Şimdi Ara

E-ticaret sitesi kurmak hazırlamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • E-ticaret sitesi nasıl olmalıdır, E-ticaret Sitesi kurmak için gerekenler nelerdir.

    E-ticaret e başlamak için kendi durumunuza göre davranmalısınız, Neler yapacağınızı size maddeler halinde anlatıyoruz. Bunları yapmadan E-ticarete başlamayın, Başarı olmak için muhakkak yapmanız gerekenler var.

    İlk defa ticaret yapacaksanız siz bir girişimcisiniz,

    Ticarete devam eden bir firma iseniz KOBİ sınıfındasınız,

    Eğer global büyük ölçekli çalışmak istiyor ve sektörünüzde büyümek istiyorsanız Büyük işletmesinizdir.

    İyi bir planlama yapılmalı ;

    Herkesin durumu farklıdır, siz de şu anki durumunuza göre cevapları arayınız, Durumunuzu belirleyin,

    Merdivenleri adım adım çıkmak her zaman sıçramaktan daha etkili sonuç verecektir.

    GİRİŞİMCİLER ; İlk defa e-ticaret sitesi kurarak işe atılmak isteyenler

    1. Planlama ; Hangi alanda olduğunuzu belirleyin. Hedeflerinizi planlayın.

    2. Sektör Analizi Yapın; İlgili olduğunuz sektördeki rakiplerinizin sitelerini, durumunu inceleyin, sadece Google da ana sayfada çıkabilenlere değil arka sayfalarda çıkan sitelere de bakın. Gözünüze batan ve en başarılı gördüğünüz siteleri not alın. Birkaç gün sonra tekrar bakın, birkaç gün sonra yine tekrar bakın, güncelleme yapılıyor mu?, sürekli reklam veriyorlar mı not alın.

    3. Tedarik kaynakları ; Bu araştırmaları yaparken bir taraftan da satışını yapmayı düşündüğünüzü ürünün tedarik kaynaklarını iyi belirleyin, hatta anlaşın.

    4. Satış Politikanızı belirleyin ; Satış yapacağınız ürünlerin fiyatlarını ve çeşitleri belirleyin. Aynı anda hem tekstil hem kozmetik gibi farklı alanlarda girişimden uzak durun, Çünkü çeşit çokluğu reklam gücünüzü azaltacaktır.

    5. Bütçenizi belirleyin ; yazılım bedeli, muhasebe giderleri, depo ve ofis masrafları, ürün stok maliyetleri ve en önemlisi reklam giderlerinizi planlayın.

    6. Reklam Yapın ; Google ve facebook gibi etkisi kuvvetli reklam alanları için reklam bütçeniz olmalıdır. Tanıtım yapamayacağınız bir durumda iseniz beklentileriniz de düşük olmalıdır.

    7. Özel durumunuzu ön plana çıkarın ; Şayet herkesin satmadığı veya satamayacağı özel üretim ürünleriniz varsa avantajlısınızdır. Bu ürünlerde iyi çekimler yapılmış fotoğraflar hazırlayın, Unutmayın sizin sitenize gelenleri etkilemelisiniz, Rakiplerinizden farkınızı açıkca ortaya koyun. Tüketiciye hissettirin

    8. Profesyonel E-ticaret ; İyi bir e-ticaret yazılım sahibi olun. (Daynex size en keliteli profesyonel e-ticareti sağlamaktadır. Tüm özellikleri aktif sınırsız bir e-ticaret sunmaktadır)

    9. Altyapınız İyi Olsun ; E-ticaret siteniz sanal pos altyapısı olan, çeşitli kampanya ve indirimleri uygulayabildiğiniz, hediye çeki veya indirim kuponu basıp kullandırabildiğiniz, toplu mail gönderebildiğiniz, müşteri gruplarına göre indirimler, kampanyalar oluşturabildiğiniz alt yapısı olmalıdır.

    10. Alternatif ve seçenekleriniz olsun ; Satın alacağınız e-ticaret sitesinde seçenekli ürün (beden seçeneği, renk seçeneği, ebat veya numara seçeneği.. gibi) tanımlayabileceğiniz alt yapıda olmalıdır (daynex in tüm seviye paketlerinde bu özellikler vardır) Çünkü Müşterilerinize ne kadar seçenek ve alternatif sunarsanız müşteriyi o derece sitenizde tutabilir ve satış yapabilirsiniz.

    11. Özel bir ürün satacak iseniz örnek : Üzerine kişiye özel yazı, işleme, resim eklenecek ürünler ise bu tarzda satış yaparken müşteri resim ,yazı ve not gibi isteklerinde siparişle geçilebileceği bir mimari olmalıdır e-ticaret sitenizde. (daynex in tüm seviye paketlerinde bu özellikler vardır)

    12. Toplu mailler gönderin ; Tanıtımlar illa reklam ile olmayabilir. Sitenizden üyelerinize özel toplu mailler gönderin kampanya ve indirimler yapın ilgi çekici olun. Sosyal medyada paylaşımlarda bulunun.

    13. Zamanınız olmalıdır ; Her gün sitenize bakabileceğiniz, farklı saatlerde müşterilerinizden gelecek istek veya siparişlere cevap verebileceğiniz, sitenizde ürün girişleri, güncellemeleri gibi işlemleri zamanında yapabileceğiniz değerli bir zaman ayırabilmelisiniz.

    14. Profesyonel Destek Alabilmelisiniz ; Etrafınızda, çevrenizde bu işte başarılı olmuş kişilerden destek alın. Veya daha etkili olanı çalışacağınız firmadan hem yazılım desteği, hem site tasarım desteği, hem reklam ve yönetim desteklerini alabilmelisiniz. Teknik destek ten daha ilerisi danışmanlık hizmeti de firmanızdan alabilmelisiniz.

    15. Canlı destek hattınızı oldukça uzun süre açık tutabilmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üstad61 -- 13 Haziran 2021; 17:55:4 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.