Şimdi Ara

eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.392
Cevap
212
Favori
270.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Combine_ kullanıcısına yanıt
    Dostum güzel randıman alırsın bide ramin ddr4 müş ama 8 gb sa ramin bi takviye yapmanı öneririm. Bir de egpu cihazı almadan önce googledan aratıp laptop modelinle daha önce yapılıp yapılmadığını araştır derim. Eğer anakartın desteklemiyorsa hiç girmene değmez ve wifi kartını laptopun içini açarak bağlantı tipine bak ona göre egpu cihazı al uyumluysa tabi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dediğiniz gibi aynı model ile yapan var mı araştırayım bi.İkinci el olarak gtx 1050 buldum tek fanlı.Ama yıldırım sonucu ekrana görüntü gelmiyormuş.Bilgisayarcıya danışıcam bi.Çok sıcak değilim yıldırım sonucu arızalanan ekran kartını almaya.Fiyatı 400tl civarında.Sizin bu konuda bir bilginiz var mı acaba ?

  • Combine_ kullanıcısına yanıt
    Dostum üzerindeki güç entegresi yanmıştır muhtemelen, aktif mesleğim elektrikçilik aynı zamanda 🤣🤣 o yüzden pek önermem tamirli ekran kartı kullanmanı, bütçen ne kadar bilmiyorum ama alabiliyorsan mining çıkması olmayan 1060 vrya 1060 ti kullanabilirsin ha daha da yüksekse bütçen bi rtx 2060 da bakabilirsin sırf rtx özellikli oyunları oynayabilmen açısından dedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca 400 tl ye ekran kartını alıcaksın bi 300-500 de tamirine versen kart sana kargosu cartı curtı toplamda 700-900 arası bişeyr gelmiş olucak.

    Ayrıca tamir yapacak şahısın yaptığı tamirin de çok sağlam olması lazım, vga cihazında bi soğuk lehim yaptığında 1-2 ay sonra kart tekrar kullanılmaz ya da sürekli mavi ekran verdiren bir hale dönüşebilir. Riski yüksek anlayacağın.

    Ha yok vga cihazım var ben tamir yaparım benim elimden gelir diyorsan al dene bişey kaybetmezsin, hiç olmadı tamir edip kullanırsın beğenmezsen sağlam şekilde satarsın, ekran kartından da kâr edersin 🤣



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk91 -- 16 Mayıs 2021; 13:20:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm. Laptopumda dgpu yok sadece intel hd graphics 4600 var. Ama yine de aynı sorunla karşı karşıyayım. Üstelik laptop çok ağır açılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdminX. A kullanıcısına yanıt
    Senin pc özellikleri neydi ki? Anakartının veri yolu mu acaba yetersiz kalıyor. Harici ekran kartı taktığında pcı slotların yetersiz kaldığı için veri transferi de gecikme yaşarsın ve aynı zamanda ekran kartından da tam verim alamayabilirsin. Ama tabi bu ihtimallerden sadece bir tanesi. Belki virüs bulaşmıştır belki ssdde değil de normal mekanik diskte olduğu için yavaştır bilemiyorum. Muhabbete çok göbekten başlamışız 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anilk91 kullanıcısına yanıt
    Usta şimdi birinci olay şu. Laptopumu açarken f2 tuşuna basmak zorunda kalıyorum (biosa girip çıkıyorum) yoksa ekran kartını görmüyor. İkinci olay ise eğer ekran kartında hdmi kablosu takılı olmadan laptopu açarsam normal bir şekilde açılıyor ama ekran kartında hdmi kablosu takılıyken laptopu açarsam casper yazısında kalıyor (markası casper modeli chu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdminX. -- 25 Mayıs 2021; 16:26:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dostum modele baktım da bir sürü çeşiti çıktı 2. Nesil olanı da var 4. Nesil i3 olanı da var ama anladığım kadarıyla senin laptop desteklemiyor. Googledan laptopuna daha önce egpu yapan varmı yokmu, varsa nasıl sonuç almış bir araştır derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba


    Bu eGPU modüllerinin Type-C ile laptop a takılan versiyonları yok mu? Neden Wi-Fi yuvasına takmak gerekiyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    Type-c gibi olanlar thunderbolt3 girişi oluyo ve o giriş de her laptopda yok. En hızlı en yaygın ve laptopda devre dışı bırakılabilecek en kolay arabirim wifi soketi olduğu için o soket tercih ediliyor 😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EGPU yazılımıyla en iyi performansı alabilceğiniz bilgiler ve kullanım için bu konuya bakın.

  • Bence konu sahibine rica et, konu linkini bu konu içine de gömsün daha çok detayla çözüme ulaşır insanlar. Çünkü bundan 3-5 ay sonra yorumun geride kalabilir ve kullanıcılar 40-50 yorum öncesinş okumak istemeyebilir ve arada kaynayabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Thunderbolt 4 bağlantısı olan notebooklarda harici ekran kartın takılması nasıl oluyor fikri olan varmı





  • uzbk kullanıcısına yanıt
    Thunderbolt kablosu vasıtasıyla yapıyorsunuz. Egpu cihazının thunderbolt kablolu versiyonunu alıyorsunuz ve o şekilde kurulum yapıyorsunuz.

    Yalnız aldığınız kablonun tb4 destekli olduğundan emin olun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hmm Türkiye'de göremedim o cihazıda gelirse kullanacağız işallah. Teşekkürler yorumunuz için siz kullanıyor musunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzbk -- 11 Ocak 2022; 23:35:31 >
  • uzbk kullanıcısına yanıt
    Ben bir süre kullandım memnun da kaldım ancak laptopa birden bişey oldu ekran kartını görmez oldu, bende sistemi sattım ama ben thunderbolt kullanmadım normal tiplerden kullandım.

    Ayrıca bu ürünü sıfırını aliexpress, alibaba gibi sitelerden getirtirseniz daha kârlı olur. Yerliden almak isterseniz de letgo gibi 2. El sitelerden yada bu forumdan falan araştırabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tamam teşekkürler.

  • Elinde olan bir arkadaş bana egpu yazılımını atabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Elimde coolermaster eg200 egpu kutusu var. 550w psu'lu olarak. Monster tulpar t7 v.15.2 notebook'a 3090 ekran kartı bağlamak için aldım. rendering işleri ile uğraşıyorum. ve sürücüsünü kurmama rağmen sürekli sorun yaşıyorum. muhtemelen notebook içindeki gtx1080 ile çakışıyor. aygıt yöneticisinden ikisinide görüyorum fakat driverlar sanırım çakıştığı için belli bir süre sonra video memory error hatası verip mavi ekran kapanıyor, sonra tekrar açmaya çalıştığımda thunderbolt 3 kablosunu çıkarmadan da açmıyor. çıkarınca başlangıç onar kısmını atlıyorum normal açılıyor windows ddp ile sürücüleri güvenli modda kaldırdım, rtx 3090'ın driver'ını yükledim yine aynı şey oldu.

    bu notebook'un chipsetine baktığımda websitesinde Intel® Z370 Chipset görünüyor ancak masaüstü chipseti bu, ve notebookta çalıştır deyip dxdiag yazdığımda da tulpar t7 v15.2 diyor biosta gpu'yu devredışı bırakma gibi bir yöntemde yok. ne yapabilirim, yetkili servis olmaz diyor. en kötü tüketici hakem heyetine gideceğim, bana bu pc yi istediğim zaman yükseltmelerini yapabileceğim için almam gerektiğini söylediler. şimdi olmaz diyorlar. thunderbolt 3 girisi var. ama darboğaz yaşanıyor olabilir, güç yetmiyor olabilir diyorlar. hayret bişey zaten gücü harici egpu kutusundaki psu'dan alıyor kart. lütfen yardımcı olun.


    notebook:

     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımı
     eGPU - notebookta harici masaüstü gpu kullanımıwww.monsternotebook.com.tr
    Tulpar T7 V15.2 17.3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook
    https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v15-2/

    harici egpu kutusu:

    https://www.coolermaster.com/catalog/cases/external-gpu/mastercase-eg200/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.cmrt -- 8 Mart 2022; 13:19:47 >




  • Üstad şimdi şöyle bir durum var, aldığın yer yükseltme yapabileceksin demiş olabilir ancak yaptığınız update şahine porsche motoru takmaksa haliyle şahinin şasisi o motorun hızına dayanamayacağı için sorun yaşarsınız. Demem o ki anakartınızın pcı-e desteklerine bakmalısınız.

    Baktınız ürün takmaya çalıştığınız ürünün veri yolu hızını karşılıyorsa o noktada da özel yazılımlar vasıtasıyla laptop içindeki ekran kartını devredışı bırakmanız gerekecek. Sorununuz anladığım kadarıyla çakışma sorunu gibi duruyor. Devredışı bırakmak için aygıt yöneticisinden devredışı bırakma yöntemini de deneyebilirsiniz. Bir diğer tavsiyem de şu olacak; laptopun içini açarak ekran kartınız çıkarılabilen modellerdense direkt elle de çıkarabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.