Şimdi Ara

Ekonomi yüzünden psikolojik problemler + kaygılar = intihar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
5
Favori
27.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • atmosferikmotor kullanıcısına yanıt
    Engellenecek biri daha
  • 23 yasında değilde 6 yasında gibisin , hicbir şey yapmadan, bekleyerek is bulman imkansız sürekli caba sarfedeceksin , boş duracağına bir sure girebilecegin yer var . Ana bir amacin olsun ama ona ulaşana kadar alternatifleri degerlendir . Herhangi bir ortamda iyibir şans çıkabilir . AMA EVDE OTURARAK bir pok olmazsin
    Anca intihar edersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi classlord -- 13 Ekim 2018; 12:26:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü düşünceler etrafında dönüyor olabilir, her zaman şunu bil senden daha kötü durumda olanlar da var.
    Şöyle söyleyeyim 30 yaşında olupta 20 yıllık emek verdiğin meslek elinden alındığında, üstüne herhangi bir işe girme şansının olmadığını, en kötü işlere bile giremeyeceğini hesap et, ona rağmen dayanmaya çalışıyorsun. başka şansın yok çünkü, inşallah rabbim en kısa zamanda yardıma muhtaçlara çıkış yolu gösterir, allah yardımcın olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 13 Ekim 2018; 12:22:45 >
  • kralorti70 K kullanıcısına yanıt
    Zaten muhtemelen parandan başka birşeyin de yok.
  • Kardeşim zamanında bunları yaşamış ve sonrasında askeri personel olarak hayatını düzene sokmuş birisi olarak sana tavsiyem, sadece işsizlik ve parasızlık çekiyorsun diye değil ama cidden milliyetçilik vatan millet konularında hassas birisi isen subaylik polislik gibi mesleklere yönel. Hem hayata tutunmak için bir sebebin olur, hem vatanına milletine hizmet etmiş olursun. Eğer askeri disiplin, milliyetçilik gibi mevzular bana ters diyorsan sakın parası için girme. Şuanki durumlarını mumla ararsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralorti70 K kullanıcısına yanıt
    37bin dolarlik okul oku..
    Burda 1400 tl ile 2 kisi gecinmeye calisan umutsuz erkekligini sorgula..

    Bu mu ?

    Herkes eşit doğmuyor.

    Ama empati ve vicdan karakter meselesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum a101 gibi yerlere gir brnde zamanında sor günler geçirdim ve bu tarz yerlerde çalıştım. A101, yurt içi, burger king. Hayat hep öyle geçmiyor düzen sağlayınca karşına bir iş geliyor. Evde oturup intihar etmenle bu durum çözülmez. Olan tek şey annene olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmosferikmotor

    Erkek olan gider tezgahtarlık yapar, taş taşır eve para getirir anasına destek olur
    Yok intihar edecekmiş de bilmem ne..
    Hayırdır kardeşim aktroll müsün?
  • Arkadaşım sakın öyle kötü bir şeye kalkışma. Anneni düşün onun ne hale geleceğini düşün. Birde nerede oturuyorsun yazsana belki orada oturan arkadaşlar vardır forumda iş bulma konusunda yardımcı olur işçi arayan vardır falan. İşkurada başvur iş bulmak için çıkar belki birşeyler. Kendine hakim ol sabırlı ol.
  • Cevap intihar değil, cevap göç. ABD veya AB’ye turist vizesi almaya çalış ve gidince gerekirse tipi kötü ya da yaşı fazla hatun bul evlen ve geri dönme. Vize vermezse de yöntemi var araştır, vizesiz ülkelere gidip Schengen’e sızmaya çalışabilirsin. Sırbistan’dan Avrupa’ya falan denenebilir biraz araştırarak. Almanya’da üniversite bedava, lisans ya da zaten lisans varsa mastera gidebilirsin araştırırsan İngilizce bölümler de var, gidince evlenmeye çalışabilirsin, gerçekten okursan da okurken iş bulmak ve geçinip kendine yetmek mümkün. Son opsiyon da biraz para bulabilirsen Kanada’da dil okuluna gidip oradayken sığınmaya başvurmak, ama geçerli sebep gerekir, mesela siyasi meseleyle dayak yemek gibi, darp raporu polise verdiğin ifade vs iş yapar. Umudunu kaybetmeye gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R41NM4K3R

    Cevap intihar değil, cevap göç. ABD veya AB’ye turist vizesi almaya çalış ve gidince gerekirse tipi kötü ya da yaşı fazla hatun bul evlen ve geri dönme. Vize vermezse de yöntemi var araştır, vizesiz ülkelere gidip Schengen’e sızmaya çalışabilirsin. Sırbistan’dan Avrupa’ya falan denenebilir biraz araştırarak. Almanya’da üniversite bedava, lisans ya da zaten lisans varsa mastera gidebilirsin araştırırsan İngilizce bölümler de var, gidince evlenmeye çalışabilirsin, gerçekten okursan da okurken iş bulmak ve geçinip kendine yetmek mümkün. Son opsiyon da biraz para bulabilirsen Kanada’da dil okuluna gidip oradayken sığınmaya başvurmak, ama geçerli sebep gerekir, mesela siyasi meseleyle dayak yemek gibi, darp raporu polise verdiğin ifade vs iş yapar. Umudunu kaybetmeye gerek yok.
    Niye başka bir ülkenin kaynaklarını kullanalım, yaşadığımız topraklarda hem kendimiz için hem de çevremiz için elimizden geleni yapmayı denemek varken başka bir ülkenin sosyal katmanlarının haklarını neden "yiyelim"? Küçük yaşlarımdan beri eğitim için gözüm hep yurtdışındaydı ve asla kalıcı olarak yerleşme gibi arzularım da yoktu. İyi ki de gitmemişim, eğitim görüp burada emeği hak etmeyen artık, posa kıvamındaki mahlukatlara da zamanımı harcayıp terimi damlatamam...



    İnanın mızrak çuvala sığmıyor; mesleğimin pis ve karanlık taraflarını ağzı bozuk, ciğeri beş para etmez çok bilmişlere bıraktım ve her şeyin aydınlanacağı günü coşkun seller gibi bekliyorum...



    Bir çırpıda başka ülkede şansınızı deneyin demek pek asil kaçmıyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşim millet iş beğenmiyor Bilgisayar Programcısıyım şu an bir şirketin İT Yönetimi üzerine görev almaktayım.Bunun öncesinde Depo elemanı mı olmadım Bilgi İşlem diye girip Ön muhasebecilik mi yapmadım Tersane'de 1 yıl boyunca gemi havalandırması izolasyonu mu yapmadım BİM'de köpekler gibi 9 saat boyunca ayakta mı kalmadım Call Center'da satış kotası tutturmak için kıçımı mı yırtmadım.İş beğenmiyorsunuz iş kendi işinizi bulana kadar vasıfsız işlerde çalışmayı kendinize zor görüyorsunuz.Bugün işten kovulsam gene gider tersanede köpekler gibi evimi geçindirmek için o kaşındıran izolasyonun içine girer çalışırım.Benim babam ben 12 yaşındayken vefat etti.Allah rahmet etsin acını anlıyorum fakat edebiyat sevmiyorum hayat dediğin olgu mücadeleden ibaret.Kimseyi suçlamayacaksın istediğin bir şey varsa mücadele et ve al.
  • yiyecek ekmeğin varsa hiç birşey ( para araba oyun ev sevgili ) hiç bir şey hayattan daha değerli değildir. Bunu çevrende parası olmadığı halde mutlu olanları görüp test edebilirsin. Ve insan bir çok acıya dayanabilme gücüne sahiptir.

    Elbette sorunların olabilir. Senin gözü de bunlar çok büyükte olabilir. Tavsiyem cesaretini topla çünkü cesaret varsa korku yoktur. Şunu bil ki Kendin en kötüyle karşılaştığında ve en iyisiyle karşılaştığında yine sen sensin hayatında önemli oranda bir değişiklik olmayacak yine ekmek yiyeceksin yine nefes alacaksın su içeceksin yani aynı şeyleri yapacaksın diğer düşüncelerimiz tamamen algı. Bunu çok zengin olup intihar edenleri araştırarak test edebilirsin. Algını değiştirdiğinde her şeyin değişecek. Zaten kısacık hayatımız var ve eninde sonunda geçecek bu maceraya biraz cesaret kat acılara dayanma ile ilgili çok büyük potansiyelin var olduğunu göreceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sıkıntıları maalesef ülkenin yarısı çekiyor. Mesele sadece yemek ve barınmak değil. Olmamalıda. Hayvanlar bile açlıktan ölmüyor. git taş kır ekmek getir diyenler var. Kapitalizmin kölesi olmuşuz. Sosyal yaşamdan vazgeçmek zorunda bırakılmışıZ. Modern koleyiz farkında değiliz. Hangimiz tiyatro ya gidiyor sinemaya yıllık izne . Bunları geçtim cumartesi pazardan bile vazgeçtik. Lanet olsun bu düzene . Ülkenin durumu kötü evet. Ekonomi iyi değil işsizlik var. Tüm bu karamsar ortam ve zorluklara rağmen YASAMAK GÜZELDİR. ve intihar çözüm değil güzel kardesim. İnsanlar eşit doğmuyor maalesef tamamen şansına. Birileri Norveç te doğar birileri Somali'de yada filistinde. Bundan 5 bin yıl öncede öyleydi birileri soylu doguyordu lord oluyordu birileri boynunda zincirle zenci olarak. Asla şükür et sus demiyorum. Ama bazen gerçeği kabullenmek zorundayız. Dediğim gibi insanın başına ne gelirse gelsin. Ölüm asla çözüm değil . Herşeye rağmen Özgürce yaşamak muhteşemdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimseL Maymun -- 13 Ekim 2018; 15:34:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Örnek alınacak insansın abi vesselam :)
  • İki fabrikada mirasyedi yöneticiymiş kendileri, bunu bu şekilde ifade eden de kendisi. Empatiden yoksun bu ve bunun gibilerinin sözlerini dikkate almamak gerekir. Amacının konuyu saptırmak, dikkati kendine çekmek olduğu oldukça açık.

    Buyrun ;https://i.hizliresim.com/nl8E4g.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guntoldu -- 13 Ekim 2018; 21:35:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Yaşam çıldırtan bir işkencedir.Seni isteğin dışında var edip,yaratırlar tanrı olan ebeveynlerin.Gereksinimleri olan,yiyerek,içerek yaşayabilen,günden güne çürüyüp,eskiyecek bir bedenin içine seni tutsak ederler.Sen de yaşamak için,ölmemek için çalışmak zorunda kalırsın,baskı ve stres altında.Üç kuruş kölelik yapmak zorunda kalırsın.Geçim derdine düşer,kapışırsın.Sınavlara girer,yarışırsın.Ama ölmesin,yaşasın diye çabaladığın bedenin sonu da ölümdür.Ölüm yaşamda kalabilmek için o kadar çabaladın,çalıştın,kapıştın,yedin,içtin de ne oldu bak her şey boşaymış der,alay eder,kahkaha atar ölü yüzüne bakarak.İşte bu da yetmezmiş gibi,bu gerçekler ortada dururken,birde pişkin pişkin sana çocuk yap derler,alay ederler,toprağın altını ceset yığınlarıyla doldurmuş yaşam virüsünün sadık uşakları,köle tanrıları.Yaşam saçmalığına bir ölü beden de sen at,onu acılar ve sorunlarla başbaşa bırak,bu acımasız öğütücü de sen de birini geçim derdine düşür derler.Birde bu farkındalık yaratamamış ölü tanrıların cahilce sözlerine katlanmak zorunda kalıp,acı çekersin.
    ... ve tek tahammül edemedikleri şey işte bu gerçektir. Rasyonalizm düşmanıdırlar. Hayatları baştan aşağı yalandır. Her selamlaşmada sahtekar bir gülümseme, sosyal medya hesaplarında dangalak bir yarış, mutluymuş gibi, güçlüymüş gibi, gerçekmiş gibi yaşarlar. Devlet otoritesinin adaleti zenginleri ve güçlüleri koruyup fakirin evladını 3 kuruşa paspas yaparken bunlara sesini yükseltmeye korkar ama sosyal medya hesaplarında birbirlerini yerler. Gücü yeten yetene. Carl Sagan'ın bir sözü var "Dünya evrenin en azılı delilerinin kapatıldığı bir tımarhane, doktorları ise çoktan emekli olmuş" Bir de bu ahlaki cüzzam kolonisinde yaşamak istemeyen insanlara dil uzatırlar.




  • O zaman aynen sucu baskalarinda arayip hayiflanmaya devam, 10 yil sonra yine acarsin benzer konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.