Şimdi Ara

Egea hakkında çok farklı yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Egea hakkında çok farklı yorumlar var. Kimisi tenekeye binsem daha konforlu diyor kimisi çok iyi diyor. Dikkatimi çekense çok gömenlerin baz model kullanıp , övenlerin daha üst paket araç kullanması oldu.

    Bu durum daha önce megane’da dikkatimi çekmişti. Baz modelinin içi ne kadar ehven duruyorsa üst modeli de bir o kadar kaliteliydi.

    Acaba yalıtım, koltuk konforu vs gibi farklar egeanın baz modeli ile üst modeli arasında da var mı? Hiç detaylı inceleyen yada her ikisinide uzun süre kullanan oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 26 Eylül 2020; 15:12:13 >



  • Şirket aracı egea kullanıyorum. Türkiye şartları için araç yap deseler egea yapılırdı. Kedi sıfır aracım corolla önceki aracım golf 7 ye göre o kadar da kötülenecek bir araç değil. 5-10 yaşında kullanılmış geçmişi bilinmeyen ikinci el araç risk almak yerine sıfır egea alıp yıllarca binmek her açıdan avantajlı. Bilmeden fiat renoya sallayan tipler yüzünden ikinci elde hoşafı çıkmış araçlar iyi para ediyor.
    Doğduğundan beri mercedes bmw gibi araçlara binenleri anlarım egea çok kötü gelebilir ama c sınıfı araçlara göre öyle abartılacak eksileri yok.
    Egea'yı anlatırken hep "Yeterli" dedim.
    Parasını düşününce çok iyi araba. Hani 130 bin liralık paketinde car playına, geri görüş kamerasına, dijital klimasına kadar var. Bu paralara "Gerçek C sınıfı" dediğiniz araçların boşunu bile alamıyorsunuz. Boş C sınıfları da kolçaksız, tabletsiz, plastik direksiyonlu, kapak jantlı v.b oluyor

    Egea B sınıfı parasına satılan C sınıfı bir araç. B sınıfı içerisinde bile oldukça ucuz bir araç. Bu yüzden parasına göre iyi diyorum ama parasından bağımsız olarak da yeterli bir araba. Şehir içinde ve şehirler arası yollarda hız sınırlarına kadar 1.4 benzinli motor da yetiyor.

    Hani ne kadar ekmek o kadar köfte. Hem C sınıfı büyüklüğünde hem B sınıfı fiyatında hem de boş donanım değil. Eh daha ne olsun?

    Şunu konuşmak bile komedi resmen. 2005 2006 model 170-200 k civarında civiclere 100.000 istiyorlar. 2015 model golf gelmiş 250 bine. 250.000 km yapmış. Nasıl yapıldığı belli değil. İçi dışı ossura ossura kullanılmış 120.130 bin ₺ para isteniyor. 0 km 1 yaşına girmemiş pırıl pırıl mis gibi araç 115-120 k civarına satılıyor ve millet halen utanmadan şu araca laf yapıyor, benim aklım almıyor bu durumu.


    He ne olur? Bu araç ortalama yakıt tüketimi 13-14 litre olur

    Bu aracın motoru 60 - 65 beygir olur total hız 125 i geçmez tamam derim. Ama kardeşim bu araçla aynı fiyata satılan civicler bilmem neler atmosferik araçlar bununla aynı be. Hadi golf tsi dersin turbo beslemeli dersin. Performans farkı %40 daha fazladır. %40 daha fazla performans ve ortalama 100 km de 2 litre daha az yakıt için içinde ossurulmuş 250 bin binilmiş haşatı çıkmış pert kayıtlı araba ile 0 km egeayı kıyaslamam ben

    Çok farklı yorumlar olabilir, normaldir. Daha önce Egeadan daha iyi bir araca binmemiş insan çok över, Egea gibi vasat bir araca binmemiş insan aracı gömer. Objektif olmak gerekirse, bu paraya alabileceğin en iyi araçtır, ötesi yok. Çok kaliteli değil, çok kötü değil, vasat bir araç, f/p aracı. Yine de bu fiyata sunduklarıyla (Genişlik, konfor, donanım v.s.) kendisinden pahalı satılan araçları çokta aratmayan amacı bir noktadan bir noktaya ortalama donanım ve güvenlik koşullarında götürmek olan ve bunu (ülke şartlarında) çokta iyi bir fiyata başaran bir araç.
    beklenti ve görgüsüzlük katsayısıyla ilgili bence bu fark. dolusuna neredeyse 200 bin ₺ verip, öve öve şişirenler başka araba görmemişlerdir net.
    geçmiş yorumlarımda da çok defa yzdım, egea şu günlerdeki kaosun en karlı çıkan ve en mantıklı tercihi. miadı dolmuş eskilerden güncele geçişte ve kredi ile ilk araç alımlarında tereddütsüz alınmalı. boş-dolu bütçeye ve keyfe kalmış bir konu. ben olsam boşunu alır tepe tepe binerim.

    Kiralık 1.3 multijet egea sürdüm. 301-Symbol vs. bu tarz b+ sınıfı araçlardan kat be kat iyi araba diyebilirim.


    C sınıfında plastik göğüslü, kol dayaması bile olmayan düz benzinli motorlu, jant kapaklı boş bir araca para vereceğime aynı paraya Egea 1.6 multijet+ otomatik full araba alır binerim. Performans, yakıt tüketimi, konfor, donanım çoğu bakımdan üstün.

  • Baz modeli içi makyajsız kasanın aynısı, diğeri de makyajlı kasa. Sırf bu farktan bile Urban Plus altını düşünmezdim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkprlk35

    Baz modeli içi makyajsız kasanın aynısı, diğeri de makyajlı kasa. Sırf bu farktan bile Urban Plus altını düşünmezdim..
    şirket bana baz model verdi, eski şirketimdeki gibi yüksek çirkin ve sert plastik bir konsol yok. yumuşak ve eğimli.

    1.4 motoru da 1.3 motoru da gitmiyor egea'nın. 3. viteste bile seri değil malesef. malzeme kalitesi de kötü. içi geniş, bir o güzel.
  • Yahu sıfırı 6000 eurodan başlayan bir araç. Ortalama bir maaşla 2 ayda alınabiliyor. Sen 6000e araba alsan çizildi mi malzemesi nasıl hiç birşeyine bakmazsın eşşek niyetine sürersin. Bu piyasada alınacak en fp araç egea 1.3 multijet mirror 160 bine...
  • Çok araba sürdüm, 1.4 urban plus egea m var. Çok memnunum.. Seneye basipse 1.6 mjet otomatik hb alacağım
  • 1.6 dizel otomatigini kısa bir süre kullandım donanım paketini bilmiyorum.

    Motor - vites uyumu başarılı hızlanma konusunda hiç üzmüyor.
  • Bizim millet abartmayı sever. İnsanların fikriyle de araba alınmaz hocam. Canın neye istiyorsa,ne bütçene uyuyorsa ona bin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mob Associate -- 26 Eylül 2020; 19:53:33 >
  • Egea da şöyle bir durum var. Yurtdışı fiyat muadillerine göre çok ucuz. 8k euro filan sanırım. Üst paketlerinde kalite algısı komple değişiyor. Baz psket filo üst paketler şahıs aracı gibi.
  • beklenti ve görgüsüzlük katsayısıyla ilgili bence bu fark. dolusuna neredeyse 200 bin ₺ verip, öve öve şişirenler başka araba görmemişlerdir net.
    geçmiş yorumlarımda da çok defa yzdım, egea şu günlerdeki kaosun en karlı çıkan ve en mantıklı tercihi. miadı dolmuş eskilerden güncele geçişte ve kredi ile ilk araç alımlarında tereddütsüz alınmalı. boş-dolu bütçeye ve keyfe kalmış bir konu. ben olsam boşunu alır tepe tepe binerim.
  • Klise Adam kullanıcısına yanıt
    Egea hb ile sedan arasında fark var. Ben 1.4 hb urban plus kullanıyorum. Sesin içeriye aldığını duymadım. Ama öyle aşırı gazada yüklenmedim. Egeada en düşük paket almayacaksın kesinlikle üzebilir. Sis farı yok araçta tablet ekran yok, hız sabitleyicisi yok hoparlörleri 4 adet.
  • eko33 E kullanıcısına yanıt
    Almanya da baz paket street 16500 euro dan başlıyor. 21 bine kadar gidiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anchorman

    Almanya da baz paket street 16500 euro dan başlıyor. 21 bine kadar gidiyor.
    autoscout24 bak 8000den başlıyor egea.
  • Çok farklı yorumlar olabilir, normaldir. Daha önce Egeadan daha iyi bir araca binmemiş insan çok över, Egea gibi vasat bir araca binmemiş insan aracı gömer. Objektif olmak gerekirse, bu paraya alabileceğin en iyi araçtır, ötesi yok. Çok kaliteli değil, çok kötü değil, vasat bir araç, f/p aracı. Yine de bu fiyata sunduklarıyla (Genişlik, konfor, donanım v.s.) kendisinden pahalı satılan araçları çokta aratmayan amacı bir noktadan bir noktaya ortalama donanım ve güvenlik koşullarında götürmek olan ve bunu (ülke şartlarında) çokta iyi bir fiyata başaran bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eko33

    autoscout24 bak 8000den başlıyor egea.

    Alıntıları Göster
    En ucuzu 10.300 Euro.

    Ve Aynalar , Kapı kolları SİYAH. Bizdeki easylerde böyle değil. Bunlar bizimkilerden de boş

    Bizdeki easy 12.000-13.000 euro yurtdışında. Öyle 8.000 euro falan değil.

    Egea hakkında çok farklı yorumlar
  • 1.3 ler tamamen şehiriçi kullanım için kombine edilmiş kısa oranlı şanzımanı ile ekonomik bir araç. Çoğu kimse 1.3 lerle otobanda gazlamaya çalışıp gitmiyor gelmiyor diye yakınır, adam zaten o motoru otobanda gazla diye yapmamış. Yalıtım vs.. malzeme kalitesi bence orta karar ne öldürür ne güldürür ama iş görür. Geniş iç mekan geniş bagaj servis parça vs.. düşünüldüğünde tam bir Tofaş ekolü ee daha ne olsun. Ayrıca kırsalda da kullanım için yerden yüksek yapısı ve orta sert süspansiyon var adam tarlada bağda bahçede geziyor bu araçla. Yani anlamak zor neden bu araçtan bir Golf kalitesi bekleniyor.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    kapılarla aynaları boyayınca 8000den 12-13 bine mi çıktı? easy pakette herhangi bir donanım yok. fiyatın düşmesi için teyp, airbag, klima falan olmaması lazım.
  • Bizim memlekette herkes ferrariye bindigi icin boyle acayip yorumlar dogabiliyor tabi 1.3 motoru begenmezler cunku heryere 200km hizla giderler konfor begenmezler cnku zamaninda torosa brodwaya binmemisler boyle degisik bir hal memleketteki 2013 fiestam 120bin olmus satsam yukseltemem alamam oyuzden bana cok rahat geliyo suan hemde acayip rahat
  • Egea 1.4 Fire Easy Stil Paket kullanıyorum. En düşük donanım easy olmasına rağmen still paket arabaya ayrı bi hava katıyor. Hız sabitleyici, ön sis, krom detaylar vs. Motor olarak hantallık mevcut zaten çoğu üye arkadaşın dediği gibi f/p aracı bu paraya binilebilecek en iyi araç bence. Ben istanbul içinde kullanıyorum ve 1.4 motordan gayet memnunum tüketim olarakta sakın kullandigim için beni tatmin ediyor.
  • 100 bin liraya sıfır km araç alıp nasıl bir beklentiniz var bilmiyorum ancak yeni türkiyede bu fiyata alabileceğiniz en iyi araçtır egea.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.