Şimdi Ara

Ekran Kartı Kullanımının yüzde 70 i geçmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    monster tulpar t7 13.1 elime geçti.Referans değerlere göre düşük fps aldığı farkettikten sonra msi afterburner kurdum bilgisayara.Ekran kartı kullanım değerleri yüzde 40-50 civarında geziyor sürekli.1050 nin almayacağı fps lere düşüyor bilgisayar.Bunun sebebi nedir?



  • aynı bilgisayarın 15.6 olanı vardı aynı problemi ben de yaşadım ki çoğu kişide benim gibi bu problemle karşılaştı. Bilgisayarı servise götürüp teste soktuk sıkıntı yok dediler bende geri verdim. Malesef bu seride böyle bir sıkıntı mevcut bazı oyunlarda var bazı oyunlarda olmuyor bence geri verip başka almanı tavsiye ederim ya da sorun yaşadığın oyunlarda sabırlı olman lazım.
  • Selam arkadaşlar,
    Ben de yaklaşık 1 haftadır Tulpar T5 v13.1 sahibiyim. Cihaz stokta yoktu, dolayısıyla böyle uygun fiyata GTX 1060'lı bir laptop görünce hemen ön siparişle aldım. Beklemekle geçen 1 hafta boyunca orada burada genel olarak Monster markası ve bu Tulpar modeli ile ilgili araştırma yapmaktan, yorum okumaktan paranoyağın önde gideni oldum. bigbang arkadaşımın geri verdiğini okuduktan sonra ise yaşadığım paniği anlatamam. Hazır kargoya verilmemişken siparişi iptal etsem mi diye sayısız kez gittim geldim. Ancak belirttiğim gibi bilgisayarı 1 haftadır kullanıyorum ve bilgisayarın incelemesinde de açıkça gözüken bir durum olan, yük altında ısınması dışında herhangi bir problem ile karşılaşmadığım için gayet memnunum çok şükür, Allah bozmasın.
    Risk almamak için hemen soğutucu bakmaya başladım. Zalman'ın en çok beğenilen modeli NCx000 serisi pahalı olduğu için, ayrıca NC2000 ve üstü (boyut olarak farkediyor) ülkede hiçbir yerde satılmadığı için Deep Cool N8 Ultra modelini aldım. Henüz yoğun bir şekilde test etme fırsatım olmadı. İsterseniz denedikten sonra sıcaklık değerlerinin ne kadar fark ettirdiğini yazarım.
    Şimdi bu uzun girişi yaptıktan sonra sizler için birkaç konuya değinmek istiyorum:

    1- Öncelikle laptopu aldıktan sonra ancak araştırıp öğrendiğim bir konu var. Bir oyundan aldığınız fps değeri ne olursa olsun ekranınızın refresh hızından fazlasını göremezsiniz. Yani 60 Hz'lik bir ekrana sahipseniz en fazla 60 fps görürsünüz. Dolayısıyla GTX 1060 oyunlarda kendini 60 fps'e kilitleyebiliyorsa bence çok sorun etmemelisiniz.
    Aldıktan sonra gördüm ki bu modelin ekranı 60 Hz imiş. Uzun süre Rocket League ve çok çok kısa süre Fallout 4 oynadım ve bilgisayar kendini 60 fps'e kilitledi, şikayetçi değilim. Burası biraz daha tercih meselesi sanırım.

    2- Bir oyun her zaman ekran kartının %99'unu kullanmayabilir, oyunda bulunduğunuz duruma göre(çevre, düşman sayısı vb.) kullanım yüzdesi değişiklik gösterir. İsterseniz konuyu kendiniz de araştırabilirsiniz. Tomshardware adlı sitede konuyla ilgili birkaç soru-cevap mevcut.

    3- Yine araştırdığım kadarı ile GTX 1060 ile yaşanan fps düşüşlerini, mouse takılmalarını birçok insan yaşıyor ve bu Monster markası özelinde değil; genel kanı bunun Nvidia sürücüleri kaynaklı olduğu yönünde. Bazı msi laptop sahipleri özellikle bu sorun hakkında konu açmışlar. Farklı şekilde kendi sorunlarını çözenler var, kimisi o kadar şanslı değil.
    Şu arkadaş konuyu güzel özetlemiş dolayısıyla sizinle de linki paylaşıyorum: [Çözüm] Dizüstü GTX 1060 Anlık Donma Sorunu - Technopat
    Umarım düşünüldüğü bu bir driver sorunudur ve sorun kısa süre içinde çözülür.

    Bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, yanlışım varsa da düzeltmekten çekinmeyin.
    İyi günler, bilgisayarlarınızı güle güle kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backoff2 -- 25 Ağustos 2017; 4:36:29 >




  • backoff2 B kullanıcısına yanıt
    BF 1 ve gta 5 oynuyorsan sıkıntıyı anlayabilirsin özellikle bf 1 oynanmıyor bile takılmalardan ama sende bir sıkıntı yoksa ne mutlu sana umarım memnun etmeye devam eder seni
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.