Şimdi Ara

Easy Anti-Cheat; Linux, macOS ve Steam Deck desteğine kavuşuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Easy Anti-Cheat; Linux, macOS ve Steam Deck desteğine kavuşuyor



    Geçtiğimiz yıllarda Linux ve Mac üzerinden Windows oyunları oynamak oldukça popülerleşti. Linux’ta Wine, Mac’te ise Parallels ve Crossover Windows oyunlarını oynamayı mümkün hale getiriyor. Ancak anti-hile yazılımları kullanan oyunlar, bu uyumluluk katmanlarını engelliyor. Çevrimiçi oyunlar ile ciddi problemler yaşayan Linux ve Mac kullanıcıları, yakında büyük bir dertten kurtulacak.



    Easy Anti-Cheat desteği, Steam Deck için önemli bir adım



    Epic Games tarafından yapılan açıklama ile Easy Anti-Cheat; Linux, Mac ve Steam Deck için destek sağlıyor. Bu güncelleme, en çok Steam Deck’i ilgilendiriyor. Linux tabanlı uyumluluk katmanlarından olan Wine ve Steam Deck’e güç verecek olan Proton, bu güncelleme ile çok daha fazla çevrimiçi oyun oynamayı mümkün kılacak. Linux tabanlı SteamOS ile çalışan Steam Deck, Proton katmanını kullanarak Windows oyunlarını çalıştırıyor. Valve, daha önce Steam Deck’in, Steam kataloğundaki her oyunu çalıştırmak üzere geliştirildiğini belirtmişti. Steam üzerinden çalıştırılamayan oyunları bug sayan Valve ekibi, bu konuda Epic ile çalışıyor gibi.



    Ayrıca Bkz.Steam'in yeni güncellemesi yayınlandı: Yeni indirme sayfası ve depolama yönetimi geldi



    Bu destek bir de macOS kullanıcılarını sevindirecek gibi. Wine ekibi tarafından geliştirilen CrossOver, macOS üzerinden Windows oyunları oynamayı mümkün kılıyor. Özellikle M1 işlemcili Mac kullanıcıları tarafından kullanılan Crossover da Easy Anti-Cheat desteği ile çevrimiçi oyunları daha fazla kullanıcı ile buluşturabilecek. Easy Anti-Cheat’in Linux ve Mac için aktif olabilmesi geliştiricilere bağlı olacak. Bakalım hangi oyunlar bu desteği aktif edecek.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/steam-deck-linux-mac-get-anti-cheat







  • Tabi ki Linux için güzel bir haber ancak geliştiricilere kaldıysak aktif edeceklerini düşünmüyorum. Arada Wine olmadan, direkt olarak tam Linux desteği vermeleri kesin çözüm.

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

    Hebele hübele, wine'ın ne olduğundan haberin var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deck çıkana kadar, tüm oyunlar linux üzerinden erişilebilir olur. O zamanda bay bay Windows.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BCRTVKCS

    Hebele hübele, wine'ın ne olduğundan haberin var mı

    League of Legends, GeForce Now açta gel bakalım. Oyun ya yarım saatte açılıyor, ya da güncelleme yapılamadı yazıp kapanıyor. Diğeri desen hiç açılmıyor. Klavyeden yazmak kolay. Yerel olarak oynamak varken neden port etmekle uğraşılsın? Linux kütüphanelerinden oyun oynamakla Windows kütüphanelerini port edip oyun oynamak aynı şey mi? Easy Anti-Cheat; Linux, macOS ve Steam Deck desteğine kavuşuyor 

  • Apex Legends da var. Bir işe yaramıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BCRTVKCS kullanıcısına yanıt
    senin de haberinin olduğunu sanmıyorum.

  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt

    Geforce Now'da bütün oyunlar Windows Server sistemlerde çalıştırılıyor. Yazdığın yorum tam bir karmaşa hiçbir şey anlamadım. Linuxta da Windows oyunları yerel oynanıyor native oynanmıyor hater olmanın lüzumu yok. Proton katmanının performans kaybı çok az. Linux Windows'tan güçlüdür kullanılma oranı artıkça eli güçlenir. Bu tarz bir emulatörün oyuncuların windows'a mahkum olmadığını gösteriyor. Alternatifimiz var. Günün sonunda kullanıcı istediğini kullanır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.