Şimdi Ara

EA, büyük bir yatırım yaparak 1,4 milyar dolara Playdemic'i satın aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
24
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • EA, 1,4 milyar dolara Golf Clash oyunuyla bilinen Playdemic'i satın alarak mobil oyun sektöründe yeni bir yatırım gerçekleştirdi. Şirket, günümüzde daha çok spor oyunlarıyla ilgi odağı olsa da, Playdemic’in deneyimlerini gelecekteki mobil oyunlara aktarmayı planladığını ve Golf Clash’ın mekaniğini diğer serilerle kullanmayı düşünüyor.

    EA'in Playdemic'i satın almasının en büyük sebebinin Golf Clash oyunu olduğu düşünülüyor. Play Store'da 10 milyondan fazla indirilmesi olan oyun oldukça dikkat çekmiş durumda. EA, Playdemic’i satın alarak kendi bünyesinde bulundurduğu yarım milyar oyuncudan oluşan ağı için yeni mobil deneyimler sunmayı hedefliyor. Bu satın alma işlemi, EA tarafına gündelik oyunlar ve spor oyunları da dahil olmak üzere 15'ten fazla mobil oyun eklenmesini sağlayacak.

    Mobil oyun sektörü, son yıllarda büyük bir sıçrayış göstermeye başladı ve bu sıçrayış büyük oyun şirketlerinin de odağı haline geldi. EA'in rakibi olarak gördüğü Activision, 2015 yılında Candy Crush Maker King'i 5 milyar dolara satın almıştı ve Candy Crush'ın kazancı büyük oyunlarıyla tanıdığımız Blizzard’ın kazancını geçmiş durumda. Call of Duty, Valorant, Fortnite ve EA’in sahip olduğu Apex Legends gibi birçok popüler bilgisayar ve konsol oyununun da mobil versiyonları bulunmakta.

    6 ay içerisinde 4,7 milyar dolarlık yatırım

    EA, mobil oyun sektöründe büyümek için aralık ayından bu zamana yatırımlarını sürdürmekte. Aralık ayında yarış oyunlarıyla tanıdığımız Codemasters’ı 1,2 milyar dolara bünyesine katarken, şubat ayında mobil geliştirici olan Glu'yu 2,1 milyar dolara satın aldı. Mayıs ayında ise Baseball oyunlarıyla tanınan Metalhead Software ile anlaşma sağlayan EA, son olarak Playdemic’i de alarak sektörde büyük yatırımlar yapmaya devam edeceğini bizlere gösteriyor.



    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/6/23/22547324/ea-golf-clash-playdemic-acquisition-warner-brothers-games-mobile







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.