylık öğrenci akbili) *

    5- liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak kazanamamış öğrenciler bir yıl daha indirimli öğrenci akbilini kullanabilir hakkı verildi.

    6- öğretmenler için uygulanan indirimli ulaşım hakkı artık “ücretli (sözleşmeli) öğretmenler” için de geçerli hale getirildi.

    7- ibb'nin yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek seferde verdiği 250 tl'lik nakit yardımı 300 tl'ye yükseltildi. 95 bin öğrenci aktif olarak bu haktan yararlanabiliyor.

    8- imamoğlu'nun “150 kreş” sözünü hayata geçirmek için ilk adım atıldı. “yuvam istanbul” projesi kapsamında 11 ilçede 11 kreşin inşaatı tamamlandı. dezavantajlı ve çalışan aileler çocuklarını bu kreşlere ücretsiz teslim edebilecek, bütün eğitimi ücretsiz sağlanacak. *

    9- imamoğlu'nun talimatı ile metro ve şehir hatları vapurları artık hafta sonları 24 saat hizmet vermeye başladı.

    10- istanbul'da yaşayan 0-4 yaş arasındaki çocuklu annelere, çocuklarıyla birlikte artık toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanma hakkı verildi.

    11- istanbul'da suyu akmayan 78 tane tarihi çeşme tespit edildi. 23 tanesine içilebilir su bağlantısı yapıldı. topkapı sarayının girişinde bulunan yaklaşık 30 yıldır suyu akmayan tarihi 3. ahmet çeşmesi tekrardan kullanıma açıldı.

    12- istanbul'da 115 bin 3-6 yaş arası dezavantajlı ailelerin çocuklarına ayda 8 litre ücretsiz süt dağıtımı yapılıyor. sütler tarım bakanlığı tarafından güvenilir gıda ödülü verilen tire süt kooperatifi tarafından üretiliyor.

    13- artık 30 bin üniversite öğrencisine yıllık 3200 tl nakit burs dağıtılıyor. 2021 yılı içerisinde öğrenci sayısı 70 bine artırılacak.

    14- istanbul'da üretimine devam eden çiftçilere ücretsiz fide, gübre, tarım ilacı, damla sulama tesisi ibb tarafından dağıtıldı ve ürün alım garantisi verildi.

    15- ''istihdam ofisleri'' kuruldu. artık personel ihtiyacı olan işverenler, iş ihtiyacı olan personeller istihdam ofislerine başvurarak personel ve iş ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. işveren ve çalışan arasında istihdam köprüsü kuruluyor.

    16- istanbullunun nefes alacağı ve keyifli vakit geçirebileceği kemerburgaz kent ormanı ve hacıosman korusu açıldı.

    17- evlerimizde kullandığımız suyun metreküp birim fiyatı yıllardır artan maliyetlere rağmen 4 tl'ye indirildi. artı olarak kullandığınız suyun 1.000 litresi ''insani su kullanım hakkı'' olarak ücretsiz verilmeye başlandı.

    18- üsküdar sahilde yıllardır kronikleşen yağmur sonrası taşkına yol açan altyapı sorunu çözüldü. yine aynı şekilde yıllardır çözüm bulunamayan kurbağalıdere ıslah projesi bitmek üzere. *

    19- halk ekmek'de ramazan ayı boyunca 300 gr ramazan pidesi sadece 1 tl'ye satıldı.

    20- adalar'daki faytonlar kaldırıldı. ibb at sahiplerinden atları satın alarak adalar üzerinde kurduğu tesiste düzenli olarak bakımını ve sağlık kontrollerini yapıyor. atlar aylık 12,5 ton arpa ile düzenli olarak besleniyor.

    21- tuzla'da yeni su arıtma tesisi yapımına başlandı. 650 bin metreküplük tesis türkiye'nin en büyük su artıma tesisi olacak. arıtılan ve zenginleştirilen sular tekrardan kullanılıyor. tesisin yapımı 2020 yılının sonunda bitecek. *

    22- ihracat yasağı sebebiyle mersinli çiftçinin elinde kalan limonların 100 tonu ibb tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak için satın alındı.

    23- pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama ve ücretsiz ulaşım desteği verildi. ihtiyaç sahibi 530 bin aileye yardım ve destek kolisi dağıtıldı. 9 bin aileye nakit yardımı yapıldı.

    24- çevre kirliliğini önlemek adına sahillerde mangal yakılması yasaklandı.

    25- ibb’nin istanbul’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere adanalı çiftçilerden aldığı 100 ton patates ve soğan 20 mayıs günü istanbul’a ulaştı. yardım kolilerine eklenen ürünler, 21 mayıs günü 2.5 kiloluk paketler halinde dağıtıma çıkarıldı.

    26- tuzla tem kuzey yönü otoyolunda yıllardır süren kronikleşmiş trafik sorunu çözüldü. yaklaşık 7 ay süren yan yol ve kavşak çalışması bitirildi. artık sürücüler orhanlı'dan şekerpınar'a yan yol ile direkt geçiş sağlayıp trafik çilesi çekmeyecek.

    27- 25.05.2020 tarihi itibariyle pandemi sürecinde ibb tarafından sağlık çalışanlarına sağlanan ücretsiz toplu ulaşım ve ücretsiz ispark uygulaması 3 ay daha uzatılmıştır. sağlık çalışanları ağustos ayının sonuna kadar bu haktan yararlanabilecektir.

    28- ibb’de kadın istihdamı konusunda ilklere imza atıldı. iett tarihinde ilk kez 10 kadın şoför birden işe alındı. hiç kadın çalışanı olmayan ispark’ta, ilk kez kadın çalışan istihdamı sağlandı.

    29- adalar’daki 20 yıllık fayton sorunu yeni ibb yönetimi tarafından çözülmüştü. şimdi de ibb’nin adalar üzerinde kurduğu tesiste bakılan atlar uygun kurumlara sahiplendiriliyor. ilk etapta 20 at istanbul üniversitesi at antrenörlüğü bölümüne sahiplendirildi.

    30- kaderine terkedilen 1300 yıllık kırmasti sarnıcı'nda temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı. restorasyon bittikten sonra daha önce çöplük içinde bulunan tarihi eser hizmete sunulacak.

    31- uzun yıllardır kaderine terk edilmiş, yok olmaya yüz tutmuş tarihi edirnekapı osmanlı mezarlığı'nın bakımı yapılıyor, belgeleniyor. ibb kültür varlıkları daire başkanlığı tarafından koruma altına alınarak gelecek kuşaklara aktarılacak.

    32- ibb'nin yapımını tamamladığı 11 kreş kapılarını açıyor. 3-6 yaş arası çocukların ücretsiz eğitim alacağı yuvamız istanbul kreşleri için 22 haziran'a kadar http://yuvamiz.ibb.istanbul/ adresinden ön başvuru yapılabilirsiniz.

    33- adalar’daki 20 yıllık fayton sorunu yeni ibb yönetimi tarafından çözülmüştü. yine adalar üzerinde kurulan tesiste bakılan atlar uygun kurumlara sahiplendirildi. şimdi de adalarda ulaşım doğa dostu elektrikli araçlarla sağlanacak.

    34- “ibb miras projesi” hayata geçti!

    mobil ibb miras araçları artık her hafta belirli konumlarda tarihi eserleri gezerek temizliğini ve anlık onarımlarını gerçekleştiriyor. sizler de çevrenizde bulunan kültürel miraslarda aksaklık görürseniz hemen 153’ü arayıp bildirebilirsiniz.

    35- riva deresi artık temizleniyor!

    ibb riva deresi’nde biriken kirliliği geçtiğimiz haftadan itibaren temizlemeye başladı. yıllardır canlı ölümlerine sebep olan ve çevre fabrikaların kimyasal atıklarıyla atıl durumda bulunan riva deresi artık eski değerine kavuşacak.

    36- imamoğlu'ndan 2 yeni kampanya daha!

    ibb, dayanışmayı büyütmek için ''askıda fatura'' kampanyası haricinde “aile destek paketi” ve “anne-bebek paketi” uygulamasını bugünden itibaren hayata geçirdi.
    artık yardımseverler, ailelerin temel ihtiyaçlarına da destek olabilecek.

    36a- yardım paketlerine başvurmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, alo 153’ü arayarak sosyal destek programına müracaat etmesi gerekiyor.

    -geçim sıkıntısı çekenlere destekte bulunmak isteyenler, https://askidafatura.ibb.gov.tr/ web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabilirler.

    37- eminönü esnafı artık güvende!

    yıllardır sel baskınlarıyla boğuşan eminönü alt geçit esnafının kronik sorunu çözüldü. iski yeni bir çalışma ile yağmur sularını artık direkt olarak denize aktarıyor.

    38- ibb atatürk’ün mirasına sahip çıkıyor!

    1928’de atatürk’ün emriyle yeşillendirilen büyükdere fidanlığı’ndaki bahçıvanlık okulu şu an harabe halde.

    ibb 300 bin metrekarelik alanın doğal yapısını koruyarak halka açıp doğa, bitki ve tarım eğitimi verilir hale getirecek

    39- fethin simgesi istanbul kara surları yenileniyor!

    ibb yıkım ve yok oluş tehlikesi altında olan ve unesco dünya kültür mirası listesinde olan kara surları'nı baştan sona yeniliyor. restorasyon projesi tamamlandı ve bölge koruma kurullarının onayına sunuldu.

    40- haramidere atık su tesisinin temeli atıldı!

    geçtiğimiz 23 haziran’da 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan esenyurt'taki sel felaketinin kronik su baskını sorununa çare olacak haramidere atık su tesisi'nin temeli atıldı. baskından etkilenen bölgeler artık bu sorunu yaşamayacak.

    41- ibb http://istanbulvakfi.istanbul/ üzerinden vekaleten büyük baş hayvan hissesi satın alınarak kurban bağışı kampanyası başlattı. vekaleten yapılan bağışlar yaklaşık 120.000 ihtiyaç sahibi aileye konserve kavurma olarak teslim edilecek. kurban kesimleri noter huzurunda yapılacak.

    42- beşiktaş meydanı’ndaki altyapı çalışmaları tamamlandı. deniz atık suyundan, meydan ve sokaklar da yağmur suyu baskınlarından kurtarıldı.

    43- ibb, istanbul'daki binaların dayanıklılığını ölçmeye başlıyor. imamoğlu’nun talimatıyla hayata geçen deprem seferberlik planı doğrultusunda, yapı tespit taramaları çalışması başlıyor. taramalar ilk etapta avcılar ve silivri’de yapılacak. toplam 1 milyon 200 bin bina taranacak

    44- kadıköy üretici pazarı açıldı. ibb tarafından istanbullu çiftçiye dağıtılan 3.5 milyon adet fide desteği meyvelerini verdi. artık üretici ve tüketici buluşuyor, aracılar ortadan kalkıyor. istanbullu vatandaşlar taze gıdaya daha ucuza ulaşıyor

    45- mimar sinan’ın ustalık eseri, dünya su mimarisinin en özel yapılarından olan mağlova kemeri yenilendi. ibb’nin düzenleyerek kullanıma açtığı kemerburgaz kent ormanı’nda çok güzel bir yürüyüş parkuru ile bu tarihi su kemerine artık ulaşabilirsiniz

    46- 90’lı yıllardan bu yana bir çok kez taşan, ölümlere yol açan ve bir türlü çözüm üretilemeyen ayamama deresi ıslah ediliyor. ibb'nin ıslah projesi ile su baskınları artık son bulacak.

    47- ibb istanbul’a yeni bir atletizm pisti kazandırıyor. uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapacak, 30 bin metrekarelik alana sahip tesisin inşaatına maltepe orhangazi şehir parkı’nda başlandı.

    48- ibb günde 3 milyon kişinin ürettiği çöpü bertaraf edecek kemerburgaz katı atık yakma ve enerji üretim tesisi'nin ilk etabını yıl sonu hizmete alıyor.
    devreye girdiğinde 1.5 milyon kişinin günlük elektrik gereksinimini karşılayacak düzeyde enerji üretilebilecek

    49- imamoğlu'nun vaatleri arasında bulunan deprem parklarının ilk ikisi ataşehir ve topkapı'da açıldı. ataşehir'deki parkın kapasitesi 700; topkapı'daki ise 5 bin kişilik. proje zamanla kent genelinde belirlenen diğer alanlara da yayılacak

    50- ibb, deprem riski altındaki istanbul’da 1 yılda, 17 ilçede toplam 29 bin konutun üretimine başladı. böylece imamoğlu’nun 1 yıl önce verdiği ‘20 bin konut’ sözü de aşılmış oldu. ayrıca deprem için 2019’da gerçekleşen bütçe, 2020’de 2,5 kat artarak 341 milyon tl'ye çıkarıldı.

    51- pandemi sürecinde ibb tarafından sağlık çalışanlarına sağlanan 'ücretsiz toplu ulaşım' ve 'ücretsiz ispark' uygulaması ağustos sonuna kadar uzatılmıştı. imamoğlu'nun talimatıyla bu hak yıl sonuna kadar yeniden uzatıldı

    52- ibb’den istanbul havalimanı’na ücretsiz yol!

    ücretsiz yol ile ulaşım imkanı bulunmayan istanbul havalimanı’na, ibb’nin yaptığı yol ile artık ücretsiz olarak ulaşılabilecek.

    53- ibb istanbul'daki tüm engelli bireylerin akülü ve tekerlekli araçlarını ücretsiz bir şekilde tamir ediyor. engelli araçları bozulan vatandaşların @ibbbeyazmasa ile iletişime geçmeleri gerekmektedir

    54- şile'de ihmal yüzünden bataklığa dönüşen yeşilvadi göleti yeniden canlandırılıyor. kuruduğu için çevresindeki tarım arazilerine su taşınamayan bu sebeple ekim yapılamayan gölet çalışma bittikten sonra yeniden tarıma elverişli duruma gelecek.

    55- ibb'de kadın istihdamı artıyor. geçtiğimiz aylarda iett tarihinde ilk kez 10 kadın şoför birden işe alınmıştı ve ispark’ta ilk kez kadın çalışan istihdamı sağlanmıştı. şimdi de 88 yeni kadın tren sürücüsü brövelerini ibb başkanı imamoğlu'ndan teslim aldı.

    56- silivri seymen çöp gazı enerji üretim tesisi'ni ilk etabı açıldı!
    altı ilçenin nüfusuna eş değer enerjiyi karşılayacak olan tesis, tamamı bitince dünyanın çöp gazından elektrik üreten en büyük tesisi olarak faaliyete geçecek ve 465 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.

    57- istanbul'da yaşayan %40 üzeri engelli bireylerin aileleriyle birlikte ücretsiz konakladığı şile engelliler kampı açıldı. kampta engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenleniyor ve 1 hafta boyunca ücretsiz tatil imkanı sağlanıyor.

    58- ibb, çatalca, silivri ve şile’deki taksici esnafının 10 yıldır çözülemeyen sorununu çözdü. 212 adet bordo taksi sarı taksiye dönüştürüldü. bu karar ile çatalca, silivri ve şile’deki taksiler de tüm istanbul genelinde yolcu alabilecek.

    59- daha önce tuvalet kokusu, havasızlık, güvensizlik sebebiyle atıl durumda bulunan ve yıllardır ihmal edilen eminönü galata köprüsü alt geçidi, ibb ve unilever’in “temizken güzel” projesi kapsamında yenilendi.

    60-kartal'da her yağmur sonrası oluşan sel ve taşkın sorunu çözüldü.

    61-yıllardır koku ve kirlilik sebebiyle çözülemeyen kronikleşmiş kurbağalıdere sorunu çözüldü. dere ıslah projesi tamamlandı. kokudan ve kirlilikten dolayı atıl durumda olan derede vatandaşlar artık balık tutuyor.

    62- ibb, pandemi sürecinde en çok gereksinim duyulan maddelerin başında gelen dezenfektan üretimine başladı. istaç ve sağlık daire başkanlığı’nın birlikte geliştirdiği ve günlük 24 bin litre üretilen ürün, ibb'nin dezenfektan alımında dış kaynaklara bağımlılığını sona erdirecek.

    63- kemerburgaz sahipsiz hayvan geçici bakımevi 4 ekim hayvanları koruma günü'nde hizmete açıldı.
    16 dönüm alana kurulan yerde 144 köpek, 201 kedi barınma alanı, 11 adet kedi sahiplendirme evi, tedavi üniteleri ve veteriner komuta merkezi bulunuyor.

    64- ibb pandemi sürecinde belnet aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti sunuyor.

    65- ibb yıllık bakım maliyeti 15 milyon tl'yi bulan suni ve sürdürülebilirliği zorlu olan duvarlardaki peyzaj uygulamasına son verdi. artık duvarlarda geometrik soyutlama ve sanatsal boyama uygulamaları yapılacak.

    66- önemli icraat! ??
    -adama, kişiye, kişilere, gruplara, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti!

    sayıştay, 2019 raporunda, ibb’nin yaptığı yardımların kanunsuz olduğunu tespit etti. söz konusu kurumlar bu durumu yalanlamıştı.

    67- ibb yeni meydan tasarımlarını istanbulluya soruyor!https://istanbulsenin.istanbul/& üzerinden taksim, bakırköy ve salacak meydan tasarım projelerini inceleyebilir, tc kimlik numaranızla oy kullanıp kararı sizler verebilirsiniz #istanbulseninkararsenin

    69- ibb, bir ilki hayata geçirerek iş hayatına girmeye hazır ya da çalışan kadınlara destek verecek kadın sığınma evi’ni hizmete açtı. sığınma evi’nin amacı kadınlara sosyal hizmetler konusunda destek olmak ve kadınların statülerini geliştirip hayata tutunmalarını sağlamak.

    70-bağımlılıkla mücadele müdürlüğü kuruldu. yeşilay'a ibb'ye ait beyoğlu'ndaki bir bina, bağımlılıkla mücadele merkezi olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi.

    71-ibb ''semtpati'' telefon uygulamasını hayata geçirdi. uygulamanın amacı bölgenizdeki sokak köpeklerinin sağlık ve bakım ihtiyaçlarının etkin şekilde yönetilmesi. uygulama mağazasından ''semtpati'' uygulamasını indirebilir sokak köpekleri hakkında bilgi girişi yapabilirsiniz

    72- 2014'de başlayan ve kaynak sıkıntısı sebebiyle bir çok kez duran mahmutbey-mecidiyeköy hattı 28 ekim tarihinde açılıyor. ilk 2 gün seferler ücretsiz olacak.

    73- ibb ''istanbul deprem çalıştayı'' düzenledi. istanbul’daki 39 ilçeye ait deprem tehlikesi ile kentsel üst yapı ve alt yapıların deprem risk analizini üretmek amacıyla ilçelere özel analizler ve haritalamalar yapıldı. çalıştaya 174 farklı kurumdan yaklaşık 1200 kişi katıldı.

    74- ibb, maltepe'de başıbüyük-samandıra arasındaki trafiği önemli ölçüde rahatlatacak yol yapım projesini bitirdi. çalışmalar kapsamında, büyükyalı ile samandıra kavşakları arasında trafiğin yoğun olduğu saatlerde 1 saate kadar çıkan ulaşım süresi 10 dakikaya düştü.

    75- edirnekapı metrobüs istasyonu yaya üst geçidi yenilendi. çalışmalar sayesinde; engelli bireylerin istasyona erişimi kolaylaşırken, bağlantı yollarındaki yaya trafiği hızlandı. aynı zamanda bakımsız kalan yol kenarındaki peyzaj da yenilendi.

    76- eyüpsultan'da dönüşüm başladı. depreme dayanıklı, kreş, kütüphane, sağlık merkezi ve yeşil alanları olan projenin ruhsatı alındı, yıkımlar başladı. ibb tapusu dahi olmayan vatandaşları hak sahibi yapıyor, taşınma ve kira yardımında bulunuyor.

    77- beylikdüzü gürpınar siteler bölgesi’nde yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşüm sorunu çözüme kavuştu. dayanıksız binalar yıkılacak depreme dayanıklı yeni konutlar yapılacak. aynı zamanda ibb bu süreçte vatandaşlara taşınma ve kira yardımı yapacak.

    78- ataköy ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi'nin ikinci etabı açıldı. tesisin kapasitesi 600.000 m3'e yükseldi, hizmet ettiği nüfus ise 2,4 milyona çıktı.

    79- tuzla organize sanayi bölgesi'nde yaklaşık 10 senedir her yağışta oluşan sel baskını sorunu tamamen çözüldü. iski dere ıslahı yaparak su baskınlarını önledi.

    80- ibb okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde olan ve van blokları’nın da içinde bulunduğu 130 konutun teslimini tamamladı. 80 konut hak sahiplerine dağıtıldı. geriye kalan 50 konut ise kentsel dönüşüm sürecinde stok konut kapsamında kullanılacak.

    81- sulukule ayşe hatun halk kütüphanesi açıldı.
    18. yüzyıldan kalan bir kültür varlığı, çocuklar için eğitim alanı ve kütüphane alanı olarak hizmet vermeye başladı.

    82- ibb yıllardır boş duran, kendine ait tarım arazilerinde buğday ekimine başladı. 15 yıldır pendik'te atıl bir şekilde duran 200 dekarlık alana yaklaşık 4 bin kg buğday ekildi. haziran ayı sonunda hasat toplanacak.

    83- ibb seçim öncesi verdiği ''yaşam vadileri'' sözünü hayata geçiriyor. tuzla'da hacet deresi yaşam vadisi açıldı. vadide çocuk parkı, bisiklet yolu, seyir terası ve gösteri alanı yer alıyor.

    84- seçim öncesi verilen ''mahalle evleri'' sözü hayata geçiyor. örnektepe ve sulukule mahalle evleri açıldı. küçükler için oyun, gençler için danışmanlık, öğrenciler için de etüt merkezi olarak kullanılıyor. kadınlar ise burada yaptıkları ürünleri satarak ek gelir sağlayacak.

    85- ibb'nin iş başvuru portalı http://kariyer.ibb.istanbul/ hizmete açıldı. ibb ve iştirakleri üzerinden kariyerlerine devam etmek isteyen vatandaşlar artık bu platform üzerinden iş başvurusu yapabilecek

    86- ibb 25 kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü’nde, istanbul’da kadın destek hattı’nı hizmete sundu. 7/24 hizmet verecek olan destek hattına 444 80 86 numarasından ulaşabilirsiniz.

    87- 2016 yılında inşaatı başlayan ve sözleşmeye göre 2018’de bitmesi gereken eminönü-alibeyköy hattı sonunda açılıyor. yeni yönetimin %58’le teslim aldığı ve 1 sene içerisinde tamamladığı tramvay hattı 110 bin yolcuya hizmet verecek. hat 1 ocak itibariyle hizmet vermeye başlayacak.

    88- ibb engelli birey ve ailelerinin eğitim, rehabilitasyon ve fiziksel gereksinimlerini karşılamaya yönelik projesi özgem'i (özel gereksinimli bireyler eğitim merkezi) başakşehir'de #3aralıkdünyaengellilergünü 'nde hizmete açtı.

    89- imamoğlu’nun talimatıyla bir yıldır üzerinde çalışılan toplu ulaşım devrimi hayata geçti. özel halk otobüsleri iett çatısı altında birleşti. artık seferler metro hatlarına göre şekillendirilecek ve özel halk otobüslerinin her ay ne kadar kazanacağı belli olacak.

    90- ibb pandemi sürecinin uzaması sebebiyle;
    -sağlık çalışanlarına
    -ekonomik zorluk çeken vatandaşlara
    -ibb kiracılarına
    -ihtiyaç sahiplerine
    yönelik 9 maddelik yeni önlem ve dayanışma paketini açıkladı.

    91- yakuplu kent ormanı açılıyor.
    yıllardır çöp içinde ve metruk halde bulunan yaklaşık 5.5 hektarlık alan imara değil istanbullunun kullanımına sunuluyor.

    92- bayrampaşa manastır caddesi’nde her yağıştan sonra yaşanan su baskını sorunu, sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde çözüldü. artık bölge esnafı ve vatandaşlar bu sorunu yaşamayacak.

    93- imamoğlu, hükümetin belirlediği asgari ücretin 2.825 tl olmasına rağmen ibb, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında asgari ücretin 3.100 tl olarak uygulanacağını açıkladı.

    94- istanbul büyükşehir belediyesi’nin saraçhane’deki başkanlık binasına ve ek binasına ibb başkanı ekrem imamoğlu’nun talimatı ile “t.c.” ibaresi eklendi.

    95- ibb’de artık “şeffaflık” ilkesi kapsamında meclis oturumları ve ihaleler kapalı kapılar ardında değil, canlı yayınlanarak vatandaşın bilgisine sunuluyor.

    96- istanbul kültür sanat platformu (iksp) kuruldu.
    platformun amacı istanbul’a dair kültür-sanat politikalarının bütün sektör temsilcileriyle birlikte belirlenmesi olacak. kurul üyeleri gönüllülük esasıyla ücretsiz çalışacak ve görev süreleri 1 yıl olacak.

    97- istanbulluların kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliği kaynaklı endişelerini gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla ibb tarafından “psikolojik danışmanlık hattı” hizmete alındı.
    danışmanlık hattı haftanın 7 günü 08.00-24.00 arası hizmet verecek

    98- ibb, şile'nin yıllardır ihmal edilen içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturdu. yaz aylarında ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermek için ilçeye su veren sistemi değiştirerek kapasiteyi iki katına çıkardı. inşaatı süren arıtma tesisi bitince bu miktar 3 katına çıkacak.

    99- ibb’de kadın istihdamı konusunda ilklere imza atıldı.
    169 yıllık ibb şehir hatları’nda, ilk kez kadın gemiciler çalışmaya başladı. ilgili alanlardan mezun olan 5 kadın gemici görevinin başında.

    100- ibb yıllardır bitirilemeyen tem metris kavşağındaki yol çalışmasını tamamladı. çalışmanın bitimiyle trafik 2 yönlü rahatladı.
    -4.5 km yan yol ve 120 metre geçiş köprüsü yapıldı.
    -gaziosmanpaşa ve sultangazi'ye yeni bir giriş açıldı, edirne ve ankara yönündeki trafik azaldı.

    101- 2017'de başlayan ve bir türlü bitmeyen, 2 senede mekanik ve elektrik olarak sadece %15'i tamamlanan, 1 yıl içerisinde %99'u biten avrupa’nın en büyük evsel atık yakma tesisi sonunda mayıs ayında açılıyor.
    tesis atıkların %15’ini işleyerek 1.4 milyon kişiye elektrik üretecek.

    102- istanbul büyükşehir belediyesi kahta, honaz, balya, ayvacık, gemlik, divriği ilçe belediyelerine otobüs, tut ilçe belediyesine cenaze aracı, cide ilçe belediyesine çöp kamyonu, uzunköprü belediyesine çöp konteynırları hibesinde bulundu.

    103- beşiktaş akmerkez levazım yolu üzerinde kronikleşmiş taşkın sorunu çözüldü. yetersiz yağmur suyu hattı sebebiyle her yağışta araçlar suya gömülüyordu. yağmur suyu hattı baştan sona genişletildi.

    104- istanbul büyükşehir belediyesi uzaktan eğitime katılmakta güçlük çeken dezavantajlı öğrenciler için 40 bin tablet dağıtımına başladı.

    105- bakırköy'de yıllardır devam eden altyapı ve koku sorununu çözüldü. karabal deresi ıslah çalışması tamamlandığında atıksu ataköy ileri biyolojik arıtma tesisi'ne ulaşacak, marmara denizi korunacak ve artık koku sorunu yaşanmayacak.

    106- ibb şehir hatları boğaziçi’ne yeni bir hat açtı. istanbullular için sarıyer ve beykoz arası gidiş geliş artık çok daha kolay olacak. yeni hat ile birlikte iki ilçe arasında oturan istanbulluların artık şehir trafiğine girmesine gerek kalmayacak.

    107- ibb ‘’ihtiyaç doğrultusunda’’ camii yapımına devam ediyor. bahçelievler kocasinan’da yapımı tamamlanmak üzere olan camiide toplamda aynı anda 1290 kişi ibadetlerini yerine getirebilecek.

    108- ibb kırsal kalkınma projesi hayata geçiyor. ibb'nin dezavantajlı ailelere istanbulkart vasıtasıyla dağıttığı yardım ücretleri artık istanbul'da bulunan 16 bin bakkalda geçerli olacak. bu sayede hem ailelerin temel ürünlere ulaşımı hem de bakkalların kazancı artmış olacak.

    109- tuzla kamil abduş gölü çevresi düzenleme çalışmasının ilk etabı bitti. 140.000 m²'lik alanda bisiklet ve yürüyüş yolları, etkinlik ve sosyal alanların yanı sıra "kesin korunacak hassas alan" olan göl çevresinde kuş gözlem noktaları yer alıyor.

    110- kokudan durulmuyordu şimdi yemyeşil bir vadi oluyor.
    çekmeköy serindere'nin ıslahı yapıldı. derenin etrafı yeni bir yaşam vadisi olacak. taşkın sorunu son buluyor, atık suları ayrılıyor. çevresinde aktif yeşil alanlar vatandaşla buluşacak.

    111- ibb, sosyal hizmetler müdürlüğü'nün tespit ettiği dezavantajlı 30 bin öğrenciye kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

    112- ibb artık istanbullu hayvan yetiştiricilerine yem desteği sağlıyor. 25 hayvana kadar hayvan başına 100 kilo olacak şekilde yem yardımı yapılacak.

    113- istanbul’da artık her sokakta doğalgaz var.
    yıllardır doğalgazı bile olmayan mahallelere igdaş’ın yaptığı çalışmayla artık doğalgaz hatları döşeniyor.

    114- imamoğlu’nun talimatıyla 1 yıldır süren sağlık çalışanlarına ücretsiz toplu ulaşım ve ücretsiz ispark hizmeti 3 ay daha uzatıldı. yaklaşık 200 bin sağlık çalışanının faydalandığı bu hizmet toplamda 43 milyon kez kullandı.

    115- büyükçekmece'de artık denize kirli su akmayacak.
    albatros sahili'ndeki altyapı yenileniyor, yağmur suyu ve atık suyu birbirinden ayrıştırılıyor. artık atık sular arıtma tesisine, yağmur suları denize akacak.

    116- istanbul’un su yönetiminin yapılacağı istanbul su ve kontrol otomasyon merkezi (iskom) açıldı. iski çatısı altında alibeyköy’de hizmet verecek olan yeni yapı; suyun, kaynağından vatandaşa ulaşması ile ilgili tüm süreci takip edecek.

    117- ibb artık deniz taksi üretimine başladı.
    ilk etapta 50 adetle hizmete girecek deniz taksilerin üretimi istanbullunun talebine göre arttırılacak.

    118- ibb artık dezavantajlı ailelere dağıttığı gıda ürünlerini türkiye'nin farklı bölgelerinde üretim yapan kadın kooperatiflerinden alıyor;
    -hatay'dan nohut, bulgur ve zeytinyağı
    -sivas'tan bal
    -kırşehir'den erişte ve nohut
    -çanakkale'den pirinç ve fasulye

    119- ibb esenyurt'ta 40 yıldır boş duran iski'ye ait alanı içindeki mevcut ağaçlar da korunarak mahalle sakinleri için parka dönüştürüldü.

    120- istanbul'daki su taşkın sorunu çözülüyor.
    ayvalıdere yağmur suyu tüneli'nin 1904 metrelik ilk bölümünün kazısı tamamlandı. bu tünelle fatih, esenler, zeytinburnu, eyüpsultan, güngören, bayrampaşa gibi ilçelerin yağmur suyu toplanacak, su taşkın sorunu kalmayacak.

    121- istanbul'da artık internetsiz köy yok!
    silivri’den eyüpsultan’a, beykoz’dan çatalca’ya tüm çevre köyleri ibb altyapısıyla ücretsiz internete kavuştu.

    122- hasanpaşa gazhanesi'nin restorasyonu tamamlandı. dün yıkılıp süpermarket olacaktı bugün endüstriyel kültür mirası olarak anadolu yakası'na hizmet verecek.

    123- ibb pandeminin başlangıcıyla zor günler geçiren müzisyenlere destek amaçlı istanbul’un 39 ilçesinin tamamında 100’den fazla farklı noktayı açık hava sahnesi kuruyor. bu sayede ihtiyaç sahibi binlerce müzisyenin istanbullularla buluşması sağlanacak.

    124- 60 yeni halk ekmek büfesi belirlenen yerlerde satışa başlamak üzere yola çıktı.

    yeni büfelerin
    15'i şehit yakınları,
    15'i gazi yakınları,
    15'i engelli vatandaşlar,
    15'i yetim vatandaşlar tarafından işletilecek.

    125- yağmur sonrası taşkın sorunları tek tek çözülmeye devam ediyor. yeşilköy'de yılların taşkın sorunu altyapı yenilemesiyle artık sona erdi.

    126- 2017'deki gibi yıllardır her yağmurda evleri ve iş yerlerini su basıyor, bütün vatandaşlar mağdur oluyordu. esenyurt ve avcılar'ın sınırı olan saadetdere'de tüm altyapı yenilendi, taşkın sorunu sona erdi.

    127- büyükçekmece serinpınar caddesi'nde de yağmur sonrası oluşan taşkın, koku ile altyapı sorunu tamamen çözüldü.

    128- ibb yeni doğan bebeklerin tüm ihtiyaçlarını 4 ay karşılayabilecek destek paketini dezavantajlı ailelere ücretsiz dağıtmaya başladı. beşiğinden bezine, ateş ölçerinden mamasına, pişik kreminden pudrasına kadar bir çok ürün bu paketin içinde olacak.

    129- 2015 yılında inşa edilen, sadece 1 yıl hizmet veren ve kaderine terkedilen kemerburgaz fide üretim merkezi 6 yıl aradan sonra faaliyete geçti. ibb burada ürettiği fideleri çiftçilere ücretsiz dağıtacak. geçen yıl dağıtılan 3.6 milyon fide bu yıl 4.2 milyon adete çıkarılacak.

    130- her yağmurda su basan, arabaların sular altında kaldığı kronikleşmiş ümraniye tantavi tüneli ve namazgah alt geçidi su baskını sorunu çözüldü.

    131- ibb türk futboluna fıfa standartlarında bir stad kazandırıyor. gaziosmanpaşa stadı 24 amatör futbol kulübüne de hizmet verecek. ayrıca tesiste yapılacak olan pazar ve otoparktan ilçe sakinleri faydalanacak.

    132- tarihi yarımadanın 7. tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş ve atıl durumda bulunan bulgur palas’ı ibb satın aldı. bu tarihi yapı kültür merkezine dönüştürülecek ve istanbullunun hizmetine sunulacak.

    133- büyükçekmece girişindeki trafik sorunu çözülüyor. büyükçekmece'de trafiğe yol açan üst geçidin sökümü gerçekleşti. ibb bu noktada yolu genişletip yıllardır şikayet edilen tıkanmayı kalıcı olarak çözecek.

    134- teknik ömrünü tamamlamış ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan unkapanı köprüsü yenileniyor. köprü yenilendikten sonra alibeyköy-cibali tramvayı eminönü'ne bağlanacak.

    135- geçen yıl ıslah edilen ayamama deresi şimdi küçükçekmece'den bakırköy'e uzanan bir yaşam vadisine dönüşüyor. tamamlandığında küçükçekmece'den marmara denizi'ne kadar yürüyerek veya bisikletinizle ulaşabileceğiniz bir vadiye dönüşecek.

    136- beykoz'da tam 25 yıldır denize akan lağım sorunu çözülüyor. yapılan altyapı çalışmasıyla pis su arıtma tesisine, yağmur suyu da denize akacak. bu sayede deniz kirliliği ortadan kalkacak, bölge halkının yaşadığı koku sorunu da çözülecek.

    137- halk bakkal projesi hayata geçiyor. ibb'den sosyal yardım desteği alan 160 bin ailenin yardım kartları artık mahalle bakkallarında da kullanılabilir hale geliyor. halk bakkal projesi bu süreçte zor durumda olan küçük esnaf için can suyu olacak.

    138- 2003 yılında projelendirilen ve yapımı yılan hikayesine dönen bosna bulvarı yolu sonunda tamamlandı.

    139- istanbul büyükşehir belediyesi 2 ecdad mirasına sahip çıkıyor. yıldırım bayezid ve fatih sultan mehmet'in inşa ettirdiği anadolu ve rumeli hisarı yenileniyor. bu iki tarihi miras aynı zamanda bir kültür alanına dönüşecek.

    140- yakuplu kent ormanı açıldı.
    imamoğlu döneminde beylikdüzü belediyesi bu bölgeyi yeşil alana çevirmek için bakanlıktan ısrarla talep etmiş fakat bakanlık bu bölgeyi ibb'ye tahsis etmişti. yapımı yine imamoğlu'na nasip oldu.

    141- şubat 2016'da inşaatı başlayan, 2019'da tamamının bitmesi gereken fakat finansman sıkıntısı yüzünden bir türlü tamamlanamayan ikitelli - ataköy m9 metro hattının bahariye ve masko istasyonları 29 mayıs'ta açıldı. hattın tamamı ise 2022 yılında açılacak.

    142- ağva şile caddesi ve şile yaşam caddesi yolu tamamlandı. özellikle yaz aylarında yoğunluktan dolayı saatlerce sıkışıklık yaşanan yol genişletilerek ve yürüyüş yolu eklenerek yeniden düzenlendi.

    143- yıllardır ilgisizlik ve bakımsızlıktan atıl durumda bulunan, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 700 yıllık tarihi ceneviz surları ibb miras ekiplerince yenileniyor.

    144- yıllardır üsküdar beylerbeyi'nden marmara denizi'ne akan kanalizasyon problemi artık çözülüyor. ibb yeni tünel inşaatıyla atık suyunu ayrıştırıp arıtma tesisine yönlendirecek. artık atık suyu denize akmayacak.

    145- ibb’de kadın istihdamı konusunda ilklere imza atılıyor.
    kadın gemiciler, kadın iett şoförleri, kadın vatmanlar ve kadın ispark çalışanları haricinde şimdi de 13 kadın metro istasyon amiri görevlerine başladı.

    146- ''yuvamız istanbul'' projesi kapsamında hizmet veren kreş sayısı yeni açılacak 11 kreşle birlikte toplamda 31'e yükseliyor.

    147- 93 yılında faaliyeti duran, 27 yıldır atıl durumda bulunan, avm olmaktan son anda kurtarılan istanbul'un en büyük endüstri miraslarından biri olan hasanpaşa gazhanesi çok kapsamlı bir kültür merkezi olarak bugünden itibaren istanbullunun hizmetine sunuluyor.

    148- ibb şehir hatları vapurlarındaki kafeler yenilendi. 16 temmuz’da ilk etapta 8 vapurda açılacak vapur kafe’lerin kurulum işlemleri tamamlandıkça, seferdeki 25 geminin tamamında vatandaşların hizmetine sunulacak. ayrıca vapur kafelerde glütensiz ve vegan ürünler de satılacak.

    149- geçtiğimiz yıl kadıköy’de açılan ve faaliyetine devam eden üretici pazarının ikincisi beşiktaş’ta açıldı. ibb tarafından istanbullu çiftçiye ücretsiz dağıtılan 3.5 milyon adet fide meyvelerini vermeye devam ediyor. artık üretici ve tüketici buluşuyor aracılar ortadan kalkıyor.

    150- imamoğlu'nun bir vaadi daha gerçekleşiyor.
    ibb'nin ilk öğrenci yurtları hizmet vermeye başladı. ilk etapta 3 yerleşke ile 650 öğrenciye hizmet verecek olan yurtlar dönem sonuna kadar 1.000 öğrenciye hizmet verecek. yeni yurtların yapımı da devam ediyor.

    151- yeni ibb yönetiminin geçtiğimiz yıl 30 bin üniversite öğrencisine dağıttığı yıllık 3200 tl'lik burs sayısı bu yıl 63 bine yükseldi.

    152- ibb tarafından istanbul otogarına ''kaptan köşkü'' inşaa edildi.
    artık şehirlerarası seyahatte görev alan şoförler yolculuk sonrası bu alanda dinlenebilecek, kişisel ihtiyaçlarını giderebilecekler. aynı zamanda kahvaltı, duş ve çamaşır makinası gibi hizmetler de mevcut.

    153- bu yıl ilk defa ibb'nin çiftçilere hibe olarak verdiği tohumların hasadı başladı. istanbul'a bağlı 63 mahallede toplamda 234 çiftçiye dağıtılan mısır tohumu sayesinde çiftçilere toplamda 35 milyon tl'lik bir destek sağlandı. üreticiler bu kışa yem borcu olmadan girecek.

    154- ibb gazi sosyal tesisi açıldı. alibeyköy barajı’na ve gazi kent ormanına komşu olan tesiste yemek alanı harici gezi ve çocuk oyun alanları da bulunuyor.

    155- 2006 yılında hizmete açılan, süreç içinde kullanım ömrünü tamamlayan ve atıl durumda bulunan beyoğlu yüzme havuzu baştan sonra yenilenerek yeniden hizmete sunuldu. aylık 3 bin üyeye 7 gün hizmet verecek olan tesis 4 yaş üzeri tüm istanbullulara açık olacak.

    156- daha önce hatların ömrünü tamamlamasından kaynaklı bir çok kez su baskınlarına sebep olan beylikdüzü limanyolu caddesi’nin yağmur ve atık su hatları yenilendi. yol altına inşaa edilen yarım kilometre uzunluğundaki yağmur suyu tüneli sel riskini ortadan kaldırıldı.

    157- ibb tarihinde bir ilk yaşandı ve 37 kadın itfaiyeci yaklaşık 5 aylık sıkı bir eğitimden sonra görev yerlerine yerleştirildi.

    158- bahçeşehir ıspartakule'de yıllardır çözülemeyen ve her gün çileye dönüşen trafik sıkışıklığı artık son buldu. 5 eylül'de tamamlanan yeni köprü ve düzenleme ile artık trafik rahatladı, sürücülerin ulaşım süresi kısaldı.

    159- yaklaşık 30 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan bakırköy incirli caddesi altyapı, çevre düzenlemesi ve yaya öncelikli trafik akışı ile baştan sona yenileniyor.

    160- bağcılar ebubekir parkı zeminaltı otoparkı hizmete açıldı. ambulansların hastaneye rahat geçişi için otopark içinden entegre sağlandı. 1133 araç kapasiteli otopark ile eğitim ve araştırma hastanesine gelen istanbullular artık otopark sorunu yaşamayacak.

    161- ibb mahalle evleri’nin üçüncüsü bahçelievler zafer mahallesi’nde açıldı. mahalle evleri çocuklar ve gençler için eğitim, kadınlar için meslek olanağı sağlıyor. mahalle evleri için en dezavantajlı bölgelere öncelik veriliyor.

    162- ibb ''kısa mola'' merkezleri açıyor. aileler artık bir işleri olduğunda özel gereksinimli çocuklarını bu merkezlere geçici süreyle bırakabilecek. çocuklar uzmanlar eşliğinde kaliteli zaman geçirecek. merkezlerin ilki maltepe’de hizmet vermeye başladı.

    163- türkiye'nin en büyük açıklığa sahip eğrisel ve trapez kesitli köprüsü fikirtepe köprülü kavşağı tamamlandı. artık harem ve avrasya tüneli'nden çıkan araçlar keşmekeşe dönen d100 trafiğine takılmadan ankara istikametine doğru ilerleyebilecek.

    164- türkiye'nin 5,5 metre derinliğinde uluslararası standartlara sahip ilk profesyonel kaykay pisti açıldı. artık milli sporcular ülkemizi temsil etmek için bu pist üzerinde çalışmalarını düzenleyecek.

    165- 19. yüzyılda yapılan fakat 1990 yılında yıkılıp yerine betonarme bir yapı olarak yapılan turşucuzade konağı yeniden özgün dokusuna uygun bir şekilde inşa edildi. bununla birlikte sıbyan mektebi de aslına uygun şekilde restore edildi.

    166- 2021 yılında istanbul'da doğalgazı olmayan mahalle olduğunu biliyor muydunuz?
    5 milyon tl yatırımla yaklaşık 10 kilometre döşenen doğalgaz hattıyla artık sultangazi zübeyde hanım mahallesinde vatandaşlar doğalgaza kavuştu. bu sayede 900 hane doğalgaza ulaştı

    167- yıllardır geçmesi işkenceye dönen şile saklıgöl yolu baştan sona yenilendi. genişliği 5 metreden 10 metreye çıkarılan yol artık yarım saat yerine 10 dakikada katediliyor.

    168- silivri boğluca yaşam vadisi'nin ilk etabı açıldı. daha önce atıl durumda olan ve harfiyat alanı olarak kullanılan 38 bin m2'lik alanın ilk etabı halkın kullanımına sunuldu. geri kalan 3 etap için de çalışmalar sürüyor.

    169- ibb zamanla harabeye dönen, 15. yüzyılda 2. beyazıt tarafından yapılan tarihi sivasi tekkesi camii’ni aslına uygun şekilde yeniden inşa etti. son düzenlemeler yapıldıktan sonra bu yıl sonunda ibadete açılacak.

    170- bir kamu alanı daha işgalden kurtarıldı.
    19. yüzyılda yapılan ve uzun yıllardır nargile kafe olarak kullanılan tarihi bebek sarnıcı aslına uygun şekilde yenilenerek kamunun hizmetine sunuldu. sarnıç artık nargile kafe yerine sanat galerisi olarak kullanılacak.

    171- ibb tarafından yapımı tamamlanan kartal soğanlık cami ibadete açıldı. 4.000 m2 alana sahip, 3500 kişilik camii aynı zamanda engelli erişimine uygun halde tasarlandı.

    172- ibb, bütün iştiraklerin tek çatı altında toplandığı ''istanbul senin'' uygulamasını hizmete sundu. artık istanbullular akıllı telefonlarına bu uygulamayı indirerek ibb ile alakalı bütün hizmetlere tek uygulama üzerinden erişebilecek.

    173- ibb bağcılar meydanı'nı baştan sona yeniledi. kültür hizmeti ve sosyal etkinliklerin yer alacağı meydanda aynı zamanda sorunlara yönelik hızlı çözüm sunulacağı ibb çözüm merkezi de bulunuyor.

    174- emirli 2. kademe içme suyu arıtma tesisi tamamlandı. tamamlanan tesisin 2. kademesiyle birlikte anadolu yakasının tamamının ve avrupa yakasında bulunan 4 ilçenin içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

    175- kasımpaşa hasköy'de yıllardır kronikleşmiş su taşkını sorunu çözüldü. 2 ay süren çalışmanın ilk etabı tamamlandı. artık kumbarahane caddesinde su taşkını sorunu yaşanmayacak.

    176- biyometanizasyon tesisi açıldı. artık bu tesiste istanbul'daki yemekhanelerden, iş yerlerinden, otellerden toplanan günlük 130 ton yemek atığı elektrik enerjisine ve gübreye dönüşecek.

    177- çocuk teknoloji atölyeleri açıldı. ilk etapta 6 ilçede kurulan teknoloji atölyelerinde; yapay zeka, robotik uygulamalar, kodlama, tasarım, programlama eğitimleri verilmeye başlandı. çocuklar, boğaziçi üniversitesi iş birliğiyle eğitimlerine başlayacak.

    178- pendik yaşam vadisi'nin ilk etabı açıldı. 150 bin m2'lik alanın içerisinde spor alanları, yürüyüş yolları, basketbol/voleybol sahası, fitness alanı, piknik/seyir alanları mevcut.

    179- kadıköy - kabataş vapur seferleri başladı. daha önce iskeledeki yetersizlik sebebiyle kapatılan ve kullanılamayan hat, iskele üzerindeki genişletilme çalışmalarıyla yeniden hizmet vermeye başladı.

    180- yıllardır bakımsız ve işgal altında bulunan kartal atatürk parkı baştan sona yenilendi. içinde kaçak ticari alanların bulunduğu park işgallerden arındırıldı ve yenilenerek bölge halkının hizmetine sunuldu.

    181- albatros hattındaki atık su taşkınlarından dolayı kanalizasyonun denize aktığı büyükçekmece altyapı sorunu çözüldü. artık atık su arıtma tesisine yağmur suyu da denize akacak.

    182- ibb bir ecdad mirasına daha sahip çıkıyor. yıllardır atıl ve metruk durumda bulunan 464 yıllık süleymaniye camii külliyesi dükkanları yenileniyor. istanbul'un en büyük 2. külliyesi artık yeniden hayat bulacak.

    183- ibb, güneş enerjisi santrali projesi'ni hayata geçirdi. ibb hizmet binalarına uygulanacak sistemle 3.8 megawattlık enerji elde edilecek. bu miktar ibb'nin kullandığı enerji miktarının %20'sine eşdeğer.

    184- ibb, iston aracılığıyla türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 3 boyutlu yazıcılarla çok kısa sürede hem çevreci hem de dayanıklı yapılar üretmeye başladı.

    185- küçük çamlıca korusunun restorasyonu tamamlandı. zemin, çocuk oyun gurupları, aydınlatma, alt yapı tesisatı gibi alanlar aslına uygun şekilde baştan aşağıya yenilendi.

    186- yıllardır atıl durumda kalan küçükçekmece meydanı açılıyor. meydan alanında çocuk parkı kaykay pisti ve etkinlik alanları bulunacak. aynı zamanda cennet mahallesi otopark sorunu da meydanın altına inşa edilen 456 araçlık kapalı otopark ile çözülüyor.

    187- istanbul’un göbeğinde hala doğalgazı olmayan mahalleler olduğunu biliyor muydunuz?
    sultangazi cebeci mahallesi'nin 17 yıllık imar sorunu çözüldü, mahalle halkı doğalgazına kavuşuyor.

    188- istanbul’un en büyük katı atık aktarma merkezi açıldı. tümüyle kurum öz kaynaklarıyla 30,5 milyon tl’ye mal edilen istanbul’un en büyük katı atık aktarma merkezi 9 ilçeye hizmet verecek, yılda 5,5 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanacak.

    189- çürümeye terkedilen 112 yıllık endüstri mirası ''kütüphane troleybüs'' restorasyonu tamamlandı. 20 bin kitaplık kütüphane artık etkinlik ve çalışma alanı olarak hizmet verecek.

    190- ibb, istanbul’da eskimiş ve erişime uygun olmayan bütün üst geçitleri yeniliyor. 2 yıllık çalışma kapsamında toplamda 23 üst geçidin 18'inin yenilenmesi tamamlandı. kalan 5 tanesinde çalışmalar sürüyor.

    191- ibb'nin öz kaynak yaratarak aldığı, 3 yıl bakım onarım garantili 160 yeni metrobüsün 30 tanesi hizmete başladı. kalan 130 metrobüs haziran ayına kadar teslim edilecek.

    192- ibb, yapımına 18 ağustos 2021’de başladığı ümraniye küçüksu caddesi - çamlık tem bağlantı yolu inşaatını 1 yıl içerisinde tamamladı.

    193- arı yetiştiricilerinin arıcılık faaliyetlerini geliştirebileceği ve eğitim alabileceği şile arıcılık merkezi açıldı. merkez istanbul’un ilk coğrafi işaretli ürünü olarak tescillenmiş kestane balının üretimi ve çeşitlendirilmesi için kullanılacak.

    194- 24 ilçede 35 yeni okul spor salonu hizmete açıldı. hizmet veren okul spor salonu sayısı 185 adetten 220'ye, öğrenci sayısı da toplam 223 bine yükseldi. salonlarda ders saati öğrenciler, ders saati dışında da 6-15 yaş arası çocuklar ücretsiz faydalanabilecek.

    195- istanbul'un tarım alanlarından olan, 1970 yılında yapılan ve teknik ömrünü tamamlamış pendik göçbeyli yolu yağmur suyu hatları ve yaya kaldırımı olmak üzere baştan sona yenilendi.

    196- ibb, sultanbeyli'de fıfa standartlarına uygun bir stadyum inşa etti. stadyum'da 9 adet derslik, çok amaçlı spor/fitness salonu ve 3 adet tenis kortu bulunuyor.

    197- yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve kaderine terkedilen bin 500 yılık yerebatan sarnıcı’nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu tamamlandı. sütunları, gergileri, million taşı, su terazisi, yürüme platformu ve giriş çıkış alanları baştan sona yenilendi.

    198- yeni ibb yönetiminin %1 ile teslim aldığı ahmet isvan halk ekmek fabrikası açıldı. yaklaşık 110 milyon euro yatırımla hayata geçen fabrikada farklı çeşitlerde günlük 1.5 milyon ekmek üretilecek.

    199- kartal ve maltepe atık su hattı ve dere ıslahı çalışması tamamlandı. bu çalışmayla artık kartal ve maltepe'de kronikleşmiş su baskını ve sel sorunu ortadan kaldırıldı. artı olarak atık su ve yağmur suyu hatlarının yenilenmesiyle marmara denizi'ne atık su karışımı önlendi.

    200- bir derenin daha ıslahı tamamlandı. pendik kemiklidere'de marmara denizi'ne akan kanalizasyon sorunu ve her yağmurda yaşanan taşkın sorunu çözüldü. dere ıslah edildi, atık su bağlantıları arıtma sistemine bağlandı, havza çevresi de yeşil alan olarak düzenlendi.

    201- eyüpsultan halk sağlığı merkezi açıldı. ibb, eyüpsultan güzeltepe mahallesi'nde istanbul'da yaşayan, sosyal yönden dezavantajlı, hasta, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşlara hizmet vermek üzere inşa ettiği halk sağlığı merkezini hayata geçirdi.

    202- fatih seyyid-i velayet ve asude hatun türbesi restorasyonu tamamlandı. kaderine terkedilen ve atıl durumda bulunan 2 önemli türbe ibb tarafından yapılan restorasyonla ziyarete açıldı.

    203- beylikdüzü çevre projesi tamamlandı. beylikdüzü'nün 25 yıllık sel, su baskını ve altyapı sorunu yaklaşık 380 milyon tl'lik yatırımla çözüldü. artık beylikdüzü'nün 6 büyük caddesinde sel ve su baskını sorunu yaşanmayacak.

    204- sancaktepe sarıgazi meclis mahallesi’nde yapımı tamamlanan yaşar kemal kütüphanesi açıldı. 6 katlı ve 1.774 m2 üzerine kurulu alanda aynı anda 400 vatandaşa hizmet verilecek. bu kütüphaneyle birlikte ibb, 3 yılda kütüphane sayısını 20’den 36’ya çıkardı.

    205- ibb'nin öz kaynak yaratarak aldığı, 3 yıl bakım onarım garantili 160 yeni metrobüsün kalan 130 tanesi de hizmet vermeye başladı.

    206- bağımlılıkla mücadele kapsamında hizmet verecek olan sosyal uyum destek merkezi'nin ikincisi sultanbeyli'de açıldı. sudem aynı zamanda aileler için koruyucu ve önleyici hizmetler sunacak.

    207- avcılar sabahattin eyüboğlu kütüphanesi açıldı. kütüphane 1000 metrekarelik alan üzerinde, 10.000 kitapla tek seferde 150 kişiye hizmet verebilecek.

    208- küçükçekmece cennet mahallesi meydanı tamamlandı. alan içerisinde çocuk oyun alanı, dinlenme alanı, kaykay pisti, 3 katlı otopark ve attila ilhan kütüphanesi bulunuyor. bu kütüphaneyle birlikte ibb, 3 yılda kütüphane sayısını 20’den 38’e çıkardı.

    209- ibb'nin dar gelirli çalışanların ve öğrencilerin günlük yemek masraflarını hafifletmek amacıyla başlattığı ''kent lokantası'' projesinin ikinci şubesi bağcılar'da açıldı. lokantada 4 çeşit yemek ve su 29 tl'den satışa sunuluyor.

    210- ibb 3 ilçe ve 10 mahallede yaşayan yaklaşık 450 bin kişiye hizmet verecek olan mahmutbey itfaiye istasyonu’nu tamamladı. yeni istasyonla birlikte yangına müdahale süresi yaklaşık 15 dakika kısalacak.

    211- devamlı bozulan metrobüs yolu sorunu çözüldü. özel reçeteli beton kaplama 'beyaz yol' ile metrobüs hattında 21 yıl boyunca bozulma, çukur, asfalt kayması ve deformasyon yaşanmayacak.

    212- 12 yıl önce seferleri durdurulan, jilet olmaktan kurtarılan ve haliç tersanesi’nde restorasyonu tamamlanan paşabahçe vapuru yeniden hizmete açıldı.

    213- ibb, istanbulluların geçici su kesintisi yaşamaması için başlattığı ömerli-dudullu ek içme suyu isale hattı çalışmasını bitirdi.

    214- restorasyonu tamamlanan moda iskelesi hizmete açıldı.

    215- ibb, yaz aylarında nüfusunun 20 kat üstünde ziyaretçi ağırlayan şile’nin yetersiz alt yapısını güçlendirdi. ultrafiltrasyon membran içme suyu arıtma tesisi 340 milyonluk yatırımla hizmete açıldı.

    216- atıl durumda bulunan silivri boğluca deresi yaşam vadisi hizmete açıldı.

    217- ibb iştiraki igdaş'ın esenyurt ve çevresinde 29 mahallede hizmet verecek esenyurt şebeke şefliği hizmete açıldı.

    218- üsküdar mimar sinan meydanı ve kapalı otoparkı hizmete açıldı.

    219- ibb miras ekipleri, 15. yüzyılda inşa edilen, 1970’lerde izleri tamamen silinen haydarhane camii tekkesi ve haziresini tam 1 yıllık çalışmanın ardından yeniden hizmete açtı.

    220- atıl durumdaki çubuklu arabalı vapur iskelesi binası yenilenerek, istanbullulara açık sosyal yaşam merkezi olarak hizmete açıldı.

    221- çengelköy eğitim, kültür, sosyal yaşam merkezi ve çengelköy yuvamız istanbul kreşi hizmete açıldı.

    222- istanbul büyükşehir belediyesi kütüphane sayısını 3 yılda 20'den 42'ye çıkardı.

    223- istanbul büyükşehir belediyesi yuvamız istanbul kreş sayısını 3 yılda 0'dan 41'e çıkardı.

    224- bir çok kez su baskını ve taşkınlarla gündeme gelen kartal neyzen tevfik meydanı alt yapı ve üst yapı olmak üzere baştan sona yenilendi.

    225- en son 1995 yılında düzenleme gören bakırköy incirli caddesi, yüce tarla caddesi ve zuhuratbaba caddesi düzenleme çalışması tamamlandı.

    226- daha önce atıl durumda bulunan, girilmeye korkulan mevlanakapı kara surları ziyaretçi merkezi ve tarihi mevlanakapı karakolu yıkılmaktan korunarak hizmete açıldı.

    227- arnavutköy boğazköy kültür merkezi açıldı. yunus emre mahallesi’nde inşa edilen kültür merkezinde oditoryum, çok amaçlı spor salonu, istihdam ofisi, ismek, özgem, halk sağlığı merkezi, isadem, kısa mola merkezi, yuvamız istanbul kreşi ve 100 araçlık otopark yer alıyor.

    228- büyükçekmece sahili yenileme projesi tamamlandı. toplam 98 bin metrekarelik alanda halk plajının yanında, yeşil alanlar, bisiklet ve tren yolu, otopark, bisiklet parkı, engelli şarj istasyonu, atık su hattı dahil pek çok eksik ve sorunlu alan baştan sona yenilendi.

    229- ibb bünyesinde daha önce hiç olmayan, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm üretmek amacıyla yapılan öğrenci yurdu sayısı 3 senede 10'a yükseldi. şimdilik bu yurtlarda toplam 2 bin 800 üniversite öğrencisi faydalanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 27 Ekim 2022; 14:20:54 >



  • Kaynak eski sanirim. Çok daha fazlası var. Yaptıklarını bildiğim için tamamını okumaya vakit ayirmadim.

    Avrupa'nın en büyük katı atık donusm tesislerinden birini kurdu ve burada çöpten elektrik üretiliyor. Gaz salınımı filtre ediliyor. Tesisin hemen yanındaki suni gübre tesisine giden katı atık külleri, organik atıklarla birleşerek gübre üretiminde kullanılıyor.

    Bu gübre İBB nin park bahçe çalışmalarında kullaniliyor ve artan miktar İstanbul çiftçisinin kullanımına sunuluyor.

    Bu proje beni çok etkilemişti.

    Emeklere teşekkürler ama onu bunu yaptı listesine gerek yok


    AKP'nin 20 senede yaptıkları ortada ve insanların özgürlüklerini haksız yere kısıtlama , iftira yalan çamur şantaj vs yani delikanlı değiller bu yüzden HDP hariç kim gelirse AKP karşısına ona oy vereceğim


    AKP'lilerde sürekli böyle açık arıyor İmamoğlu için halbuki kendilerine baksalar sağlam yerleri yok o yüzden gerek yok böyle listelere

    Kardeş İmamoğlu'da bizim, Mansur'da bizim. Malum kesime tarihi hezimet yaşatmış, seçmenini kudurtmuş bir başkana farkını ortaya koymadı demek abes kaçar. Elinden ne geliyorsa tüm engellemelere, taş koymalara rağmen yapıyor ve yapmaya devam ediyor İmamoğlu. Mansur Yavaşta çok iyi çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nu anlıyorum ama artık şu iki güçlü aday arasında ayrım yapmayı bırakın. Hangisi aday olursa oyumuzu verip bu garabet sistemden kurtulacağız.
    Adam 10 numara hizmet yapıyor, sen gelmiş projelere çökmüş diyorsun. Neye çökmüş birader, mala mülke mi çökmüş, yolsuzluk mu yapmış? HDP diye tutturmuşsunuz, oy vereni var ne yapacaksın kardeş, böyle bir gerçek var. HDP'li seçmenler RTE'ye, AKP'ye oy verecem diyecekte kabul görmeyecek mi sanıyorsun? Sandıkta sen HDP seçmenisin oy kullanma mı diyecekler. Terörist ayrımını nasıl yapacan? Sen de SS gibi iftira atıyorsun, teröristleri barındırıyor diyorsun. Ortada bir suç unsuru varsa mahkeme var, savcılık var gereği yapılır. Ama nerede hani ne oldu o dava? Çamur at, izi kalsın. İmamoğlu ve Mansur Yavaş gümbür gümbür geliyor. İkiside halkın adamı, hizmet adamı. İmamoğlu olmazsa Mansur baba olur. İkiside Cumhuriyetin neferleri. 100. Yılımızı çok daha büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Bu ülkeyi kimse yıkamaz. Eli kanlı terörist, yardım, yataklık yapan varsa başı her türlü ezilir sen rahat ol.
  • Trabzon'lu Laz müteahhit güzellemesi yapılmış geçiniz.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    Ben Trabzonlu değilim, laz hiç değilim, Trabzonspor'dan da hiç haz etmem amma velakin Trabzon'da, lazlar'da, kürtler'de, çerkezler'de, aleviler de TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin bir parçası. Doğduğun yeri sen mi seçtin?
  • Kaynak eski sanirim. Çok daha fazlası var. Yaptıklarını bildiğim için tamamını okumaya vakit ayirmadim.

    Avrupa'nın en büyük katı atık donusm tesislerinden birini kurdu ve burada çöpten elektrik üretiliyor. Gaz salınımı filtre ediliyor. Tesisin hemen yanındaki suni gübre tesisine giden katı atık külleri, organik atıklarla birleşerek gübre üretiminde kullanılıyor.

    Bu gübre İBB nin park bahçe çalışmalarında kullaniliyor ve artan miktar İstanbul çiftçisinin kullanımına sunuluyor.

    Bu proje beni çok etkilemişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 27 Ekim 2022; 11:54:46 >
  • Ben artık devlet yönetiminde Doğu Karadenizli görmek istemiyorum. Ülkenin anasını ağlatıp liyakate bakmadan devletin tüm kadrolarına Doğu Karadenizlileri doldurdular.


    @Aragorn Elessar

  • Kardeş İmamoğlu'da bizim, Mansur'da bizim. Malum kesime tarihi hezimet yaşatmış, seçmenini kudurtmuş bir başkana farkını ortaya koymadı demek abes kaçar. Elinden ne geliyorsa tüm engellemelere, taş koymalara rağmen yapıyor ve yapmaya devam ediyor İmamoğlu. Mansur Yavaşta çok iyi çalışıyor. Kılıçdaroğlu'nu anlıyorum ama artık şu iki güçlü aday arasında ayrım yapmayı bırakın. Hangisi aday olursa oyumuzu verip bu garabet sistemden kurtulacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aragorn Elessar -- 27 Ekim 2022; 13:15:53 >
  • konuya henüz iki tane atamışlar. yakında dolup taşarlar. başarılı her muhalif bunlara zarar.
  • 2014 de aktroller forumda akicraatlar diye konular açıyolardı bu konuyu görünce o geldi aklıma.Dejavu oldum
  • Trabzonluya rizeliye oy verilmez. Biz oy vererek bir hata yaptık 2019 da çünkü tanımıyorduk.



    Özellikle fetönün merkez medya üssü stv de program yaptığını sonradan öğrendim.



    ASkerlerimiz ergenekon adı adı altında fetö tarafından tutuklanıyor. tsk yıpratılıyor ve sen bunları biliyorsun hala stvye çıkıyorsun.

    Bırak program yapmayı o kanalın kapısının önünden bile geçmemesi gerekir. İlkeli bir insan isen.


    Ekrem İmamoğlu'nun tüm icraatleri(Sıralı Liste)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 27 Ekim 2022; 13:36:36 >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    demedim mi?
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt
    Muhalefetin projesi yok, icraati yok diyenlere cevap niteliğinde. Deva'da yüzlerce sayfalık ekonomi modeli çalışması yapmış. Diğer partiler de şu an üzerinde harıl harıl çalışıyor.
  • Fazlası var eksiği yok.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Trabzonlu laz olmaz ırkçılık kasacağına azıcık antropoloji oku

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

    Trabzonlu laz olmaz ırkçılık kasacağına azıcık antropoloji oku

    Okuduğum için Laz diyorum. Trabzon'un orta kesiminden itibaren doğusu Kartvellerin yani Kafkas halklarının geneli de Laz ve Gürcülerin torunlarıdır.

  • Aragorn Elessar kullanıcısına yanıt

    Olaya bu kadar duygusal bakma bu kisilerin siyasetci oldugunu unutuyorsun. Istediklerini degil secmenin duymak istediklerini soylerler. bu nednele soylediklerine degil icraatlerine bak

  • Duygusal bakmıyorum, iki başkanda icraat konusunda çok başarılı. Neden sadece birine odaklanıyorsun? Ben Mansur Yavaş'ı da canı gönülden destekliyorum. Kazanacağını da çok yüksek ihtimal görürüm. İmamoğlu'da aynı şekilde. Benim için fark yok.
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Ne verelim sana? Rizeli demans hastası olur mu? Rizeli vatandaşlarımız alınmasın lütfen. Sözüm kimseye değil.

  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    Nerelisin ?
  • TechVET kullanıcısına yanıt

    Yok hocam rizeli olarak söyliyim bu ülkeye sakın rizeli seçmeyin sakın.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.