Şimdi Ara

Ekran kartı kendi sürücüsünü kurunca siyah ekran veriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün oyun oynarken siyah ekrana düştü.
    Microsoft sürücüleri ile ekran geliyor ama kendi önceden kurduğum sürücüyü kurunca siyah ekrana düşüyor. Ekran kartının problemi neden kaynaklanıyor olabilir?
    Ekran kartı kendi sürücüsünü kurunca siyah ekran veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 13 Haziran 2017; 21:46:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle ddu ile ekran kartını tamamen kaldırın. Daha sonra bilgisar yeniden başlayınca C ye girip arta kalan dosyaları olursa onlarıda manuel olarak silin. Bu işlemlerden önce kendi sitesinden son güncel sürümü indirin ekran kartı sürücüsü için. Sonrasında windowsun kurmaması için geçici olarak windows updte i devre dışı bırakın. İndirdiğiniz sürücüyü kurup test edin.
  • Dediklerinizi önceden yaptım.

    Düzelmedi ve ben sıfırdan windows kurdum yine ayni şekilde.

    Ekran kartı bozuldu desen microsoft surucusu ile çalışıyor anakart ve ekran kartlarinin bioslarini tekrar attim yine düzelmedi.



    Amd forumlarinda okuduguma gore bazi kullanicilar firinlama yaptiklarini ve sorunun düzeldiğini yazmışlar.

    Amd display driver black screen diye aratinca çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jrking kullanıcısına yanıt
    O farklı bir olay. Forumlarda yazılan fırınlama yöntemleri kartı tamamen kullanılamaz hale getirebilir. Beraberinde işlem başarılı bile olsa bir kaç ay sonra tekrar aynı durumu gelmesi muhtemel; ki gelirde zaten. Neden kalıcı çözüm olmaz onuda kısaca açıklayayım. Fırınlama yöntemindeki amaç ; ısının sebep olduğu süreçte GPU bacakları PCB'den ( baskılı devre kartı - levhası yani ekran kartı anakart gibi parçaların üzerine monte edildiği altta kalan plakanın adı ) ayrılır - kopar. Fırınlama işleminde ısınan bacaklar tekrardan PCB'ye yapışır. Daha sonra soğutulur ve kullanılır tabi olumlu sonuç alınırsa. Zaman içerisinde bir lehim olayı olmadığı için yine o bacaklar yumuşar ve tekrardan ayrılır. En sağlam yöntem lehim ile tutturulmasıdır ki teknik bilgi ve beceri gerektirir. O yüzden fırınlamayı pek tavsiye etmiyorum ; tabi yapıp yapmamak size kalmış. Tavsiyem ise garantisi varsa servise göndermek yoksa iyi bir teknik serviste kalıcı olarak tamiratını yaptırabilirsiniz. Tabi ki durum anlattığımız gibi bir durumsa ; yani donanımsal bir arıza ise, yoksa yazılımsal çözümler ile farklı şekillerde sorunu çözmeye çalışmak gerekir.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    4 yıllık kart tamamen çöp olma durumunu göze aldım ve dün akşan 200 derece 5 dakika fırında tuttum.

    işletim sisteminin sürücüsü ile çalışırken kendi orjinal sürücüsünü kurduğumda meydana gelen siyah ekran sorunu fırınlamadan sonra düzeldi.

    dediğiniz gibi yabancı forumlarda nvidia ve amd ekran kartlarında bu fırınlama işlemini gerçekleştirenler 1 aydan 1 yıla kadar farklı sürelerde sorun çıkmadan kullandıklarını yazmışlar kısmet artık gittiği yere kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 14 Haziran 2017; 22:26:40 >
  • jrking kullanıcısına yanıt
    Sizin adınıza sevindim. En azından sorun yaşatmadan düzelmiş. Umarım uzunca bir süre idare edebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.