Şimdi Ara

e ticaret hızla büyürken Türkiye de 431 AVM var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • denemeden kıyafet olayı sıkıntı sonra iade et vsvs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

    .
    e ticarette vergi zaten var. yani sen şimdi hepsiburadan bir şey alınca vergi vermediğinimi sanıyorsun. %18 kdv anında kesiliyor.
    yani devlet e ticaretten vergisini anında tahsil ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muaz1984

    Yok usta bizim burdaki ne zaman gitsem yemek bölümünü neredeyse full çekiyor.Yer Gaziemir optimum.
    instagram da fotoğraf paylaşmak olmasa inan o yemek bölümleri de boş kalır.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 10 Eylül 2020; 23:53:46 >
  • Elbise,gözlük,ayakkabı ve sushi için avm ye alışverişe gidiyorum :) elektronik ve diğer ürünler için direk internet üzerinden alışveriş yapıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Yemek bölümleri her zaman doluydu. İnternetten önce bile Türkiye'de özellikle Burger King ve Mc Donaldsların boş kaldığını görmedim son zamanlarda da Starbucks böyle. Şuana kadar gittiğim bütün illerde hepsi full çekiyor neredeyse. Onun dışında mağaza olarak de facto ve lcwden poşetler dolu çıkılıyor genelde bir de decatlon.
  • Olaya tek taraflı baktığınızı düşünüyorum. 1990 ve sonrasında doğan nesil internet ile çok fazla haşır neşir büyüdü. Bu nedenle bizim neslimizde internetten alışveriş yapmak gibi bir kültürde oluştu ancak bizden önceki nesilde bu kültür yok. Hala insanlar internete güvenmiyor ve karşısında canlı kanlı bir muhatap bulabileceği fiziki mağazaları tercih ediyor. Bu durumun en az 10 yıl daha keskin bir şekilde değişmesini beklemiyorum. Adaptasyon denilen süreç uzun bir süreçtir. Tabiki ivme tamamen sanal mağazalara kayma yönünde ama süreç henüz yeni başladı.

    Diğer yandan AVM'lerin doluluk oranının farklı sebepleri olduğunu düşünüyorum. Ankara'da yaşıyorum ve burada hatrı sayılır AVM mevcut. Hafta içi giderseniz bir çoğunun gündüz boş olduğunu akşamsa sadece yeme,içme için insanların uğradığını görürsünüz. Haftasonu bir yoğunluk oluyor ancak buda insanların gezebileceği, eğlenebileceği sosyal alanların olmayışından. İnsanlar mağaza gezmeyi seviyorlar. Alternatif üretemediğimiz sürece AVM doluluk oranları düşmeyecektir. AVM mağazaların karlılığına gelirsek bu ekonomik durum ile alakalı olarak düşük seyirde diye görüyorum.




  • Amerikada avmler komple oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biz bile internetten satiyoruz artik. Avm ye kira parasi veren esnaf enayinin onde gidenidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya şu son 2 3 senedir büyük internet AVM'leri tvdeinette her yerde aşırı fazla reklam yaptığı için artık köydei adam bile internetin rahatlığı ve ucuzluğundan dolayı netten alışveriş yapıyor. sadece avmler değil küçük büyük esnaf hem ekonomik krizden hemde net alışverişinden dolayı batıyor ve batmaya devam edecek. n11 hb gittigidiyora mağaza açanlardan bazıları kazanmaya devam edecek.. neti bırak sadece a101 bim şok bu 3 market tüm küçük esnafı sildi süpürdü
  • Bence devletin izin vermemesi gerekir.belli bir uzaklıkta avmler yapılmalı adanadan örnek vereyim park Adana AVM açıldı. Tutmadı tabi hemen karşısına esas 01 AVM açıldı karşı karşıya avmye izin verilmemeli yarın adana park AVM harabeye döner.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış bir değerlendirme.
    Eticaretin büyümesi Avm kültüründen ziyade Mahalle esnaflığı kültürünü bitirdi.

    Avmlerde normal mağazaları ekseriyetle bulamazsınız. ağırlık olarak markalar bulunur. markalar da zaten internette de kendi fiziksel mağazasında da genel olarak aynı fiyata satıyor.
    İnternetten denemeden ürün alınacağına aynı fiyata kişi avmden de gidip alabiliyor. Tabi burda aynı işlevi olan üründen ziyade marka olarak değerlendirmek gerek.
    yoksa çarşıda pazarda 10 liraya da gömlek var, Beymende satılan gömlekte aynı işlevi görüyor diye alacak kişi beymeni bırakıp gidip çarşıdan almaz. Marka da internette politikası neyse genelde avmde de o politikayı devam ettiriyor.

    Avm kültürü uzunca bir dönem(belki biz göremeyiz bile) bitmez, Eticaret ile piyasayı bölüşürler, biten mahalle esnafı, ve butik yani markasız mağazalaşma kültürüdür.




  • Kışın sadece ısınmak için avmye giriyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • avmler patladı; dükkanlar bir bir kapanıyor. gidenler ise çoğu sinema,yeme-içme lcw waikikiden bilmem kaç taksitle ürün satın alanlar ha bide araplar.
  • Şu an Zorludayım, gelin bi bakın bakalım kuru kalabalık mı? Yarım saat park yeri aradım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmetqzl01

    Bence devletin izin vermemesi gerekir.belli bir uzaklıkta avmler yapılmalı adanadan örnek vereyim park Adana AVM açıldı. Tutmadı tabi hemen karşısına esas 01 AVM açıldı karşı karşıya avmye izin verilmemeli yarın adana park AVM harabeye döner.
    Park Adana'nın hem konumu ters, hem de yönetimi iş bilmez. Oraya yatırım yapan şirket kadar, oraya imar izni veren belediye meclis üyeleri de kusurlu.

    Bütün bunlardan dolayı ölü doğmuş bir AVM olduğu için 01 Burda zaten birkaç yıla Park Adana'nın tabutuna çivileri çakacak.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Aynen demek istediğimi anlatmışsın kardeşim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • survival of the fittest - Uygun olan hayatta kalacak.

    Yalnız fiziki mağaza ile e-ticaret arasında çok fiyat farkı net ürünlerde olabilir ama mesela bizim sektörde pillerde iki kalite ürün geliyor , net satıcıları en dandik -çalıssın yeter seviyesini- alıp satarken , mağazalar orijinale yakın kalite olanı tercih ediyor.Baslangıçta benzer olsalarda uzun vadede 2. ürünün kullanım süresi bariz fazla.
  • avmlerde yeme içme katı hep full oluyor. bazen oturacak yer bulamıyorsun.

    ankarada çoğu avm ye gittim. her yemeği denemişimdir. bildiğin leş. hem pahalı hem kalitesiz. ona rağmen full çekiyor her zaman. insanları anlamak güç ne bileyim. adam akıllı yemek yiyecek yer kalmadı. eskiden bir tavuk döner yerdin tadı güzel olurdu ucuz olurdu mutlu ve tok olarak çıkardın. şimdi tavuk donere 10 15 tl veriyorsun tadı leş gibi.
  • İçine koyacak güzel markalar olmadıkça bir önemi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.