Şimdi Ara

Eklenti yükleyen Edge kullanıcıları Chrome önerisiyle karşılaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bildiğiniz üzere Microsoft havlu atarak Edge tarayıcısını Chromium tabanlı hale getirdi. Yeni tarayıcı oldukça beğenildi. Hatta Chrome için geliştirilen tüm eklentilerin desteklenmesi birçok kullanıcı için kolay geçiş süreci oluşturdu. Bugün ise eklenti yüklemek için Chrome mağazasına giden Edge kullanıcıları, Chrome indirme önerisiyle karşılaşmaya başladı.



    "Güvenlik gerekçesiyle"



    Chrome Web Mağazası içerisinde gösterilen uyarının tam metni şu şekilde “Google, uzantıları güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için Chrome’a geçmenizi önerir.” Haberimiz içerisindeki görselde de görebileceğiniz uyarının devamında Chrome indirmek için bir bağlantı bulunuyor.



    Yine bir başka Chromium tabanlı tarayıcı olan Opera’ya baktığımızda ise onda bu tarz bir uyarının çıkmadığını görüyoruz. Anlaşılan o ki, Google Microsoft’un yeni Edge tarayıcısı önüne engel koymaya kararlı.


    Ayrıca Bkz.Daha canlı Windows 10 ikonları yolda

    Google’ın Microsoft Edge için yaptığı ilk hamle de bu değil. Stadia gibi kendisine ait servisleri de Edge içerisinde kullanılamayacak şekilde ayarladı. Hatta Gmail, YouTube Music gibi farklı servislerde de kullanıcılar uyarıyla karşılaşıyorlar. Tabii ki Microsoft tarafı da boş durmuyor. Windows’dan aldığı güçle Microsoft’un da benzeri hamlelerle kullanıcıları Edge’e yöneltmeye çalıştığını gördük.








  • Herkes yapiyorsa olagandir...

  • quote:

    Yine bir başka Chromium tabanlı tarayıcı olan Opera’ya baktığımızda ise onda bu tarz bir uyarının çıkmadığını görüyoruz. Anlaşılan o ki, Google Microsoft’un yeni Edge tarayıcısı önüne engel koymaya kararlı.


    Opera ile Chrome mağazasına girince öneri çıkmıyor ama eklenti de yükleyemiyorsunuz. Opera'nın kendi mağazası var. İlla Chome mağazasından eklenti yüklemek isterseniz Opera'nın geliştirdiği bir eklentiyi kurup Chrome mağazasındaki eklentileri kurmanız mümkün oluyor. Tabi bunun içinde uyumluluk gerekiyor. %100 destek olmayabiliyor.

  • Internet explorer kullanin, basiniz agrimasin..

  • Open source karşıtı Microsoft open source olan başka bir projeyi kendi ürününe çevirdi.
  • Yeni Edge için güncelleme bana gelmedi henüz. Bekliyorum hala.
  • Daha deminki haberde de Huawei telefonlara apklarımını yüklemeyin güvenli değil diyorlardı. Google mı Ulusal Güvenlik Ajansı mı belli değil ;-)

  • iE veya Edge kullanmayın , Chrome , Firefox , Safari varken
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    Firefox varken hiçbirini kullanmayın....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edge eklenti mağazası çok hızlı gelişiyor. Chrome aktif olarak kullandığım 4 uzantı var. Sadece az kullanılan bir uzantıyı Chrome mağazasından yüklüyorum. Tarayıcı olarak çok hızlı. Herkese tavsiye ederim.<br /><br />Opera, Firefox ve Chrome devrini bitirebilecek kadar iyi. Hatta 81 sürümü ile %10 bir hızlanma sağlıyorlar. Chromium alt yapısına çoktan 8K kadar video desteği filan getirdi. Microsoft bu tarayıcıyı geliştirir. Bing çeviriyi adam ederse, ayrıca Yandex yerine Bing aramaya odaklanırsa her türlü piyasayı domine eder.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.