Şimdi Ara

Ekonomik Çözüm - MSI GE70 2OE-267XTR Core i5-4200M Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
4
Favori
19.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben dün siparişi verdim, bugün elime geçicek inşallah, almayı düşünenler için araştırdığım kadarıyla biraz bilgi paylaşabilmek adına konuyu açtım çünkü henüz fazla kullanan yok sanırım bende i7 4700mq olan model yerine i5 4200m olan modelle neler kaybedeceğimi merak ediyordum, çok fazla test yorum yoktu ortada. 600 tl fazladan vermeye değip değmeyeceğini merak edenler için kaynak olur, yazıyı dikkatli okuyup ihtiyaçlarınıza göre karar vermenizi tavsiye ederim.

    şimdi öncelikle aşağıdaki linki inceleyerek yeterli bilgiye ulaşmak mümkün, bu karşılaştırmadaki makinalar msi değil fakat çok yakın sistem bileşenlerine sahip. İşlemcileri 4800mq ve 4200m olan makinalar ikisinin ekran kartı nvidia 765m, msi ın makinalarında 4700mq geliyor. 4800mq farkı 2.4 yerine 2.6 single core performansla gelip 3,4 yerine 1. core 3.7 2. core 3,6 ya kadar kadar boost olabiliyor. yani 4800mq daha performanslı bir işlemci.

    i74800mq-4700 mq 4 core 4 threads 47 watt tdp değerine sahip
    i5 4200m - 2 core 2 threads 37 watt tdp değerine sahip


    http://forum.notebookreview.com/sager-clevo-reviews-owners-lounges/735721-dual-core-haswell-i5-4200m-review-using-sager-np7330-clevo-w230st.html


    sonuçlara baktığımızda aslında herkesin bakış açısıyla farklı değerlendirilebilir, ben kendi yorumumu yazıyorum .

    4200m li modelin artıları;

    1. battlefield 3 dışında (bf4 içinde sonuçlar farklı değildir) 4 core performansının yansıdığı bir oyun yok. (sadece battlefiled oynuyorsanız paraya kıymak kaçınılmaz )
    2. 2 core lu 4200 bazı testlerde düşük frekansda çalışmasına rağmen muhtemelen fazla ısınmadığından boost değerleri daha stabil olabildiğinden i7 4800mq ya kafa tutmuş zaten 4800mq nun 2 core un kapatılması ile oluşan değerleride bunu destekler görüntüde.
    3. battlefield 3 dışında full hd ve yüksek ayalarda 2-3 fps den fazla fark oluşan oyun yok gibi.
    4. 4200m 3 ila 7 derece arası az ısınıyor. testdeki markalar farklı olsada 90 ın üzerine sadece bf 3 de çıkmış sanırım.
    5. daha az güç çekiyor,
    6. 600 tl daha ucuz.

    4200m li modelin eksileri;

    1. bf3 de performansı 64fps e 49fps gibi 15 fps lik bi fark var 4 core ve fazlasını kullanan oyunlarda ileride bu yönde bir fark beklenebilir.
    2. dosya sıkıştırma, video işleme gibi işlerde 4 çekirdekli abisinin bihayli gerisinde bu tarz işlemci gücüne, çekirdek sayısına yönelik uygulamaları, programları sık kullanan profesyoneller için performansı düşük kalabilir.

    makina elimde geçince belki 4700mq kullanan bi arkadaşla eş szamanlı msi üzerinden 2 makinada da aynı testleri yapabiliriz. sonuçlar daha gerçekçi olur.

    bunun dışında ben world of warcraft, starcraft 2 ve diablo 3 oynuyorum ağırlıklık olarak. world of warcraft yukarda testlerde yok mesela ama single core olarak işlemciye yüklenen bir oyun iki işlemci arsında çok fark olmayacaığını tahmin etmek güç değil, diğer oyunlarada eğlencesine baktığım zamanlar oluyor, video işleme , video sıkıştırma , render işleri çok çok nadir kullanıyorum bu nedenle 4200m benim için çok mantıklı tercih olmuş gibi görünüyor, daha az ısınan 600 tl daha ucuz ve kullanım amacım açısından benzer performans alabileceğim alternatif makinayla işimi görmüş olacağım. kalan parayı kapasiteli bir msata ssd veya çevre birimlerinde değerlendirebilir veya kısıtlı bütçeniz varsa daha makul rakamlara paçayı kurtarabililrsiniz.

    arkadaşlar yukarda yazdıklarım tamamen benim kullanış amacıma yönelik yorumlardır, kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ihtyiaç varsa bütçe müsaitse tabiki 4700mq olan model çok performanslı ve güçlü bir modeldir.

    bu arada ben siparişi sanalmarketim den verdim 2450 tl ödedim net olarak. herkese iyi forumlar.



  • merhaba ben de i5 li modeli almak istiyorum ama aklımda lenovo y510p de var siz memnun musunuz? pc de problem var mı nette yazılanlar gibi ısınma vs. oyun performansını denediyseniz nasıl teşekkür ederim şimdiden cevabınız için iyi günler..
  • mrb benimde bi sorum olacaktı performansa diyecek yok zaten ama taşınabilirlik açısından bi sıkıntı oluyormu onu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cklnc

    merhaba ben de i5 li modeli almak istiyorum ama aklımda lenovo y510p de var siz memnun musunuz? pc de problem var mı nette yazılanlar gibi ısınma vs. oyun performansını denediyseniz nasıl teşekkür ederim şimdiden cevabınız için iyi günler..

    dostum kargom bugün geldi windows 8 i kurdum bahsedilen driver veya donanım sorunlarının hiçbirini yaşamadım , ekran kalitesinden çok memnun kaldım güneşi arkama aldığım zaman bile en ufak bi yansıma ışık sızması olmadı renklerde çok hoşuma gitti oyun olarak henüz world of warcraft ve diablo 3 yükledim sadece wow da herşey, shadow dahil ultra 16x anisotropic 8x multisampling açtığımda bile 35-40 fps lere düşüyor min. da. daha yorucu ve uzun oyun testleri yapaınca bilgerli paylaşacağım şuan işlemci max 70-75 derecelere çıktı wow oynarken.

    lenovo y510p benimde ilgi alanıma girdi fakat 17,3 " versiyonu yok diye biliyorum ekran boyutu bence 15,6 " oyun keyfi için yetersiz 17,3" bile çok tatmin edici değil büyüklük olarak ama biraz daha büyük olsada taşınabilirlik ciddi oranda sorun olabilirdi. tercih meselesi 15,6" ile yetinebilirsen gayet güzel terc,h olur gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hicrin

    mrb benimde bi sorum olacaktı performansa diyecek yok zaten ama taşınabilirlik açısından bi sıkıntı oluyormu onu merak ediyorum.

    bugün yanında gelen çantayla sırtımda taşıdım çok sıkıntı olmadı ama hergün sırtımda olmasınıda istemem doğrusu :) çanta çok şık taşımaya müsait. sanırım adaptör dahil ıvır zıvırlarıda katarsak 3,5-4 kilo civarı bi yüküm olmuş oldu . ben daha çok evin içinde yer değiştiricem.
  • Ge70 modellerinde gpu sicakliklarinin oyunlarda 90 derecelerde dolastigini soyluyorlar sizin laptopunuzda da oyle mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu i7 li modeli zaten 2700 Tl neden 100 tl daha koyup i7 li modeli almadınız :) ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre305

    Ge70 modellerinde gpu sicakliklarinin oyunlarda 90 derecelerde dolastigini soyluyorlar sizin laptopunuzda da oyle mi acaba?

    gpu nun 90 çıkması zor dostum bi arızası yoksa, cpu 90 dereceleri görebiliyor ben daha çok zorlamadım şuana kadar 75 derece gördüm max.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WystRoupzt

    bunu i7 li modeli zaten 2700 Tl neden 100 tl daha koyup i7 li modeli almadınız :) ?

    2700 e nerde var dostum ge 70 link yazabilirsen aydınlanalım,2700 - 2450 = 250 tl yapıyor 250 yide vermeyi düşünebilrdim söylediğin doğru olsaydı .
  • arkadaşlar bide freedos aldığıımız için makinayı msi iın default bios ayarlarında boot kısmında uefi seçili bu yüzden işletim sistemi kurarken ne olduğunu anlayana kadar biraz uğraştım legacy olarak seçerseniz işletim sistemi için usb ve cd den sorunsuz boot edebilirsiniz bu bilgi daha önce verilmiştir ortak başlıklarda eminim ama burdada olsun, belki birinin işine yarar.
  • evet dostum senin aldığın sitede 2500 müş ben nocabilgisayara bakmışım orada 2650 tl civarıydı hayırlı olsun bu arada
  • aklimda suan acer v3,y510p bide bu var surekli yanimda tasiyacagimdan laptobu agirlik sıkıntı olur galiba geriye bu bilgisayarin 15,6 si bide y510p kaliyor bakalim artik hangisi uygun olursa onu aliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WystRoupzt

    evet dostum senin aldığın sitede 2500 müş ben nocabilgisayara bakmışım orada 2650 tl civarıydı hayırlı olsun bu arada

    Dostum sen aradaki farktan ziyade i7 4700mq işlemcili 17"3 ekranboyutuna sahip 765m gpu su olan, msi ge 70 in nerede 2700 tl ye satıldığı konusunda bilgi verebilirsen, link verebilirsen eminim çok fazla insanın hayır duasını alırsın. bence üzerine konuştuğumuz ürünleri karıştırmış olabilirsin. ben 3100 tl civarına görüyorum şuan baktığımda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hicrin

    aklimda suan acer v3,y510p bide bu var surekli yanimda tasiyacagimdan laptobu agirlik sıkıntı olur galiba geriye bu bilgisayarin 15,6 si bide y510p kaliyor bakalim artik hangisi uygun olursa onu aliriz

    dostum yazdığın ürünleri hepsi güzel görünüyor acer ın 4200m işlemcili modeli benimde ilgimi çekmişti ama gpu su 760m di sanırım, aradaki fark çok fazla değildir belki araştırmadım ama, acer ın ikinci 2,5" hdd yuvasını boş olarak kullanıma hazır vermesi güzeldi çünkü şuan ge70 için msata ssd araştırıyorum elimde kullanıma hazır güzel bir ssd olmasına rağmen, ayrıca msata diskler biraz pahalı malesef. bunun dışında y510p 15" işini görürse değerlendirmek gerekir zira ge 60 a göre avantajlı bence öncelikli tercih edilebilir. ben 17,3 ü özellikle istediğim için acer la msi arasında gidip geldim acer ile ilgili daha önce bi ürün kullanmadığım için msi dan yana kullandım tercihimi,
  • valla dostum benimde 17.3 önceliğim ama dediğim gibi sürekli yanımda taşıyacağımdan rahatsızlık verir diye korkuyorum bide bulunduğum yer küçük bi yer olduğundan doğru dürüst bi bilgisayar mağazası yok gidip dün 17.3 bir bilgisayar bulup bakayım dedim boyutu falan nasıl diye bulamadım. y510p de bi satışa çıksında haftaya fiyatı yüksek olursa msi alırım büyük ihtimal öyle görünüyo.
  • dostum günaydın pc nin driverları geldi mi sana ayrıca yoksa buradan mı indiriyoruzhttp://www.msi.com/product/nb/GE70-2OE.html#overview ya da buradan indirmediysen nereden indiriyoruz? :D
  • dostum ben bişi indirmedim cd dekileri kurdum ilk kurlumu yaptığımda internete çıkma şansım yoktu dışardaydım, evde indirim diye düşündüm akşam ama akşama kadar denediğimde windows 8 için yanında gelen driver ların yeterli olduğunu gördüm sadece nvidia driverını evde güncelldim şuan herşey sorunsuz çalışıyor. windows 8.1 kurucaktım aslında ama yanıma yanlış usb yi almışım, şimdi 8 le devam ederim bi süre sanırım.
  • tamam dostum teşekkür ederim büyük bir ihtimalle ben de ge70 i alacağım. win8 otomatik yülüyormuş o zaman win7 gibi bu iyi oldu :)
    ..
  • otomatik tanıma değilde msi ıverdiği cd yi kullandım dostum yanlış anlaşılma olmasın, ama windows 8 performansı sorunsuz aletin aygıt yöneticisi temiz durumda herşey aktif.
  • Hayırlı olsun, bütçen dahilinde çok güzel bir cihaz tercih etmişsin.

    Belirttiğin araştırmayı bende yaptım, ekonomik çözüm için çok ideal ürün. Aradaki işlemci farkı için 600 TL farkı vermek açıkçası benim içinde çok fazla geldi. Bende bu hafta içi aynı ürünü alıp 128GB msata SSD ve 8GB ram ilave etmeyi etmeyi düşünüyorum.

    Notebook üzerindeki ram 8GB tek slotta mı kullanılmış yoksa 4+4 iki slot kullanılmış mı? Bilgilendirirsen sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.