Şimdi Ara

Egea değişik durum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracımı 2,5 yıldır kullanıyorum. Dün ilk kez binanın otoparkından çıkarken (otopark çıkışından sokağa katılmak için kaldırıma yaklaşırken) frene bastığım halde motor sesi yükseldi ve araç ileri gitmeye çalıştı, sanki biri arkadan itiyormuş gibi bir his oldu anlık olarak. İlk kez başıma geldi, neden olabilir acaba, ne olmuş olabilir?

    Araç: Benzinli, otomatik.



  • Gaz boğaz kelebeği kirlenmiş olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.vitesten 1 e düşürmüştür o sırada da kompresyondan dolayı öyle sanmışsınızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: plf

    Gaz boğaz kelebeği kirlenmiş olabilir.
    Teknik bilgim yok ama araç henüz 20 000 km de, kirlenme neden ve hangi şartlarda ya da hangi km.lerde olur bilmiyorum.

    @nbacıshaquılle

    İlk kez yaşadım bu sorunu, 2 den 1 e düşme kaynaklı olsa daha öncede bir çok kez hissetmiş olmam gerekir diye düşünüyorum ama haklı olabilirsiniz de.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Burada teknik açıklama mevcut ama benimkisi bir olasılık yalnızca çok rahatsız ederse bakmanız gereken yerlerden biri gaz boğaz kelebeği
    https://www.pinterest.com/pin/151926187412615438/sent/?invite_code=89ee7efe4c9c4d6d87277b3c4e45523a&sender=531776805909183275&sfo=1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk çalıştırmada devir yüksek oluyor bende de 2018 egea manuel var. Eğer 1 2 dk beklemezsem devir saati ısınana kadar bi tık yüksek oluyor ve sanki kendi gaz veriyormuş gibi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de defaatle tecrübe ettim, soğuk motorun tepkileri daha agresif oluyor, sabah ilk çalıştırdığımda gaza hafif dokunmayla bile araba hemen ileri atılıyor ama frene basarken ileri gitmeye çalışması ilk kez başıma geldi. Umarım tekrar etmez, ederse de bi servise uğrayıp gösteririm.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Siz yinede bence bi servise danışın hocam ne olur ne olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Babamda dizel otomatiği var, yakıttan bağımsız olarak bunun yokuş kalkış desteği ve otomatik start-stop ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Araç stop edip etmeme arasına düşebiliyor bazen eğimden dolayı, motor tekliyor gibi yapıp sonra devir yükselterek ileri atılıyor. Bahsettiğiniz durum buysa bizde daha bi sıkıntı çıkmadı. İçiniz rahat olsun diye servise danışmanızı öneririm ancak çok önemli bişi olduğunu sanmıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tahminimce Şanzımandan kaynaklanan bir problem genelde bu tür sorunlar otomatik vites araçlarda oluyor vitesi bir anda 2 den 1 çeker fakat debriyaj ilişkisini kendisi anormal kurarsa dediğin öne atma olayını yapar mesela bunu manuel araçta yaşanması biraz daha düşük ihtimalli tabi manuelde şöfor isterse yapar
  • s&s açık olduğunda ben de yaşıyorum
  • Benim 2000 model S40'da bugüne kadar 2 kere kendi aracımda 1 kere de başka araçta gördüğüm saçma sapan bir sorun olmuştu.
    Klima açıkken motor saçmalıyordu. Kendi kendine gaz veriyor, debriyaja basınca motor devrini korumaya devam ediyor, rölantiye düşmüyordu. AC tuşuna basar basmaz motor rölanti devrine inip orada sabit çakılı kalıyordu. Gaz yemesi, gazı bırakınca rölantiye dönmesi v.b her şey normal çalışıyordu. Tekrar AC'ye basınca motor gene saçmalıyordu. 10-15 dakika saçmalayıp normale dönüyordu.
    6 senede ben 2 kere karşılaştım, bir kere de başka araçta gördüm. Belki böyle istisna bir durum olmuştur. Benim araç manuel olduğu için pek bir tehlike oluşmadı.

    Diğer aklıma gelen ihtimal de, şanzıman kavramayı -herhangi bir sebepten- ayırmamış olabilir, siz de frene basınca stop etmemek için motor gaz vermiş olabilir.
  • Araçta otomatik debriyaj var, kavrama noktasında çok ince gazlıyor, arkadaşın dediği gibi o sırada gaz kelebeği anlık sorun çıkartmış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    "stop etmemek için motor gaz vermiş olabilir"

    Tıpkı böyle bir durumdu, sanki araç ben basmadığım halde, gaz verir gibi (boşta iken gaza basarsınız ya o durum) oldu.
  • 2,5 yıldır yatan araba gezmeye acıkmış. kükremiş size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    2,5 yıldır yatan araba gezmeye acıkmış. kükremiş size.
    20 bini devirdi hocam, artık pek yatamıyor. Virüs nedeniyle işe araçla gidip geliyorum 5 aydır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.