Şimdi Ara

(E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
5
Favori
15.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Sonunda bu zarif okuyucuyu paylaşma fırsatı buldum. Ürünü İngiltere'den 99 pounda aldım. Alma nedenlerim; arka plan ışığı, hafifliği, hızlı oluşu (1ghz işlemci hızı) ve Türkiye'deki resmi e-kitap sağlayıcılardan kitap alımında kindle'ın aksine doğrudan hiçbir işlem yapmadan okumaya fırsat tanıması ve tabletlerin aksine sapladığı olağanüstü batarya süresi idir. Gözü yormayan e-mürekkep teknolojisi çok harika bir deneyim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Ekran geçişleri çok yeterli. Dokunmatik, tuş yok. Ek olarak wifi bağlantısıyla kobo storedan kitap indirme ya da browser'dan internete girme, sudoku veya satranç oynayabilme gibi özellikler mevcut. Ayrıyetten yatakta ev ahalisine ışık eziyeti çektirmeden kitap okumak mümkün. 2GB da depolama kapsitesi mevcut, isterseniz mikro sd kart ile bunu artırabilirsiniz. 5 inchlik bir minik kardeşi de var, 59 pounda, ismi Kobo Mini, düşük hızlı ve ekran ışığı yok. Bu da önerilebilir bütçe önemliyse.

    Herkese iyi okumalar...

    Fotoğraflar:

    ÖNDEN 1

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    ÖNDEN 2 EKRAN IŞIĞI KAPALI

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    ÖNDEN 3 EKRAN IŞIĞI AÇIK

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    ARKA PANEL 1

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    ARKA PANEL 2

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    YANDAN GÖRÜNÜM (Mikro SD Kart Girişi)

     (E-Okuyucu) Kobo Glo İnceleme

    Youtube Tanıtım Videosu:



    Youtube İnceleme Videosu:



    Özellikler:

    Size 114 x 157 x 10 mm (4.5 x 6.2 x 0.39 in)
    Weight 185 g (6.5 oz)
    Processor 1 GHz
    Display 6" E Ink XGA Pearl screen; 1024x758 resolution; 16-level grey scale
    Light Built-in ComfortLight technology with micro-thin hard coating for durability and even light distribution
    Screen Responsive touchscreen for glare-free, fingerprint-resistant reading
    Buttons Power on/off, light on/off
    Connectivity Wi Fi 802.11 b/g/n and Micro USB
    Storage 2 GB*
    Option to expand up to 32 GB with a Micro SD card
    Battery 1 month**
    Up to 70 hours of continuous usage with ComfortLight on.***
    Colours Black Night. Pink Sunset. Blue Moon. Silver Star.
    Each featuring Kobo‘s signature soft quilted back




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 15 Kasım 2012; 15:29:05 >







  • Tanıtım güzel olmus almayı düşünenler için güzel bir alternatif . Ben bir türlü sıcak bakamıyorum bu e kitap işine . yaşlanıyorum herhalde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kvothé

    Tanıtım güzel olmus almayı düşünenler için güzel bir alternatif . Ben bir türlü sıcak bakamıyorum bu e kitap işine . yaşlanıyorum herhalde

    hocam ben de sizin gibi diyordum, gereksiz bir harcama gibi geliyordu. ta ki alana kadar. 3 haftada 3 kitap. o kadar da yogunum is nedeniyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 15 Kasım 2012; 21:25:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incelemeniz cok güzel,sanırım cihazı e bay den aldınız kargo olayı nasıl oluyo sorun oluyormu acaba bunu sormak istedim?bende de polybook un bir modeli mevcut e ink olduktan sonra gerisi sorun değil benim için yani e book reader da wifi dokunmatik aramam ama bu cihazdaki aydınlatma olayı beni cok etkiledi cok gerekli ondan almaya niyetlendim ileride
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musanpa

    incelemeniz cok güzel,sanırım cihazı e bay den aldınız kargo olayı nasıl oluyo sorun oluyormu acaba bunu sormak istedim?bende de polybook un bir modeli mevcut e ink olduktan sonra gerisi sorun değil benim için yani e book reader da wifi dokunmatik aramam ama bu cihazdaki aydınlatma olayı beni cok etkiledi cok gerekli ondan almaya niyetlendim ileride

    ebayden almadim hocam. kendim ingiltereden aldim. w.h.smith isimli kitap/magazin dukkanlarinda satiliyor. arka plan isigi cok onemli. nasil isiksiz urun satilmis simdi anlamak zor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sesli kitaplarla,pdf formatini destekliyor mu?

    Sarj suresi tam olarak ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumland

    Sesli kitaplarla,pdf formatini destekliyor mu?

    Sarj suresi tam olarak ne kadar?

    sesli kitap desteklemiyor sanırım, kılaklık çıkışı yok çünkü. kobo'nun başka modelleri de var, android tabanlı onlar destekler. pdf okuyor ama e-inklerde pdf okumak pek keyifli olmuyor. ben genelde pdfleri calibre ile epuba çevirip okuyorum... şarj süresi "uzun". ama ne kadar bilmiyorum zira ara ara instapaperlarımı ve aldığım kitapları yüklemek için bilgisayara bağlıyorum, orada şarjı tekrar doluyor. ama şu ana kadar şarj problem olmadı. daha doğrusu şarj diye bir problemi ortadan kaldırıyor bu aletler...
  • Tesekkurler.tam aradigim cihaz degilmis.gozler bozuk oldugundan tabletler cok yorucu oluyor.bu nedenle sesli kitap , eink tip ekranli cihaz ariyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lapya



    Sonunda bu zarif okuyucuyu paylaşma fırsatı buldum. Ürünü İngiltere'den 99 pounda aldım. Alma nedenlerim; arka plan ışığı, hafifliği, hızlı oluşu (1ghz işlemci hızı) ve Türkiye'deki resmi e-kitap sağlayıcılardan kitap alımında kindle'ın aksine doğrudan hiçbir işlem yapmadan okumaya fırsat tanıması ve tabletlerin aksine sapladığı olağanüstü batarya süresi idir. Gözü yormayan e-mürekkep teknolojisi çok harika bir deneyim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Ekran geçişleri çok yeterli. Dokunmatik, tuş yok. Ek olarak wifi bağlantısıyla kobo storedan kitap indirme ya da browser'dan internete girme, sudoku veya satranç oynayabilme gibi özellikler mevcut. Ayrıyetten yatakta ev ahalisine ışık eziyeti çektirmeden kitap okumak mümkün. 2GB da depolama kapsitesi mevcut, isterseniz mikro sd kart ile bunu artırabilirsiniz. 5 inchlik bir minik kardeşi de var, 59 pounda, ismi Kobo Mini, düşük hızlı ve ekran ışığı yok. Bu da önerilebilir bütçe önemliyse.

    Herkese iyi okumalar...




    benim cihazım elime yeni geçti , sizinkide hayırlı olsun , ben ebay üzerinden İngiltere'den €99+€10(nakliye) şeklinde almıştım , avrupa fiyatları(129€) ile gayet uygun almışım.Amerika fiyatları ile Kindle paperwhite wifi modeli 119 dolar bu ürün 129 dolar normalde , farkları ise kobonun kart okuyucusu var, işlemcisi belkide en hızlısı , kindle ise amazonun kendine has .azw formatı yani kitap yelpazesi.E-kitap okuyucuları pek sık güncellenen cihazlar değil o açıdan yeni ekranı , ışığı, işlemcisi, ufak ebadı ve geniş dosya formatı desteği ile tavsiye edilebilecek bir ürün.

    Yeni nesil cihazlarda amazon,kobo ve sony kulaklık çıkışını kaldırmış durumda sanırım Nook'ta hala mevcut, illede kulaklık diyenler eski cihazlara bakabilirler.Seslendirme olayında ise Türkçe desteği her zamanki gibi hiçbir cihazda hiç olmadığı için faydası tartışılabilir.Çok farklı ürünler araya arkadaşlar aliexpress sitesinde mp3 çalan, fm radyo yayınını kaydeden kitap okuyucu bile bulabilirler :)

    Kitap okuyucu olarak tek eksisi pdf türünde bir dosyayı ekranda güzel görünecek şekilde ayarladıktan sonra , ilerki sayfalara aynı ayarla rahatça geçmek mümkün olmuyor halbuki epub formatında bu problemsiz şekilde yapılabiliyor.

    yazılım anlamında ise bazı eksiklikler mevcut ki mobiread forumundada tartışılıyor cihaz 32gb kadar microsd kart destekliyor micro sdhc desteklemiyor, resmi olarak 2gb dan büyük kartlar micro sdhc oluyor, fiiliyatta da 2gb üstü microsd yok gibi bişey , ama bazı sdhc kartlar özellikle sandisk olanlar genelde problemsiz çalışıyormuş.hafıza kartını mağazada test edip almakta fayda var.Hafıza kartı konusunda varsa tecrübelerinizi yazarsanız memnun olurum.ürün kobo touchdan biraz ufak olduğu için çoğu kılıf uyumlu değil, yurtdışından alınacak zaten.

    Güncel yazılım versiyonu 2.1.5 , notebooka bağlı olan 3g modemin internetini wifi üzerinden paylaştırınca cihaz bağlanamadı muhtemelen gelecek versiyonlarda düzelir.Normal kablosuz modemde sıkıntı yok , siyah beyaz ekranda facebook'a girmek insana tuhaf geliyor.

    Bu arada ben siyahını almıştım ama beyazı cidden çok güzelmiş.Açıkçası bende bu cihazların isimleri çok duymama rağmen pek sıcak bakamıyordum çünkü dijital bir ekrandan ne farkı var diyordum taaki birinin elinde kindle görene kadar resmen a4 kağıt gibi bişeydi ondan sonra kafayı taktım.Daha çok teknik kitapları yanımda taşımak için kullanıyorum. Ürün 6 inç ve çoğu kitaptan ufak, devamlı yanında kitap taşıyan kişiler 7 inç (eğer varsa) ve daha üstü cihazlara bakabilir.




  • İnceleme güzel de, bu cihazlar kitabı eline alıp okumanın vericeği zevki vermez gibi geliyor bana.
  • Kobo glo nereden alabilirim tr'de ?
  • Tanıtım için teşekkürler fakat aklımdaki kindle tercihini değiştiremedi:)
  • Kitapları elde tutup okumak sayfaları değiştirmek Arşivlere doya doya bakmak varken E-kitap düşünmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztuzu

    Tanıtım için teşekkürler fakat aklımdaki kindle tercihini değiştiremedi:)


    quote:

    Orijinalden alıntı: Masticore

    Kobo glo nereden alabilirim tr'de ?

    @iztuzu

    kobo ve kindle cihazların ekranı ve geri kalan bileşenleri neredeyse aynı , tek fark yazılım arayüzleri ,desteklenen formatlar.Ama en önemlisi sunulan hizmetler kindle daha ucuza kitap sunar ama drm'li epub açmazki önemli bir eksiklik. Kindle kendi pazarının iphone'u popüler yani tercih etmek için inanılmaz nedenler yok ,ama en azından kobo glo da kart okuyucu var. DRM olayı hepsi yasal sınırlar çerçevesinde aksi halde herşeyin çözümü mevcut.

    Kobo ve muhtemelen kindle daki en büyük eksiklik takvim , not alma uygulaması ve hesap makinesi gibi uygulamaların varsayılan olarak gelmemesi, kobo da satranç ve sudoku var:) , qt ile uygulama anlamında birşeyler yapanlar var ama o ayrı bir konu.

    @Masticore
    Kobo tr de bildiğim yok , haliyle kılıfı falanda yok , kindle kitap okuyucu ise 3. kişiler tarafından satılıyor nette mağazalarda yok.Kobo'yu e-bay da denk gelirse alabilirsin her zaman olmayabiliyor.

    Çevremde bu cihazları merak eden çok insan var elimdeki kobo yu görüp kindle mı bu diyen çok kişi oldu(baya entellektüel bir çevrem varmış). Kindle eskilerin tabiriyle "LG cdrom" ünvanını hakediyor:)




  • Kitap okuma/okutma performansı 3 aşağı 5 yukarı aynıysa donanımsal veyahut yazılımsal farklılıklar, sudoku gibi ekstralar çok da önemli değil. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
  • send to kindle yada sony prs-t2 deki evernote benzeri pc browser veya cepten yazı gönderme varmı acaba ?
    anlatabilmişimdir umarım

    şöyle birşeyhttps://www.youtube.com/watch?v=jmQ2qqUKWSU
  • İnceleme için teşekkürler araştırdığım kadarıyla piyasadaki en iyi cihaz bu.
    Sormak istediğim türkçe konusunda sorun varmı ve sözlük etkileyebiliyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottomanss

    İnceleme için teşekkürler araştırdığım kadarıyla piyasadaki en iyi cihaz bu.
    Sormak istediğim türkçe konusunda sorun varmı ve sözlük etkileyebiliyor mu.

    Ben hala piyasadaki en iyi cihazın kindle olduğunu düşünüyorum.
  • 15 Şubat 2013'te Berlin MediaMarkt'tan 129 euro (-13 euro tax free iadesi) bedeliyle 116 euro'ya almış bulunuyorum.
    Aklım Paperwhite'da olsa da Almanya'da çok kalamayacağım için netten sipariş veremedim uzun araştırmalar sonucunda bu ürünü aldım.

    Ürünle ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz, yardımcı olmayı borç bilirim.
    Bildiğim kadarıyla ürün Türkiye'de resmi olarak satılmıyor.
    Üründe Türkçe dil yok, Türkçe sözlük yok, ancak Türkçe karakter desteği var.
    İçinde seçtiğiniz dile göre -ki bu genelde İngilizce olur- ücretsiz ekitaplar var, indirip okuyabiliyorsunuz.
    TOP 50'deki İngilizce bir kitabın ortalama fiyatı 5-10 dolar.

    Şarjın wi-fi kapalı 1 ay gideceği belirtilmiş.
    Ürünün üzerindeki güç tuşunun yanında ışık aç kapa tuşu var. Işığı bu tuşla tamamen kapatabilir ya da açabilirsiniz. Işık şiddeti de ekrandan ayarlanıyor.
    Kitap okurken seçtiğiniz cümleleri Facebook'ta paylaşabiliyorsunuz.

    Ürün 2 gb dahili hafızayla geliyor. Harici hafıza kartı 32 gb'a kadar destekşiyor (kutusunda yazıyor)
    Micro USB ile şarj oluyor (Yani Samsung, HTC şarj aletiyle şarj mümkün)

    Ekrana gelirsek;
    Ekran teknolojisi e-ink PEARL
    Araştırmalarıma göre bu Pearl daha yeni bir teknoloji.
    Ekran çözünürlüğü 1024x758. Bu, bir önceki model Kobo Touch'a göre çok büyük fark yaratıyor. Touch'ı ve Glo'yu almadan önce elimde 1 saat karşılaştırdım ve emin olun ki Touch'taki bulanıklık Glo'da kesinlikle yok. Gözlerimi dibine kadar soktum bana mısın demiyor, yazılar çok keskin.
    Ekran 6 inç boyutunda ve yansıma yapmıyor.

    Soruları bekliyorum.
    Her yerde Türkçe epub arıyorum, arşivi olan varsa benimle özelden paylaşırsa çok mutlu olurum :)
    Saygılarımla.




  • Cihazını satmak isteyen varsa pm atabilir, böyle bir cihaz arıyorum ben de.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.