Şimdi Ara

Ekonomi Kötü Diyenler Yanılıyor!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
3.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Blokluyorum, blokluyorum bitmiyorlar.


    Ama bende de azim var, betonu delmeden, son aktrolü de bloklamadan durmak yok, bloklamaya devam.

  • Cumhurbaskani degil Ekonomi kotu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dostum senin mantığında olan çok insan var, sizin anlamadığınız şey bunca insanın orada oturması değil başka ülkelerde kendi para birimleriyle 2-3 birime aldığını bizim ülkemizde kendi para birimimizle 30-40 birime almamız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence de yanılıyorlar ekonomi kötü değil çok kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olm çok pis küfrederim bak, kalbinizi kırarım.


    hükümetin görevi insanların refah seviyesini artırmaktır.

    beceremiyorsa da defolup gidecekler.


    ama mevcut hükümet istiyor ki insanlar kahve bile içemesin, pantolon bile alamasın. bunları isterken de kollarında milyonluk saatler, yüzbilerce liralık çantalarla istiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan değil 2002 sonrası orası özelleşti, burası satıldı, şurası satıldı derken dolar bazında asgari ücretimiz 440 dolar gibi rekor düzeylere çıktı. Herkesin cebi hiç olmadığı kadar para gördü, diğer ülkelere göre alım gücü yakınlaştı. Çoğunluk cebim para gördükten sonra neresi özelleşirse özelleşsin dedi. O alım gücü ile yaşamaya bir güzel alıştı. Ama bu ülkenin üretimi artmadı ki. Bir tek elle tutulur askeri alanda bir üretim ve ihracat kapasitemiz arttı. Onun dışında temel tarım ihtiyaçlarımız bile ithal edilir oldu. E taşıma suyuyla da değirmen bir yere kadar giderdi. Şimdi yine 250 dolar seviyelerine düştük ki bu bile çok iyi. 1999 krizi sonrası 120 dolarlardaydık. Yine bu hükümet seçimi kaptırmamak için seneye de en az 250-300 dolar bandında tutacaktır asgari ücreti. Yine yani iyiyiz. Şu doğalgaz rezervleriydi, araba üretimiydi, nükleerdi vs bir üretim yolu bulamazsak tekrar 120 dolarlara düşmemek mucize olur. Ama ne yapıp edip imf lere dadanmamak gerekir. 100 dolarsa 100 dolar, üretene kadar idare etmek zorundayız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 18 Haziran 2022; 16:17:29 >




  • karşim biz ekonomi kötü demiyoruz ki bizim ekonomimiz kötü diyoruz.8 liraya yuuh dediğim monster içeceğe 20 yazmış adam şimdi bunu kim alır kim satar?fiyatlar uçtu bir senede ama maaşlar gelirler topal kaldı.alıcı perişan satıcı da dertli kimse yüksek fiyat yüksek maliyet istemez.üretici ölmüş zaten ağlayanı yok.

  • 85 milyonluk ülkenin sadece bir milyonunu dışarda görüp ufff herkes geziyor kafeler tıklım tıklım be abi herkesin arabası var diyo. Evinde oturan 84 milyondan haberi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle eski lükslerimiz erişilmez oldu , herkesin seviyesi düştü.

    Eskiden standart olan et,peynir bir cafede oturmak yeni lükslerimiz.

    Beyin bedava.

    Utanma-Arlanma gerekli.

  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Olan bir olayı görürsün. Cafeye giden insanı görürsün. Tatile giden insanı görürsün. Gitmeyen insanı nasıl göreceksin. Bir kısım hayatını yaşıyor diye genelleme yapılmamalı bence. Liderler mi yön verir halka, yoksa halk mı lidere yön verir. Bu konu sabaha kadar tartışılır ama alttaki alıntı tartışmasız gerçekleri yüze vuruyor.

    “Çelişkiye düştüğünü hatırlıyorum. Nüfuzunu kötüye kullandığını hatırlıyorum.
    Bazen ben de aynısını yaptım. Gücümü kötüye kullandım. Kinle doldum.Kötü bir depresyona dönüşen kinle...
    Kendimi bir otel odasında çığlık atarken buldum.
    Kendimi yok etmek istemedim.
    Lucy’nin şeytanları etrafımda dolanıyordu. Bu yüzden cevaplar aramak için yola koyuldum.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yodayoucancallme -- 19 Haziran 2022; 14:35:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Süper zekalı arkadaşım benim bak sana birşeyler anlatacağım. Mesela dünyanın fakir ülkelerinden örnekler vereceğim daha iyi anlaman için. (Gerci pek sanmıyorum ama)
    Senin bahsettiğin tipteki insanlar Arjantin, Brezilya, Meksika, hatta daha alt sınıf yerlerde de var. Yani zengine birşey dokunmaz anladın ? Rio de Janeiro ya gidip oradaki bazı lüks araçları görüp, tüm Brezilya zengin yaw' ülkede fakirlik yok diyebilirmisin ? Veya bounes Aires e gitsen ve yine bu tip insanlari görsen, Arjantin çok zengin diyebilir misin ? Dünyanın her yerinde, zengin, fakir vardır. Bugün, Beşiktaş'a git bambaşka bir dünya vardır, Esenyurt'a git bambaşka bir dünya vardır. Ekonominin kötü olması en çok orta sınıfı etkiler her zaman. Ben de genelde cafelere giderim mesela gerçi son zamanlarda gidemiyorum ama önünden geçerim. Eskisi gibi doluluk görmüyorum, hatta oturanlar genelde çay içiyor. 20 masa varsa 13 u çay içiyor. Üstelik dandik yerler değil buralar. Yani o mekanlara gidenler, 1000 TL'lik hesap bırakıp çıkmiyor. Siz zannediyorsunuz ki, her dışarıda olan zengin. Ayrıca bu ülkede 85 milyon insan var. Fark elbette olacak. Hadi diyelim 20 milyon insan rahat yaşıyor, ya diğerleri ? Bu halkı fakirliğe alistiran şey, sizin zihniyet yapınız aslında. Hala 50 sene önceki gibi yaşanmasını istiyorsunuz. Çünkü zihniyetiniz fakir...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • O taksici abininde..........klavuzununda............Allah belasını versin , niye mi açlıktan gözüne uyku girmeyen nice garibanların ahına.Allah belanızı versin bu ülke 10 milyondan oluşmuyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 19 Haziran 2022; 16:48:16 >
  • Lan kimse anlamıyor :=) Ekonomi kötü ama fakire kötü...

  • az mesajlı şahin hesabı 

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.