Şimdi Ara

Ekonomik krizin Suriyeliler ile bağlantısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suriye iç savaşı 15 Mart 2011 de başlamış. O tarihe yakın bir tarihten sonra ülkeye Suriyeliler giriş yapmaya başlamış. Ve sonrasında Türk Ekonomisinin beli bükülmüş. Ekonomiden anlayan birisi bu iki bağlantıyı açıklayabilir mi?

    Ekonomik krizin Suriyeliler ile bağlantısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kayıt dışı ekonomiyi etkilemiş olması olası, aynı şey Irak içinde geçerli. En büyük kayıt dışı o bölgelerde idi.

    Bunun haricinde Mart 2013'te Fed in artık para basmayacağını açıklaması ve sonrasında faizleri artık yükseltmeye başlaması var.
    2008'den sonra amariganin para basmaya başlaması bizim için büyük şans idi ama maalesef bu paralardan bizim payımıza düşenleri betona gömdük.
    Katma değeri olan ürünlerin imalatı da az olduğu için döviz girisi 2013'ten sonra düştü.

    2008'den sonra ekonomik başarı dolar bolluğu ile alakalı, bize nasıl geldi bu para derseniz, amariga başka ülkelerin tahvillerini satın alıyordu.
    Bizde paraları 8 ayda hazır olan beton yerine, 5 yılda kendini amorti eden fabrikalara gömseydik, bugün bu hallere gelemezdi dolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007-2008den beri ekonomi kötü bence kimisi 2011 diyor kimisi 2012-2013

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akp iktidara geldiğinde önceki hükümetlerin yaptığı tüm kurum ve kuruluşları sattı. Sıcak para sayesinde ülkeyi bir kaç sene ferahlattı ama tabi sıcak para bitince, ülkede satacak da başka bir şey kalmayınca çökmeye başladık. Ekonominin iktisatçılar tarafından değil politikacılar tarafından yönetildiği ülkeler hiç bir zaman sağlam ekonomiye sahip olamaz. Bu yüzden diyoruz Merkez bankası bağımsız olmalı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuharremAylar

    Akp iktidara geldiğinde önceki hükümetlerin yaptığı tüm kurum ve kuruluşları sattı. Sıcak para sayesinde ülkeyi bir kaç sene ferahlattı ama tabi sıcak para bitince, ülkede satacak da başka bir şey kalmayınca çökmeye başladık. Ekonominin iktisatçılar tarafından değil politikacılar tarafından yönetildiği ülkeler hiç bir zaman sağlam ekonomiye sahip olamaz. Bu yüzden diyoruz Merkez bankası bağımsız olmalı.

    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bodrum Bitez ile Adana Karataş’ta denize sıfır yerlerin satışa çıkarıldığını açıkladı.




    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bodrum Bitez ile Adana Karataş’ta denize sıfır yerlerin satışa çıkarıldığını açıkladı.


    Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yatırımcılara yaptığı duyuruya göre, Adana/Karataş/İskele mevkiindeki 40 bin metrekareye yakın büyüklükteki taşınmaz ile üzerindeki yapılar satılacak.


    Bu taşınmazların önünde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 15 bin metrekareye yakın denize sıfır kumluk arazi ise 49 yıllığına 'kullanma izninin devri' yöntemiyle özelleştirilecek.


    Belirtilen bu yerde Karataş Maliye Bakanlığı Eğitim Tesisleri bulunuyor. İçerisinde birçok bina olan taşınmaz denize sıfır. Önünde Karataş Plajı yer alıyor.


    4 milyon lira geçici teminat istenen bu taşınmazlar için son teklif tarihi 30 Temmuz. 


    Plaja yakın


    Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, satılacak bir diğer yer ise Bodrum Bitez’de. 29 bin 130 metrekare büyüklüğünde. 10 milyon lira geçici teminat istenilen taşınmazın bir tarafı denize sıfır.


    Bu taşınmaz Aktur Plajı’nın yakınında. Son teklif tarihi 30 Temmuz.


    Duyuruya göre İzmir Aliağa’daki 39 bin 862 metrekarelik taşınmaz da satılacak.


    Geçici teminat tutarı 4 milyon lira. Denize çok yakın bir noktadaki bu taşınmazın içerisinde çok sayıda bina da bulunuyor.


    Son teklif tarihi 27 Temmuz. 




    https://tr.sputniknews.com/20210623/ozellestirme-idaresi-duyurdu-bodrum-ve-adanada-denize-sifir-yerler-satisa-cikarildi-1044797406.html/

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.