Şimdi Ara

E-Scooter Denetliyici-Pil Bağlantı Yardım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elektrikli scooterım için 18650 piller ile pE-Scooter Denetliyici-Pil Bağlantı Yardım.il kutusu oluşturacağım ve resimdeki pil denetliyicisini pillere takacağım.

    Ayrıca scooter denetliyicisi var .

    acaba pil denetliyicisi ile scooter denetliyicisini nasıl bağlamalıyım. ayrıca pilleri nasıl şarj edeceğim.

    Teşekkürler
    E-Scooter Denetliyici-Pil Bağlantı Yardım.E-Scooter Denetliyici-Pil Bağlantı Yardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onnow78 -- 30 Temmuz 2019; 11:26:28 >







  • Selamlar, yapmadıysanız yardımcı olabilirim. İnternet üzerinden araştırıp bu konuyu bulacak arkadaşlar için ufak bir özet geçeyim.


    18650 cinsi pilleri benzer kapasite değerlerindekileri seçerek gruplamanız gerekmektedir. Aksi halde birbirini sürekli şarj etmeye çalışacak ve oluşturduğunuz zincir bozulacaktır. Hücre olarak tarif edeceğim, nedir bu hücre ? 3.7V nominal gerilime sahip pilleri istediğiniz kadar paralel bağlayabilirsiniz. Seri bağladığnız her paralel grubu 1 hücredir. Özellikle paralel bağlayacağınız pilleri yakın seçmelisiniz. Seri yaptığınız her 3.7V luk kısmı BMS denilen devreye bağlamanız gerekiyor. Bu devre tüm piller arasındaki eşitliği sağlayacaktır. Hem şarj hem deşarj işinde pilleri koruyacaktır.


    Paylaştığınız görseldeki BMS devresinin şemasını internetten bulup pilin hangi kısmını neresine bağlamanız gerektiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca pilinizin bitmiş halini POWER IN yazan kırmızı siyah kalın kablolara giriş yapabilirsiniz.


    Pilleri lehimleyecekseniz oldukça dikkatli davranmalısınız. Murat Şen hocamızın youtube kanalında paylaştığı Li-ion pil lehimleme videosunu izlemenizi öneririm. Saygılar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.