Şimdi Ara

Edit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crooked -- 23 Şubat 2019; 21:6:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam bu şekilde devam ediyor mu? bilgisayar kendini kitleyip kapatıyor mu? yoksa görüntü böyle de olsa devam edebiliyor musunuz? Her iki durumda da önce VRAM sonra grafik kartı çekirdeğinde aramak gerekir sorunu diye düşünüyorum. Bilmiyorum kartı aldığınız da nasıl testler yaptınız da kart size sağlam gözüktü acaba? ama benim önerim OCCT ile GPU test en az 15 dakika, sonra yine OCCT ile PSU test en az 20 dk (IBT kullandığından genelde 20 dk de 2 pass geçiyor maxda). Furmark ile 15 dk ve Kombustor ile Vulkan seçip 15 dakika stress testlerini uygulamalısınız. Bu testlerde hiç sıkıntı yaşamaz iseniz üzerine Unigine Heaven ve 3Dmark (en az 11 ve üzeri) 2-3 pass geçecek şekilde bench testleri yapın hocam. Benim düşüncem bu testlerin kesinlikle birinde kart hata verecektir. Öyle bir durum olduğunda farklı driverlarla deneyin. İlk hatayı aldınız hemen bu kart bozuk atayım hissine kapılmayın. Driver sürümü düşürün (driverları kaldırırken kesinlikle DDU kullanın safemodeda bir den fazla farklı driver denediğinizde normal sil-yükle işlemleri cidden çok karışıklı yaratabilir DDU en iyisi). Driverlarla da aynı stress testinde aynı hataları alırsanız MSI afterburner ile küçük küçük voltaj arttır düşür yaparak deneyin hocam. Bu işler meşakkatli işlerdir ve sabır ister ben tekrardan aşağıya kısa kısa yazayım

    -önerdiğim programlar OCCT, Furmark ve Kombustor sonrasında 3Dmark 11 (veya üzeri) Unigine Heaven (kesinlikle unutmamanız gereken nokta sıcaklıklara her zaman dikkat edin ve ekran kartının fanlarının çalışıp çalışmadığına bakın)
    -Farklı driverlar denenebilir
    -Voltaj ayarlarına bakılabilir (ama bunda kesinlikle çok dikkatli olun vereceğiniz biraz fazla voltaj sıkıntı yapabilir, internetten başkalarının değerlerine bakabilirsiniz, riske atmak istemiyorsanız hiç denemeyin)

    Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.