Şimdi Ara

Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekonomist Mustafa Sönmez, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ülkemizi bunca tuzaktan, badireden nasıl çıkardıysak Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız' açıklamasına ilişkin olarak, 'Erdoğan'ın 'kurtuluş savaşı' tiradını kimse yemiyor' dedi.


    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'

    son durumu değerlendiren ekonomist Mustafa Sönmez, 'Bu yükselişin sınırı yok. Şu anda mevduat sahipleri, mevduatlarının yüzde 58'ini dövize bağlamış durumdalar, yüzde 42 Türk lirasında. Türk lirasında kalanlar olan biteni gördükçe dövize yöneliyolar. Bu yönelişle beraber fiyat artmaya devam ediyor. Buna aşağı baktırmak için de hükümetin elinde cephane yok. Ne Merkez Bankası bunu aşağı baskılayacak şekilde döviz satabilecek durumda, ne de insanları bundan caydıracak bir güven var.' diye konuştu.


    "Fiyatta tavan yok"


    'Erdoğan 'Kurtuluş Savaşı' tiradına girdi ama kimse yemiyor. Bu telaş ve panik insanları piyasa ne olursa olsun bir an önce dövize yönlendiriyor Talep oldukça fiyat da artar. Dün nasıl 10 lirada kalmayıp 12 liraya çıktıysa akşama doğru 13 olur, yarın 14 liraya çıkabilir. Bunun hiçbir sınırı yok, taleple ve güvenle ilgili bir durum.

    Dövize yöneliş sürdüğü sürece fiyatta tavan yok. Şurada durur, burada oyalanır diyemiyoruz. Olabilmesi için bu talebe cevap verecek yeterli döviz havuzunun olması lazım. Döviz kıtlığı var. Kıtlığı olan şeyin fiyatı alabildiğine gider. Bu psikolojik bir güven meselesi aynı zamanda. Hükümete güvensizliğin bir ifadesi. Bunu ancak durduracak ya da aşağı çekecek şey siyasi değişim olur. Bu hükümetin gideceğini ve daha aklı selim bir yönetimin geleceğine ikna olursa insanlar, o zaman yoğun talep durabilir ve çıkışı yavaşlayabilir.


    "Asgari ücretteki artış enflasyon karşısında anlamsız kalacak"


    "Doların düşmesi mümkün değil. Türk lirası faizlerinin indirilmesi değil yükseltilmesi lazım. Hem de 5-10 puan birden yükseltecekler ki insanlar bu faizleri kaçırmayalım diye dövizlerini bozup Türk lirasına dönsünler. Bunu da iktidar yapmaz. Yaparsa siyaseten iflas etmiş olur. Onun için Erdoğan gemileri yakmış durumda. Aralık ayında da indirileceğinin sinyalini verdi.

    'Doların çıkışı enflasyonu arttırıyor. Enflasyon karşısında insanların gelirlerini koruyabilmeleri için gelirlerinin artması lazım. Mevcut gelir olan asgari ücreti ne kadar arttıracaksınız ki enflasyonla baş etsin. İktidar asgari ücreti artıracak ama kısa sürede enflasyon öyle bir yere gelecek ki bu artış da anlamsız kalacak."


    Kaynak:

    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'
    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'www.gercekgundem.com
    Ekonomist Mustafa Sönmez: Erdoğan'ın 'kurtuluş savaşı' tiradını kimse yemiyor
    https://www.gercekgundem.com/ekonomi/314189/ekonomist-mustafa-sonmez-erdoganin-kurtulus-savasi-tiradini-kimse-yemiyor







  • Ulan neyin savaşı Allah aşkına kendi kendilerine savaş üretiyorlar, ortada kimse yok   Hadi dış minnaklar falan millet yutuyordu, millet dediğimde bunların kendi seçmenide, savaş dediklerini bari şu kitle bir sorsun savaş nerede, kimle ve biz neden göremiyoruz diye. Hükümet resmen kendi kendiyle savaşıyor ülkeyi daha iyi nasıl batırırız diye.

    Arkadaşım tutturmuşsunuz bir türkü çığırıp duuryorsunuz


    "böyle giderse 3-5 aya kadar ihracat fazlazı vereceğimiz ortada" nasıl ortada?

    sen ihracatını, ithalata dayalı. Yani bizdeki sanayi ihracatınnı büyük kısmı montajcılık üzerine. Haliyle girdi maliiyetin sanayinde çok fazla. Dolar sabitken en azından bu kadar oynak değilken ihracatın artarsa asıl başarı budur.


    linear bir eği artışı yok. Bak bir gece önce saat 02:00 civarında anlık 10.60'a kadar düştü. Sadece bir anlık.

    iki sebeple bunu yaptılar ;

    1, stop vereni patlatmak 2, kim artık ne haber aldıysa yüklü alım yaptırmak. Bir günde dolar 1.5 tl oynuyor. Doviz sabit olmadığından piyasaya mal salmamaya başladılar. Bunun üzerine marketlerde ürün kısıtlaması geldi. 200 gr kahveye bile kota konmuş.


    https://pbs.twimg.com/media/FEeHO4SWUAMbRsy?format=jpg&name=small


    Reisiniz ne derse doğrudur düsturunu bırakınız artık.

    İşin daha kötü tarafı fed 2022'de faiz arttıracağım dedi. Bu faiz artarsa bizdeki kur çok daha yukarılara çıkacak. Unutma ki bzi aynı zamanda enerjiyi de dışardan ithal eden ülkeyiz. Ayrıca garanti geçiş ücretlerinden çıkan açık ise yine dolar üzerine


    1 nisan itibariyle senin net borcun 262,1 milyar dolar. Ve o tarihte dolar 8.22 tl .

    Artan girdi maliyetlerine ekleyince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu dalgalanmanın etkisini önümüzdeki ay göreceğiz. Şimdiden ekmek ve enerji zammı geliyor.


    Tutturmuşsunzu bir türkü çığırıp duruyorsunuz. Akıl tutulmasından çok daha öte bir durum

    Hükümet yüksek kur politikasına geçiyorsa dış güçler bize yardım etti yüksek kur işte? Kendinizle çelişmeyin bari yahu. Artık şu dış güçler demekten vazgeçin. Diyin ki ekonomi stratejimiz bu deniyecez ve başarılı olacaz. Bak dürüstlüğünüz gençlerde antipatinizi zayıflatır. Bugün 3 arkadaş oturduk üni öğrencisiyiz hepimizin fikri kendiyle çelişen halkla dalga geçen mv lerinin konuşmalarıydı. Belki dürüst konuşsanız oylarımızı alacaksınız?


    şimdi kibirli hale bürünüp sizin oyunuza ihtiyacımız yok demeyin bizler daha sandığa 1 kez yada hiç gitmemiş seçmeniz kritik konumdayız. Bence sağ duyulu davranın. Kibir ve güç sarhoşluğu tüm saltanatı yıkabilir...

    Böyle bir mantık olur mu ya😂

    Enerji maliyetimiz çok yüksek bir defa. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt direk dolara bağlı zaten.

    Yatırım yapılacak para da yok, hepsini seninkiler lüpletip yurtdışına kaçırdı.

    Hammadde girdileri de büyük oranda dolara bağlı.

    Geriye bir tek işçi gideri kalıyor. Eğer milletin maaşını düşürüp, herkesi köke yapıp üretimi artırmak hedef olarak anlatılıyorsa yazıklar olsun. Ki o zaman da hep köle kalmamız lazım, gelir arttığı anda ihracat biter ithalata döneriz, boşu boşuna süründüğümüzle kalırız.

    Madem ki milleti köle yapıp ülkeyi hindistana çevirmeyi hedefliyorsunuz, asgari ücrete zam yapılmaması lazım ki bari o ucuz kalsın. Asgari ücrete 1 kuruş zam yapmayın, en azından amacınızın bu olduğunu anlayalım.

    Yalan söylediğiniz zaten belli de, madem inandığınızı iddia ediyorsunuz asgari ücrete 1 kuruş zam yapmayın ki hakkaten bu işi hedeflediğinize inanalım.

     


    bu yazdigina kendin bile inanmadigina o kadar eminim ki... yuksek kurdan hala yatirimci cekecegine inanmis bir zavallidan baskasini goremiyorum. gerci dur ya. sana ne anlatiyorum ki ben?


    senin maasin kac para? soylesene? memlekette her sey ithal iken yuksek kur politikasini baska bir zihniyet savunamaz.


    Cin gibi gunde 1 dolara calisir sukredersin artik, butun ulkeler senin halkini it gibi calistirir kendi uretimi ve ekonomisi icin. fabrikaya yatak atarsin ertesi gun baskasini alirlar diye ise.

    bugün dolar 13leri gördü , sene başında 7'lerdeydi.


    o yüzden boş konuşmayı bırakın artık , müthiş stratejik derinlik içeren benim algılayamayacağım kadar üst düzey olan(!) yorumlarının anlamı yok


    3-5 ay sonra cari fazla verince nolcak , alım gücüm yarı yarıya düştü ama olsun owww yea cari fazla veriyoruz , kıvırır bi yerimize yerleştiririz o fazlayı


    cari fazla verelim , ülkede alınabilecek mal kalmasın bide ordan enflasyon yaşayalım , müthiş strateji.


    çok üst düzey yani inanılmaz müthiş.

  • Ulan neyin savaşı Allah aşkına kendi kendilerine savaş üretiyorlar, ortada kimse yok Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'  Hadi dış minnaklar falan millet yutuyordu, millet dediğimde bunların kendi seçmenide, savaş dediklerini bari şu kitle bir sorsun savaş nerede, kimle ve biz neden göremiyoruz diye. Hükümet resmen kendi kendiyle savaşıyor ülkeyi daha iyi nasıl batırırız diye.

  • Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 23 Kasım 2021; 23:7:51 >
  • Savaş lavaş yok. Dış minnaklar g.tüyle gülüyor.

    Elon Musk bile ta..ak geçiyor Twitter’da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim gemileri yakıyor doğrudur , gemiciklerde sorun yok ...


    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'
    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'kronos haber
    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlunun 2023 hedefi: İki gemicik daha
    https://kronos34.news/tr/cumhurbaskani-erdoganin-oglunun-2023-hedefi-iki-gemicik-daha
  • Basit arkadaş basit

    Yüksek faiz düşük kur politikasından

    Düşük faiz yüksek kur politikasına geçiyor hükümet.

    Bunun da pandemi sonrası kuresel ekonomik değişimlerin sonucu olduğunu ve böyle bir seçim yapmanın zorunluluğunu da söylediler.

    Dinleyin bizdeki ekonomistleri bunlari konuşan yok. Dünyada ne degisiyor. Pandemi sonrası ortaya çıkan ekonomik değişimin nereye gittiğini konuşan yok. Ülkemizin bu durumdan nasıl faydalanabileceğini yada nasıl faydalanması gerektiğini konuşan yok.

    Varsa yoksa faizi yukselt ki dolar düşsün. Başka bildikleri bir halt yok.

    pandemi sonrasında çin e buyuk oranda bağımlı dünyanın en basit bir maske için bile savaş verdiği bir tedarik sorununda , bundan kurtulmak için yeni tedarik merkezleri arayışında oldugunu görmek lazım. Ülkemizin iş gücü , alt yapı, ulaşım , enerji ve jeopolitik konumu gibi çok büyük avantajlarının olduğunu görmek lazım. Potansiyel olarak üretim ve tedarik merkezi olmamız hiç ta uzak bir durum degil. Kaldı ki son aylarda ithalat ihracat oranlarının geldiği durum ortada. Böyle giderse 3 5 aya kalmaz ihracat fazlası bir ülke durumuna geleceğimiz ortada. Hele de pandemi etkisinin azalması ile baraber truzim gelirlerinin de eskiye döneceği ortada. Buna göre konuşmak lazım.

    Şu an bizim için muhteşem bir fırsat. Bu fırsat pandemi ile ayağımıza gelmisken geri tepmek en büyük hata olur.
    Hükümet bunu gördü ve bu kararı aldı. Etkisi kısa vadede çok görünmez ama uzun vadede ülkemiz için gelecek açısından çok önemli getirileri olacak bu da net.
    Ama bakıyorsunuz üretime istihdama ve ihracatta odaklanma kararı alan hükümeti en başta kendine ekonomist diyenler eleştiriyor. Dünyanın başka bir ülkesinde bunu göremezsiniz.

    Tabi bunun arka planında başka dertlerin olduğu aşikar. Çünkü bakıyorsunuz ekonomist diye çıkardıklarının çoğu bilmemne finans yatırım danışmani.

    Bunun yanında bugün yaşanılan olayın da esas arka planında bu dert var.
    Bu zamana kadar ülkemizin üzerinden kolay para kazananlar bundan kolay vezgecer mi saniyorsunuzm? Tüm güçleri ile bugün saldırdılar.
    İster kabul edin ister etmeyin ama olay budur. Gerçi burdakilerin zerre anlayabileceğini düşünmüyorum bile ama olsun. Yazalım. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt
    Büyük adammış, çok iyi yatırım tavsiyesi vermiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım tutturmuşsunuz bir türkü çığırıp duuryorsunuz


    "böyle giderse 3-5 aya kadar ihracat fazlazı vereceğimiz ortada" nasıl ortada?

    sen ihracatını, ithalata dayalı. Yani bizdeki sanayi ihracatınnı büyük kısmı montajcılık üzerine. Haliyle girdi maliiyetin sanayinde çok fazla. Dolar sabitken en azından bu kadar oynak değilken ihracatın artarsa asıl başarı budur.


    linear bir eği artışı yok. Bak bir gece önce saat 02:00 civarında anlık 10.60'a kadar düştü. Sadece bir anlık.

    iki sebeple bunu yaptılar ;

    1, stop vereni patlatmak 2, kim artık ne haber aldıysa yüklü alım yaptırmak. Bir günde dolar 1.5 tl oynuyor. Doviz sabit olmadığından piyasaya mal salmamaya başladılar. Bunun üzerine marketlerde ürün kısıtlaması geldi. 200 gr kahveye bile kota konmuş.


    https://pbs.twimg.com/media/FEeHO4SWUAMbRsy?format=jpg&name=small


    Reisiniz ne derse doğrudur düsturunu bırakınız artık.

    İşin daha kötü tarafı fed 2022'de faiz arttıracağım dedi. Bu faiz artarsa bizdeki kur çok daha yukarılara çıkacak. Unutma ki bzi aynı zamanda enerjiyi de dışardan ithal eden ülkeyiz. Ayrıca garanti geçiş ücretlerinden çıkan açık ise yine dolar üzerine


    1 nisan itibariyle senin net borcun 262,1 milyar dolar. Ve o tarihte dolar 8.22 tl .

    Artan girdi maliyetlerine ekleyince iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Bu dalgalanmanın etkisini önümüzdeki ay göreceğiz. Şimdiden ekmek ve enerji zammı geliyor.


    Tutturmuşsunzu bir türkü çığırıp duruyorsunuz. Akıl tutulmasından çok daha öte bir durum





  • Hükümet yüksek kur politikasına geçiyorsa dış güçler bize yardım etti yüksek kur işte? Kendinizle çelişmeyin bari yahu. Artık şu dış güçler demekten vazgeçin. Diyin ki ekonomi stratejimiz bu deniyecez ve başarılı olacaz. Bak dürüstlüğünüz gençlerde antipatinizi zayıflatır. Bugün 3 arkadaş oturduk üni öğrencisiyiz hepimizin fikri kendiyle çelişen halkla dalga geçen mv lerinin konuşmalarıydı. Belki dürüst konuşsanız oylarımızı alacaksınız?


    şimdi kibirli hale bürünüp sizin oyunuza ihtiyacımız yok demeyin bizler daha sandığa 1 kez yada hiç gitmemiş seçmeniz kritik konumdayız. Bence sağ duyulu davranın. Kibir ve güç sarhoşluğu tüm saltanatı yıkabilir...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün dolar 13leri gördü , sene başında 7'lerdeydi.


    o yüzden boş konuşmayı bırakın artık , müthiş stratejik derinlik içeren benim algılayamayacağım kadar üst düzey olan(!) yorumlarının anlamı yok


    3-5 ay sonra cari fazla verince nolcak , alım gücüm yarı yarıya düştü ama olsun owww yea cari fazla veriyoruz , kıvırır bi yerimize yerleştiririz o fazlayı


    cari fazla verelim , ülkede alınabilecek mal kalmasın bide ordan enflasyon yaşayalım , müthiş strateji.


    çok üst düzey yani inanılmaz müthiş.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    çinden daha düşük ücrete çalışılan bir ortam oluyoruz ama hala bu düzeni savunuyorlar nasıl ya nasıl abi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamaları kesilecek , kaçacak delik arayacaklar o yüzden savunmaktan başka birşey yapamıyolar


    daha fazlasınıda yaparlar , korku herşeyi yaptırır.


    ama korkunun ecele faydası yok


    yaşayıp görücez hep beraber

  • Böyle bir mantık olur mu ya😂

    Enerji maliyetimiz çok yüksek bir defa. Elektrik, doğalgaz, akaryakıt direk dolara bağlı zaten.

    Yatırım yapılacak para da yok, hepsini seninkiler lüpletip yurtdışına kaçırdı.

    Hammadde girdileri de büyük oranda dolara bağlı.

    Geriye bir tek işçi gideri kalıyor. Eğer milletin maaşını düşürüp, herkesi köke yapıp üretimi artırmak hedef olarak anlatılıyorsa yazıklar olsun. Ki o zaman da hep köle kalmamız lazım, gelir arttığı anda ihracat biter ithalata döneriz, boşu boşuna süründüğümüzle kalırız.

    Madem ki milleti köle yapıp ülkeyi hindistana çevirmeyi hedefliyorsunuz, asgari ücrete zam yapılmaması lazım ki bari o ucuz kalsın. Asgari ücrete 1 kuruş zam yapmayın, en azından amacınızın bu olduğunu anlayalım.

    Yalan söylediğiniz zaten belli de, madem inandığınızı iddia ediyorsunuz asgari ücrete 1 kuruş zam yapmayın ki hakkaten bu işi hedeflediğinize inanalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 24 Kasım 2021; 0:50:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dedem bile yemiyor, kendisi Tayyipçi. Geçen dedim dede Tayyip dolar almayın diyo dedim, sen boşver onu al diyo, o almıştır ki millete almayın diyordur diyor Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda' 

  • Yakında Kamboçyadaki Kızıl Kmerler gibi halkı pirinç tarlalarında çalışmaya da zorlar...Bunların gerçeklerle bağı kalmamış.Hala daha dış minnaklar masalını söyleyip duruyorlar.


    Yahu bunu CHP dese anlarım,İYİ parti dese anlarımda ülkeyi 2002'den beri idare eden bir partinin ve yalakalarının dış minnak palavrasını dillendirmelerini anlayamam.Hele 2018'de Atatürk'e bile verilmeyen geniş yetkilerle donatıldıktan sonra hala daha ''dış minnaklar'' masalını söylemeleri yüzsüzlükten başka birşey değil.Muhalefet taa 2017'den 2018'den itibaren bugünlerin geleceğini öngördü mü?Öngördü...Muharrem ince ''Bu tekrar seçilirse dolar 10 liraya kadar çıkar'' dedi mi?Dedi...Hem de taa 2018'de...O halde ne dış saldırısından bahsediyorsunuz?Muhalefetin öngördüğü ekonomik tabloyu bunca yetkiyle donatıldıkları halde göremiyorlarsa ortada dış minnaklar yoktur.Ortada beceriksiz bir ekonomi yönetimi vardır.


    Bir yandan ''dolar almayın'' derler,''yastık altındaki doları bozdurun'' derler,''ekonomimize dolarla saldırıyorlar'' derler ama övünerek anlattıkları yol,köprü,tünel,havaalanı projelerini güncel döviz kuru esas alınması şartıyla yandaşlarına yaptırırlar.Madem ekonomik kurtuluş savaşı veriliyor o halde bu projeler neden döviz kuru üzerinden yapılan anlaşmalarla yapılıyor?Daha geçen hafta ballandıra ballandıra açtıkları Çanakkale köprüsü bile açıldığı ilk gün doların yükselmesinden ötürü anında zamlandı.Ondan sonra utanmadan gelip bu zammın dış güçler nedeniyle olduğunu söyleyip insanları .ptal yerine koymaya çalışıyorlar.Köprüyü döviz kuru üzerinden yaptıran bunlar ama daha sonra köprü zamlanınca ''dış minnaklar ekonomiye saldırıyor'' palavrası...


    Ekonomik kurtuluş savaşında samimi olsalar en başında bu projeleri döviz üzerinden yaptırmazlardı.Gerçekten samimi olsalar devlet hazinesine her yıl yük olan bu projeleri acilen devletleştirip hazine üzerindeki yükü hafifletirlerdi...Ama ne hikmetse yapmıyorlar...Neden acaba?Birilerinin cebi dolmak nedir bilmediği için olabilir mi?


    Dahası ekonomik kurtuluş savaşı öyle yol,köprü,tünel vs açılarak verilmez.Ülken üretecek ki ekonomin bağımsız olsun.Senin ülkende pilavlık pirinçler bile Vietnamdan ithal edilirken ne ekonomik kurtuluş savaşından bahsediyorsun?Sen daha ülkedeki en temel gıda maddeleri yurt dışından dövizle ithal ediyorsun,ülkedeki tüm teknolojik ürünleri dövizle ithal ediyorsun ondan sonra gelip ''ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz'' diyorsun.İHA/SİHA üretmekle memleketler süper güç olsaydı Pakistan bugün Dünya devi olurdu.Sonuçta adamlar nükleer güç ama ülkenin ekonomisi ortada...Dahası K.Kore'de süper güç olurdu ama K.Kore'nin de hali ortada...Venezuelada ki durumda ortada..


    Ciddiyim gelecekte bugünleri inceleyen psikologlar ve sosyologlar bu floresan parti kitlesinin nasıl bir anlayışa sahip oldukları üzerinde çok tartışacaklar...Zira böyle şuursuz birşekilde biat anlayışı K.Korede bile yok...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 24 Kasım 2021; 1:37:51 >




  • 10 sene önce kominist kötü çin işcileri 1 dolara calısıyor halk cok kötü diye yorum yapanlar şimdigelmiş yeni çin olucaz diyo :)))

  • İyi konuşmuş geçen ay Mustafa hoca

    Ekonomist Sönmez: 'Erdoğan Gemileri Yakmış Durumda'

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan, internet gibi bir şeyi kullanabilen kişilerin gelipte burada yanlış politikaları savunmasına hayret ediyor. Bu kişilerin sokakta olup çıkar telefonu eğen falan demesi gerekiyor.

  • bide devamlı somali daha kötü gibi örnekler gösterenler var neden norveç isviçre almanya olmuyoruz hiç

  • Alıntı

    metni:
    Şu an bizim için muhteşem bir fırsat. Bu fırsat pandemi ile ayağımıza gelmisken geri tepmek en büyük hata olur.


    AKP'nin batirdigi ekonomi icin hala "FIRSAT" diyor yahu!


    Alıntı

    metni:
    Bu zamana kadar ülkemizin üzerinden kolay para kazananlar bundan kolay vezgecer mi saniyorsunuzm?


    "Bu zamana kadar ülkemizin üzerinden kolay para kazananlar" dedikleriniz zaten AKP ve onun parazitleri. Hepsinin de tum bireysel malvarligi ve onumuzdeki 20 yil boyunca devletten alacak borclari dolara endeksli.


    Bugun yasadiklarimiz AKP ve yarattigi kokusmus duzen vasitasiyla Turk Milleti'nin cebinden beslenen parazitlerin giderayak servetlerini katlama operasyonundan ibaret.


    Iki alemde de Allah'in laneti uzerinize olsun. Amin.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.