Şimdi Ara

Egea 1.4 yorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
94.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üniversite bitti askere gittim. Döndük geldik tabi iş güç yok. Taksiye çıktım 4-5 ay kadar. Arabam da 1.4 Egea  

    Öncelikle Egea hakkında konuşacak olursam kesinlikle yerin dibine batırdıkları kadar kötü değil. Ben seviyordum kendisini. Genişliği ferahlığı konfor ve kaliteyi birinci öncelik olarak görmeyen birine yeter.

    Egea’dan bağımsız olarak o 1.4 Fire motora gelecek olursam; aracım 214 bin kilometredeydi ve bin kilometrede yarım çay bardağından biraz fazla yağ eklerdim. Bagaj dolu ve içerisi de tam kapasite dolu olduğunda Ankara yokuşlarında hem canı çıkardı hem de korkunç yakardı. Özellikle yokuşu bol bir yerdeyseniz imkan varsa en azından 1.3 dizel almanızı öneririm.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

    Neden yağ yakıyor segmanlardamı problem bu araçlarda yenide henüz

    Eğer fazla kullanılıyorsa, yüksek devir çevriliyorsa sürekli - ki motor performansından dolayı mecbur kalıyorsunuz LPG var ise evet yağ yakma oluyor.


    Çoğu kişi için bir problem teşkil etmeyecek miktarda eksiltiyor, 6-7 binde 100-150 ml falan.


    Taksiciler bir dönem isyan etti, çünkü kullanım şekilleri belli.


    Bende 1.4 lpgsiz de var, bir problem yaşamadım.

  • Dacia sanderonuz dizel ise 1.4 egea tat vermez hic bosuna bakmayin
  • 1.3 dizel egea alın kafanız rahat olsun 1.4 e geçince hep bir ulan acaba mı keşke mi diyeceksiniz 1.3 için merak içinize kurt düşürecek ve evet 1.3 dizel turbo dan dolayı keçi gibi kaçıyor uçmuyor belki ama yetiyor ben homurdanarak devirlenmesinide seviyorum bazıları sesten dolayı sevmiyor

  • ALMIŞKEN 1.3 DİZEL ALIN

  • akıllıdeli06 A kullanıcısına yanıt

    bi aracın filo çıkması olup olmadığını nasıl anlarız ??


    ben galeriden 2.el aldım. fakat galeri öncesi filodan mı sahibinden mi bunu nasıl anlayabiliriz ??




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi five93 -- 22 Nisan 2021; 19:3:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdin8187

    Egaa çok fazla yakıyor bilgin olsun

    1.4 egea bende var. atmosferik bir motora sahip olmasına rağmen çok başarılı. istanbul'da yoğun olmayan trafikte ortalama 8 lt yakıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: five93

    bi aracın filo çıkması olup olmadığını nasıl anlarız ??


    ben galeriden 2.el aldım. fakat galeri öncesi filodan mı sahibinden mi bunu nasıl anlayabiliriz ??

    tanıdığınız bir sigortacınız varsa önceden yapılan işlemlerden görebilir aslında. önceki sigorta bilgileri şahıs mı yoksa filo şirketi adına mı sigortacı anlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 22 Nisan 2021; 21:8:23 >
  • kronik yağ yakan araç bir abimiz sıfır almıştı lpg taktırdı geçenlerde yanımıza uğradı uzun yola gidiyordu gider ayak aklına geldi kaputu açtık yağ bakımı 10bin km dolmadan aracın içindeki yağ çubuğa bile değmiyordu.. kaldı ki aracı hor kullanmayan bir abimiz gerisini siz düşünün.. hatta taksici bir arkadaş aracın her tarafına 1.4 egealar kronik yağ yakıyor diye bir yazı yazdırmıştı.
  • Motor olarak sandero hem 0.9 hem 1.5 diğer hersey için ise egea süper diyemem bagaj artışı olur sadece
  • abiler kardeşler daha 2 gün önce kiralık olarak kullanımda bulundum aracı araç 1.4 fire egea easy sedan modeliydi 2021 model öncelikle lastikler 4 mevsimdi fark oluşturabilir yakıtta diye söylüyorum kütahya bursa balıkesir civarlarında gidip geldim bursadan sonra çok dur kalk yaptığım ve aralı aralı durup gezdiğim için sadece bursa kütahya arasını net konuşabilirim şimdi gelelim yakıt olayına kütayhadan yüzde 75 deponun 1 çizgi üstünde yola çıktım ve çok sakin gittim 80-140 arası yokuşlarda gaz açmadım özellikle ne kadar az yaktırabileceğimi görebilmek adına yolun neredeyse yüzde 85 90 lık kısmını yüzde 10 veya 20 gaz açarak gittim ve 220 km lik yolun sonunda biraz da şehiriçi dur kalklar var arada kontağı kapattığımda depomda 4/3 ün 1 çizgi üstünde çıktığım yoldan tam yarım depo benzinim kalmıştı yani aracı uzun yolda sakin 80-120 bandında kullanırsanız bu araç 1 depo ile 800 km civarlarında götürür en azından 750 km civarlarına ulaşabilrsiniz belki de 900 bu da 45 lt depoyu fullediğinizde günümüz benzin fiyatlarında 27/10/2023 ortalama 36 tl benzin olduğuna göre 45x36=1620 tl depoyu fullemek 800 km ben yaptırırım bu araca belki daha fazlasını yaptıracak bi sakin kullanım abidesi bi abimiz vardır ama bu şartlarda ortalama 1.90-2.10 tl civarlarına denk gelmektedir yani ortlama bir dizel araç 100 km de sakin kullanımda 5 lt yakar desek şu an 40.90 tl motorin fiyatları ortalama 1.4 egea sakin kullanımda dizel bi araçla aynı yakıtı yakıyor hatta dediğim gibi daha da düşürebilirsiniz belki sürekli 6. vites 1800-2400 devir aralığında giderek ancak ortalama her sürücünün yakalayabileceği değer benim verdiğim değerler olsa gerek ancak şöyle bi durum var 4 günün sonunda geri dönüş yaparken kütahyaya biraz uykum vardı ve yolu çabuk bitirip hızlı kullanımda daha çok odaklandığım için yola. (kesinlikle opsiyonel ve tavsiye ettiğim bi durum değil) ancak gece 9.30 da çıktığım için araçların farları vs daha çok gözümü alıp yavaş kullanımda odaklanma sorunu olmaması adına dönüşümde 170-180 bandında geldim ve bir a5 bir de f30 la peş peşe geldim eskişehire kadar:)) bu arada 9.30 da çıktım ve 11.00 da kütahyadaydım bunun sonunda aracı 4 bin devirin altına neredeyse hiç düşmedim bursadan çıkarken yarım deponun bir çizgi üstünde olan benzinim 220 km sonunda deponun sonunda tek çizgi olarak bana girdi açıkçası yani 220 km yi bu araçla çeyrek depoya da gidebilirsiniz yarım deponun üstüne de seçim sizin bu arada linç atmazsak sevinirim hız olaylarından kendimi bildiğim ve 25 yaşımda olmama rağmen 16 yaşımdan beri uzun yollarda belki 200 250 bin km devirmişliğim vardır yani acemi değilim sadece oraya ulaşmam gerekiyordu ve uyku etkenim olduğu için sadece yola odaklanarak gitmek benim tercihim bu yönde belki başka arkadaşların farklı çözümleri vardır herkese iyi forumlar ha bir de bu aracın yol tutuşu hiç fena değil gidenler bilir gittiğim yolu virajdan bol sadece kamyonlar vardı:) 3 yıllık focus 3.5 titanium 1.5 tdci pws kullanıcısı olarak söyleyeyim:))

  • EMREGOK0180 E kullanıcısına yanıt

    Aynı araçtan yani 1.4 egea bendede var ve zamanında dizel araçta kullandım sakin kullanımda dizel le hemen hemen litre olarak aynı yakıyor demişsiniz de sizin kullanım stilinize göre ortalama bir dizel kullansak uzun yolda 3 litre yakıt yakar bunu bizzat zamanında deneyimledim bu arada modern dizeller bırakın sakin uzun yol kullanımında 5 litre yakmayı şehir içinde 5 litreleri görmüyor nerdeyse

    Dönüş yolunda hızlı geldim demişsiniz aynı sürüş stiliyle altınızda ortalama bir dizel araç olsaydı litre olarak yaktığınız yakıtın neredeyse yarısını yakmıştınız işte dizelin farkı da en çok burda ortaya çıkıyor performanslı kullanımda yakıt tüketimi fazla artmazken benzinli tarafında işler değişiyor heleki atmosferik motor bir araç tabiri caizse yakıtı içiyor durum bundan ibaret.

  • erdin8187 E kullanıcısına yanıt

    şirket aracım 1.4 egea idi, bence iyi yakıyor atmosferik bir motor olarak. çekişi de çekilebilecek bir seviyede. beni üzmedi iki sene boyunca.

  • Kesinlikle çok doğru dönüş yolumda 170-180 bandında dizel focusumla gelmiş olsaydım yakacağı ortalama litre bazında 8.5 civarlarında olurdu bu da 40.90x8.5 desek 3.4 kr civarında yapar ki uzun yol ortalama 3k devir ile belki de 7 lt lerle gelebilirdim dizel aracımla egea ile yarı yarıya olmasa bile baya yüzde 40 civarlarında bi yakıt farkı durumu ortaya çıkardı bu arada sakin kullanım demişsiniz 48 lt diye biliyorum focusun deposunu hiç dibi görmediği için daha önce hiç 40 lt üstü yakıt hiç almadım neredeyse emin değilim bu nedenle depoyu doldurup van-adana arası gidip gelişimde uzun yol yol bilgisayarı verisi 1150 km civarlarında gösteriyordu 3.5 lt civarlarında yine 100-140 km arası aracı yormadan gidişimde van adana arası 900 km adanaya vardığımda çeyrek depo civarlarında yakıt aracımda olurdu şu anki rakamalara bakarsak 40.90x3.5=140 kr civarlarında yakıt demek egea ile çok olsa 5 lt yaktırabilirsiniz bu yolda sakin kullanımda bu da 5x36=180 kr yapar yani dizel araç performansta da sakin kullanımda da daha avantajlı ancak egea forumu olduğu için ben egea yı fena bulmadığımı ifade ettim focustan önceki aracım 2011 fd6 kasa civic idi şehiriçi 10lt uzun yol 7.5-8 lt nin altına düşmüyordu (lpg yoktu aracımda) o da eski nesil motor ve 1.4 ve 1.6 farkı olsa gerek bu arada atmosferik demişsiniz ama turbolu da olsa bizzat yakın arkadaşlarımda 1.5 turbo civic ve 1.4 tsi leon bulunmakta gitmesine çok iyi gidiyor bu araçlar ama sakin kullanımda dahi 6.5-7 lt nin altına düştüklerini görmedim hiç kendileri de baya şikayetçi bu durumdan:))

  • Daha önce 2013 model Dacia sandero stepway 1.5 dizel motorluydu, ikinci versiyon olanlardan. Fena araba değildi, az yakıyordu ama konforu çok kötüydü(Kornanın yanda olması, cam düğmelerinin konsolda olması vs.) sonra satıp i20'ye geçmiştim.


    Şu anda da 1.4 Egea Cross sahibiyim.


    Bence bu değişim sizin açınızdan mantıklı, Seneler sonra benzinli araba kullanmak bana güzel geldi açıkçası. Ben şehir içi 9 şehirler arası 7 litre civarında yakıyorum araba şu an 7.000 Km civarında. Konforu, yol tutuşu ve çekişi (Atmosferik araba kullanmaktan anlayan arkadaşlar için) güzel.

  • Aynı düşüncedeyim hocam yeni model urban paket civarları 700 bandında rahatlıla bulunabiliyor o civarda alacağınız bir dizel araç ancak golf6 2010 2012 focus 3.5 2014-15 boş paket yada yine 2011 civarları trend comfort civarlarında bi jetta olur(bu dediğim şu zaman piyasası ve özellikle TEMİZ ARAÇ almak istiyorsanız yoksa 200-250 bin kmlerde 2-3 değişen-boyalı ağır hasarlı vag grubu isteyen o fiyatlara bulur) bunun dışında 10-12 yıllık kaliteli dizel araçtansa 2-3 yıllık biraz daha malzeme kalitesi olarak düşük ve çekiş olarak zayıf olsa da egea tercih sebebi olabilir

  • kirei kullanıcısına yanıt

    egeaya eçmek senin için çok mantıklı olur . crosswagon lara da bak bagajı falan harikadır . 1.4 iyi araçtır . klasik atmosferiktir. bozulmaz. lpgde sıkıntı çıkarmaz şehir içi 9 litre şehir dışı araç dolu klima açık 110 ile sabit 7 litre lpg yakarsın . bundan daha ucuz yol gidiş yok.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.