Şimdi Ara

Ekran kartları uygun yazılım ve yamalarla kendi başlarına bilgisayar olabilirler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kendim yapacağım için sormuyorum böyle bir şey bu işlere hakim olmayan birisi için imkansız zaten. Sadece merak ettim. Biliyorsunuz ki ekran kartlarının içinde hatrı sayılır miktarda ram bellek ve işlemci vs parçalar var. Kartın kendisi de anakart görevini görmekte. Gpu, Cpu görevinde de kullanabilse. Eğer bir bilgisayar üreticisi bir çılgınlık yapıp hali hazırdaki ürettiği ekran kartına uygun parça yaması ve yazılım yapsa bu mümkün olur mu? Bana ütopyadan ibaretmiş gibi gelmiyor.



  • Yeterli yuzey alani sunulursa aslinda gpu ve cpu ayni pcb ustunde tumlesik yerlestirilebilir, ornekleri mevcut laptoplar var. APU'lu sistemler de soylediginin tam tersi cpu icinde gpu ile tumlesik olarak calisiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 18 Ocak 2020; 15:1:14 >
  • Bir anakartın üzerine ne takıyoruz çalışabilmesi için, CPU, bellek ve hdd, usb v.s.

    E.kartlarıda aynı şekilde bir anakart üzerinde GPU bellek ve barındırıyor, beslemeleride dışarıdan yapılabiliyor, haliyle e.kartı da üzerinde belleği işlemcisi olan bir anakart olduğuna göre, o anakart üzerine hdd ve usb girişleri eklenip uygun yazılımla düşündüğün gibi çalışabilir hale gelebilir.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki ramler vram hızında olsa, entegre gpular harici gpular gibi olsa ekran kartına hiç gerek kalmaz anakart işlemci ve Ramin kendileri tamamen canavar olur ama kapitalistçi abilerimizin bu durum işine gelmemiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.