Şimdi Ara

Ekran Kartım Yandı, Bilgisayar Kendini Halen Canavar Sanıyor :D

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Monster marka laptopumun ekran kartı yandı. Ekran kartı yanmadan önce bilgisayar:

    Oyun oynarken yada zorlayıcı bir işlem yaparken otomatik olarak turbo moda geçiyordu. Turbo modda fanlar tam sürat çalışıyor ve harici ekran kartı devreye giriyordu.


    Gündelik kullanımda ( film izleme, internette gezinme gibi ) yani bilgisayarın zorlanmadığı durumlarda fanlar rahatsız edici olmayan belli bir sürat ile çalışıyor ve intel 4000 devreye girerek daha yüksek batarya ömrü sağlıyordu.



    Fakat ekran kartı yandıktan sonra bilgisayar sürekli turbo modda çalışmaya başladı. Onboard ekran kartı ile devam etmek zorunda olduğumdan zaten oyun oynayamıyorum fakat gündelik işleri yaparken bile çok fazla ses çıkarması gerçekten sinir bozucu.

    Grafik kartını fiziken yerinden çıkarttım lakin BIOS bunu algılayamadığından mı desem tam olarak bilmiyorum cihazın her iki fanı max speedte çalışıyor ve bunu durduramıyorum. BIOS üzerinden herhangi bir müdahale edebileceğim opsiyonda yok. Başka forumlarda arkadaşlar unlocked bios atarak durumu hallettiklerini söylemişler. Bunun başka bir yolu var mıdır? Yoksa unlocked biosu nasıl bulabilirim?



  • Üstad ekran kartını yakmayı nasıl becerdin yahu. :D
  • Prema Bios MOD ile bios ayarlarini degistirebileceginiz dusunuyorum.

    https://biosmods.wordpress.com/

    Bilgisayarinizin Clevo model numarasinina gore arama yapabilirsiniz.
  • nietzsche55 hocam ben de anlamadım, 2. El aldım bilgisayarı. Satan kişi ısıtıp verdi herhalde zorlamadım bilgisayarı kendi kendine yandı.





    mcgoktug hocam verdiğiniz sitede bir donation talep ediliyor mu benden? Ediliyorsa ne kadarı kafiidir. Açıkçası siteyi pek çözemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulascan41 U kullanıcısına yanıt
    Siteye para odemenize gerek yok. uygun versiyon hangisiyse internet aramasi yaparak o dosyaya bir yerden ulasabiliyorsunuz. Ben oyle yapmis ama yuklememistim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.