Şimdi Ara

E-Ticaret Hakkında Destek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze Merhabalar;

    Burada ki birçok kişinin gerçekten bilgisine ve tecrübesine güvendiğimden bu konuyu açmak istedim. Sizin tecrübe bilgi desteğinize ihtiyacım var.

    Konuyu açma sebebim başlıktan da anlaşılacağı üzere E-Ticaret...

    Birçok yerde ve şirkette çalışmanın verdiği bunalımla artık ufaktan kendi işimi yapmak veya kendi işimi kurmak istiyorum.

    E-Ticaret düşünüyorum tabi sizlerde tavsiye ederseniz. Ne satacağımı bilmemekle beraber ( kitap diye aklımdan geçiyor ) kendime sıfırdan bir site açmak mı yoksa hepsiburada n11 vb. siterlerde dükkan kiralayıp buralardan mı başlamalıyım bilmiyorum. Bu ideasoft olsun, KobiMaster olsun bakındım. Benim gibi sıfırdan başlayacaklar için hangi yol daha doğru olur neler tavsiye edersiniz ?

    Bu işe girmelimiyim yoksa gidip sıradan hayatıma devam mı etmeliyim. Ne yapmalıyım bilmiyorum.

    Ne yapayım bir akıla bir tavsiyeye gerçekten çok ihtiyacım var.

    Yorumlarınız bekliyorum.







  • ben e-ticaretle uğraşıyorum elektronik eşya devre v.s şeyler satıyorum facebok sayfam ve youtubede kanalım var ama bu ara piyasalar çok kötü yaprak kıpırdamıyor hiç ..:(
  • İçinde bulunduğumuz dönemde, e-ticaret işi yapmak büyük risktir. E-ticaretten gerçek anlamda para kazananlar genelde "Bitkisel ürün" ya da "TV reklam ürünü" diye adlandırılan ve hiçbir işe yaramayan, sahte ürünler satanlardı, ki onlar bile şu anda zor durumdalar.
    Kobimaster ve İdeasoft gibi firmalar, e-ticarete yeni başlayan ama sermayesi düşük olan işletmelere uygun çözümler sunmuyorlar. Eğer bir kere sistemlerine girerseniz, verdiğiniz her selamı faturalandırma yoluna giderler ve siz de çaresizce o faturaları ödersiniz.
    Eskiden insanlar web siteleri üzerinden çok fazla alışveriş yaparlardı ama başta da söylediğim sahteciler yüzünden şu anda ticaret büyük oranda pazaryerlerine kaydı. Pazaryerleri satıcıyı korusa da, asıl koruduğu kesim tüketicidir. Tabii pazaryerinden ürün satmak isterseniz, komisyonları karşılayabilecek karlılıkta ürünler satmanız gerekiyor. Yani ciddi bir kar marjınız yoksa, pazaryerini zengin etmek dışında bir durumunuz olmaz.
    Ayrıca, eskiden insanlar Çin'den ürün getirme konusunda çok fazla bilgiye sahip değillerdi. Şimdi ise, herkes herşeyi getirip satabiliyor. Siz yeni bir ürün bulduğunuzu düşünürken, başka biri o ürünü çoktan gümrükten geçirmiş olabiliyor.

    Eğer illa ki bu işe girecekseniz;

    - Sektör ve hedef ürün belirleyin.
    - Opencart gibi bedava bir altyapı ile kendi sitenizi kurun.
    - Satış yapmak için pazaryerlerine yönelin ve kopyala/yapıştır içerikler yerine, bilgilendirici içeriklerle iş yapın.
    - Her müşteri ile ilgilenin. Pazaryerlerindeki satışlarda tüketiciler için mağaza puanınız çok önemli bir göstergedir.
    - Yasadışı iş yapmayın. Yasadışı iş yapmadan para kazanmak istiyorsanız, kar marjı çok yüksek ürünler satmalısınız.
    - Kadınlara yönelik ürünlere odaklanın.

    Başta da belirttiğim gibi, bence şu anda ticarete ya da e-ticarete girilmez. Ekonomik kriz olan dönemler sadece sermaye gücü yüksek ve ucuz mal satan firmalar için büyümeye elverişli dönemlerdir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.