Şimdi Ara

Ekran Yenileme Hızının Mantığını Açıklar Mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim 60hz ekrana sahip bir laptopum var fakat oyunlarda v-sync kapalı bir şekilde 60 fps geçmememe rağmen ekranda yırtılmalar oluyor. 144hz ekranlarda bu durum nasıl oluyor, sizler bu değerin altındayken de ekran yırtılmaları yaşıyor musunuz? Ekranın hz'si ne olursa olsun yırtılma her türlü oluyor mu? Mesela freesync mi kullanıyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sassiko -- 22 Mart 2022; 17:55:37 >



  • ekran kartının bastıgı saniyedeki kare ile ekranın gösterebiliceği saniyedeki kare farklı ise olur

  • WASD.royoutube
    Display: LG 27GK750F-B Recorded with Sony RX10 II ❤️Pentru a ramane conectat la video-urile WASD aboneaza-te la: https://bit.ly/34z8CFi 📣Reducere la orice de pe PC Garage cu codul de Voucher: MTJ9UUUU 🎥Video: WORKHORSE Scrie-mi la adresa: ►fulger@wasd.ro Social: ►Instagram: https://www.instagram.com/wasd.ro/ ►Twitter: https://twitter.com/wasdro ►Facebook: https://www.facebook.com/WASD.RO #wasd #wasdro #fulger
    https://www.youtube.com/watch?v=C3z3fsOLOC8

    Bazı oyunlarda ben de ekran yırtılması yaşıyorum 60 hz bende de çözüm vsync açmak 60 fps sabitlemek

  • Tearing ve Stuttering iki ayrı olay. Diklemesine görüntü yırtılıyorsa yani 1 sonraki frame'de gelmesi gereken görüntü bir önceki frame'de geliyorsa bu tearing oluyor. Yani aslında mönitör ve gpu'nun sekronize halde çalışamaması diyebiliriz. Bunları birbirine uyumlu hale getirecek ara teknolojiye ihtiyaç var. Bunlar da gsync, freesync ve vsync. Bu "genelde" fps değeri hz değerinden yüksek olunca oluyor, zaten hz değerinden daha düşük fps alıyorsanız sync açmanız anlık takılmalara neden olur.


    Stuttering ise gpu'dan monitöre olan frame aktarımlarında düzensiz şekilde gecikme olması yüzünden oluşan sıkıntı. Laglı ve ya ani yavaşlamaya sebep olur. Farklı bir nedenden oluşsa da anlamanız için elden ring'de olan takılmalar vs. stuttering diyebiliriz. Yine "genelde" monitör hz'si aldığınız fps'den yüksek olduğu zaman böyle bir sıkıntı oluşur.


    İnsanların sürekli olarak kullandığınız donanıma göre monitör seçin deme nedeni bu aslında. Atıyorum 1050ti için 75hz fhd, 3050 için 144hz fhd, 3080 için 165hz 2k gibi.


    Bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsinler.  





  • Ben çözümümü buldum.

    teknobiyotikyoutube
    Bu videomuzda oyuncu monitörü satın alırken dikkat edilmesi gerekenleri teknik olarak sizleri sıkmadan ekran görüntüleriyle başınıza gelebilecek kırılmaları canlı sergileyerek anlatıyoruz. Bu videodaki öğrendikleriniz doğrultusunda doğru monitörü ve güzel bir monitörün hakkını verebilecek sistemleri sitemizden alabilir ve kanalımıza destek olabilirsiniz. Kampanyalı Bilgisayarlar İçin https://www.teknobiyotik.com/kampanyali-oyuncu-bilgisayarlari.html --------------------------------------------------------- Asus VG248QZ Özellikleri İçin: https://www.asus.com/Monitors/VG248QZ/overview/ -------------------------------------------------------------- Monitör İncelemelerimiz İçin: https://www.youtube.com/watch?v=CbzKV8WiPyU&list=PLY8pmks2Tl6wLq9vgtcWeZD-h18st6ans ------------------------------------------------- Ürün Karşılaştırma Video Serilerimiz İçin https://www.youtube.com/watch?v=WmRfZez2oRk&list=PLY8pmks2Tl6wgRjvvq5TPjaebaP0OuwJ6&index=5 -------------------------------------------------------- 144Hz KONUSUNDA EKRAN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTIĞIMIZ LİNKLER https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/9z8s4e/warning_stay_away_from_the_asus_vg248qz_fake_144hz/ https://www.reddit.com/r/Monitors/comments/6rbuam/is_144hz_monitor_without_gsync_or_freesync/ ------------------------------------------------------- FreeSync Teknolojisini Merak Ediyorsanız : https://www.amd.com/en/technologies/free-sync G-Sync Teknolojisini Merak Ediyorsanız: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/ Sitemizden Yapacağınız Siparişlerle Kanalımıza Destek Olabilirsiniz: www.teknobiyotik.com
    https://www.youtube.com/watch?v=WKiLrQQSRIc&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.