Şimdi Ara

Ekonomist Yeşilada Uyarıyor: Bu kış büyük sokak gösterileri yaşanabilir. Hiper-enflasyona gidiyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • REAL TURKEYyoutube
    Turkish Economic Outlook 2022: WHAT a train wreck! | Real Turkey • Recap of 2021 (Positives): Double-digit GDP growth, modest current account deficit • Negatives: Soaring inflation, stubborn unemployment, and unprecedented poverty. • Erdogan’s Alice in the Wonderland economic model will end by March. • Early elections can drastically alter our predictions. • Exchange rate and price uncertainty push the economy into a complete “sudden stop”. • Even with exchange rate controls, 2022 CPI will not drop below 30%. • Good news: No current account deficits. Bad news: We can’t afford imports. • Unemployment likely to catapult towards 25-28% range. • Income distribution to worsen further. • Watch for restricted access to global credit markets and bad loans. For more; www.paturkey.com Subscribe our to channel http://wedia.link/RealTurkey Follow & read the latest Independent news from Turkey in English ► https://paturkey.com/ For sponsorship, ad, and other business inquiries ► business@contentcommercialization.com #RealTurkey #Unemployment #WellcometoAliceintheWonderland
    https://www.youtube.com/watch?v=jS9v9ssNxEA&feature=youtu.be



    14:28'ten itibaren Erdoğan'ın ortodoks çizgiye daha yakın bir ekonomi politikası değişikliğine gitmemesi halinde bu kış büyük sokak gösterilerinin yaşanabileceğine dair uyarıyor çünkü enflasyon ve işsizliği daha da kızıştıracak ve haliyle alım gücünü eski haline getiremeyecek %40'lık çılgın bir asgari ücret zammıyla da beraber nüfusun yarısının ancak temel ihtiyaç faturalarını ödeyebildiğini ve başka hiçbir şeye para ayıramadığını söylüyor.








  • sıkıntı şurada türk insanı araplardan bile korkak.



    hadi 1950lerde gene tepki verirlerdi sonuçta savaş geçmişi ve korku altında yaşayan tetikte yaşayan bir nesil vardı.Sonraki nesiller ise savaştan uzak yapıda.Bezdirilmiş ve toplumsal baskı ile yoğrulmuş yapıda kader denen bir şeye ve devlete biatla boynu bükük kalmış.


    Bu noktada şu bedeviler bile hakkının peşinde koşuyor asıl sıkıntı bu Türk halkı çok sorunlu.Ben tepki vereceğini hiç sanmıyorum.Çünkü organize olma durumu yok.Organize ve birlik gibi şeylere ve birey olabilme güdüsü olsa bu kadar dergah,tarikat,cemaat türemezdi.

  • Bence güneşin ikiye yarılması, bizim insanımızın sokak gösterileri yapmasından daha olası. Belli bir kesim var bunları yapmaya meyilli, onları hariç tutuyorum. Bahsettiğim kesimi siz anladınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahibkıran -- 17 Aralık 2021; 20:49:55 >
  • ülkede hakkını arayan kesim bellidir ...akp'ye oy veren kesim zaten hakkını aramaz sagcılar hakkını aramak için ne zaman sokaga inmişki ,hakkını arayanlarada zaten terörist diyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 17 Aralık 2021; 20:52:13 >
  • Sahibkıran kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Bence güneşin ikiye yarılması, bizim insanımızın sokak gösterileri yapmasından daha olası. Belli bir kesim var bunları yapmaya meyilli, onları hariç tutuyorum. Bahsettiğim kesimi siz anladınız.


    Şu anki siyaset ve medya iklimi ile dünya koşulları o zamankilerden çok farklı olsa da Menderes yönetimine karşı yapılan sokak gösterilerini veya mevcut yönetime karşı yapılan Gezi Parkı olaylarını unutmayalım. Alım gücü halk nezdinde önemli, hatta yegane denebilecek bir iktisadi parametre. Türkiye'de dar ve sabit gelirliler gariban ve sessiz diyoruz da sosyal fenomenlerin nasıl gelişeceği hiç belli olmuyor. Tunus'ta bir üniversite öğrencisinin kendisini yakmasıyla tetiklenen Arap Baharı olaylarını acaba kaç kişi öngördü ki? Erdoğan hedeflenen sonuçları vermeyecek farazi bir ekonomi anlayışını gerçekleştirmek için çok büyük riskler alıyor.





  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Sen de haklısın. Ancak 3-5 yıl içinde "yok artık o kadarı da olmaz" denen ne varsa gerçekleşince insan ister istemez karamsarlığa kapılıyor. Bunu da deneyim etmek varmış.  

  • Sahibkıran kullanıcısına yanıt

    Paranın çok basit bir ifadeyle yiyecek ve güç olduğu beşeri dünyada insanlar aç ve güçsüz hale geldiklerinde huzursuzlaşıp hırçınlaşma eğiliminde oluyorlar. Gerçekten çıksın veya çıkmasın, bu sosyal isyana davetiye çıkaran bir vaziyet teşkil ediyor. İnsanların az çok bir şeyleri kurcaladığı ve sorguladığı günümüzün toplumlarında Maslow'un ihtiyaçlar piramidinin altını aşındırmak tehlikeli. Diğerleri gibi değil tam.

  • Benim fikrim şu:

    Bu sefer (geziye göre) muhalif kesimden sokak tepkisi ihtimali daha az bence.

    Hem akpye bahane oluyor, suçu muhalefete atıyor. Hem de akp tabanı zaten ufak tefek (!) şeylerden uyanamıyor, daha büyük kriz görmesi lazım.

    İkinci sebep bence mantıklı (ilki de mantıksız değil). Bu ülke menderesi, demireli, özalı, erbakanı, çilleri, Erdoğanı gördü ama hala uyanamadı (demirel, özal ve çiller göreceli daha iyiydi bence). Eğer siyasal islamı, çıkarcı zihniyeti (oportünist) anlayıp terk etmezse gelecekte yine seçecek, yine aynıları yaşanacak. Biz yandık, bari gelecek nesiller kurtulsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 17 Aralık 2021; 21:33:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    sıkıntı şurada türk insanı araplardan bile korkak.



    hadi 1950lerde gene tepki verirlerdi sonuçta savaş geçmişi ve korku altında yaşayan tetikte yaşayan bir nesil vardı.Sonraki nesiller ise savaştan uzak yapıda.Bezdirilmiş ve toplumsal baskı ile yoğrulmuş yapıda kader denen bir şeye ve devlete biatla boynu bükük kalmış.


    Bu noktada şu bedeviler bile hakkının peşinde koşuyor asıl sıkıntı bu Türk halkı çok sorunlu.Ben tepki vereceğini hiç sanmıyorum.Çünkü organize olma durumu yok.Organize ve birlik gibi şeylere ve birey olabilme güdüsü olsa bu kadar dergah,tarikat,cemaat türemezdi.

  • Ne gösterisi ya,ekmek 100 lira olsa kimse sesini çıkaramaz 

  • Faiz ve kur rantçılarının bir amacı da o zaten. Hem paradan para kazanacak düzeni kurdular hem de onlara verilen görev bu. Terör ile yıkamadılar, ekonomi ile yıkmayı kafaya koydular. İnşallah da yıkarlar. Bazılarının bir şeyleri yaşamadan aklı başına gelmeyecek.

  • Alıntı

    metni:

    Faiz ve kur rantçılarının bir amacı da o zaten. Hem paradan para kazanacak düzeni kurdular hem de onlara verilen görev bu. Terör ile yıkamadılar, ekonomi ile yıkmayı kafaya koydular. İnşallah da yıkarlar. Bazılarının bir şeyleri yaşamadan aklı başına gelmeyecek.


    Mevcut faiz ve kur politikasını rantçılar belirlemiyor. Yüksek faiz lobisi olsa zaten niye politik faiz indirimi yapsın? Kendi kendisini sabote eden bir anlayış ve uygulama var burada. Seçmen oyuyla başa geçen Erdoğan, maliye ve para politikalarıyla seçmenin cebiyle oynayan ve seçmenin negatif tarafına düşen Erdoğan. Rasyonel aktör teorisine aykırı davranıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 17 Aralık 2021; 23:0:59 >
  • Türkiye'de geniş çaplı gösteri filan olmaz; gösteri ve yürüyüş yapanların başına ne geldiğini en son Gezi'de gördük; kimse o riski almaz. Aç da kalsa bu millet ağlar sızlanır ama protesto ve sivil itaatsizlik eylemlerine girişmez, çünkü devleti kutsama geleneği var. Devlet haksız ve baskıcı da olsa devlete karşı gelene vatan haini/dış mihrak damgası yapıştırılıp toplumdan dışlanıyor. Bu arada, halkımız devlet ve iktidar arasında net bir ayrım da yapamıyor maalesef.

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Biraz tek yanlı, eksik ve yanlış bir okuma olmuş. Çoğuna bir şey olmadı. Gezi Parkı olaylarında şu anda iktidar ortağı bir parti olan MHP'nin çok sayıda seçmen ve üyesi de vardı. Bu olaylarda AKP iktidarının uluslararası meşruluğu sarsıldı ve yurtiçi meşruluğunda çatlaklar meydana geldi. Gösteri yapanlara vatan haini veya dış mihrak damgasının yapıştırılması ve bu yolla dışlama yapılması Türkiye'deki homojen dağılmayan seçmen kütlesinin yalnızca bir kısmının ve iktidar ittifakının eğilimi. Bu refleks zaten sindirmenin yanında paradoksal olarak kutuplaşma veya daha çok gerilim ve kışkırtma olarak dönüyor. Devlet ve iktidar arasında ayrım yapma kabiliyetinin Türk toplumunda genel anlamda zayıf olduğuna katılıyorum ama tahayyül ettiğimiz kadar da zayıf olmayabilir. Risk almama durumu daha çok Gezi'den bu yana çıkarılan yeni yasalarla ve Cumhurbaşkanlığı rejiminin kurulmasıyla ilgili olabilir. Ama bu ya aç ve güçsüz insanları kontrol altında tutmaya yetmezse? Her zaman için "ya" veya "acaba" demek çok önemli. Mutlaklarla konuşunca gerçekliğin giriftliği ve ne kadar zayıf veya öngörülemez olursa olsun ihtimaller karşısında eksik ve yetersiz kalıyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 17 Aralık 2021; 22:58:55 >




  • Dolar isterse 50 tl olsun demiyor mu seçmeni. Birşey olmaz kuyruğa girer,karne ile alırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezi parkıyla son buldu o iş.Yiyecek ekmek bulamaz kendi canına kıyar yine cıkmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 18 Aralık 2021; 2:2:8 >
  • EnergyHill kullanıcısına yanıt

    Öyle bir çıkar ki o raddeye gelen bir insanın yapabileceklerini düşünmek bile istemiyorum.İntihar suikastleri ve saldırıları dahi düzenleyebilir.Kaybedecek bir şeyi kalmayan insan ölümü göze almışsa kendisini bu bataklığa sokanı da götürmek isteyebilir.Bu hükümet yetkilileri olur,polis olur başka biri olur farketmez.Önüne çıkanın canını alabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    ogrenmisler bi faiz bilmem ne

    adamlar sata sata bisey birakmadilar uretimi bitirdiler hala haklisiniz anlamak mumkun degil por pavor

  • Turkiye'de hakkini aramak icin sokaga cikma erdemi ve cesareti olan kesim sadece muhaliflerin bir kismi. Onlarin da buyuk cogunlugu iyi egitimli ve ortalamanin uzerinde kazaniyorlar. Turkiye'nin en temiz sivil demokratik hak arama hareketi Gezi olaylarinda yasadiklarindan sonra asgari ucretle calismak zorunda kalan AKP'lilerin fakirlikten kirilmasini cekirdek citleyerek izlemeyi tercih ederler diye dusunuyorum.

  • Hitler gibi polisini güvenliğini boşuna sağlamlaştırmadı onlara 5-8 bin maaş vererek ‼️‼️

    Bu olması muhtemel gösteriler için‼️‼️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.