Şimdi Ara

E-bursum’un işe yaramazlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • E bursum daha önceden verilmiş isimleri burs listesine geçiren, markalara daha fazla ilgi çeken bir reklam kuruluşudur.Change my mind...




  • Güvenilir değil, zaten burs bulmak imkansız.

    Her yıl abime buradan burs ararız gerçekten verenlerin saçma sapan şartları var. malum erkekse ve diş hekimliği okuyorsa baştan eleniyorsun , bazı bölüm şartlı burslar var mesela adam hukuk, tıp, öğretmenlik, mühendislik okuyanlara veriyorum diyor eleniyor,bursiyer kız olsun diyor yine eleniyor. Şimdi devam sorunu olmayan ve dersler/stajlar uzun sürmeyen bir fakültede okusa çalışacak zaten part time biryerlerde, böyle bir sorun olduğu için borsa ve coine oynuyor, burs bulamayanlara tavsiye ederim. Önce küçük paralarla girişin tek seferde tüm paranızı batırmayın.


    ebemizin kütüğüne kadar soruyor bazı şirketler(gerçekten babamın kaç tane kredi kartı olduğunu, tüm ailenin tcleri, aile ve sicil noları gibi bursvereni enterese etmeyecek ne kadar zıpçık soru varsa sormuş , bir de bu bilgilerin her yerde kullanılmasını onaylayın diyor ne yapacaksın benim bilgilerimi ikiyüz üçyüz liralık burs alacaz don rengimize kadar sormuş 250e yakın soru vardı )

    Küçük oluşumlar paravan şirket gibi bu bilgiler pazarlıyor sanırım. E bursum üzerinden zaten genelde başvuramıyorsun, başka şirketlerin burs linklerine yönlendiriyor. O şekilde başvurularda da güvenlik mesuliyeti kabul etmiyor.
    Bir de mikrofon ya da megafon öyle bir kısmı daha var 30 günlüğüne dilencilik fotoğrafını atıp derdini açıklıyorsun sana para atıyorlar baya utandırıcı bir davranış bana kalırsa .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 25 Ekim 2021; 22:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • medness M kullanıcısına yanıt

    Hepsinin bir nedeni var aslında. En büyük neden ülkenin fakir olması. Fakir ailelerin çocukları bursa katılmaya çalışıyor ki bu çok büyük bir sayı (hem aşırı fazla öğrenci var, hem de yoksul hane çok fazla). Böyle olunca on binlerce başvuru okuyup kontrol etmektense bir şekilde elemeleri lazım. Ve yine on binlerce başvuru olduğundan ve hepsi fakir olduğundan diğer bilgilerden elemeye çalışıyorlar.


    Tabii yine bilgilerin satılması var mıdır bilemem. Büyük şirketlerin vakıflarının yapacağını sanmam fakat küçüklerin yapabilme ihtimali var. Dünyanın hiçbir yerinde aylık 300TL için bu kadar sorgulanma ve bilgi toplandığını sanmıyorum. Ayrıca eklemek isterim ki öğrencilerin bir şekilde öğretim hayatlarını devam ettirebilmek için platformlarda para toplamaya çalışması neden utandırıcı olsun? Asıl utanman gereken yönetimin bu hale getirdiği durum olmalı.

  • nYselmech kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim şirket 200 liralık burs veriyordu ve küçük bir inşaat firmasıydı, googleda arattığımda bir çalışması bile yoktu ve buna rağmen gerçekten alakasız ve bursla yukarıdan aşağıdan alakası olmayan ne kadar soru varsa sormuştu,güvenilir kurumlar sonunda bilgilerin başka yerlerde kullanılmasına izin verin gibi bir onaylatma yapmazken bunun yapması şüpheciydi.

    Bu seviyede adı bilinmeyen birçok kurumda da aynı şeyleri gördük başvururken. Kriterleri uygun gerçekten burs veren bir yer vardı, orada da aynı şekilde aşırı başvurudan çıkmadı.

    Birinin para toplamaya çalışması benim yapmayacağım birşey.

    Toplayan adama yüzsüz ya da utanması gerekiyor demek istemedim orada, benim yapacağım bir iş değil, yapanın da utanması gerekmiyor.


    Utanması gerekenlerin ise bu durum hoşlarına gidiyor. Çözüm yolunu bunun gibi yerlerde arayan insanlara lafım yok .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başarı bursları dışında bulmak baya zor araştırdığım kadarıyla. Tanıdık falan olursa işler kolaylaşıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.