Şimdi Ara

E5 de sag seritte önü bombosken 50-60la gidenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Simdi istanbulda olmayan arkadaslar pek bilmeyebilir bu durumu ama e 5 in akici oldugu saatler var ne bileyim gece mesela veya oglen saatleri bildigin akiyor yani bende hizli giden biri degilim hatta en sevdigim sey e 5 te 80 le gidebilmek sadece sollama yapcagimda sol seritte bazen 100 falan goruyorum iste her neyse boyle trafigin aktigi saatlerde önü bombos olmasina ragmen 50-60 hatta bazen 40 la giden tipler var git yan yoldan git kardesim ne yavas gidiyosun ayar oldum burayada yazmak istedm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yeni bir şerit muhalefeti programına hoşgeldiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt sinir 30km sanirim, 30km nin altina inmedikce 31km ile yayila yayila sag seritten gider. Kimsede gikini cikaramaz.



    Hayirli gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahat insandır, acelesi yoktur, en sağda olduğu sürece sıkıntı yoktur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka şehirler için makul görülebilecek şeyler İstanbul gibi balık istifi yaşayan bir şehir için makul görülmeyebilir. 40-50 gibi yasal olarak serbest hızlar İstanbul trafiğinde ciddi bir tıkanmaya sebep olur. Eğer mevzu bu şahısların rahat olması ise, herhalde trafikteki diğer insanların da en az onlar kadar rahat yolculuk etme hakkı vardır.
  • Kanuni haklarıdır ve bundan rahatsız olanlar sadece sağ sol şerit demeden makas atmak isteyenlerdir sanırım. Siz onları bırakın da emniyet şeridinde duran kamyon ve tırlar var, asıl onlara dikkat edin derim, zira makasçıların asıl korkulu rüyası onlardır, sağ şeritte kendi halinde gidenler değil.
  • Hocam bari sağ şeritten kendi halinde gidenlere karışmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sol şerit ve orta şeritten 50 60 la gidene ben de ayar oluyorum ama, sağ şeritten 50 ile giden adama da bir şey diyemem.
  • Asgari hız limiti geçmişse sağ şeritteki adama karışmayın kendi halinde gidiyor işte. Sağ şeritte 50 ile gidenlerden birisiyim, sol şeritten istersen 300 km/h ile git zerre umrumda değil.
  • Allah sabır versin
  • Orta ya da sağ şeritte 70-80 ile giderken selektör atan tipler var bir de. Beyin yaşları 3 falan sanırım.
  • Herkes hakkıdır falan demiş ama anadolu'nun herhangi bir şehri değil burası. İstanbul'a giriş-çıkışı sağlayan ana yollardan birisi bu e5. Boş saatlerde fazla bir sıkıntı olmuyor ama yoğunluğun olduğu zamanlarda 40-50 ile kafasına göre takılanlar arkalarında ciddi trafik oluşturuyor. Arabasında problem vardır veya o hızlara bile zor çıkıyordur ona bir şey diyemem ama keyfinden bu şekilde gidenler İstanbul'da trafiği oluşturan en büyük sebeplerden birisi.

    Bir diğer grup da hızına uygun şeritte gitmeyenler. (Otobandan örnek veriyorum) Sol şerit 120, orta şerit 100 sağ şerit 80 ile akıyor diyelim. Birisi orta şeride çıkıp 70'e sabitlemiş gidiyor. Buna denk gelen orta şeritteki adam mecburen bunu sollamak zorunda kalıyor. Adam 100 ile sol şeride girince de bu sefer sol şerit yavaşlamaya başlıyor.
    Bir de tam bu sırada, sağ şeritte 80 ile giderken, önüne 75 ile giden başka bir kamyon çıkan kamyoncu, yavaş kamyonu sollamak için orta şeride çıkıyor ve yine bizim en baştaki 70'le sabitlemiş elemanın arkasına denk geliyor. Bu döngü sürekli tekrar edince trafik de kilitleniyor.

    İstanbulun trafiği %70 bu iki grup yüzünden oluşuyor. Ortada ne bir kaza ne bir çalışma hiç bir şey olmadığı halde bir anda trafik duracak noktaya gelir, biraz gidersiniz, sonra tekrar akmaya başlar ya, işte bunun sebebi bu iki tip sürücüden kaynaklanıyor.

    Ekleme: Bu dediklerim sadece İstanbul sınırları içerisinde ve yoğun saatlerde geçerlidir. Kimseye yavaş gidemezsin falan demiyorum. İsteyen istediği hızda gidebilir. Ama arkanızdaki bir sürü insanı trafiğe mahkum bırakıyorsunuz bilin istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Şubat 2018; 10:26:4 >




  • galiba ehliyet sınavlarına girmeden ehliyet aldınız
    adam sağdan 50 ile gidiyorsa sende bir zahmet orta yada sol şeride geç istediğin gibi gaz pedalına bas o şeritleri boşuna yapmıyorlar

    bugun de araç ile giderken arkamda ki dibime yapışmış takip ediyor ben birden sert fren yapınca baktım bana korna basıyor ulan dallama arkamdan geliyorsun takip mesafesi denen bir şey var kıçıma yapışıp takip mesafesi bırakmazsan öyle kaza riski yaşarsın şimdi gidip bunun gibilere sorsan önümdeki adam araba sürmeyi bilmiyor der



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 20 Şubat 2018; 18:38:51 >
  • Şimdi de sağ şeritte niye yavaş gidiyorcular mı çıktı, tuhfasınız.



    Sağ şerit ya ondandır belki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanane arkadaş sana mı soracak? Önce orta şeride laf edilmeye başlandı sıra sağa mı geldi? Böyle orta şeritte 80e sabitleyip giderken arkadan selektör yapan kekolar sağ şeride dadanır olmuş. Şuraya komple koridor döşeseler de kimse 90ı geçemese keşke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kragen -- 20 Şubat 2018; 20:48:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir hakaret eden adamin mesajini sil, benimkini niye siliyorsun ey moderator.



    Hatasini ortbas etmeye calisan hakem gibi bir oraya kirmizi bir buraya kirmizi.



    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Hayir hakaret eden adamin mesajini sil, benimkini niye siliyorsun ey moderator.



    Hatasini ortbas etmeye calisan hakem gibi bir oraya kirmizi bir buraya kirmizi.



    Hayirli gunler.

    Hocam kurallar gereği; silinen ve uyarı verilen bir mesajın görülecek şekilde alıntı yapıldığı diğer mesajlar da silinmek zorunda. Mesajlarınızın silinmemesini diliyorsanız uyarı alma ihtimali yüksek bir mesajı alıntılamak yerine cevapla butonuna basarak cevap verirseniz mesajınız silinmek zorunda kalmayacaktır. Anlayışlı olacağınızı umuyorum, saygılar...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sağ şerit neyse ama orta şeritde kağnı gibi gidenler en az aşırı hızlı gidenler kadar kazaya davetiye çıkarıyorlar, yavaş gideceksen acemi isen sağ şeride gireceksin veya trafiğin akşına uyacaksın. Hele sol ve orta şeritde benzer yavaş hızlarla gidenler yokmu
  • Çocuklar uyuyorsa olabilir. Benim ufakliklar arabadan inerken uyaniyorlar.. bazen 80- 100 ile gidecekken 60-70le gidiyorum. Eve gidince kadar biraz uykusunu alsınlar diye :)) İşin garibi benim yanımdan vin diye geçenler az ileride illa trafiğin gazabına uğruyor.. hatta sağ şerit aktığı için arkamdan sağ şeride geçip o hızlarla gidebildigine mutlu bile oluyor:)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tEmh@ kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VipLife -- 21 Şubat 2018; 7:2:37 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.